Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 21 2004, 01:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
INCIFINCINEK
Szia. Az Árkádban kifejezetten szép holland patkányokat láttam már többször is. Nekem a mostani hím holland patóm is onnan származik (másfél éve vettem) és nagyon édes, egészséges és vidám. Már egyszer családja is volt :-) Szép és egészséges kölyköket "produkált":-)
Szóval próbáld meg szerintem az Árkádban.
Üdv. Pocren
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 21 2004, 10:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!Csak a fehérpatkányok védelmébe szeretnék kelni.Sok patkányom volt,van,mind,egytől egyig kézhezszokott,soha nem harapott meg egyikük sem,mindig megismernek.Tévhit,hogy harapós lenne.Persze,ha fiatal korában nem szoktatják kézhez,az súlyos hiba,és nem az állat tehet róla.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 22 2004, 10:55 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Lenne néhány kérdésem,talán tudtok válaszolni nekem.Miért van az,hogy a kisebb patkányom,ha nem vágyik az érintésre,akkor nyüszítésszerű hangot ad ki?Nem tűnik betegnek,meg nem is bántja senki.Normális az,hogy óvatosan harapdálják az ujjaimat,meg a nagyobb mostanában ha teheti,akkor lepisili a kézfejemet?Köszi előre is a segítséget!
Cambodia
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 29 2004, 12:33 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
imádlak titeket már vagy 10
álatkerben voltam de sehol semmi ,most meg beteg vagyok ugyhogy anyámat küldözgetem mindenhová ö meg roszul van már az álatkereskedések szagátol viszont holnapra kéne mert na mindegy ez hosszu imádok mindenkit aki segitett!! millio köszönet
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 30 2004, 06:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
SZIASZTOK!!!NEKEM VAN 2 FEHÉRPATKÁNYOM,NAGYON ARANYOSAK ÉS HAMAR KÉZHEZSZOKNAK...LENNE EGY KÉRDÉSEM:AZ EGYIK PATKÁNYOMNAK A LÁBA KÖZÖTT OYLAN MINTHA A PUNCIJA LENNE DE SZERINTEM A SZOKÁSOSNÁL NAGYOBB..IRJATOK HA TUDTOK ERRÖL VALAMIT HOGY ESETLEG AZ MI LEHET..NORMÁLIS ILYEN DOLOG?NYUGTASSATOK MAG LÉGYSZI!ÉN NAGYON SZERETM ÖKET!:)NYALOGATJÁK AZ UJJAMAT ÉS ÉRZIK HA OTT VAGYOK A KÖZELÜKBEN!ELÖRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZOTOKAT!!!
KICSIKE!!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 31 2004, 09:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Itt vagyok én is. Már párszor elkezdtem ezt a hozzászólást, de ez a szar állandóan kilép. Nadesebaj, a fő, hogy most megint itt vagyok :) Szóval nekem egy Romeo név alatt futó csuklyáspatkányom. De soxor úgy érzem a DOS találóbb lett volna :) Szóval Ő egy gyönyörű nagy hím, szép nagy golyókkal :D A vásárlás t9rténete enyhén vicces, ha valakit érdekel leírom! És akkor most a kérdések. Mármint azokra a válaszok. amire tudok válaszolok. Legalábbis az ezen az oldalon lévő hozzászólásokból, mert ezeket még látom is :)
Szóval. Az emberek azért fintorognak a patkány szó hallatára, mert rögtön a pestis jut eszükbe. Csakhogy ők nem tudják, vagy nem AKARJÁK tudni, hogy azok nem házipatkányok, hanem csatornapatkányok voltak! A házipatik nem terjesztenek semmilyen betegséget, esetleg az infuelnzát, mint minden ember és sajnos ezt a patik is el tudják kapni! Akkor a másik. SZILVI! Szerintem erről a fekély dologról a doki tud a legtöbbet mondani. Én annyit tudok, hogy figyeld mit eszik. Vagyis inkább én kérdezném, hogy mit eszik, ezenkívűl még azt, hogy mi van alatta? Szalma, forgács, stb?? Mert ettől is függhet. Aztán. mindkét lába fekélyes? És volt rajta előzőleg sem, ami miatt lehet? Mert ha igen, akkor az alomban lehet a gond (fertőzésre gondolok iss). Nem tudom merre lax, de az is lehet, hogy csak a doki béna. Nálunk (17 ker) van egy nagyon jó rendelő, eddig minden állatunak tökéletesen meggyógyította, ha akarod mondok rá néhány példát. Szóval, ha nem lax olyan messze, akkor ajálnom a helyet. A legjobban egy (JÓ!!) doki tudja rendbe hozni. Sőt, ha akarod még abban is segíthetek, ha esetleg nagyon messze van, hogy valamelyik nap bemegyek és megkérdezem, hogy látatlanba tud-e vmit mondani a doki. És ha azt mondja tud segíteni, esetleg találkozunk valahol elviszem és másnap vissza (persze csakha nem gond!!)Azt hiszem ehhez így hirtelenjében ennyit tudok hozzászólni! Várom írásodat!
CAMBODIA! Az, hogy nyüszítésszerű hangot ad, az azt jelenti, hogy fél. Még bizalmatlan és ezzel akar elijeszteni! Vagy esetleg kaja volt a szájában? Az enyém spec akkor csinálta ezt, mikor egy tábla csokiért küzdöttem meg vele. A csoki a kezem végén, a pati meg a csoki végén :)Lehet ez egy szimpla "hagyj most békén kérlek" hang is. A másik eshetőség, hogy beteg. Akármennyire is nem látszik annak. Az nem lehet, hogy leesett vhonnan??? Mert akkor az is fájhat neki. Peróbáld meg azt, hogy a nyakánűl emeled fel. Akkor az izmok ebben az állapotban elernyednek és ha jól fogod meg akkor nem ficánkol. Megfogod és picit megnyomkodod, nem fáj-e neki egy konkrét helyen. A pisilésről annyit, hogy az azért lehet, mert megijed. Romeo nagyon soxor pisilt le ezért. vki hirtelen nyitott be a gépszobába, vagy leesett vmi és hopp, már csurgatott is. A másik ok, talán vmi nincs rendben nála. Vagy csak a kezedet pisili le? Eszembe jutott valami! Van más állatod?? És kezet mosol mielőtt a patesszal kezdesz el foglalkozni? Ez lehet a másik ok. hogy a szag miatt csinálja! Az, hogy az ujjadat harapdálják szintén ezzel függhet össze. Éreznek rajta valamit
INCIFINCI! Miért kellett feltétlenül 30-ára???
KICSIKE! Valószínűleg tüzel és be van neki duzzadva a puncija. Mármint gondolom lány! :))
STANX! Nekem múltkor az egyik táskámnak a fagombját dézsmálta meg, de csak a felét, hogy legalább tudjam hol van a másik fele. :) Mennyi idős a patid és mióta van Veled?
ATTILA! Neked is azt tudom mondani, mint Kicsikének. A patika valószínűleg tüzel! :)
LY! Huh. Kemény dió a srác, de valószínűleg tényleg csukyláspatkó. Mennyi idős? Tudsz róla képet küldeni nekem? (demon.1@dpg.hu) A hőmérsékletre nem vészesen, de azért érzékenyek. Szeretik a picit hűvös helyet. Persze ne legyen nála minusz, nem kirakni a teraszra ;). Azt mindenképp kerüld el, hogy sokáig tűző nap érje!! Persze szeretnek ők is napozni, csak tudni kell hol a 6ár! Szóval nem érzékenyek mint a kígyók, de nem annyira közömbösek, mint a kutyusok. Valahol a kettő között, szóval azért figyelni kell rájuk. A vakarózásról annyit, hogy ha nem látsz a bőrén semmi elváltozást, akkor semmi gond. De mint akár kis barna foltokat, vagy sárga helyeket látsz a szőrén vidd orvoshoz, mert az bizony élősködő! A patkányok nagyon tiszta állatok, napjában többször tisztálkodnak, ha esetleg mégis piszkosnak tűnnek, akkor az almot cserélni, de gyorsan! Sajnos kimnodottan patkányokról szóló oldalt nem tudok, de ha a ww.index.hu -n a fórumon belül megkeresed a "Nade kinek van patkánya" fórumot, ott rengeteg minden van! És vannak könyvek is róluk! Igazából a patkányokkkal senki nem foglalkozik annyira :( :) Viszont a fórumon van egy két oldal! Saját, vagy nem saját de van! Nézegesd meg!
Na, azt hiszem mostanra ennyi! Amiben tudtam segítettem! Legalábbis remélem, hogy nem híába írogattam a dolgokat! :)) Na viszlát később! üdv.: neverhood
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 31 2004, 09:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
CAMBODIA!! Azt hiszem nem íertam től egyértelműen le, hogya fogd meg a patit. Szóval ne a nyakánál, hanem a nyakánál lévő bőrénél :) Nem mindegy ám. Bár én az enyémet szoktam így szadizni (nemtudom miért nem szökött még el :) Szóval, ha a nykánál lévő bőrt megfogod a feje és a lapockája előtt. Csak jól kell eltalálni hol van az a pont, hogy elernyedjenek az izmai. De ha nyugodt akkor azt is csinálhatod, hogy csak szimplán a nyomogatást alkalmazod. agy ha nemjön be, beteszed az öledbe és a fejét(az állát) leszorítod a combodra. Az enyém ilyenkor nem csinál semmit, nyugodtan fexik. Én ezt lyankor szoktam csinálni, mikor megnézem, hogy minden rendben van-e nála. De általában nyugodt, kivéve mikor épp felkel és akkor piszkálom egy ilyen ellenőrzéssel :) Na, az előző hozzászókásom is jó hosszúra sikerdett, szóval ezt most befejezem :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 2 2004, 02:33 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Neverhood!
Nem hiszem,hogy beteg lenne Makk Marci(nyüszögős),mert jól eszik és eléggé hiperaktív.Talán fél egy picit vagy egysterűen nincs kedve az érintéshez.Al Capone pedig csak a kézfejemet,néha a ruhámat szokta lepisilni,de nincs megijedve,csak mintha a területét jelölné meg.A baj az,hogy mostanában kikaparja az álla alatt a szőrét és több kis seb van rajta,amiket nem hagy begyógyulni.Bekentem neki bepanthennel,de nem nagyon volt elragadtatva a kenegetéstől.Tanács?Egyébként köszi a tanácsot!Válaszotokat előre is várom!
Cambodia
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 2 2004, 02:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
sziasztok!elöször is köszike Neverhood,hogy választ adtál a kérdésemre de azota rájöttem valamire.A patkányok fiuk,vagyis az egyik tuti hogy fiu mert...látttam valamit a hasa aljánál,valami oylasmit mintha farka lenne :)),jo tudom hogy ez igy nevetséges:)).Az én patkányaim jol elvannak,kézhezszoknak hamar.Ugye az nem baj ha egy darab fát tettem be nekik hogy rágcsálják és koptassák a fogukat??!!Amugy milyen kajákat szeretnek a legjobban a patkányok?Az enyém nagyon szereti a napraforgo magot,a kukoricával nem igazán foglalkozik!Csokit egyszer ellopta tölem...csak egy darabot de akkor meggyőzött hogy szereti a csokit!:))A mokuskeréken kivül még milyen játékot lehetne nekik betenni a ketrecbe hogy játszanak vele??Mivel emeletes a ketrec ezért az emeletre vezetö ,,lépcsön,, naponta többször megjárják magukat.A patányaim nem panaszkodhatnak:a ketrec mindkét ajtaja nyitva van egész nap és igy ki-be mászkálhatnak,de a legjobb elfoglaltságuk az hogy a ketrec rácsain mászkáljanak...:)) iylenkor nagyon aranyosak!!A ketrecükben még találhato egy ugymond HAMSTER IGLO :)) amiben a délutáni pihit szokták megszervezni :)).Ebben is nagyon aranyosak!Ja még egy kérdés:az azstalostol szerzett forgács ,frissen faragott forgács az jo nem???amugy szeretik és jol érzik magukat rajta!Asszem megvan nekik a tökéletes luxus :)))
Na akkor minden jot kivánok minden patkánytartonak és ne feledjétek:tényleg aranyosak és okosak a pateszok!Nekem fehér patkányom van piros szemekkel!ha valaki kiváncsi rájuk akkor erre a cimre irjatok:kicsike01@freemail.hu
Pusszancs mindenkinek!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 2 2004, 09:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
CAMBODIA! Most nincs sok időm leírni, de ha következőre feljövök leírom neked, hogy ez miért van, az enyémnek is szokott vérezni, sőt neki a szeme is! Ha sokat vakaródzik, aminek nyoma is van, az élősködőre utal, ajánlom, hogy vidd el dokihoz, Ő vaszeg be fogja el fogja áztatni az egész patkányt bolha és más külső élősködők elleni szerrel, ezt majd nem szabad lenyalogatnia. A pisiléssel kapcsolatban megpróbálok mást is megkérdezni és majd írok!
KICSIKE! Ha nem vagy benne biztos, hogy fiú, akkor lány :) A fiúknak elég erőteljesen látszik a here, darabszámra kettő. :) Ha két ilyet nem látsz a farka (a hosszú) alatt, akkor lány! És tüzel :)A herék kb 2 centi nagyságúak, elég feltűnőek! :) Épp most zaklattam érte Romeot, hogy lemérjem kb mekkorák. Eddig felém fordulva aludt a kezem alatt... Erre most beforult a gépház felé és összeébbhúzta magát :D Következő. Jó, ha raksz be nekik vmit main koptathatják a fogukat, nagyon jó! Répa is megteszi, de a fa mégjobb! Kaja. Mindent megeszik, de nem mindent szabad nekik adni. K-betűsöket nem igazán, úgy mint krumpli, karalábé, kalapács;), szeretik az ubit, répát, aszalt gyümiket, magokat, szotyit, a lédús gyümiket is, ilyenkor nem isznak sokat. ontos, hogy legyen előttük víz mindíg és mindig friss legyen! Vannak ezek az önitatók, ezek nagyon jól beválnak, bár van amelyik patkó nem használja. Szeretik még a kefírt. Amit néhanapján az a csoki, csirkemell, ha marad, sonka és párizsi ezeket patija válogatja. Én úgy tudtam a mókuskereket nem használják, a Tiedid használják? Fura. Esetleg függőágyat tehetsz be nekik, az olcsó is (Te meg tudod varrni) és esetleg szeretni fognak aludni benne. Még játékról annyira nem tudok, esetleg csövet, hogy tudjanak miben mászkálni, meg kergetőzni. Ezt ajánlom pcvcsőből megoldani, az a legolcsóbb, bár nem látod, hogy milyen édesen mászkálnak benne, vagy éppen alszanak :) Az a fajta forgács teljesen jó, Romeonak is az van. Ha jó helyről hozod akkor még tiszta is eléggé. Nekem még egy csomó van :) Pedig decemberben hoztam hihi :) Az enyém most egy kigyólakta terráriumban lakik, de láttam neki egy király 3emeletes ketrecet a DunaPlázában, azt hiszem az alapterülete 30x30centi volt és 5500hufba került. Szóval szerintem megérte. Engem érdekelnének a képek, örülnék, ha elküldenél nekem párat, vagy akár mindet! :) Na, most tényleg nincs több időm, majd máskor jövök még! üdv mindenkinek jó patizást! pápá ui.: bocs, ha sok helyesírási hiba van benne! :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 3 2004, 01:51 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Köszi még egyszer a tanácsokat,majd elviszem dokihoz Al Caponét.Ma speciel megpróbálom majd megfürdetni mindkettőjüket,legutóbb nem nagyon tetszett Al Caponénak a dolog.A pisilés szerintem valamiféle területjelölésként szolgál.Pontosan hol kell megfogni őket,mert tegnap próbálkoztam és nem jött össze a dolog.A nagy golyóiról lehet felismerni a hím patkányt egyértelműen.Nem lehet eltéveszteni,ha azokat meglátod.
Cambodia
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 08:55 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szijja Cambodia! Nos, a "vér"-ről, amit ígértem: ez nem vér, hanem valamilyen vöröses-sárgás váladék, amit ráken a saját szőrére (nem tapasztaltad?) Szerintem ennek is valamilyen nemi szerepe van, talán a nőstények megérzik? Ezt nem tudom. Néha több van rajta, néha kevesebb (mármint a szőrén. Egy másik, amit doki mondott, hogy testnedv, ami a fény hatására lesz ilyen színű. Ez picit hülyén hangzik, de lehet benne vmi (ez nemcsak az én véleményem-mármint, hogy hülyén hangzik:)) Elvitted már Al Caponet dochoz?
A megfogásos dolgot megpróbálom rendesen elmagyarázni :) Szóval: megfogod a kezedben a patkányt, hogy ne másszon el :) Ez igen fontos :) Aztán. A lapockája gondolom tudod hol van, meg a feje is :) Na, ott a lapocka fölött kell megfogni a bőrét. Mégegyszer. A fej és a lapocka között. Valahol a füle alatt. Mint ha egy kutyát fognál meg a grabancánál. Azt hiszem, ez a legértelmesebb elmagyarázásom :))) Szóval igen. Mintha a grabancánál fognád meg a kutyát, vagy a macskát. Na, remélem most érthetően írtam. Ilyenkor ernyednek el az izmai, ha jól fogod meg :) Na, most ennyi tellett tőlem :) Sok sikert hozzá! üdv.: Anna
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 09:29 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Tegnap elmaradt a fürdetés,mert féltem,hogy elfertőződik a sebe,mert már kisebb lett és gyógyulgat.A varr is leesett már,de nem szereti a bepanthent.Azt nem írtam még,hogy le is nyalogatja a pisit,miután lepisil,ez normális?Egyébként itt Pesten nincs több állatom,csak ők,az viszont lehet,hogy kajaszagú kézzel nyúlok hozzájuk.De máskor is harapdálnak óvatosan.Most ennyi,mielőtt még újra elszáll az online!Várom válaszotokat!
Cambodia
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 09:33 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Valamit elfelejtettem leírni.Ti szoktátok fürdetni őket?És ha igen,akkor mivel(sampon,tusfürdő)?
Cambodia
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 11:05 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Nekem is van egy édes csuklyás patkányom, de nem hallgat a nevére. Dorinának hívják, de nem igazán érdekli. Próbáltam simogatás közben, etetésnél, de nem reagál rá! És miért rág meg mindent? Légyszi segítsetek köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 03:06 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Cambodia! Mennyi vizet adsz neki? Mindig kell, hogy legyen előtte víz! A fürdetésről annyit, hogy az enyémet eddig 2x fürdettem és a másodiknál a szárítást (hajszárytóval) még élvezte is, a fürdetést kevésbé. Fürdetni én kutyasamponnal fürdettem, szerintem az jó. Utána még jó illata is lesz neki :)) A harapdálás csak a szag miatt lehet szerintem éreznek rajta valamit. Próbáld meg úgy, hogy mindig kezet mosol mielőtt hozzá nyúlsz, hozzájuk.
DIA! Olvasgasd vissza a hozzászólásokat és ott megvan hogyan tudod megtanítani a nevére. Nem fogja 1 hét után megtanulni. Az enyém másfél éves és kb 1éves korára tanulta meg. Igaz addig nem is nagyon foglalkoztam ezzel a dologgal :) Az, hogy mindent szétrág, azért van, mert máshol nem tudja koptatni a fogait. Tegyél be neki vmi keményet, vmi fadarabot, vagy adjál neki sűrűn répát, esetleg kutyakaját, attól kopnak a fogai! üdv.: Anna
ui.: Ha kérdésetek van még nyugodtan kérdezzetek, ha tudok segítek!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 03:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Na, megint értelmesen magyaráztam basszus :) Szóval. DIA! A hozzászólásokat úgy értettem, hogy vannak az én hozzászólásaaim :) zokból megtudod. Elég hosszúak így még észre is lehet venni őket :) A fogkoptatásról meg annyit, hogy száraz kutyakaját adj neki :)
Cambodia! Az is lehet, hogy csak jelzik hogy éhesek :) Az enyém olyankor jelzésszinten beleharap a fülembe hihi :) na tényleg megyek, vége van az infoversenynek :) pápá
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 4 2004, 04:17 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
sziasztok patkánytartok!:)NEVERHOOD:ki kell probáljam a függőágyat és ami igaz már lassan neki is kezdek varrni egyet vagy összeszerelni egyet mert ...nem rossz ötlet hiszen az én patkányaim nagyon szeretnek délutáni pihiket rendezni...:))Kösz a tanácsod vagyis az ötletet!
DIA:azt hogy reagáljanak a nevükre ahoz idö kell,az enyémek már 4 hete hogy nálam vannak és még mindg nem igazán reagálnak a nevükre(az egyik az felkapja a fejét ha mondom a nevét és közben csokit nyujtok neki vagy szotyit :)) )Én türelmes vagyok és nem akarok mindent egy nap alatt megtanitani nekik!Még van idö rá...nem szabad siettetni hogy mindnet tudjanak!Ezek mégsem kutyák hogy 2 nap után hallgatnak a nevükre :)))
De szo ami szo..nagyon értelmesek!
Az enyémek használják a mokuskereket,a barátom tanitotta meg nekik hogy az mire is valo és tök elvannak amikor kilométerhiányuk van éppen...akkor felgyorsulnak és le sem lehet öket lőni :))sokszor oylan érzésem van hogy leszakad a kerék :)
Ja egy kérdésem lenne:lehetséges az hogy tüsszögnek a patkányok?az enyém mintha azt csinálná de azon gondolkodok hogy hol fázhatott meg!
Az enyémek fürödni nem igazán szeretnek,a vizet nem kedvelik oly nagyon...inkább akkor érzik jol magukat amikor már a törölközöben vannak és onnan lesnek kifele :))
Na jo...hát akkor mindenkinek nagyon jo patesztartást kivánok és gondolom mindenki nagyon boldog a patkányaival... mert én az vagyok :)))
A ketrecükben van még wc papir tekercs(az a karton tekercs ami akkor láthato amikor elfogy a wc papir):)) és abban aludtak amikor picik voltak,most meg akkor bujnak be amikor kergetik egymást és ugymondván elbujnak egymás elöl!!NAGYON ÉDIK ILYENKOR!!!
pussz mindnekinek!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 5 2004, 01:52 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
INCIFINCINEK
Szia. Hallottam, hogy jövő hét végén kisállat kiállítás lesz a PeCsá-ban. Én kb. négy éve voltam egy ilyenen és ott látta először holland ezüst patókat. Gyönyörűek voltak!! Ha még nem találtál egyet, akkor szerintem ott biztos.
Üdv. Pocren
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 6 2004, 03:33 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Csuklyás fekete-fehér és drapp-fehér patkány kölykök eladók! 300Ft/db. (Budapest III. ker.)
Érdeklődni:
e-mail: moricz@lib.bkae.hu
Tel: 0630-3967043
Ahoy Mojszi
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:54 PM |