No SSO cookie

Két új cápával bővült a Tropicárium

Tengeri fajok

A halak egy francia akvárium szaporulatából származnak. Ez a faj akár a 250 centiméteres testhosszt és a 117,9 kilogrammos testsúlyt is elérheti.... (0 hozzászólások)

Tigriscápa érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Tengeri fajok

Homoki tigriscápa (Carcharias tauratus) érkezett szerdán a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába.... (0 hozzászólások)

A nagy fehér cápa csak kóstolgatja az emberhúst

Tengeri fajok

A legendás nagy fehércápa a képzeletünkben sokkal félelmetesebb, mint a valóságban. Amint egyre több tudományos kutatás foglalkozik ezekkel a ravasz ragadozókkal, a nagy fehércápa esztelen gyilkoló-gép képe kezd elhalványulni. ... (0 hozzászólások)

Némó és Szenilla nyomában

Tengeri fajok

A Némó nyomában mesét nagyon szerettük, mától mozikban a következő rész is. Az első film szereplői visszatérnek a folytatásban, de újabb tengerlakókat is megismerhetünk. ... (0 hozzászólások)

Életmentő műtétet hajtottak végre egy tengeri halon a Nyíregyházi Állatparkban

Tengeri fajok

Életmentő műtétet hajtottak végre egy daganatban szenvedő császár csattogóhalon (Lutjanus sebae) a Nyíregyházi Állatpark szakemberei.... (0 hozzászólások)

Ománi tehénorrú rája született a Nyíregyházi Állatparkban

Tengeri fajok

Megszületett az ország első ománi tehénorrú rája bébije (Rhinoptera jayakari) a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Először sikerült jeladót ültetni egy kifejlett nagy fehércápába

Tengeri fajok

A világon elsőként sikerült jeladót ültetni egy felnőtt, több mint öt méter hosszú nagy fehércápába (Carcharodon carcharias) Ausztráliában a cápamegfigyelési program keretében. Szakemberek szerint ez nagy áttörést hozhat a cápakutatás terén.... (0 hozzászólások)

Belefagytak a heringek a vízbe

Tengeri fajok

A -7,8 fokos hőmérséklet az északi jeges széllel kombinálva okozta a heringek halálát. A képet egy helyi lakos készítette, az ő kutyusa pózol a képen. A kutyatulajdonos még sosem látott ilyet...... (0 hozzászólások)

Százmillió cápát ölnek meg évente

Tengeri fajok

Százmillió cápát ölnek meg évente - figyelmeztet egy új tanulmány, amely szerint az agresszív túlhalászat a kihalás szélére sodor egyes cápafajokat.... (0 hozzászólások)

Halászhálónak hitték a különleges óriásmedúzát - Videóval

Tengeri fajok

Óriásmedúzát filmetek le az Atlanti-óceánban, Nagy-Britannia közelében, a fajt ugyan már a hatvanas években felfedezték, megfigyelései azonban ritkaságszámba mennek.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés