Kutyák

Kutya tacskóbénulás

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező MIvett

Kérdés

Kedves Doktorno/Ur,

Kistestu 7 eves kutyanknal tacskobanulast allapitottak meg az allatorvosok. 2 hetig kb nagyon rosszul volt de kb egy hete eleg jol eszik. Az egeszet kb egy honapja kezdtuk el tapasztalni es csak egyre rosszabb lett. Egy hete jol eszik, iszik( magatol a talbol ha tartjuk elotte a talat) szeklete 2-3 naponta van es vizeletete napi tobbszor is. Tudja kontrolalni a vizeletet es szekletet, de hatso felen semmit nem erez es nem tudja mozgatni a labait/farkat.

Kapott gyogyszert az allatorvostol amibol 1x 2-t kell neki adni (Carprieve 20mg). Naponta sirdogal, nem mindig amikor megmuzdul de van amikor emgmozdul felsir. A kerdesem az lenne hogyha nincsen lehetosegunk a mutetre, szoval mutetvnelkul el fog e neki mulni a fajdalma? Vagy mire lenne jo a mutet? Azon gondolkozunk, hogyha nem faj neki akkor veszunk neki ilyen kis kutya kerekeket es gurulhat, setalhat mellettunk.

Kicsit ketsegbe vagyunk esve, nagyon gyorsan tortent es elotte egy eletvidam, labdazo, ugralo kiskutya volt. Amire gondolunk az az hogy nem szeretnenk hogy szenvedjen semmi esetre sem!

Valaszat elore is koszonjuk es nagyra ertelekjuk!

Udvozlettel, Marta Ivett

Válasz

A porckorongsérv a gerincvelő sérülése miatt okoz fájdalmat és a hátulsó lábak bénulásátA sérülés mértékének megállapításához legalább egy röntgen felvételre lenne szükség. A műtét várható eredményessége az idő múlásával sajnos egyre csökken.Az akaratlagos bélsár és székletürítés megléte kedvező és a fájdalomnak is csökkennie kell,erre utal a javuló étvágy.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »