IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

119 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tengerimalac
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2003, 08:55 AM
Létrehozva: #41

Guests

Vitéz és Noémi: Most valahogy hiányzik egy pár soros beszámoló arról, hogy milyen volt a találkozó, volt-e malacfuttatás stb.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 20 2003, 09:17 PM
Létrehozva: #42

Guests

A kiállitás nagyon jól sikerült,három oklevéllel és egy serleggel tértünk haza. Kár hogy nem találkoztunk,de ami késik nem múlik!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 31 2003, 10:02 AM
Létrehozva: #43

Guests

Sziasztok! Képzeljétek születtek kismalacok nálunk, igaz 2 nőstényünk van:))De ahogy már említettem 1*, mikor nyaralni voltunk bevittük őket megörzésre az állatkereskedésbe. És összejött a dolog:) 5 picicoca született, de csak 1 maradt életben:((. 3 már halva született, a negyedik pedig csak 1 napot élt. És most maradt egy nagyon virgonc - most már 3 hetes - hófehér, piros szemű cocánk. Kérdés: a másik nőstényünk most másik akváriumban van mikor lehet összetenni őket, és a picit mikor lehet az anyjától elválasztani? Egy tengericoca könyvben 4 hetet olvastam.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 1 2003, 04:08 PM
Létrehozva: #44

Guests

Nagyfelelötlenségnek tartom hogy a kereskedő a rábizott malackádat fedeztette,még ha véletlen volt akkor is! Tudod ki volt a papa? Az elhullásbol arrakövetkeztetek nem volt szerencsés a párositás. A 4 hetet jól tudod, ha lányzó akkor nyugottan maradhat anyukával,és visszamehet akit különtettél, csak ovatosan,nehogy ismeretlenként jól összekapjanak! Ha a kicsi fiu,akkor 4-hetesen válaszd külön!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 6 2003, 08:25 AM
Létrehozva: #45

Guests

iméoN! Köszönöm a segítséget és a hozzászólást. Igen, tudjuk, hogy ki volt az apuka, mert csak egy kan volt a ketrecbe, a többi nőstény. Egyik nap, mielőtt fésültem volna az angora malacunkat, aki külön van most, betettem a pici és a másik nőstényhez. Veszekedést nem vettem észre, sőt mikor kivettem a pici coca kereste, és rendesen ujjogatott érte:)) Egyébként nagyon szépen fejlődik, most már eszik mindent és kedvence az uborka. A nemét még nem állapítottuk meg, nagyon virgonc, alig lehet megfogni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 9 2003, 09:13 PM
Létrehozva: #46

Guests

Sziasztok! A Tengerimalac Barátok Országos Egyesületének elindult a saját fóruma. Elérehtitek a tm.lap.hu-ról (középső oszlop, Új fórum box) vagy a http://www.tboe.hu honlapról. Mindenkit szeretettel várunk! Üdvözlettel Ajus

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 19 2003, 02:59 PM
Létrehozva: #47

Guests

Érdeklődni szeretnék - mivel albino coca született nálunk - hogy igaz e az a hír, hogy az albinó malackáknak rövidebb az életük?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 21 2003, 10:20 AM
Létrehozva: #48

Guests

Honnan gondolod, hogy albinó? Attól, hogy piros a szeme, meg fehér a szőre, nem biztos, hogy az! A két dolog egymástól függetlenül is, és egymástól függően is előfordul. Pl. csokoládé, arany, lila tengerimalacoknak is piros a szemük, és fehér tengerimalacok között is rengeteg a sötét szemű... Egyébként nem hiszem, hogy köze lenne az átlagéletkornak meg a szem- és szőrszínnek egymáshoz.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 21 2003, 11:07 AM
Létrehozva: #49

Guests

Hogy győzödhetek meg róla, hogy albino a coca?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 27 2003, 10:34 AM
Létrehozva: #50

Guests

Valamilyen speciális szemészeti vizsgálatot (szemtükrözés talán?) tudok elképzelni élő állaton, vagy a szőrszálak biokémiai elemzését (van-e benne festékanyag?). Szóval szerintem állatorvosi, vagy bonyolult laborvizsgálat, és az utóbbinál nem vagyok benne biztos, hogy Magyarországon csinálja-e valaki. Én úgy tudom, hogy a tengerimalacok között nagyon ritka az albinó, úgyhogy nagyon valószínű, hogy a kérdéses malacka nem az.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 30 2003, 03:29 PM
Létrehozva: #51

Guests

Sziasztok! Nem tud valaki kalitkakészitőről Budapesten?Olyat gondolok, aki kivitelezné az általam tervezett kalitkát:-)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 2 2003, 10:38 AM
Létrehozva: #52

Guests

Sziasztok!Nem tudna nekem segíteni valaki?Az az igazság, hogy a tengeriröffömnek kéne terrárium, vagy ketrec.Akinek van, és nem kell neki, az könyi írjon nekem, aztán a többit megbeszéljük.Köszike!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 21 2003, 09:40 AM
Létrehozva: #53

Guests

Sziasztok! Nekem volt egy fehér fekete színű nőstény malackám, de sajnos 1 év után meghalt. De még mindig nem tudom, hogy miért halt meg. Egyszer csak azt láttam, hogy adok neki enni, de nem eszi meg a kaját, egyáltalán. Pedig, mindig gondoztam, ápoltam, foglalkoztam vele, kicseréltem a terráriumát..stb. 3 nap után, mikor láttam, hogy kezd fogyni, felhívtam az állatorvost, hogy nem-e nézné meg. Erre meg kiderült, hogy az orvos a Somlón van, 1 hétig. Mire letelt volna az 1 hét, a malacka meghalt. Vajon miért? nem tudja valaki?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 21 2003, 09:42 AM
Létrehozva: #54

Guests

Persze azért, mert nem evett. De mért nem evett??!! Sajnos még nem derült ki... Ha valaki tudja, vagy ejti, hogy miért halt meg, írjon erre a e-mail címre: kitty_2003@freemail.hu Köszike! CUPP!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 27 2003, 12:25 PM
Létrehozva: #55

Guests

Nekem ha egy kis zaj van akkor már röktön elkezd visitani, vagy legalábbis nyüszit, zajong vagy mi! És ez éjjel elég szar mert ha megmozdulok visit! Nemtudja valaki hogy miért?? Légyszi emailozatok ha tudtok segíteni! rumitt@freemail.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 31 2003, 03:07 AM
Létrehozva: #56

Guests

Sziasztok! Teljesen új vagyok még a tengerimalac témában, ezért is írok ide, hátha a tapasztaltabbak tudnak segíteni! =) Szeretnénk venni tenyésztőtől 2 tengerikocát (egy fiút és egy lányt), de nem tudjuk kitől vegyük, mennyibe fog kerülni, és ami számunkra nagyon fontos lehet-e a tengerimalacokat ivartalanítani? Szeretnénk CSAK annyit tartani, amennyiről felelősséggel gondoskodni tudunk... A nevüket pontosan nem tudom, de egy hosszú egyenes szőrűt (azt hiszem az az angóra) és egy hosszú göndör szőrűt szeretnénk. =} Ha van köztetek tenyésztő, kérem írjon egy e-mailt! :) Ha nincs, akkor kérlek Ti adjatok meg néhány nevet és címet (e-mail is jó lesz)! a válaszokat előre is köszönöm! :) Flórika starborn@freemail.hu florika23@mailbox.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 31 2003, 08:28 AM
Létrehozva: #57

Guests

Nekem van egy 7 éves malacom,gyerekkorom óta velem van.Sok könyvben azt olvastam,hogy 7-8 évig élnek.Viszont az ismerőseim azt mondják,10-12 évig.Én nagyon szeretném ha még sokáig élne,hisz egézséges.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 5 2004, 02:17 PM
Létrehozva: #58

Guests

RumiTT: Mert UNATKOZIK!! Nekem jelenleg több mint 30 tengerimalacom van a lakásban (na nem ömlesztve, hanem 2-5-ös csoportokban), és az etetési időpontot (meg az udvarlást) kivéve a hangjuk csak halk motyogás,amit alig lehet hallani. Éjszaka meg ők is alszanak, úgyhogy azért van csend. A megoldás az, ha 1) sokat foglalkozol vele (ez éjszaka azért általában nehézségekbe ütközik), vagy 2) ugyanolyan nemű kiskorú (=kölyök) társat veszel mellé. Ha az utóbbi mellett döntesz (ez a jobb megoldás), akkor az összeszoktatással kapcsolatban ritkán szoktak nehézségek felmerülni, általában hamar elfogadják egymás társaságát.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 5 2004, 02:28 PM
Létrehozva: #59

Guests

Flórika: A hím tengerimalac ivartalanítását Budapesten állítólag egy állatorvos csinálja rutinszerűen, a nőstényé nagyon kockázatos. Vidéken nem tudok egyről sem. Ha nem akarod szaporítani őket (az ivartalanítás-kérdésből erre következtetek), nem igazán értem, miért akarsz külön nemű malackákat. Fajtatiszta tengerimalacok tenyésztőiről, ill. a fajtaleírásokról sokat találsz a tengerimalac.lap.hu oldalon a "tenyésztők" rovatnál. Általában Pest megyei címek vannak itt. A hosszú göndör szőrűnél a texelre, a hosszú sima szőrűnél a sheltie-re tippelek (mármint talán hogy ezekre gondolhatsz). Az áruk függ a tenyésztőtől, meg attól, hogy milyen korú a malacka (tenyészérettek drágábbak általában, mint a kölykök). Ezt tehát a tenyésztőtől kell megkérdezni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 5 2004, 02:31 PM
Létrehozva: #60

Guests

Kriszti: A tengerimalacnál a hét év nagyon szép kor. Nem tudom, az ismerőseid közül melyiknek volt 10-12 éves tengerimalaca, de szívesen felvenném vele a kapcsolatot a tengerimalactartásról, mert ezek szerint bőven van mit tanulnom tőle. :)

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

119 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:30 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum