IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

20 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Csíkosmókus
Guest__*
hozzászólás May 25 2004, 09:34 AM
Létrehozva: #41

Guests

Felvilágosításképp egy szakértőtől: a burunduk, más néven óvilági vagy szibériai csíkósmókus, egy és ugyanaz. Aranyos mókusfajta, kb 15-20 centi hosszú a teste és ugyanennyi a gyönyörű farka. Magányos állat, nem szabad párban tartani, mert habár jól meglehetnek egy darabig, vannak ideges időszakaik (pl. téli álom), amikor mindenre támadhatnak. Fiút lánnyal nem ajánlatos együtt tartani (itt is vannak kivételek, de igen ritka), esetleg külön ketrecben, mert évente csak egyszer (max. kétszer) pároznak, akkor is csak k. 20 órán át képes fiút fogadni a lány, más időszakban pedig jól megkergeti és meg is haraphatja a fiút!!!Ugyanúgy viselkednek, mint a többi mókus: tudnak makogni, füttyögni, egyéb hangokat adni, éles fogukkal fél másodperc alatt megtörik a mogyorót, a dióhoz picit több idő kell. Van pofazacskójuk, élelmiszerraktárakat építenek ki-így halmoznak télre. Éles karmaik vannak, jól másznak mindenen (szinte), akármilyen magasra felugranak, mert okosak és kiváncsiak (nagyon kiváncsiak!!! és nagyon okosak!!!), addig próbálkoznak, amig nem sikerül elérniük, amit akarnak. Éles látásukkal, remek logikájukkal akár a biliárdtechnikát alkalmazva is felugrnak magasan lógó ruhaneműre (ugrik, egy ponton a falhoz rugaszkodva nyer új lendületet, és igy nagyon magasra felurik), hogy onnan további polcok kincseit fedezze fel és virágcserepek mélyébe ásson. Igen, ez is fontos: ők nem annyira fák tetején élnek, inkább a földön, a földalá ásnak, ez a vakond-tévképzet... lehet ellene védekezni. Télen alszanak: ahogy hül a levegő, annál ritkábban jönnek elő. Nem folyamatos téli álmot alszanak, hanem két nap alvás-egy nap morcogós ébrenlét. Fontos, hogy alvás közben ne zavarjuk. Nehezen ébreszthető fel, de ha mégis sikerül, akkor vastag kesztyű legyen az illetőn, mert ilyenkor harap. Máskor nem, és annyira nem is hosszú ez az időszak. Nagy ketrecre van szükségük, ami rácsos, az alja lehet üvegből a könnyebb tisztántartás érdekében. Az alom az a jó, ha tőzeg: tud benne ásni, meg erdei érzetet kelt. Ketrec legalább 1m x 1m x 1m kell, hogy legyen, de jobb, ha nagyobb. Tegyél be neki hosszú, vastagabb ágakat, amin tud mászkálni, fogát, körmét koptatni. Fontos: a mókusok foga folyamatosan nő, ezért rengeteg kemény dolgot kell rágcsálniuk, hogy ne nőljön meg túl hosszúra, mert az étkezési problémát okozna neki. Tápláléka: magok, gyümölcsök, zöldségek, lehet adni pipihusit, tojást, lisztkukacot is neki. Ha pókot talál és megeszi ne ijedj meg!!! Amire vigyázni kell, az a farkuk. Nagyon könnyen leszakad és soha nem nől vissza. A könnyen azt jelenti, hogy ha picit megszoritod, és ő meg közben elugrik. Nem szabad túl sok ennivalót adni nekik, mert mindennek a felét úgyis elraktározzák, és akkor megromlik, vagy ha sokáig nem foglalkozol velük akkor depisek lehetnek és halálra eszik magukat (azért ez nem jellemző). Nagyon jó haverok. Nálunk ők azok. Sokat vannak kint, és szeretnek nagyon minket, imádnak játszani, meg vicces dolgokat csinálni!!! Ha finomat eszel. hajlamosak belemászni és csórni belőle: süti, sültkrumpli, kenyérfélék, joghurt, a Cini Minist nagyon imádják!!! Szeretik, ha kapnak a reggeli kakaónkból, ha nem kapnak hajlamosak belemászni. Ha kinthagyunk egy poharat, amiben tea, tej, vagy akár kóla van, imádnak beleinni. Persze vigyázni kell, hogy mit hagyunk kint, mert pl. a kóla nem feltétlenül tesz jót nekik (bár eddig még nem panaszkodtak). Fontos, hogy nagyon sokat legyenek kint a szobában. Ilyenkor (is) nagyon kell rájuk vigyázni, nehogy rájuk essen valami nehéz,és agyon csapja őket. Sok növény mérgező: leander, ficus, meg a legtöbb szobanövény. Ezeket távol kell tőlük tartani, mert hajlamosak rágcsálni a levelüket. Ablakot is zárva kell tartani, és jobb ha a fürdőszoba, wc, sőt még a konyha is zárva marad előttük. Vigyázat!!! Bárhova feljutnak, ezért nem szabad őket egyedül hagyni hosszabb időre!!! Mi is van még? Ha jó gazdi vagy, sokáig élnek. Akár 10-12 évig. Ez attól is függ, hol veszed. Pl. ne állatkereskedésben, mert ott szinte kinozzák őket!!! Betegségeik egyébként nem nagyon vannak. Nagyon-nagyon aranyosak!!!!!!! Ha valamit kifelejtettem, és érdekelne, hivj bátran: 06-20/211-9723. Amúgy vannak eladó picinyeink, most nyilt ki a szemük, talán egy hónap múlva már el is lehet vinni őket. Még valami: akit érdekel kép szinte bármilyen mókusról, az irjon, e-mailben tudok küldeni. Saját képet csak nagyon keveset, mert nincs digitális gépem. Főleg burundukról van sok. Üdv mindenkinek, remélem már mindenki tudja, amit tudni kell ezekről a kedves, okos, szerető állatkákról!!! (ha mégsem, nálam bátran érdeklődhetsz, vagy, ha problémád van kis mókusoddal, vagy ha meguntad bármilyen mókusodat, azt mi bevesszük!!!)
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás May 25 2004, 10:07 AM
Létrehozva: #42

Guests

Még valami: fontos, hogy legyen itatójuk, olyan, amiben görgő van és felakasztható, mert nagyon sokat isznak, főleg nyáron, vagy ha sokat futottak!!! Ebben mindig legyen viz, naponta-kétnaponta cserélni kell. Megfelelő méretű ketrec esetén, amiben megfelelő alom van, elég kb. havonta tisztítani. Mivel nem nagytestű, és nem is eszik olyan sokat, nincs is annyi ürüléke. Egyáltalán nics szaga sem, mint ahogy a tévképzetek tartják!!! És nagyon szelid lesz, ha jó gazdi vagy: én egy ágyban alszom az egyikükkel, este 7-kor lefekszik, 9 körül felkel, jól befészkelte magát!!! És bármikor visszamennek a ketrecbe is, hiszen nagyon okosak. Bármit meg lehetne/be lehetne tanítani nekik, ha nem lennének olyan kiváncsiak és bohók!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 3 2004, 09:59 PM
Létrehozva: #43

Guests

Hali. Sziasztok. Kanadai vörösmókust keresnék. Nagyon fontos lenne. Ha valaki tud eladót, kérem irjon egy E-mailt, vagy hívjon a : 06-20-9131-007-es telefonszámon. Elöre is köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 4 2004, 03:07 PM
Létrehozva: #44

Guests

Sziasztok, azt szeretném megtudni, hogy Magyarországon kb. hány csíkosmókus él?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 14 2004, 08:20 PM
Létrehozva: #45

Guests

ÉN ANNYIT SZERETNÉK KÉRDEZNI HOGY EGY MÓKUSNAK ELÉ EGY 50CM HOSSZÚ 50CM SZÉLES ÉS 150CM MAGAS KETREC JA ÉS MÉG ANNYI HOGY ÉRDEMES NEKIK RÁGCSÁLÓALOMTÁLAT VENNI VAGY ÚGYSE FOG ABBA WC-ZNI.LÉGYSZI VÁLASZOLJATOK

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 16 2004, 04:23 PM
Létrehozva: #46

Guests

Anna! Nagyon pici neki az a ketrec!!! Minimum 1 m x 1 m legyen az alapterülete, a magasságnak a 150 cm megfelelő. Nagyon nagy a mozgásigénye, gyakran ki kell engedni a szobába (biztonságos körülmények között), de mivel te sem vagy egész nap otthon a szobádban, hogy figyelj rá, ilyenkor bezárva kell tartanod, és ő akkor is sokat akar mozogni, ezt ne feledd!!! Én még nem próbálkoztam alomtállal, de általában egy általuk kijelölt helyre szokták a dolgukat végezni, tiszta, rendes állatok. Persze a bogyók náluk könnyebben potyognak, azt nem mindig a megfelelő helyre végzik, bizony amikor kint van a szobában, hagy maga után ilyeneket (ezek nagyon picik, szilárdak, nem szagosak), miután visszamentek a ketrecbe felsöpröd vagy összeporszívózod. Pisilni csak a nagyon picik (mint az embereknél is) szoktak nem jó helyekre, néha a gazdira is. Ilyet kb. 2-3 hónapos kortól már nem csinálnak (hála az égnek). Ha kérdésed van, írj nyugodtan az e-mail címemre!!! Ja, nálam még mindig vannak ELADÓ BURUNDUKOK, ha érdekel valakit!!! Mostanában lesz az elválasztás!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 16 2004, 08:02 PM
Létrehozva: #47

Guests

DE A KETRECBEN LESZNEK NEKI KÖTELEK ÉS FAÁGAK OTT STÓRAKOZHAT AMÚGY MÁR MEGVAN A KETREC PONTOS MÉRETE. 42CM SZÉLES ÉS 70CM HOSSZÚ ÉS 150CM MAGAS.TELE LESZ NEKI EGY CSOMÓ UNALOMŰZŰ DOLOGGAL CSÖVEKKEL KÖTELEKKEL FAÁGAKKAL FÜGGŐÁGGYAL ÉS KÜLÖNFÉLE ODÚKKAL KÜLÖMBENIS ITT CSAK ÉJSZAKA ÉS AKKOR LESZ HA NEM VAGYOK OTTHON MAX 2 ÓRAKOR MINDIG HAZAÉREK (SULIIDŐBEN)MOST ÚGYIS SOKAT VAGYOK OTTHON. TE BEOLTOTTAD VESZETSÉG ELLEN???????????

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 20 2004, 07:29 PM
Létrehozva: #48

Guests

Anna! Ha ilyen sokat lesz kint, meg foglalkozol vele, akkor ez is tökéletes lesz neki!!!! És ha ennyi mennyei játékot raksz bele, akkor meg pláne. Csak tudod, sokan berakják a ketrecbe és kész. Nem kell beoltani, az ilyen pici állatok nem szoktak megveszni. Egyébként ne is vidd el állatorvoshoz, úgysem tudják, mi ez! Csak megijeszted szegényt. Foglalkozz vele jó sokat, akkor nagyon szelid lesz. Lehet, hogy eleinte megharap (csak ha előtted más nem nagyon simogatta és még fél az emberektől), de hamar kézhez szokik. Fontos, hogy soha ne ijedj meg tőle. Aztán majd olyan lesz, mint egy kiscica, maximum játszásiból "harap", inkább csak hozzádérinti a fogait, szeretetből. Ez nem fáj, inkább csikiz. Ja, és ne feledd: a farkára nagyon kell vigyázni, mert letörhet, és akkor nem nől vissza. Egyébként mi lesz a neve?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 20 2004, 08:28 PM
Létrehozva: #49

Guests

azthiszem Suzy-nak fogják hívni.még van egy kérdésem júliiusban megyünk nyaralni egy hotelba lehet (sőtt biztos hogy ő oda nem jöhet) akkor kibírja egy hétig egyedül a ketrecébe vagy adjam oda az egyik barátnőmnek neki is van egy mókusa fiú és ő már nagyobb mint akkor suzy lesz szerinted kijönnek egymással vagy összeverekednek.ha szeretnél képet küldeni a te mókusodról ide küldj:ww.varga.kati@profinter.hu (ha te küldesz én is küldök)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 20 2004, 08:35 PM
Létrehozva: #50

Guests

még valami a te mókusodnak rágcsálóitatója van ha igen hány mililiteres ??????elég neki a 205 ml-es vagy kell neki az 500-as

+Quote Post
dasiky
hozzászólás Jun 21 2004, 11:18 AM
Létrehozva: #51

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,857

Sziasztok!Csíkos mókust szeretnék venni.Ha van valakinek eladó kicsije akkor légyszives írjon nekem,az árát is írja meg.Köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 28 2004, 12:38 PM
Létrehozva: #52

Guests

Anna! Ilyen sokáig sajnos nem szabad a mókusokat egyedül hagyni, főleg, ha csak most kerül hozzád. Inkább bízd meg a barátnődet. A legjobb az lenne, ha külön ketrec lenne biztosítva a két mókusnak, mert néha csúnyán össze bírnak veszni. De ha a barátnőd ott van mellettük, akkor ilyenkor rájuk bír szólni. Az én felnőtt mókusaimnak a második legkisebb fajta itatójuk van (most nem tudom, hány milis, mert nem otthon vagyok...), a piciknek a legnagyobb, mert sokan vannak. Az a második legkisebb fajta elég nekik. Majd otthon megnézem hány milis, és majd megmondom. Jó nyaralást!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 28 2004, 01:32 PM
Létrehozva: #53

Guests

szipi!nincs mókusom !sajnos !!!!!!!!!!!!!!!de viszont van csincsillám!csininek hívják és nagyon cuki akkor küldesz képed a mókusodról én is küldök csiniről

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 30 2004, 03:27 PM
Létrehozva: #54

Guests

Szeretnék vásárolni csíkos mókust Budapesten vagy környékén.Akinek van kérem jelentkezzen.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 3 2004, 08:22 AM
Létrehozva: #55

Guests

Benjamin, en tegnap lattam burundukot (him) a westendben, 12500 ft-ert. sajnos mashol nem tudok. udv.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 7 2004, 09:07 PM
Létrehozva: #56

Guests

Ha tud valaki kanadai vörös mókusról,akkor az E-mail cimemen kérem,hogy jelentkezzen.Köszönöm Füriné

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2004, 12:04 PM
Létrehozva: #57

Guests

sziasztok ! Nekem is van egy csodás kis mókusom. Ha minden igaz kislány. Nagyon szeretjük. Már 2 éve megvan, és nagyon kis válogatós lett. Elkényeztettük :) Naponta sok időt töltünk vele, és időnként kiszoktuk engedni a szobába futkározni, mozogni. Nagyon szereti kifötörni a virág földet. Nagyon figyelni kell rá, mert mindenre felmászik, legyen az tapéta ami érdes vagy függöny stb. Soha nemhadjuk ilyenkor magára. Igazi családtag. Ha meghall bármilyen zörgést rögtön kijön a faházából, :) imádja a pocakját. Nagyon odafigyelünk mit is adunk neki enni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2004, 01:47 PM
Létrehozva: #58

Guests

Nekem szibériai vörös mókus kölykeim vannakde tudok adni egy telefonszámot ahol árulnak csikos mókust o6-3o-2o64955.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 16 2004, 05:46 PM
Létrehozva: #59

Guests

Szia Trixi! Mivel én is pécsi vagyok hívjál fel,mert én nem tudom a számod.Az enyém 251-748.Köszi.Zsuzsi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 08:25 AM
Létrehozva: #60

Guests

Elindult a Hónap Szépe rovatunk! Bárki feltöltheti kedvence fényképét, melyre olvasóink kedvük szerint szavazhatnak. A szavazatok alapján a hónap végén megválasztjuk Miss/Mr. Júliust. Kellemes képnézegetést!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

20 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 01:10 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum