IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

13 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Háziegér
Guest__*
hozzászólás Sep 9 2004, 03:56 PM
Létrehozva: #21

Guests

Sendy!!! Megvan az új egérke. Tegnap beraktam a másikhoz, de veszekedtek és kivettem. Egy kicsit kisebb, mint a régi. Szerinted az összeszoktatás reménytelen?
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 9 2004, 07:18 PM
Létrehozva: #22

Guests

Reni én már párszor összeszoktattam ilyen egérkéket!Csak türelem kell hozzá.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 9 2004, 07:19 PM
Létrehozva: #23

Guests

Természetes hogy az új egérke kisebb. Lényeg, hogy figyelj rájuk, és alkalmazd az összes összeszoktatási módot. Nekem is sokkal kisebb volt az érkező egér.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 9 2004, 07:25 PM
Létrehozva: #24

Guests

a régi egeret tedd át máshova. az újat tedd be a kimosott terráriumba fél napra. utánna engedd be a régit. ha a régi bántja, akkor büntetést kapjon. fél óra zárka, és szídjad meg. nem kell ordítani, csak lehessen érezni a dühöt, és a mérget. magyarázd el neki hogy mi a helyzet. érteni fogja, csak az a kérdés, hogy elfogadja-e a mondottakat. megpróbálhatod kettéosztani valami nem rághatóval a terráriumot pl magas falap. így érezni fogják egymás szagát, de nem tudnak egymásnak menni. egy hét elteltével meg lehet próbálni az összeeresztést. persze felügyelet mellett

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 10 2004, 09:50 AM
Létrehozva: #25

Guests

Sendy: tisztelem a szakértelmedet, de egy ilyen kicsi állatot megszidni?...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 10 2004, 03:07 PM
Létrehozva: #26

Guests

WildRose én is isztelem a te tudásodat de honnan tudod azt hogy mekkora inteligenciája van egy egérnek ha nem is tartasz belőlük.Lehet hogy nem nagyon értik amit az ember mond de érzik hogy az ember dühös vagy ép büszke rá.Ugyan úgy mint például egy kutya.Ne itélkezz inkáb tanulj és csak utána mond a kérdéseid! Nézd meg Sendy honlapját és utána kérdezhetsz de ne így! Kösz hogy meghalgattál és léccives tedd ezt.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 10 2004, 03:17 PM
Létrehozva: #27

Guests

Olyan picikék ezek az egerek. Megismerik a gazdijukat? Tudják, ha pl. idegen nyúl be hozzájuk?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 10 2004, 04:22 PM
Létrehozva: #28

Guests

Hajni! Lehet, hogy picik, de a világon mindenhol élnek egerek. Tehát valamit tudnak. :) Rendkívül okos állatok méretükhöz képest. Persze egy majom, vagy egy kutya okosabb náluk, de ezek nagy állatok. Az egér nem gazdit tanul meg, hanem, hogy ez a szag ad nekem mindig enni, nagyon kedves velem, őt szeretem. Ez a szag, ezt utálom mert mindig kocogtatja az üveget, meg bánt, és soha nem ad enni. Nagyjából így gondolkozhatnak. El kell nyerni a bizalmukat. A szeretet, a haragot, a bánatot, a szomorúságot érzik. Nálunk is volt olyan hogy nagy fájdalmaim voltak, és a leglükébb (Bumbi) volt az aki a legjobban figyelt rám. Odajött hozzám szaglászott. Nagyon kedves volt tőle. Sokszor van úgy hogy az idegeneket jobban szeretik mint a "gazdit". Ez akkor fordul elő, ha nem éreznek megfelelő szeretet, gondoskodást. Sajnos a gazdi feladata a szídás is. Tudják, hogy mikor csinálnak rosszat, de azét el kell nekik mondani. De ettől még nem utálnak meg. Gyakran előfordul, hogy az állatkereskedésben megvett egér bizalmatlan, nem szereti a gazdáját, fél tőle. Ekkor kell rengeteget foglalkozni velük. Tenyerünkbe kell valami finomat tenni, és megkínálni vele, ha belemászik a kezünkbe, akkor ne vegyük ki, nem simogassuk meg. Ne ijesszük el, azzal hogy kivesszük. Aztán pár hét elteltével már ki lehet pár percre venni őket. Meg lehet tanítani néhány dologra az egérkéket. Pl: egy bizonyos hang nasit jelent. Nálunk a cuppogás ez. Bár a házi egereknél nem alkalmazzuk, mert már öregek, és erről a technikáról pár hete értesültünk. A mongol egérkéknél viszont bevált. Ha meg is szökött valamelyik, akkor a cuppogó hangra előkerült. Persze ilyenkor valami nasit, és kedves szavakat is kapott: ügyi vagy, de máskor ne szökj meg. Ok? Nagyon ügyes egérke vagy, hogy visszajöttél. Dióhéjban ennyi. :) Bocsika, kicsit elmerültem a témában. Remélem kielégítő választ adtam, ha továbbra is van kérdésed mond csak.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 13 2004, 03:07 PM
Létrehozva: #29

Guests

Sendy! Köszi a terjedelmes választ. A honlapodon a videókat mivel készítetted?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 14 2004, 11:39 AM
Létrehozva: #30

Guests

Az videókat két különböző fényképezőgépel csináltam. Az újabb felvételek az új géppel készültek, azért szebbek.

+Quote Post
Fauna09
hozzászólás Sep 24 2004, 10:18 AM
Létrehozva: #31

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,480

Kedves Rob! 1. Nem neked írtam a hozzászólást. 2. Vannak egereim, két mongol futóegér, és két fehéregér. 3. Olvastam Sendy oldalát. 4. Nem az egerek intelligenciájában kételkedtem. Hanem csak nem értettem, miért kell nekik a lelkükbe gázolni szidással. És nem csak az egerekre értem ezeket, hanem akár egy kisgyerekre, kiskutyára... Őket is sajnálom. De kérlek, ne menjünk bele nevelési vitákba! Ha gondolod, írj mailt...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 26 2004, 12:55 PM
Létrehozva: #32

Guests

1. bocs hogy megvédtem a barátom! 2.Amikor múltkor leírtad az állataid az egeret nem írtad! 3.örülök! 4.Ez nem nevezhető a lekükbe gázolásnak!Pl.: ha a gyereket nem szidja le az anya ha rosszat csinál állandóan azt teszi!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 27 2004, 01:38 PM
Létrehozva: #33

Guests

Rob: mongol futóegereim már nagyon régóta vannak, szóval szerintem írtam róluk... A fehéregerek újak, ez igaz. :) Remélem, azért nincs harag! :*

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 27 2004, 02:37 PM
Létrehozva: #34

Guests

Én is remélem:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 10 2004, 09:25 PM
Létrehozva: #35

Guests

Hali! Nincs valakinek eladó fehéregere?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 12 2004, 02:58 PM
Létrehozva: #36

Guests

Andris: szerintem fehér egérkét bármelyik állatkereskedésben vehetsz. Eledel lenne valószínűleg, úgyhogy megmentenéd őket!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2004, 01:54 PM
Létrehozva: #37

Guests

Adtok egy egeret? Azért mert a macskám éhes.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2004, 06:14 PM
Létrehozva: #38

Guests

mutyur: te meg hudeqrva intelligens vagy, hallod-e. kicsit csiszolni kene a humorod, nem gondolod?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 19 2004, 03:45 PM
Létrehozva: #39

Guests

Már kétszer megszökött az egyik egérkém... Először a barátom meg tudta fogni csak úgy kézzel, de most sehol nem találjuk. Raktam ki neki dió+cserép csapdát, de eddig még nem vált be. Valami ötlet esetleg valakinek? Köszi!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 19 2004, 07:57 PM
Létrehozva: #40

Guests

az én kígyóim is egeret esznek.nincs vkinek eladó egere?

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

13 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:52 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum