No SSO cookie

Percenként tizenkét szó legépelésére voltak képesek majmok pusztán a gondolataikkal

Technika

Az amerikai Stanford Egyetem kutatói által kifejlesztett technológia az agyi elektromos jelek közvetlen leolvasásával irányítja a számítógép kurzorját a képernyőn lévő billentyűzet felett - olvasható az egyetem honlapján.... (0 hozzászólások)

Sasokat vet be drónok ellen a holland rendőrség

Technika

Tájékoztatása szerint a nagyragadozókat akkor vetik majd be, ha egy drón nem engedélyezett terület fölé, azaz egy repülőtérhez közel, vagy például egy magas rangú állami delegáció konvojához túl közel merészkedik.... (0 hozzászólások)

Zenei CD készül cicáknak

Technika

Először ad ki zenei albumot kifejezetten macskák számára egy nagy lemezkiadó. Music For Cats (Zene macskáknak) című lemez októberben jelenik meg a Universal Music gondozásában.... (0 hozzászólások)

Gekkónál nagyobb állat képtelen lenne tapadós talpakkal falra mászni

Technika

A gekkónál nagyobb állat képtelen lenne tapadós talppárnákkal sima, függőleges felületekre felmászni, ehhez ugyanis lehetetlenül nagy lábakra lenne szüksége - állapították meg brit kutatók. Tanulmányukból az is kiderül, hogy a Pókembernek például, ha valódi lenne, 145-ös lába lenne.... (0 hozzászólások)

MR-vizsgálatok kutyáknak és macskáknak

Technika

Nagy térerejű, kifejezetten a kisállatok vizsgálatára koncentráló MR-berendezést adtak át a VetScan Kisállat Diagnosztika központjában. Az Újpest és Káposztásmegyer határán, a Megyeri út 53. szám alatt lévő központ Magyarországon egyedülálló módon kifejezetten állatok számára nyújt professzionális MR-vizsgálatokat, egy 1,5 Tesla térerejű MR-berendezésen.... (0 hozzászólások)

Kutyakereső alkalmazást fejlesztettek ki okostelefonra

Technika

Az eltűnt kutyák megtalálásában, az utcán talált kóbor ebek gazdájának mielőbbi értesítésében és új ebtulajdonosok és háziállataik egymásra találásában segít a V i g y é l  H a z a  A l a p í t v á n y  és a Telenor által létrehozott új mobiltelefonos alkalmazás.... (0 hozzászólások)

KONG - A világ legjobb kutyajátéka

Technika

A KONG termékek az USA-ban kifejlesztett, világszerte ismert, interaktív kutyajátékok. Alapanyaguk 100%-ig természetes gumi, így összehasonlíthatatlanul ellenállóbbak a szintetikus műanyag játékoknál. ... (4 hozzászólások)

Hogyan fényképezd le a halaidat?

Technika

A haltartók gyakran döntenek úgy, hogy lefényképezik kedvenc halaikat. A fényképek készítésének több oka is lehet, pl. hogy megmutassák barátaiknak, feltegyék weboldalaikra, stb. Sok mindent írtak már erről a témáról. Én csak szeretném lejegyezni azokat a technikákat és tudást amit hasznosnak véltem.... (0 hozzászólások)

Hogyan alakítsunk ki ideális pihenőhelyet kedvenceink számára a kertben?

Technika

Minden gazdi azt kívánja, hogy kedvence boldog és kiegyensúlyozott kisállatként éljen együtt szerető gazdájával, határtalan szabadságot élvezve – a számára kijelölt területen. Nem mindegy viszont, hogyan, mivel, milyen módon jelöljük ki kedvencünknek a neki szánt övezet határait. ... (0 hozzászólások)

Csináld magad - tippek tyúkól építéséhez

Technika

Sokféle tyúkólat lehet építeni, a megfelelő terv kiválasztásában a következő tényezőket kell szem előtt tartani: legyen a célnak megfelelő, könnyen takarítható, kényelmes és könnyedén zárható. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés