Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 23 2004, 12:30 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szerintem tökre ari nekem is van
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 23 2004, 06:29 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Bocsika hogy bele szólok de van itt néhány kérdés amire gondoltam válaszolok ha nem baj.
A fog kocogtatást azért csinálják töbnyire mert nincs lekopva a foga ,nem kap elég száraz kenyeret,vagy rágcsálóknak készült ,fogkoptatót ami ugy néz ki mint a madarak csőrkoptatója ,azt rágják és lekopik a normális méretre.
Sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 23 2004, 06:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok ujra én!
Bori és Rita!
Nem árt ha 2 fiú van eggyütt az a lényeg hogy társasága legyen,lehet hogy a családod is elég neki mert sokat foglalkoztok vele,de lehet hogy nem lessz rá elég időtök és szomorú lessz mindenképpen jó lenne mellé 1 azonos hímnemű degu .
És ha ugy döntesz hogy szeretnél 1 et akkor szólj nyugodtan ,nállunk állat tenyészet folyik 6 gyönyörű picusom született,amik már március elején elvihetők.
Sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 24 2004, 08:47 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
bocsesz !
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 24 2004, 08:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerintem az hogy szapuljátok azokat a kis aranyosokat csúny dolog ! Szerintem nagyon aranyos kisállatok azok , és nem hiányzik nekik az , hogy ti csúfoljátok , gúnyoljátok őket ! inkább ne írjatok semmit ha csak csúnyát tudtok írni rolluk (pussz a kivételnek) !!!!! :-(((((
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2004, 06:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ne foglakozzatok ilyen bunkó emberekkel,ne is figyeljetek oda ne válaszoljatok arra amit ír,majd megunja és eltűnik.
De én írok a szerkesztőnek ,mert ez már durva,hogy vegyék le ezeket a hozzászólásokat.
Sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 26 2004, 01:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
De jó!Leszedték aokat a nem túl kedves hozzászólásokat!:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 26 2004, 02:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bori írtam a szerkeztőség e-mailjára ,és nagyon kézségessek,rendessek ,rögtön írta vissza a levelet hogy leszedte a trágár szavakat tartalmazó hozzászólásokat.
Eddig bármivel fordultam hozzájuk segítettek.
Nekem a gyerekeim is olvazsgatják az oldalt és ezért nem tetszett a dolog.
Sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 5 2004, 04:32 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Nagyon szeretem az állatokat.
A kedvenceim a házi rágcsálók, köztük is a tengerimalac.
Van belőlük kettő és höri is, de mostanában felkeltette
a figyelmemet a Degu, csak sajnos nem sokat tudok róla.
Pl.:emberhez való viszonya stb. Ha tudnátok ebbe segíteni megköszönném:
Üdv.Gabcsi
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 9 2004, 06:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Gabcsi!
A degukról napokig is lehetne mesélni, de röviden:
-nagyon meg lehet őket szelidítenim, csak elhatározás és állatszeretet kérdése
-meg kell tanulnod, hogy mit szabad adni neki, és mit nem
-Nem lehet például káposzta, karalábé. földimogyoró
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 12 2004, 08:57 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Lala!
Elmondanád nekem a végzett állattenyésztőnek és gyakorlott állattartónak/köztük Degut is/, hogy miért nem lehet káposzta, karalábé, földimogyoró a tápláléka?
Ha krumplit írnál, az rendben, mert mérgező anyagokat tartalmaz, de az sem károsítja, csak hosszútávon!Jó lenne, ha utána néznél a szóbeszédeknek, mielött elhiszed!
Gabcsi!
Tényleg órákig lehetne mesélni, de mire vagy kíváncsi?
A Dszungáriai törpehörcsög rovat hozzászólások részénél épp hasonló kérdésbe futottam, nem írnám le még egyszer a választ...Megnéznéd ott? Köszi
Amúgy a rekordot egy ismerősöm tartotta:~1988-körül vett tőlem egy Degut és nagyon összejöttek!Amikor otthon volt, szabadon volt a kicsike, hallgatott a nevére, odajött.Asztalon evett a saját tányérjából, a többiekét/az emberekét/ tiszteletben tartva.Csak a saját helyén/wc-jén/ piszkított, de sajna bizonyos dolgokat időnként meóztatott, megkóstolt.X év múlva gyászruhában láttam a hölgyet: /akkor/épp pár hete véletlenül kióvatoskodott a lakásból szegény pára és elkapta őt a kinti kedvenc, a ház őrzője.Pár évre rá megint tartott Degut, de ez a szerelem már nem az volt!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 13 2004, 05:32 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
sziasztok!
ma vettem új "férjet" a kislány degumnak,mert a régi sajnos elpusztult:(a gond az,hogy iszonyatosan verekednek egyfolytában,és félek hogy kárt tesznek egymásban..mit tegyek?különitsem el őket?köszi előre is a segitseget
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 13 2004, 08:24 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Angelke!
Egy kis bakit követtél el: A helybeli állathoz raktál egy betolakodót!
Ezt elkerülhetted volna, ha idegen helyen rakod őket össze, ahol figyeled őket és a támadóállást felvevő felet ebből a pozíciójából kimozdítod, eltereled a figyelmét csemegével, játékkal.Legyen rajta a szagod, vedd a kezedbe összeeresztés elött mindkettőt, ez is jelzés értékü lehet.
Ha idegen hely nincs, takarítsd ki a helyét alaposan és úgy rakd őket össze a fenntiek alapján.
Különben amig vér nincs nem gond.Ha erősen támad az egyik és menekülne a másik, akkor van súlyos gond!Ekkor vedd külön!!!
A "véres" problémát csak szaktudással lehet kezelni, de inkább csak megelőzni: ki kell egyenlíteni az erőviszonyokat és le kell nyugtatni mindkettőt.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 14 2004, 10:37 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
köszi a segitséget!azért ijedtem be,mert az előző fiuval rögtön összeraktam őket,és nem volt semmi baj(igaz akkor még picikék voltak).most külön tettem őket.sajna,hiába magyarázom nekik hogy febr.14-én nem illik veszekedni,ők ketrecen keresztül is gyakják egymást:(
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 21 2004, 09:23 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Angelke!
Ha tudnám a e-mailod címét, egyénileg tudnék tippet adni.Sajnos drasztikusak egymással a Deguid, ami attól is lehet, hogy egyneműek.Ebben az esetben,ha két tapasztalt kan, nincs esélyed...
Két lánynál is jelentős a kockázat és hosszú ideid tarthat a viszály...
Ha külön neműek és kb azonos súlyuak, meg lehet próbálni a kényszer-összeszoktatást, amit drasztikussága miatt nem mindenki tud megvalósítani.
Kedves kevésbé kultúrált hozzászóló!
Elgondolkodtál azon, hogy más szemszögéből Te milyennek tünsz?
Toleranciáról ha hallottál volna,sokkal emberibb oldaladat mutatnád embertársaidnak!Vagy Te lázadsz az ellen, hogy embernek születtél és irigykedsz a Degukra?
Nem érdemes, mert van egy-két bunkó, kik ismeret és tudás hiányában időnként sértegetnének ok nélkül!!!
Te is ezek közé akarsz tartozni?
Jusson eszedbe, hogy szorulhatsz még Te is az állatok közül valamelyik segítségére, és ha tudnak, mérlegelés nélkül segítenek, JÓSZÁNDÉKBÓL!
Sajnálnám, ha Te különbnek éreznéd magadat náluk és hiányozna belőled az amitől EMBER vagy...
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 23 2004, 02:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Az öcsémnek van 2 lány deguja és nagyon szereti őket, csak van velük 1 kis probléma! Én úgy tudom hogy a deguk nappali állatok és éjszaka alszanak,de valahogy a mieink nem akrnak aludni! Sőt éjszaka a legaktívabbak és mindíg verekednek!
Nem tudom miért csinálják ezt,mert velünk szemben nagyon barátságosak és imádnak a pulcsik ujjába bújni,ahonnan persze nem akarnak kijönni!
Lenne 1 nagyon fontos kérdésem, minden degu állandóan átrendezi a helyét és pakolászik?
Ha lehet szeretnék választ a problémáimra.
Köszönettel: Anita
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 24 2004, 06:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Egyetértek Simon J. Gábor hozzászólásával. Nem is tudom, hogy lehet hogy valaki nem szereti az állatokat! Én imádom őket! Van egy aranyhörim és 2 ékszerteknősöm. Szeretnék törpehöriket, de a szüleim egyenlőre nem engedik meg. Sebaj, még dolgozom az ügyön.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 25 2004, 07:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Van két degubabám,és mindig ki hull a szőr az orrukon.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 25 2004, 10:31 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Laura!
Kihullik. vagy a rács-rágás közben kikopik?
Szia Virág! Köszi, sok sikert a terveidhez! Vannak választható (4hetes) Cambel törpehörik félalbínó krémszínű változatban, ha gondolod (600/Db)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 27 2004, 10:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nehéz degut tartani???
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 07:15 AM |