IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

49 Oldal V  « < 46 47 48 49 >  
Reply to this topicStart new topic
> Édesvízi fajok
Erika
hozzászólás Mar 22 2009, 05:59 PM
Létrehozva: #941

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 85,502

Kedves Ayako! Ha még kicsi a lágyhájú tekid, akkor lehet mellé társat venni. Ha kiskorában megszokja egymást a két faj, általában nincs gond, a nagyobb lágyhéjúak mellé azonban nem tanácsos semmilyen más fajt betenni. A lágyhájú agresszív és elég nagy fajta, a legjobb saját fajtársával tartani. De ha megfelelően nagy hely áll rendelkezésre, meg lehet próbálni más fajta teknőssel társítani. Remélem segítettem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Ertike
hozzászólás Mar 22 2009, 08:41 PM
Létrehozva: #942

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 84,948

Sziasztok! Lenne még egy kérdésem...Egy pár napra el kell utaznunk, és nem tudjuk kire bízni a tekinket, viszont nem tudjuk magunkkal vinni. Ez a pár nap kb. 4-5 nap lesz, és azt szeretném kérdezni, hogy mit csináljak a tekivel? Adjak neki több kaját, mielőtt elindulnánk, (mert nem hiszem, hogy 5 napot kibírna kaja nélkül...)Szerintem nem fogja az egészet behabzsolni, remélem jól gondolom? Vagy mit lehet ebben az esetben tenni? A válaszokat előre köszönöm! Üdv: Ertike

+Quote Post
Erika
hozzászólás Mar 23 2009, 01:23 PM
Létrehozva: #943

Abszolút kezdő
*

Kedves Ertike! Mielőtt elutazol, adj több ennivalót a tekinek. Érdemes lenne néhány élő halat és vízinövényt a vízbe helyezni. Egyébként 4-5 napot kibír élelem nélkül, ha eddig jól volt táplálva.

+Quote Post
isoplesis
hozzászólás Mar 26 2009, 11:27 AM
Létrehozva: #944

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,720

sziasztok! elszaporodtak a csigák az akváriumomban, mit csináljak, egyszerűen pecázzam ki őket? köszi!

+Quote Post
Tavilily
hozzászólás Mar 26 2009, 08:57 PM
Létrehozva: #945

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 85,106

Helló. Nem tudja valaki hol lehet törpe gömbhalat venni? Kerestem de eddig nem találtam.Milyenhely kell nekik?Elég 32liter?Minden érdekel.

+Quote Post
Tavilily
hozzászólás Mar 26 2009, 08:58 PM
Létrehozva: #946

Abszolút kezdő
*

Helló. Nem tudja valaki hol lehet törpe gömbhalat venni? Kerestem de eddig nem találtam.Milyenhely kell nekik?Elég 32liter?Minden érdekel.

+Quote Post
Tavilily
hozzászólás Mar 26 2009, 08:58 PM
Létrehozva: #947

Abszolút kezdő
*

+Quote Post
hell_24624
hozzászólás Mar 27 2009, 03:06 PM
Létrehozva: #948

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,767

Szerintem vegyél csiga ölőhalat az majd jól megszi őket nekem is be vált .

+Quote Post
Erika
hozzászólás Mar 27 2009, 06:30 PM
Létrehozva: #949

Abszolút kezdő
*

Az akváriumi csigák elpusztításának valóban a csigaevő halak a legjobbak. Erre a célra kiválóak a sügérfélék, de ha nincsenek sügéreid(a sügért csak sügérekkel lehet tartani, társas akváriumban nem), akkor vegyél öves díszcsíkot (Botia macracantha). Nekem ez vált be. A szomszédom akváriumában is hemzsegtek a csigák, a növényeket se lehetett látni már a sok csigától. Ajánlottam neki, hogy vegyen díszcsíkokat, vett is kettőt és azóta egyetlen csigája sincs. A legjobb csigaevő faj a macracantha, bár más díszcsíkok is eszik a csigát, de kisebb mértékben. Ezenkívül a csigaölő szerek is hatásosak, sőt ha gyakran használsz fertőtlenítőt, halgyógyszert(metilinkék, parakill stb)akkor előbb-utóbb a csigák mind elpusztulnak, mert a szerek a halaknál kisebb organizmusokat megölik.

+Quote Post
Erika
hozzászólás Mar 27 2009, 06:40 PM
Létrehozva: #950

Abszolút kezdő
*

Kedves Tavilily! Törpe gömbhalakat csak egyetlen helyen láttam. Nem tudom hol laksz, én Budapesten a Podmaniczky u. 27. Vadon Díszállat kereskedésbe járok, ott láttam egy hete törpe gömbhalakat. A törpe gömbhal csa 3-4 cm-re nő meg, sokkal békésebb mint nagyobb rokona, a "normál" gömbhal. Egyedül a vízminőségre kényes, de arra eléggé. A víz legyen kissé lúgos és kemény, fontos a megfelelően magas sótartalom. Mivel brakkvízi halak (a brakkvíz a sós és az édesvíz keveredése, folyótorkolatoknál jön létre, nem azonos az édesvízzel), a víz 20%-ban legyen sós. A 24–26 fokos víz éppen megfelelő, ezt pedig csak néhány halfaj viseli el. Brakkvízi halak: a vitorlás fogasponytok (poecilia velifera), a holdhal, a jávai lövőhal, de ezek mind legalább 100-200 literes medencét igényelnek. A 32 liter a törpe gömbhalnak is kicsi, az akvárium legalább 50 literes legyen. A legtöbben a gömbhalakat csak saját fajtársaival tartják. A gömbhalak kedvelik a sűrű növényeket, köveket, gyökereket. Hosszú távon csak élő eleséggel tarthatók életben, falánk és mohó ragadozók.

+Quote Post
Bogi_37952
hozzászólás Mar 29 2009, 11:05 AM
Létrehozva: #951

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 64,950

Még régen vettünk két "nem túl fiatal" legyezőfarkú aranyhalat! Az egyik két hónap után elpusztult. Vettünk a megmaradt aranyhalunknak egy fátyolfarkú aranyhalat. Az azóta is tökéletesen megvan.Az öreg azonban nemrég elpusztult, olyan tünetekkel hogy a víz folyamatosan feldobta, végül már csak hassal felfele lebegett. A fátyolfarkúnknak, ezért vettünk egy újabb-fiatal-legyezőfarkút. Az első napokban tökéletesen megvolt mostanában azonban őt is elkezdte feldobni a víz. Miért van ez hogy a másik meg 2 éve egészséges, az újat pedig már most elkezdte feldobni a víz?? Mit lehet ez ellen tenni?? Esetleg a víz hőmérséklete ill. minősége nem megfelelő?

+Quote Post
Erika
hozzászólás Mar 29 2009, 03:45 PM
Létrehozva: #952

Abszolút kezdő
*

Kedves Bogi! Az aranyhalad mindenképp a rossz vízminőség miatt beteg. A legvalószínűbb hogy nem képes rendesen használni az úszóhólyagját, azért dobja fel a víz. A betegség általában együtt jár a koplalással, vagy a hal megpróbál enni, demindig kiköpi az élelmet. Az úszóhólyag gyulladást előidézheti sokminden, sérülés, rossz kaja, de a legvalószínűbb hogy káros baktériumok kerültek a vízbe. Különítsd el a halat, tedd sekély vízbe, a medencéjét alaposan öblítsd ki, cserélj vizet és etesd a halacskát jó minőségű, változatos eleséggel. Antibiotikumot és baktérium ölő szereket is tehetsz a vízbe. Ha egy hétnél tovább jelentkeznek a tünetek és nem is eszik, akkor általában már nem lehet rajta segíteni.

+Quote Post
Bogi_37952
hozzászólás Mar 30 2009, 02:44 PM
Létrehozva: #953

Abszolút kezdő
*

Köszönöm a választ! Tegnap kitakarítottam az akváriumot és most tökéletesen van. Azt hogy a eleséget megeszi-e vagy kiköpi azt már figyeltem, de szerencsére megeszi. Akkor majd veszek baktérium ölő "kotyvalékot"...én klórtalanítót szoktam használni. A változatosabb eleséget is megpróbálom...perpillanat lemezes aranyhal eleséget kapnak. A koplalást hogy érted...esetleg úgy hogy nem kapnak elég eleséget....??? Ha, igen akkor azzal a bizonyos "koplalással nincsen gond ugyanis elég sok eleséget kapnak naponta-(úgy értve amennyit két hal megeszik egyszerre).

+Quote Post
Erika
hozzászólás Mar 31 2009, 07:19 PM
Létrehozva: #954

Abszolút kezdő
*

Kedves Bogi! Jó hogy kitisztítottad az akváriumot, abból baj nem lehet. Örülök hogy már jobban van a halacskád Én ajánlom a Sera Toxivec nevű készítményt, mindenféle káros anyagot kiszűr a vízből. Amióta az értékes algaevő halaimat megmentette az ammónia mérgezéstől, csak azt használok is nagyon bevált, két méretben lehet kapni, de gazdaságos és hatékony. Elvileg klórtalanító is van benne. A koplalást úgy értettem, hogy a hal a felkínált eleség ellenére sem akar enni. De ahogy írod, nálad ez nincsen. A túletetéssel vigyázz, mert az aranyhal falánk, sokat bír enni.

+Quote Post
Bogi_37952
hozzászólás Apr 1 2009, 06:16 PM
Létrehozva: #955

Abszolút kezdő
*

Köszi a tippet, kifogom próbálni azt a készítményt. És ami a falánkságot illeti..annyit esznek amennyit adok nekik...feneketlen bendőjük van. Ismerősöm egy ideig...reggeli,ebéd,vacsora napszakokban adott enni a halainak(aranyhal)...mondanom sem kell milyen jó kis...illetve "jó nagy" pocakjuk volt a halaknak!

+Quote Post
Háziállat Magazi...
hozzászólás Jul 10 2009, 11:57 AM
Létrehozva: #956

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,632

Miről olvasnátok szívesen az oldalon? Várjuk a témajavaslatokat!

+Quote Post
Degec
hozzászólás Jul 22 2009, 04:49 PM
Létrehozva: #957

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,601

IDÉZET(Háziállat Magazin @ Jul 10 2009, 11:57 AM) *
Miről olvasnátok szívesen az oldalon? Várjuk a témajavaslatokat!

a neonhal változatokról vagy az elmúlt években Délkelet-Ázsiában felfedezett új dánió fajokról

+Quote Post
Csviol
hozzászólás Jul 28 2009, 04:30 PM
Létrehozva: #958

Édenkert, Háziállat
*

Csoport: Administrators
Lakóhely: Ahol a Benta csörgedezik :)
Azonosító: 25,689

Kedves Degec!

Köszönjük a javaslatot, hamarosan olvashatsz a kért témákról az oldalon.

üdv,
bergamott

+Quote Post
Mónika_19539
hozzászólás Aug 10 2009, 03:33 PM
Létrehozva: #959

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 72,636

Sziasztok!
Van egy sziámi harcos halam, egy 20l akváriumba. Nemrég vettem egy mollit, de a betta összecsipkedte a farkuszonyát.
Mi a véleményetek, mit tegyek? Ajándékozzam el a mollit, vagy vegyek hozzá még egyet.
Köszi előre a válaszotokat.

+Quote Post
Miss Szoszi
hozzászólás Mar 28 2010, 04:54 PM
Létrehozva: #960

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,996

Nekem 1 nahyon szép,kék,hím sziámi harcos halam van. laugh.gif Nagyon ari egyedül van 1 kis akváriumban.Nagyon szeretem rolleyes.gif Nektek mien halatok van????? wink.gif

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

49 Oldal V  « < 46 47 48 49 >
Reply to this topicStart new topic
6 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (6 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 06:35 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum