No SSO cookie

Kevesebb hal pusztult el Balatonban tavasszal

Édesvízi fajok

A hideg tél és a hosszantartó jég ellenére a szokásosnál jóval kevesebb haltetemet gyűjtöttek be a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei az idén - számolt be a vezérigazgató az MTI-nek szerdán.... (0 hozzászólások)

2017-es év hala a harcsa

Édesvízi fajok

A haltani társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson több mint ötezren voksoltak, a harcsa került ki győztesként.... (0 hozzászólások)

Legértékesebb őshonos halunk a süllő

Édesvízi fajok

Közép- és Kelet-Európa vizeiben megtalálható, hazánkban a legértékesebb és legkeresettebb őshonos halaink egyike. A tisztább vizű nem túlságosan gyors folyóvizeket kedveli, az üledékes, mocsarasodó vizeket nem, de az oxigénben gazdagabb állóvizekben is megtalálja életfeltételeit.... (0 hozzászólások)

Milyen halakat tehetünk kerti tóba?

Édesvízi fajok

Minden tóba lehet halakat telepíteni, nem mindegy azonban, hogy melyikbe, milyet! Ügyeljünk a választásra. Mutatjuk a trükköket.... (0 hozzászólások)

A magyar bucót választották az év halának

Édesvízi fajok

A magyar bucót választották az év halának 2014-re a Magyar Haltani Társaság honlapján folyt közönségszavazáson.... (0 hozzászólások)

Nyúlhal

Édesvízi fajok

Észak-Kína nagyobb folyóiban fordul elő a vitorlás ponty, ahol étkezési halként halásszák. Kifejlett mérete 60 cm! Ezt vegyük figyelembe, ha ilyen halat szeretnénk tartani.... (0 hozzászólások)

Az édesvízi ráják világa

Édesvízi fajok

Az Amazonas folyó kétségkívül egyik legérdekesebb és sokszínűbb lakója, a folyómederben élő édesvízi rája.... (0 hozzászólások)

Szumik, avagy a pontyfélék egy családja

Édesvízi fajok

Az akvaristák, csak egyszerűen „szuminak” nevezik, a nagyon régóta akvarizálók még említhetik régebbi nevén is: szumátrai öves díszcsík, de abban mindannyian egyetértünk, hogy az egyik legismertebb akváriumban tartott halunkról beszélünk.... (1 hozzászólások)

Halszépségverseny Kínában háromezer pályázóval

Édesvízi fajok

Halszépségversenyt rendeztek Kínában, az esztétikai viadalon 14 ország több mint háromezer aranyhala mérettette meg magát.... (0 hozzászólások)

Itt a tavasz, építsünk tavat a kertünkbe!

Édesvízi fajok

Kerti tó építése. A tavak alapjának építőanyaga lehet fólia vagy előre gyártott, műanyag medence is. Mindkettővel szabálytalan formájú, természetes hatású tavakat lehet kialakítani.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés