Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
May 11 2011, 09:36 AM
Létrehozva:
|
|
![]() Fórumozó ![]() ![]() Csoport: Administrators Hozzászólások: 49 Csatlakozott: 15-July 10 Lakóhely: Nagyvárad Azonosító: 102,193 |
Felsőtárkányban kirándulás közben, bent az erdőben akadtam rá egy 10 év körüli, mozdulatlanul fekvő, erőtlen kan tacskó kutyusra, aki már a fejét sem tudta megemelni. Vizet csepegtettem a szájába és lassan megpróbált lenyelni 1-2 kortyot. 5 km-en keresztül a karomban hoztam le a hegyről a faluba és azonnal állatorvost hívtam hozzá, még ott a helyszínen, aki szerint összeomlott a keringése az étlen-szomjan bolyongása miatt- életveszélyben volt. Valószínűsítette, hogy öreg kutya révén kidobhatták, mert már nem kellett a gazdájának. Sajnos én egy 3. emeleti albérletben lakom és a főbérlő nem engedi a kutyatartást; gyakran jár ellenőrizni hozzám és kidobna mindkettőnket, ha a kutyust meglátná.
Nemrég költöztem erre a vidékre, vizsgák előtt állok; akiket ismerek, senki nem tudja befogadni, nincs, aki segíthetne. A kutyus két napig csak feküdt, mint egy darab fa, élet-halál között; vizelete sem volt. Fecskendővel juttattam vizet óránként a szervezetébe és napok múlva megemelte a fejét. Ezután is csak fekve tudott inni, tojást, tejfölt, húslevest, kamillateát lefetyelt, majd lassan jobban lett, mígnem felállt. Helyreállt a keringése, jelzi, ha le kell vinnem, tud sétálni a fűben, rendes a vizelete és a széklete, magától eszik és iszik; a kimerültségen és az elszenvedett traumán kívül nincs más baja. Antibiotikumot, féregtelenítést, bolha- kullancs elleni szert kapott, veszettség elleni oltása is megvan. Kicsit félénk a megpróbáltatásai miatt és nagy a valószínűsége, hogy bántották is, de nagyon okos, hálás, kedves és szeretetre méltó. Bámulatos a kitartása, élni akarása. A szívem szakad meg érte, de sürget az idő, elsősorban a főbérlő miatt, aki hamarosan ismét jön ellenőrizni. Próbálkoztam menhelyen, de telítettek, arról nem is beszélve, hogy rossz hatással lenne a további felépülésére is. Az itteni állatorvosoktól is érdeklődtem, tanácsot kértem, de azon kívül, hogy azt mondták, mindennapos eset, úgyis öreg már, nem tudtak segíteni elhelyezés ügyben. Olyan gazdit szeretnék találni, aki megmenti az elaltatástól és hátralévő kevés kis életében befogadná, otthont adna és gondoskodna róla. Megbízható, felelősségteljes emberre lenne szüksége, aki nyugalmat és télen meleget biztosítana neki. Szinte elvan egy kevéske helyen, csak szeretetre vágyik. (A nagyon erős zajoktól, kiabálástól, a gyerekek "nyúzásától" fél.) Kérem segítsenek és adjanak még egy esélyt neki! Köszönettel és reménykedve várom a telefonokat, e-maileket! A kutyus Egerben várja megmentőjét. Tel.: 06-20-316-37-66 E-mail: odusszeusz@t-email.hu
Csatolt állományok
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 07:33 AM |