IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

90 Oldal V  « < 88 89 90  
Reply to this topicStart new topic
Evelin_14169
hozzászólás Aug 30 2008, 12:42 PM
Létrehozva: #1781

Abszolút kezdő
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 60,142

Kamukacka Nekem 2 degum van az egyik 4 éves a másik 2 és a 2 évesnek nics a farka végén bojt ez szerintem normális. Valamelyiknek van valamelyiknek nincs. Szerintem nyugodtan egybe rakhatod õket. Az enyémek is együtt vannak és igaz, hogy néha rágcsálja a másik a farka végét, és a vége kifehéredett, de szerintem ez nem baj. Engem sem zavar és õt sem. Különben ügyesebb mint a másik.
Go to the top of the page

+Quote Post
meli_61504
hozzászólás Aug 30 2008, 12:56 PM
Létrehozva: #1782

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 66,556

van 3kutyám és 4kis cica plussz 2 nagy cica, 2akvárium hal,1 degu:cc:nyusz:uszony:B

+Quote Post
Tami_86118
hozzászólás Aug 30 2008, 01:35 PM
Létrehozva: #1783

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 72,857

@kamukacka! valamiféle születési rendellenesség lehet a hiányos farokbojt. elõrodulhat az is , hogy már lerágcsálták neki. ,,alapjáraton" minden degunak van farokbojtja. ha a többiek emiatt piszkálják, és vérre megy a harc, akkor válaszd szét õket, egyébként pedig a kisebb hatalmi harcok normálisak.

+Quote Post
Evelin_14169
hozzászólás Aug 31 2008, 09:37 AM
Létrehozva: #1784

Abszolút kezdő
*

Tamara az én degumnak sincs a farka végén bojt. Szerintem ez nem baj. És a másikkal is nagyon jól kijönnek, és nem bántja.

+Quote Post
Evelin_14169
hozzászólás Aug 31 2008, 09:44 AM
Létrehozva: #1785

Abszolút kezdő
*

A ti degutoknak van mókus kereke ? Az enyémeknek van és a bojt nélküli nagyon sokat használja.

+Quote Post
Panna_38101
hozzászólás Aug 31 2008, 11:15 AM
Létrehozva: #1786

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 75,194

Az enyémeknek van, használják is rendesen, de nem hiszem, hogy attól lekopna a bojtjuk, fõleg, mivel a picinek (neki van gyér bojtja) nincs is kereke, mert úgy tartom most õket, hogy a két nagyot egy nagy ketrecben, ahol van minden ami kell, a kicsit meg mellettük egy kisebb ketrecben, ahol nincs kerék. És az csináljuk, hogy futtatjuk õket a tesómmal, és akkor együtt lehetnek, és vigyázunk, hogy nehogy lerágják a farkát, de ma megnéztük, és nem valószínû, hogy lerágnák, mert csak kicsit rágcsálják, de nem erõsen, csak az a gond, hogy van rajta egy heg, amit viszont tényleg le akarnak rágni, amit nem akarunk, mert akkor csak egyre nagyobb lesz rajta a seb, úgyhogy valószínûleg akkor fogjuk összerakni õket, amikor már nem lesz heges a pici farka. De a futtatásokon nagyon jól megvannak egymással, nem harcolnak, hanem játszanak, meg mosdatják egymást, meg csipognak.

+Quote Post
Evelin_14169
hozzászólás Aug 31 2008, 01:43 PM
Létrehozva: #1787

Abszolút kezdő
*

Nem azért kérdeztem, hogy van-e mókuskereke, hogy amiatt kopna le a bojtjuk. Az én degum is elõször rágta a bojt nélküli farkát, de ha fájt neki akkor csipogott és abbahagyta és most már nem rágja. Szerintem tedd egybe õket külön-külön és akkor nem 2 ellen lesz.

+Quote Post
Szibilla
hozzászólás Dec 22 2008, 03:44 PM
Létrehozva: #1788

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 84,119

szijasztok van egy fiú degum kb. 2-3 éves úgy fél éve kaptam, nem lehet kivenni, mert nem hagyja, és most még a 2 hátsó lábáról is lejött a szőr. Amúgy aranyos, és engedi, hogy simogassam, de néha meg tök ideg és olyankor nagyon belém harap. Nem tudnátok segíteni, hogy hogy vegyem ki? és, hogy miért jöhet le a szőr a lábáról?

+Quote Post
meli_61504
hozzászólás Sep 7 2008, 09:47 AM
Létrehozva: #1789

Abszolút kezdő
*

vannak videóim a deguimról nem tudom ,hogy hol kell feltölteni pedig annyira jó lenne !:B

+Quote Post
Evelin_14169
hozzászólás Sep 7 2008, 01:20 PM
Létrehozva: #1790

Abszolút kezdő
*

Én sem tudom :-(

+Quote Post
meli_61504
hozzászólás Jan 16 2009, 02:13 PM
Létrehozva: #1791

Abszolút kezdő
*

:'(a degumnak lejött a farka.. vagy nem is tudom,hogyan mondjam el de nagyon kellene segíteni napok óta nem alszok úgy sírok folyamatosan mert nem szeretném elveszteni a barátomat!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 24 2009, 10:53 PM
Létrehozva: #1792

Guests

Sziasztok! Örökbe fogadnék 2 v. 3 azonos nemű fiatal degut. Ha tud segíteni v.ki: iklodi.mitemag@freemail.hu Köszi. Z.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 25 2009, 11:29 AM
Létrehozva: #1793

Guests

Kedves mostani vagy leendő degutartók! Egy komoly veszélyre hívnám fel a figyelmeteket. Én a Supergamez-es degu fórumról jövök, ált. ott szoktam segíteni más degutartóknak. Észrevettétek, hogy tömény cukor a Pepe Degu kaja? Ha nem, akkor nézzétek meg, kóstoljátok meg, olyan, mint a zizi. Embernek isteni finom, szeretem azt rágcsálni, de mint tudjuk, a deguk nagyon hajlamosak a cukorbetegségre, ráadásul más téren is nagyon egészségtelen. Az aqua-food, a forgalmazó elhajtott minket, kioktatva, hogy kell helyesen táplálni a degut, de már így is öngólt rúgott, mert ő maga csatolt olyan netoldalakat a levélhez, ami MIND tiltja a nagy mennyiségű cukrot. És még a saját leírásával is összeférhetetlen a cukorfogyasztás. De pl. a Freesnapf nem árulja a Pepét, nagyon jól teszi, de mást nem nagyon tudunk csinálni, mint bojkottálunk. Ezúton is szeretnék kérni minden lelkiismeretes degutartót, hogy aki szereti állatkáját, ne vásároljon Pepe Degu eledelt, a kedvence egészsége rovására. Ez az egyetlenegy fegyverünk, ha senki sem veszi a Pepét, talán elgondolkoznak ezen. Köszönöm figyelmeteket, megtaláltok a Supergamez és a Degu Portál fórumán is. Sziasztok! Jó deguzást!

+Quote Post
Sziráczki Júlia
hozzászólás Sep 9 2009, 05:31 PM
Létrehozva: #1794

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,548

Nekem is degum van (már több mint 4 éve). Tudom, hogy párban kellene tartani, de Bajusz egyedül lett megvéve. Ennek csak 1 következménye van: ha otthon vagyok, és leülök valahová, ő odarohan és rámtelepszik. Onnantól amíg le nem ,,vakarom" magamról, nem megy sehova és várja a dögönyözést. A lefoglalásával nincs baj, mert sokat (kb 7-8, nem ritkán 9 órát) van szabadlábon. De attól függetlenül érdekelne, hogy hogyan tudnám valamivel lekötni a figyelmét, mert a bútorok és a könyveim (és néha az ujjam hegye) mégsem fogkoptatóként kellene hogy funkcionáljanak. Tehát a www.julcsi666@citromail.hu - ra várnék válaszokat kreatív (vagy unatkozó) gazdiktól. (Azért az e-mail cím, mert ide nem járok túl gyakran. Bocsi.)

+Quote Post
Évus_74195
hozzászólás Jul 5 2010, 12:05 PM
Létrehozva: #1795

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 78,968

Eladó kisállat ketrec!!
Eladó egy 88 cm hosszúságú, 72 cm magasságú, 30 cm szélességű, két ajtós kisállat ketrec. Kiválóan alkalmas degunak, mókusnak, görénynek, csincsillának vagy egyéb rágcsálónak, akinek sok helyre van szüksége. A ketrec alja egy akvárium, ami a forgács kiszóródását nagyban megakadályozza, és a kisállatoknak is biztonságos, és nyugodt helyet biztosít. Nagyon jó állapotban van a ketrec, kifertőtlenítve. Ajándékba adom hozzá a futókereket, ami speciálisan, és erősen oda van rögzítve így sosem fog feldőlni! Az ár a többi ketrec árajánlata alapján 17. 000 Ft, de alkuképes is vagyok!! : )
Kérésre további képeket tudok küldeni! : ) A ketrecet személyesen lehet átvenni Fejér megyében!

Elérhetőség: e-mail: vicukax@vipmail.hu
Tel: 0670/ 5619773

smile.gif

+Quote Post
Meggymag
hozzászólás Jun 16 2011, 08:52 AM
Létrehozva: #1796

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 106,639

Sziasztok rolleyes.gif

Nemrég vettem egy egy éves fiú degut. Az állatkereskedésben egyedül volt, de én nem akartam, hogy magányos legyen. Sok állatkereskedésben jártam, és mindenhol azt tanácsolták, hogy ne fiút vegyek mellé, mert összeverekednek, így hát kapott egy 8 hónapos kislányt. Amint hazavittem a leányzót, a fiú azonnal elkezdte molesztálni, és egész este próbálkozott nála, néha sikerült is, néha nem. Nekem azt mondták, ez lehet a dominancia miatt is, meg erőfitogtatásból. Nem tudom, lesznek-e kisdeguk. 1-et vagy 2-őt nem bánnék, de nem szeretnék többet, és azt sem szeretném, ha állandóan szaporodnának. Mit tudok tenni? Olvastam, hogy a nőstény 3 hetente "tüzel". Ha ilyenkor különválasztom őket, akkor elkerülhető az állandó szaporulat? És azt hogyan derítem ki, hogy mikor tüzel a lány? Segítsetek kérlek. Szeretem a kicsikéimet, és nem akarok rosszat sem nekik, sem a leendő apróságoknak.

+Quote Post
AgathaChristie
hozzászólás Aug 3 2011, 02:48 PM
Létrehozva: #1797

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 102,100

IDÉZET(Meggymag @ Jun 16 2011, 09:52 AM) *
Sziasztok rolleyes.gif

Nemrég vettem egy egy éves fiú degut. Az állatkereskedésben egyedül volt, de én nem akartam, hogy magányos legyen. Sok állatkereskedésben jártam, és mindenhol azt tanácsolták, hogy ne fiút vegyek mellé, mert összeverekednek, így hát kapott egy 8 hónapos kislányt. Amint hazavittem a leányzót, a fiú azonnal elkezdte molesztálni, és egész este próbálkozott nála, néha sikerült is, néha nem. Nekem azt mondták, ez lehet a dominancia miatt is, meg erőfitogtatásból. Nem tudom, lesznek-e kisdeguk. 1-et vagy 2-őt nem bánnék, de nem szeretnék többet, és azt sem szeretném, ha állandóan szaporodnának. Mit tudok tenni? Olvastam, hogy a nőstény 3 hetente "tüzel". Ha ilyenkor különválasztom őket, akkor elkerülhető az állandó szaporulat? És azt hogyan derítem ki, hogy mikor tüzel a lány? Segítsetek kérlek. Szeretem a kicsikéimet, és nem akarok rosszat sem nekik, sem a leendő apróságoknak.

Légyszives az állatkereskedésekbe vigyél egy-egy degu tartási útmutatót! Az ilovedegu.hu-n A DEGU cím alatt találsz egy nyomtathatót.
Sajnos megjelent egy idióta könyv, amelyik minden fiúdegu mellé 1 db lány vásárlását javasolja...
A nem kívánt kölyököket persze a kereskedés nem veszi át, és az egyetlen rágcsáló menhely már így is tele van!
Ha lehet told is le őket a nevemben! angry.gif
A fiú deguk remekül elvannak együtt amíg nem raksz közéjük 1 db lány, amin összeveszhetnek.
Viszont mindig össze kell szoktatni minden felnőtt degut, deguéknál nem lehet csak úgy betörni egymás területére...
Eleve kevesebb lánydegu születik mint fiú, ráadásul, ha folyamatosan elletjük az arra alkalmatlan kislányokat, akkor 1-2 év alatt belepusztulnak.
Ettől eltekintve nálatok mostanatól 1-8 kölyök születése várható 3 havonta.
Van rá 2 hónapod, hogy beszerezz még egy hatalmas (60*70*70 lenne az ideális) ketrecet, amiben a babákkal együtt is elférnek...

ÉS meg kell hoznod egy döntést is.

Én a mama haláláig tartó folyamatos elletést nem javasolnám.

Ha beéred 1 alommal, akkor tarthatod őket 2 ketrecben: Mama és a lányai együtt, papa és a kisfiai másik ketrecben szintén együtt, de a lányoktól lehetőség szerint pár méterre, ha balhé van: külön szobában, (nem feltétlenül lesz...)

Ha annyira szerelmesek egymásba, hogy nincs szived külön rakni őket, akkor az ilovedegu.hu fórumán találsz pár állatorvost, aki biztonságosan tudja ivartalanítattni a fiúdegudat. Ezt a szülés elött meg kell tenned, mert a szülés után rögtön újra befedezi, ami nagyon nem jó egy kölyök-anyának.

És végül úgy is dönthetsz, hogy vagy a fiúkat, vagy a lányokat tartod meg, a másik kupacnak szülőstől keresel gazdit. Egy + ketrecre így is szükséged lesz, hogy ne vemhes degukat adjál.

Az ilovedegu.hu -ra feltettem egy tenyésztésről szóló rész is, azt most elkéne olvasnod, merthogy már tenyésztesz.

Ha úgy gondolod, hogy menni fog a tenyésztéssel járó extra meló, akkor persze csinálhatod. A kicsik nem lesznek beltenyésztettek, csak a mamit nézd meg nagyon, hogy alkalmas-e. (200 gramm fölött kell lennie ha nem vemhes, nem szoptat, de inkább 220-240 gramm a jó tenyészsúly) Sajnos nagyon sok a tenyésztésbe fogott gyenge anya, amelyik belepusztul a 3. 4. szülésbe. Nyugi! az elsővel még nem szokott gond lenni, de az etetésére most nagyon figyelj! Nem elég a mennyiség, minőségi kaja kell, hogy legyen ereje a hajrában!

+Quote Post
whisper
hozzászólás Aug 11 2011, 10:41 AM
Létrehozva: #1798

Abszolút kezdő
*

Lakóhely: Pest megye
Azonosító: 107,107

Sziasztok!
Szívesen elajándékoznám 2 db kb. 2 hónapos kislány degumat. wink.gif Nagyon szépek és egészségesek! Valamennyire kezesek is, de ezt a feladatot szándékosan az új gazdájára szerettem volna bízni. Degu Nature-t vettem nekik mindig eddig, ezt szeretik a legjobban. tongue.gif
Gödöllőn lehet őket átvenni. Ajánlanám őket együtt, mert testvérek, egy alomból valóak. A szülei is nálam laknak.
Ezen az email címen lehet érdeklődni:
metallicgirl1@gmail.com

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

90 Oldal V  « < 88 89 90
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 07:25 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum