Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
May 16 2003, 02:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Milyen érvek szólnak a tengervizes akvárium mellett? Sokkal szebbek a tengeri halak?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 18 2003, 04:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
T.Szerkestőség.
A segítségüket szeretném kérni.
A halaim közül az egyik aranyhalamnak a bal szeme ki van dülledve.Hallottam már erről a betegségről,de senki nem tud gyógyászati segítséget adni, ill.nem tudnak mit tenni ellene.
Segítségüket elöre is köszönöm.
Tisztelettel, Bánki Norbert.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 24 2003, 02:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Egy állatorvost kellene megkérdezni. A szaknévsorban, lehet, hogy találsz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 28 2003, 05:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Van egy aranyhalam egy 8L-es gömbakváriumban és unatkozik milyen halat tehetnék mellé ami nem aranyhal és nem csipkedi halálra a xifo vagy a plattik jók lennének mellé???
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 28 2003, 05:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Vettem a napokban egy kicsi vitorlás halat beletettem a 200L es akváriumba a 35cm es gyümölcs evő pirahnák közé és a kishal sokkal bátrabb mint a két tányér lazac ámit azóta már a pirányák megettek!!!A vitorlásom egy kis tigris csíkos lány hal és még az uszonya is csupa csík:Nagyon szép!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 9 2003, 06:19 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ani:
Ha jót akarsz az aranyhaladnak vedd ki sürgősen abból a gömb akiból, mert megbolondul!! Másrészt az aranyhalat sokan nem ajánlák akváriumba, mert nagy medencét igényel. Mindenképpen hideget kedvelő fajjal társítsd. A lehetőségek kicsik. Bővebb info= www.akvarium.hu forum. Tapasztalt akvaristáktól kérdezhetsz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 9 2003, 06:23 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bánki Norbert:
www.diszkosz.hu-n vannak a betegség leírások.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 9 2003, 06:28 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Minden amatőr akvaristának:
Ha halakat tartotok legalább olvassatok utána, hogy minél többet megtudjatok a halatokról, és a hozzá szükséges berendezésekről. A hal tartás nem csak egy akvárium és hal meg növény, levegőztető, szűrő, és a legtöbb fajnál melegítő is szükséges. Ajánlom az alábbi oldalakat: www.akvarium.hu www.akvarista.hu www.diszkosz.hu
Üdv: egy halado akvarista
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 9 2003, 01:31 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tengeri akváriumot szeretnék kialakítani otthon. Hogyan álljak neki?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 9 2003, 06:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Rengeteg guppim van. Majdnem minden héten születnek. Ha valakit esetleg érdekelne néhány hal hívjon a 70/201-79-82-es mobilszámon.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 13 2003, 07:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ha megunt akváriumod van szívesen fogadom.Köszi.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 20 2003, 08:39 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
ÉN 2 ARANYHALAMMAL ÉLEK MÉR EGGYÜTT LASSAN MÁR 3 ÉVE ÉS EGYETÉRTEK CORINÁVAL
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 21 2003, 12:29 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Aki tud szerezni léci írjon!
Előe is kössz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 29 2003, 09:49 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Siklósi Vanda: Volt már édesvizi akváriumod? Mert ha nem tengerivel ne kezdj bele az akváriumozásnak.
---
Kezdőknek halak: Az elevenszülő halak alkalmasak erre a célra, megfelelő körülmények között szaporodnak, és ez az ami miatt az akváriumozásból hobbi válik. Tapasztalatom szerint a guppik könnyen szaporodnak. De persze a többi elevenszülő faj is könnyen szaporodhat ha megfelelőek a körülményei.
Néhány ikrázó faj is könnyen leikrázik, de nem mindig nyerik el a halak egymás tetszését. Gyorsabb siker érdekében tehát jobbak az elevenszülők, ha már sok kicsit sikerült felnevelnetek, válthattok ikrázó fajokra (persze vagy külön akiban, vagy pedig csak akkor ha bírja egymást a két v. több faj)
---
Régebbi állításommal ellentétben az aranyhalat nem szabad más fajokkal együtt tartani, és min. 100 l-es medencében érzi jól magát.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 30 2003, 02:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Corina: Szia. Volt már édesvízi akváriumom, teljesen vegyes halakkal és jelenleg 3 akvárium van a közelemben, amelyeket naponta ellátok. Aranyhal, vegyes hal és afrika sügéres akváriumok. Tengeri akváriumba nem is kimondottan halakat akarok, hanem inkább korall, kagyló, rák érdekelne. Találtam már egy nagyon részletes leírást a tengeri akvárium telepítésről, de érdekelne más tapasztalata is. Te foglalkoztál már ilyennel? Üdv:Vanda
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 2 2003, 09:20 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Vanda: Még nem foglalkoztam tengeri akival, de nem is mernék belevágni. Más fórumokon is próbálkozz, talán ott tudnak segíteni. Csak azt hittem, hogy Te is kezdő vagy. (Múltkor egy 12éves kiscsaj akart 500 literes akváriumot elsőnek, szóval vannak ilyen érdekes dolgok) Sok sikert!!!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 2 2003, 09:24 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Vanda: 1-2 oldal
www.aquart.hu
www.akvarista.hu
és talán a www.akvarium.hu /de oda mostanában nem látogatnak el a tapasztalt akvaristák
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 15 2003, 07:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
látom Corina azért rendesen oktatod a népet:)
én a www.akvarista.hu-oldalt ajánlanám
naygonjó és sok hozzáértő ember látogatja naponta
az aranyhal nem akváriumba való az én megitélésem szerint bármekkora is legyen az akvárium
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 15 2003, 07:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
"Múltkor egy 12éves kiscsaj akart 500 literes akváriumot elsőnek, szóval vannak ilyen érdekes dolgok"
hát egy kis szülői segitségel megvalósitható feltéve ,h édesvizi akiról van szó
egy valamitmeg kell jegyezni
minnél nagyobb az akvárium annál könyebb benne fentartani a biológiai egyensúlyt és annál kevesebb gond van vele
ezért nem érdemes kis akváriummal kezdenimert hamar megborul a viz é kdvét veszi a kezdő akvaritának
egy nagyobbacska(100-150L) akvárium már könnyebben fentartható és több sikerélményben lesz része főleg ha a te általad ajánlott elevenzülő halakkal népsiti be amik szaporodáa újabb lökét ad a kezdőknek
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 16 2003, 10:17 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Degec: Én sem azt mondtam nekik, hogy 50 literessel kezdjenek, de így 20 évesen is sok gondot jelent a 70 literes akváriumom tisztítása is. Amúgy meg próbálok tapasztaltabb akvaristáktól tanulni, több fórumra is járok, mostanában a forum.index.hu-t látogatom, próbálok hasznosítani dolgokat, és ezt adom tovább, mert ide nem igazán jár profi akvarista aki válazolna nekik, én meg ahol tudok segítek, megpróbálok nem hülyeséget írni, és ha az akkor ki lehet javítani.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 06:21 AM |