Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jul 16 2003, 11:57 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Én azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idősen lehet egy nőstény vadászgörényt ivartalanítani és a bűzmirigyét eltávolítani?
Mennyi esély van arra, hogy póráz nélkül sétáltassam a görimet?A választ előre is köszönöm.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 16 2003, 03:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Soma!
"Én azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idősen lehet egy nőstény vadászgörényt ivartalanítani és a bűzmirigyét eltávolítani? "
Én azt mondom, hogy 7 hónapos korától már lehet ivartalanítani a kislányt. VAn doki, aki azt mondja, érdemes megvárni az első tüzelés lezajlását, de szerintem nem, mivel általában a tüzelés nem múlik el magától. Tehát 7-8 hónaposan már lehet.
Bűzmirigy: a görisek általában nem távolítatják el a bűmirigyet. Van doki, aki nem is vállalja, mondva, hogy ez nagyon fáj a későbbiekben az állatnak... "Rossz" helyen van. Másrészt pedig nem is szükséges, hisz alig, vagy egyáltalán nem használják a bűzmirigyet a görik.
Ez egyébként 2db (külön) műtét, egyszerre nem csinálják. (Így 2x altatják a görit, ami kétszeres rizikó).
"Mennyi esély van arra, hogy póráz nélkül sétáltassam a görimet?"
Attól függ, hogy hol. Én városban, lakott területen, ill. ahol nagy a nyüzsgés vagy könnyen el tud tünni, nem nagyon szoktam Sydet elengedni. MÁs helyen igen, de ilyenkor is csak akkor, ha nálam van a csipogós kutyája (alias Blöki), akinek a hangjára egyből rohan. Így érdemes neked is ehhez a hanghoz szoktatni a görikét.
A választ előre is köszönöm.
Kérdezz bátran. És neked is ajánlom figyelmedbe a görke.hu-t. :-)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 09:43 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! A segítségeteket kérném. Sajnos nincs lehetőségem ketrecet csinálni. Nagyon szeretnék egy nagyobbat a kis görcsömnek, de amiket láttam az vagy túl zsúfoltnak tűnik, vagy megfizethetetlen. Nem tudnátok vmit javasolni, hogy Bp-en hol érdemes nézelődni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 11:08 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia:)
Én ellátogatnék a helyedben a www.gorke.hu oldalra. Ott van egy csináld magad rovat és ott nagyon jó ketrecek vannak, amit akár Te is megcsinálhatsz, ha ügyi vagy. Érdemes állatkereskedésekben is körülnézni, szoktak jók lenni ott is.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 11:23 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Már ellátogattam a görkére, csak az a probléma, hogy sajnos nem mindegyik leíráshoz van fotó csatolva. Kisállatkereskedésekben voltam (2 v 3 szinteset szeretnék), és csak olyan ketrecek vannak, amik agyon vannak zsúfolva. Vajon mindegyik berendezésre szükség van?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 01:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Bea!
Szerintem nincsenek agyonzsúfolva, leglábbis amiket eddig én láttam, azok tetszettek... A csövek jók, mret a görid nem unatkozik, ha benn van... A polcokon tud pihizni... Több helyen lehet itató-etető, ami szintén a göri kényelmét (és lustaságát szolgálja), és ugye az alomtálca.. Talán zsufinak tűnik, de a benne lakó göridnek minden "kéznél" van benne. :-)
De abban igazad van, hgoy tényleg egy vagyon egy szebb ketrec. :-(
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 01:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
És mivel voltak telezsúfolva?
Az a fontos, hogy egy alvódoboz, vagy függőágy legyen benne - ezekben szeretnek nagyon aludni. Csövek, létrák lehetnek a szintek közötti átjáráshoz, polcok lehetnek, amin pihenhetnek.. Mit láttál még benne? Etető, itató lehet még benne, alomtálca... De ezen felül mit rakhatnak még bele?:)
Esetleg azt is meg lehet csinálni, hogy készíttetsz egyet.. van egy csomó ketreckészítő, de nem minden esetben lesz az sem olcsóbb.. jól körül kell nézni.
Sajnos a nagyobb, jobb ketrecek eléggé drágák:((
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 02:48 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kb. 1 m magas volt, az alapterülete 1,2 nm. Ebben 3 szint volt "galériás". 1 faházikó és 1 függőágy. Az alomtálcája már szinte be sem férne. Szóval a szabad területe majdnem annyi lenne, mint a jelenlegi ketrecének. Ezt a Lehel Csarnokban láttam. Ez nem lenne 1nek kicsi. Az sem áll Tőlem távol, hogy a későbbiekben, ha leszoktattam a harapásról, szerzek Neki egy társat. Félek, kettejüknek ez már zsúfolt lenne. Az meg távol álljon Tőlem, hogy szenvedjenek.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 18 2003, 12:04 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hello szentesigyongyi!
Már ha lehet tegezni.
Mi Kőbányán lakunk, de csak egy út választ el bennünket a Népligettől, ami egy kisebb erdőnek felel meg.Ott csak az a baj, hogy mindenhol kutyák rohangálnak.Én arra gondoltam, hogy talán jutalomfalatokkal vehetném rá a görimet, hogy hívásra visszajöjjön, de a te ötleted jobban tetszik.A görény etetésével kapcsolatban annyit szeretnék kérdezni: mikor és mennyit esznek?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 21 2003, 08:50 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Soma,
igen, lehet tegezni. :-)
Nálunk a jutalomfalatos módszer tuti nem jönne be sétánál, mert nem szoktam tejszinhabos palackot vinni magammal. :-))
A mikor és mennyit kérdésedre azt tudom mondani, hogy sok mindentől függ... mennyi idős az állat, szereti-e a hasát, stb.. Syd naponta 1x kap vacsit, ami éjjel megeszik, napközben meg nasizik ropit, tojást, stb... De ő már 1 éves, a kölyköket gyakran kell etetni.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 22 2003, 07:37 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Soma:)
Annyit fűznék csak Gyöngyi válaszához, hogy a görények igaz, hogy nagy haspókok, de ez séta közben nem igaz. Ők inkább hangokra, mint szavakra és jutalomfalatokra hallgatnak. Ezért nagyon jók a mindenféle magas hangon sivító, csipogó gumiállatkák, mert az felkelti a figyelmüket és odamennek megnézni.
De a póráz nélküli sétával nagyon vigyázz, csak olyan helyen engedd el, ahol nincsenek autók, póráz nélkül futkosó kutyák és hirtelen hangok. Mivel a göri megijedhet - még ha egyébként a csipogódra reagál is - és világgá futhat. Luival pl kölyökkora óta sétálunk (már elmúlt 1 éves), de például arra a hangra, amikor leeresztik nagy robajjal a redőnyt, még mindig világgá akar szaladni és ha nem lenne rajta póráz, már nem is tudom, hogy merre járhatna.
És azért is vigyázz a póráz nélküli sétával, mert a görik nagy felfedező alkatok és minden érdekli őket. És ha abban a pillanatban, amikor Te behívod, talál valami érdekesebbet, ami jobban tetszik neki, akkor simán azt fogja választani és nem Téged:(
Üdv. Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 22 2003, 07:43 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Bea,
Azt hiszem, hogy én is láttam azt a ketrecet. Nekem is kicsit túlzsúfoltnak tünt - főleg, ha két görit szeretnél beletenni. Habár szerintem két kistermetű nőstény simán elfér benne (már láttam is rá példát) - nagyobb termetű hímből kettőt biztos nem mernék beletenni. Szerintem az, hogy magasságban zsúfolva van, az nem olyan gond, szerintem az a lényeg, hogy az alsó szint, ahol mászkálnak, végzik a dolgukat, játszanak, az eléggé tágas legyen nekik.
Nálunk pl, ha visszazárom őket a ketrecükbe, akkor pár perc alatt elmennek aludni és max annyit játszanak, hogy a gumiállatkát halálra gyömöszölik. De alvásra szerintem jó ez a ketrec is, ha eleget vannak szabadon.
üdv.
Kriszti
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 22 2003, 08:39 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nekem egyenlőre 1 nagyobb termetű lánygörim van. Később szeretnék mellé még 1 görit. Igazából csak akkor van a ketrecben, ha dolgozom. Köszi a tanácsot.
Bea
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 26 2003, 03:16 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Déluttán szabadon engedem és reggelig "vadászgat" vagy mit csinál, de hamikázni jelentkezik. ezért a ketrecet csak alvásra használjuk. nem kell, hogy nagy legyen a miénk 40×60×30 centi. más lenne a helyzet, ha energiáit, mozgásigényét is a ketrecbeeen kellene kiélnie, A puli a játszó társa "vég"kimerülésig fárasztlák egymást. Szíííííííí.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 30 2003, 10:52 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hali! Van egy kis problémám, nagyon szeretnék egy görit, de anya azt mondja, hogy nem mert nagyon büdös és nem fér el a szobámba (ami 7 m2), azt mondja hogy nem szívesen látja a konyhában a szobám meg túl kicsi élettér, hiába mondom hogy viszem sétálni és nem jön majd ki a szobámból. Mit tegyek? Melyikönknek van igaza? Egy 7 m2-es szoba valóban túl kicsi?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 30 2003, 11:48 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Csilla,
anyudnak valamilyen szinten igaza van. 7 nm semmi egy görinek. Nem fog szót fogadni, hogy nem menjen ki, ha nyílik az ajtó, és előbb-utóbb az egész lakást birtokba veszi, akár tetszik ez anyudnak, akár nem. Makacs egy jószág, hidd el. A séta sem mindig jó megoldás, Syd séta után pl. sokkal aktívabb, rohangászik fel-alá a lakásban, és leltároz, hogy amíg odavolt, nem tűnt-e el valami féltve őrzött kincse. :-)
Másfelől anyudnak a szaggal kapcsolatban nincsen igaza. Ha tényleg olyan büdös lenne a göri, mit gondolsz, tartanánk otthon...?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 31 2003, 10:32 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hello!Én is nagyon szeretnék egy kis görit.Már egy ideje puhítom az Anyukámat.Sajnos még sokat kell várnom mert most koleszos vagyok és leszek is még pár évig de addigra legalább mindent megtanulok róluk amit lehet.
Sydney naplója irtózatosan tetszik és tudni szeretném mikor jön a folytatás már nagyon várom!Pussz mindenkinek!
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 1 2003, 01:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Betti,minden kérésed ilyen hamar teljesüjön. :-)
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 7 2003, 09:37 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Soma!
Csak annyi,hogy enis Köbányai vagyok.Mostantol majd nézelődök a ligetbe hátha ti is kinn vagytok :-)
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 24 2003, 08:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Én is nagyon szeretnék egy görit "a családba", de pár dologtól tartok.
Először is, mennyire büdös? Nem a bűzmirigyre gondolok, hanem inkább az ürülékre, a testszagra.
Másik, hogy néha napközben egyáltalán nem vagyok otthon (7 körül megyek, és este 10 körül érek haza). Hogy viselné?
És kb. mennyibe kerül mindennel együtt (amit lehet,én csinálnék,egyetemista vagyok,és nem vagyok nagyon eleresztve anyagilag).
Végül még egy fontos dolog: hány évet élnek ezek a kis görik?
Köszi!
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:24 PM |