IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

309 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dzsungáriai törpehörcsög
Guest__*
hozzászólás Nov 10 2003, 09:26 AM
Létrehozva: #41

Guests

Szia Thomas! Egy kicsit cikis helyzet. Igazság szerint nem tudom, hogy a két kislány miért veszekszik, azok általában jól megvannak együtt, két fiú szokta aprítani egymást. Lehet, hogy ezt is hörcsöge válogatja!:) A harmadik hörcsög vásárlását nem igen tanácsolom, ha két lány mellé beteszel egy fiút, könnyen lehet, hogy mind a két nőstény vemhes lesz és elkezdik verni a fiút. Ha mindenképpen kicsiket akarsz, akkor az egyik kislányt el kellene cserélned egy kisfiúra. Próbálj meg abban az állatkereskedésben tanácsot kérni, ahol vetted őket, hátha jó lelkű az eladó és történeted hallatán segít neked. Bár élő állatra garancia ugye nincs, de egy próbát megér, elvégre nem a Te hibád, hogy két lányt kaptál akaratod ellenére. Mellesleg mekkora helyen vannak a csajok, van nekik bent kunyhó, meg játék, mondjuk egy mókuskerék. Az Én, kél lányom imádott mókuskerekezni, testvérek voltak és nagyon jól elvoltak együtt, lefoglalták magukat egy kis kerekezéssel, együtt kajáltak meg minden. Azért beszélek múlt időben róluk, mert 2hete adtam el őket. Azóta nem tudom, hogy mennyire viselkednek rendesen, de mindjárt írok az új gazdinak és megkérdezem!:) No további sok sikert, aztán írj hogy mi lett!:) Pápá Mojszi
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 10 2003, 06:26 PM
Létrehozva: #42

Guests

Szia Mojszi! Kösz a tanácsot majd megprobálom!Most hogy igy mondod,lehet hogy fiúk,nemtudom.De az biztos hogy egynemüek!Ezen a héten valoszinű be tudok menni az állatkereskedésbe.Most már a höriket külön akváriumba tartom.A nagyobb kb.30×25×30 cm (amibe ugy terveztem,hogy itt lesz mind a kettö),ebbe van ház ,mókuskerék.A másik az nagyon kicsi régen a halaimé volt,de abba is van egy kerék.Majd irok ha bejártam az állatkereskedést!Szia!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 10 2003, 07:10 PM
Létrehozva: #43

Guests

Hali! A campbell törpehörim rengeteget rohangált az elmúlt napokban, alig aludt. És ma délután meghalt! Mi baja lehetett? Szívrohama, vagy mi??

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 11 2003, 01:31 PM
Létrehozva: #44

Guests

Szia Thomas! Remélhetőleg rendezősik a hörik sorsa. Aztán várom a híreket. Teodóra, ezt a szívroham kérdést egy állatorvossal tárgyald meg szerintem, vagy valami sokkal okosabb emberrel mint mi vagyunk!:) Ahoy!:) Mojszi

+Quote Post
Melinda_48698
hozzászólás Sep 17 2008, 09:33 AM
Létrehozva: #45

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 63,559

Nálam is belelóg, tök jó. Nem lehet elolvasni mit írtok...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 16 2003, 09:51 PM
Létrehozva: #46

Guests

Sziasztok!! Van két törpehörim.Mindkettő csaj,külön vannak,mivel nem nagyon férnek meg egymással.(finoman szólva)...:)Most vettem nekik mókuskerekeket,úgy örülnek nekik...Egész nap azon játszanak,pedig-mint tudjuk- nappal nem igazán szoktak ébren lenni.Olyan édik ahogy szedik a kis tappancsaikat... Azoknak nagyon tudom ajánlani ezt a játékot,akik még nem vettek ilyet. Sziasztok!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 19 2003, 09:42 AM
Létrehozva: #47

Guests

Ahoy! Thomas: Miújs? Mit sikerült intézni?

+Quote Post
Alice
hozzászólás Sep 24 2008, 01:39 PM
Létrehozva: #48

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,764

ja ha valaki nem látta volna a drágát: http://www.haziallat.hu/index.php?menu=galeria&kepido=2134815130&hsz_megj=1 ugye milyen jó a haja??? és itt van a kismókusom: http://www.haziallat.hu/index.php?menu=galeria&kepido=2134815132&hsz_megj=1

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 23 2003, 09:06 PM
Létrehozva: #49

Guests

Szia Mojszi! Sikerült egyiket elcserélni,ahogy bevittük és megmondtuk mi a gond az eladó máris kicserélte!Már több napja együtt vannak és ugy néz ki elégé birják egymást. ondjuk néha törnek ki ilyen 1 másodperces verekedések de ez ugy gondolom természetes.A mókuskeréknek nagy hasznát veszik,mert most is mint mindig kerekeznek.Remélem hamarosan lesznek kicsik is!Igaz, hogy még akkor is együtt tarthatok ha már vannak kölykök?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 24 2003, 09:13 AM
Létrehozva: #50

Guests

Szia Thoma! Örülök, hogy sikeredett megoldani a dolgot. Tényleg így van, együtt lehet, sőt együtt is kell tartani őket, mert együtt nevelik a kicsiket. Már írtam, hogy én hogy jártam: két alomból megöltek egy egy kicsit, valószínűleg azért, mert már úton volt az új kupac kölök. Szóval azért, figyelni kell, mert néha ez is előfordulhat, de szerintem erről elég, ha majd akkor beszélünk mikor meglesz az első adag csemete. Sok sikert a drágákhoz. Ahyoj: Mojszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 24 2003, 09:14 AM
Létrehozva: #51

Guests

Ja, képzeld, nekem, jelenleg: 18 hörim van!:) Mama-Papa és 4 kupac szaporulat!:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 29 2003, 05:14 PM
Létrehozva: #52

Guests

Szia Mojszi! Mint kiderült az egyik höri fiú. Képzeld el,hogy kb 2 hete született négy kishöri. Nagyon örültünk neki, de még nem mertük őket zavarni,mert nem tudjuk,hogy mennyi idős korukban lehet őket kézbe venni. A ketrecet sem mertük kitakarítani, mert féltünk, hogy a szüleik megeszik a kishöriket. Tudnál tanácsot adni? Reni

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 29 2003, 10:49 PM
Létrehozva: #53

Guests

sziasztok!tudnátok tanácsot adni,hogy hogy lehetne megszelidíteni a hörcsögöt?mert nagyon félnek tőlem,meg harapnak,pedig már két hete megvannak.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 30 2003, 11:46 AM
Létrehozva: #54

Guests

Szia Mission! Úgy szelidísd meg , hogy mindig legyen bent nála egy fadarb , amin koptatahatja a fogait , mert ha nem , a te ujjaido n próbálja meg koptatni!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 1 2003, 07:22 PM
Létrehozva: #55

Guests

MOST KAPTAM KETTŐT HOGY KELL GONDOZNI?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 1 2003, 08:37 PM
Létrehozva: #56

Guests

Hello! nekem 2 hörim volt 2 lány.De összevesztek. Most külön élnek.Az egyik mellé vettem egy fiút.De öszevesztek. Rácsal választottam el őket és arács mellet egymás mellet aludtak.De a lány átdugta a lábát és a fiú keresztbe harapta.A fiút azóta visszavittük.És a boltos azt mondta 4 hónapos kor után nem lehet összeszoktatni őket. Mit tegyek a lány elég magányos megasztán én is szeretnék kicsiket?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 2 2003, 07:22 PM
Létrehozva: #57

Guests

köszönöm a szelidítő tanácsot.a verekedéssel kapcsolatban meg annyit,hogy hörcsögtől függ mennyire agresszív,meg mennyire jönnek ki egymással,én még próbálkoznék másik fiúval.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 2 2003, 07:35 PM
Létrehozva: #58

Guests

Sziasitok! Az ugye normáls hogy a vadas szinű hörim elkezdett kifakulni?Szerintem kezd télre öltözködni!:)És még azt szeretém megtudni azoktól,akiknek sikerült már pároztatni őket,hogy csinálta?Nekem már 3 hete együtt vannak,jól megvannak egymással,de szerintem még várnom kel a kishörikre!És ugye attol nem függ a pároztatás,hogy az egyik vadas színű a másik pedig white.... na mindegy,szóval ettöl ugye nem függ?Aki tud lásson el tanáccsal!Elöre is kössz!

+Quote Post
Alice
hozzászólás Sep 14 2008, 08:48 PM
Létrehozva: #59

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,764

a szilvát próbáltátok?? nálunk hatalmas sikert aratott!!!!!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 3 2003, 11:33 AM
Létrehozva: #60

Guests

Szia Reni, Thomas és a Többiek! Első körben bocsika, hogy nem válaszoltam. Kicsit besűrűsödtek a napjaim. Reni: Akkor tehát meg van a „veszekedés” oka.:) Gratula a kicsikhez! Ugye nem piszkáltad őket addig, míg nyitott szemmel maguktól el nem hagyták a fészket? Ezt a pillanatot mindenképpen meg kell várni, ekkor célszerű őket először tisztítani. Fontos, hogy adj a szülőknek, főleg a maminak, olyan kaját ami fehérje dús, ez lehet sajt vagy mondjuk lisztkukac. Az enyémek ez utóbbit imádják és állítólag eme táplálék jótékonyan hat a következő alom egészségére és nagyságára. Ez nem hétszentség, Én hiszek benne, mert nekem bejött, volt egy szülés, amikor 4 kicsi lett összesen, elkezdtem a muternak nyomni a lisztkukacot, a következő alomba már 6 picurka volt. Nem árt nekik egy kis nyalósó sem ill. valami kálcium dús zaba. Mission: Próbáld kézből etetni őket, gyümölcsöt teszel a markodba és így kínálod neki a napi kaját, lehet, hogy kicsit hosszadalmas lesz és egy-két harapást még tuti begyűjtesz, de hát ez ezzel jár. Etetést kb minden nap ugyan abban az időben kíséreld meg és akkor kedvencekéid megszokják, hogy bizonyos időközönként valaki matatni kezd a terkóba. Előbb utóbb, a kaja vonzani fogja őket és bemásznak a markodba enni. Az Én a Mamimat nem lehet normálisan etetni, mert mikor próbálnám a magot beszórni neki, azonnal helyet foglal a tenyerembe és jön ki hozzám egy kis sétálásra. A rágcsafa tényleg okos gondolat a terkóba hisz muszáj valami fogkoptató, de ettől még a höri megharap, ha neki úgy tetszik. EMBER: Előbb olvass, aztán obégass!!! Az állat leírásánál is elég sok mindent megtalálsz és a mi kis fórumunk is elég szépen fejlődik terjedelmét tekintve és sok mindent megtalálsz ezen is, főleg a tapasztalatainkat. Rob: Ha ennyire „öreg” a hörike nagyon valószínű, hogy az állatkereskedőnek van igaza. Próbálkozhatsz még, de nem valószínű, hogy változik a helyzet, kérdezz meg még esetleg másik állatkereskedőt, hátha mond valami okosat. Thomas: Szia Kishaver! Kissé mintha, Te is eltűntél volna az utóbbi napokban!:) Én azt olvastam, hogy teljesen normális, ha a höri fakul, bár ez inkább a természetes élőhelyen éldegölő egyedekre jellemző, otthon tartottaknál nem annyira. A pároztatáshoz neked a világon semmit nem kell, tenned csak tiszta és nyugis környezet kell nekik, amit megszoknak. Ez a lényeg, hogy csak akkor lesz kölök kupac, ha már megszokták a helyet, na meg egymást. A színük miatt ne aggódj, az Én Mamim vadas a Papim meg gyöngyház, a kölkök meg vegyesek, ilyen is meg olyan is van.:) No hát akkor további sok sikert mindenkinek! Ahoy Mojszi Ui: a hörikéim mellé megellett a mongol futóegerem is, úgyhogy abból is van 8 picurkám, tök édesek.:)

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

309 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:56 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum