Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Sep 12 2008, 08:59 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 64,389 |
Sziasztok!
Különlegesebb színû egeret keresek, tenyésztésre. (fekete, foltos, stb.)
vihar85@citromail.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 18 2004, 02:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Új faj a kisemlősök között. Hát nem aranyos?
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 19 2004, 11:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
olyan boldog vagyok hogy végre eről az állatról is írnak!Már rég tartak egerekeket, jó párat felneveltem és imádom őket!
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 20 2004, 01:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!!!
Szia Rob!!Ugynazt a fajt tartod a terkóban,mint amik szabadon futkosnak?Írj róluk,légyszi!Még nem hallottam olyanról,hogy háziegeret tartanak házikedvencként.Minden információt szívesen fogadok.
Előre is köszi!!
Üdv:
Z
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 20 2004, 07:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Mit írjak róluk?Az állatkereskedésben veszem őket 100 Ft-ért.Terráriumban tartom őket.Már kb 5 almot neveltem fel!
Nagyon ajánlom őket.
És nézd meg Sendy honlapját a :www.egerek.try.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 21 2004, 09:46 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Miért nem ír senki?
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 22 2004, 02:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Rob!
Köszi,hogy írtál róluk,meg a honlapot is.Végülis csak kíváncsiságból kérdeztem.Egyébként nem büdösek,és nem jönnek az egerek hozzátok nagyobb előszeretettel?(mivelhogy ott vannak a társaik).
Üdv:
Z
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 23 2004, 10:08 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hát büdösnek büdösek ha nem takarítod ki a terráriumot.És nyílvánvaló hogy jobban ragaszkodnak az egér társaikhoz.De ez nem jelenti azt hogy hozzánk nem.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 23 2004, 12:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az egerek nem büdösek. Jellegzetes egérszaguk van, amit a vizeletük okoz. Maga az egér egy nagyon tiszta állat. A bundája soha nem büdös. 3 naponta cserélek alattuk homokot, és legalább hetente mosom ki a terráriumot. De vannak egerekből különbőző más fajok is pl: sokcsecsű. Nekem olyanom is van.
Egy kertes házban lehet, hogy az egerek időnként meglátogatják társaikat a terráriumban, de ilyenről még nem hallottam. Az olyan helyeken ahol van egér, ott nem tartanak háziegeret kedvencként.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 23 2004, 07:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocsánat félre értettem a kérdést és nem fogalmaztam alaposan!Az egerek vizelete és ürüléke büdös.De az állat maga tiszta.
Velem még nem fordult elő hogy vadon élő társaik jöttek volna "vendégségbe".De az igen hogy az egyik ki szököt a terráriumából és átszökött a másikba.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 30 2004, 12:13 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
most vettem 3 egeret. egy albinót egy normál fehéret és egy szürkét. nagyon gyönyörüek :) egy kis probléma azért van. vettem nekik spec. magkeveréket de a kölest és a nyúltápot nagyon utáljak (pedig aszinte abból áll a fele) amúgy Sendy épp az oldaladat nézegetem. az egérszagot hogyan tegyem elviselhetőbbé??? mert az egyiptomi tüskésegérnek sszinte alig van szaga viszont az újaknak eléggé.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 31 2004, 10:27 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocs ha nem baj én válaszolok a kérdésedre.Legjobb ha gyakran mondjuk 3 naponta cseréled.Én macska almot használok.De ha homokot szórsz be azt gyakraban.A másik hogy az egerek általában kiválsztanak egy wc sarkot ahova piszkítana.Ezt a helyet naponta cserélheted.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 31 2004, 10:48 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocsi a kései válaszért, de nem mindig szoktam olvasgatni az itteni üzeneteket. Ha gondolod akkor legközelebb írhatsz az e-mail címemre.
Rossz hír: az enyémek is utálják a nyúltápot. Egyszerűen fogják és vízbedobják. Nem tudom milyen kaját vettél nekik. Az oldalon nézz körbe a tartás/kaja, pia, nasi részlegnél. Ott találsz képet a kajákról, hogy mi van benne. Mindegyiket kommentáltam a tapasztalataim alapján. Amit tudok ajánlani: Xtravital, Pepe, Vitakraft Life Power (ez még nincs az oldalon). Kategóriájában az egyik legjobb az Pepe kaja, de én mindig három-négy kaját keverek össze, és azt turbózom kedvencekkel (müzli, corn flakes, szotyi).
HÁt a szag. Igen, ez egy komoly probléma. Nem tudom mit használsz alájuk, és milyen gyakran takarítod őket. Én 2-3 naponta, vagy még gyakrabban kilapátolom a homokot. Legjobb esetben hetente csak egyszer kell kimosnom a territ. Ez az én esetemben macerás, mert 58 literes dögről van szó.
Homok: imádják turni, és imádnak hemperdőzni benne. Sajnos elég hamar bebüdösödik.
Széna: nagyreszeléküt vegyél, mert az apróra darálttól megbetegedhetnek, illatosat tilos!. Kicsit tovább bírja, mint homok, meg könnyebb is takarítani, de egérkék nincsenek annyira oda érte.
Széna: az egyik legjobb megoldás. Erős mezei illata van, ami eléggé elnyomja a "szagot". Egérkék imádják.
Vörösfenyőkéreg: elég drága de nagyon jó. Kellemes feynőillatuk lesz az egérkéknek, amit a szőrükön is lehet érezni. Pár nappal takarítás előtt bontsd ki a csomagot, hogy szellőzzön. A túl erős illatra allergiás is lehet valamelyik. Először fogács, vagy széna stb mellé tegyél egy tenyérnyi területre. Figyeld meg hogy tetszik-e nekik, nem tüsszög-e valamelyik. A kéreg elég jól megszívja az egérpisit. De kicsit szagtalanítja.
Macskalom: én nem merném használni. Ha megrádják, akkor még meg is betegedhetnek tőle. Rádaásul sok szennyező adalékot tartalmaz. Robnak bevált, de nem tudni. Az illatos forgács is bevált egyeseknek, az én egérkém meg majdnem belehalt.
A legjobb módszer, a gyakori takarítás. A tálkáikat, fadarabjaikat, házukat is mindig addig mossuk, míg el nem tűnik a "szag".
Mielőtt változtatsz, olvasd el alaposan a tartás menüpontot az oldalon. Adhat egy-két tanácsot.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 31 2004, 10:51 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bocsika a hibákért, meg a szétszortságért, de nem tudtam visszaolvasni rendesen a szöveget.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 2 2004, 04:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nekem van egy szürkés barna egerem. Szeretnék venni mellé még egyet, de nem tudom hogy összeszoknának -e, vagy sem.
Volt régebben egy fehér egerem, amit a barátnőmtől kaptam a születésnapomra, vettünk mellé egy másikat, de bántották egymást és külön kellett rakni őket. Az új olyan kicsi volt, hogy elpusztult, a másik kiszökött a terráriumból és a macska megölte.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 3 2004, 06:24 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Reni!
Hát elég nehéz dolog az összeszoktatás. A háziegerekre az a jellemző, hogy nem bántják egymást, de vannak kivételek. Léci írd meg, hogy kb mennyi idős az egérkéd, és annak fügvényében tudok tanácsot adni. Nekünk is volt ilyen eset. A kicsi, beteg másmilyen fajtájú egérkét verték, de aztán alkalmaztam az összes összeszoktatási módot. 2-3 nap után már nem bántották. Most kb fél év után pedig imádják. Egymást mosdatják, meg ilyenek.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 3 2004, 11:21 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sendynek
Az egeremet húsvétkor vettük és akkor még elég pici volt. Pontosan nem tudom mennyi idős. Az állatkereskedésbe, ahol vettük elég sok egér volt és azok valószínű, a tesói voltak. Ha onnan vennék neki egy társat szerinted könnyebben összeszoknának?
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 3 2004, 06:44 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Reni!
Ennyi idő alatt úgy is elfelejti, hogy voltak testvérei. Megpróbálhatsz egy másik egérkét, de arra figyelj, hogy egészséges legyen, és ne legyen sokkal kisebb. Az összeszoktatát nem akarom ide leírni mert hosszú. Olvasd el az oldalamon.
http://users.atw.hu/musmusculus/index.php?id=egerekrol_viselkedes.html#tarsasagi
Ha még ezek után van kérdésed, akkor akár e-mailban, akár itt felteheted.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 4 2004, 07:36 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sendynek
Megnéztem az egérkés oldaladat, tök jó.
Azt hiszem nincs több kérdésem, de ha lesz, majd írok.
Mínél hamarabb beszerzem az új egérkét. Köszönöm a válaszaidat!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 4 2004, 11:37 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Reni!
Szívesen segítek máskor is.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:49 PM |