No SSO cookie

Van a halaknak memóriája?

Gondozás

A kínaiak kb. ezer évvel ezelőtt háziasították az aranyhalat. Évszázadok szelektív tenyésztése azóta 125 fajtáját hozta létre. A szóbeszéd azonban azt tartja, hogy egyetlen aranyhal emlékezete sem nyúlik messzebbre néhány másodpercnél. Így minden kör az akváriumban vagy a tóban új élményt jelent, mert a legutóbbira már nem emlékszik. Van a halaknak memóriája? És mi módon deríthetjük ki, hogy van-e egy halnak memóriája? Vagy, ami azt illeti, bármely más állatnak? ... (2 hozzászólások)

Hogyan készítsünk akváriumot?- Megmutatjuk!

Édesvízi fajok

A vállalkozó szellemű ezermester haltartók jobban szeretik a "Csináld magad" módszereket, mert így biztosak lehetnek abban, hogy az igényeiknek megfelelő eszközt, vagy tárgyat készítenek. Ez lehet dekoráció, víztisztító, vagy akár akvárium is. Íme egy lehetőség, hogyan érdemes akváriumot készíteni otthonunkba! ... (0 hozzászólások)

Alkalmi halkaja: nassolni való tippek

Gondozás

Bizonyára mindenki jól tudja, milyen élő eleséget és száraz tápot adhat a halainak, de az már kevéssé ismert, hogy milyen kiegészítő eleségekkel kedveskedhetnek kopoltyús barátaiknak. A változatos étrend-kiegészítőkért nem kell messzire mennünk, elég, ha felpillantunk a spájz polcaira vagy bekukkantunk a hűtőbe. ... (0 hozzászólások)

A halszállítás fortélyai a kényelmes utazáshoz

Gondozás

Elég biztonságos a nejlonzacskó halszállításhoz? Pár egyszerű szabály betartásával halunk komfortosan utazhat. ... (0 hozzászólások)

Új hal, új veszély? Karanténba vele!

Gondozás

Aki akváriumába új halat vesz, egyben új gondot is vesz nyakába: nem tudhatja, hogy az új halak nem fertőzik-e meg a már beállt életközösséget. Utánajártunk, hogyan csökkenthetjük a kockázatot. ... (0 hozzászólások)

Hogyan adjunk halnak gyógyszert?

Gondozás

Fogjuk be az orrát, és amikor kitátja a száját.... nem, ez így nem lesz jó. De akkor mit csináljunk? ... (0 hozzászólások)

Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban

Tengeri fajok

A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.... (0 hozzászólások)

Milyen akváriumi hátteret válasszunk?

Gondozás

A szép akváriumhoz háttér is kell. De milyen? Lehet régi típusú dioráma háttér, poszter vagy élethű és divatos 3D-s. Segítünk a választásban, olvass tovább!... (3 hozzászólások)

Élénk, kötekedő hal a szumátrai díszmárna

Édesvízi fajok

Szumátra, Indonézia és Borneó folyóvizeiben elterjedt. Világosbarna testét négy, sötét, függőleges sáv keresztezi, fekete hátúszójának szegélye vörös.... (18 hozzászólások)

Bejelentkezés