IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

115 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vadászgörény
Guest__*
hozzászólás Aug 26 2003, 09:34 AM
Létrehozva: #41

Guests

Hy.Légyszi segítsetek már a görimnek nevet adni,nekem ehhez nincs fantáziám!Köszi
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 29 2003, 06:42 PM
Létrehozva: #42

Guests

Kedves Maszat, Első körben azt javaslom, hogy nézd meg a www.gorke.hu oldalt. Ott szinte minden kérdésedre választ találsz. De azért itt is segítek pár dologban. A görények általában 8-10 évig élnek. Egy kölyökgörény ára (attól függően, hogy tenyésztőtől, állatkereskedésben, vidéken, Pesten veszed) 5-20.000.-Ft között mozog. Mindenféleképpen azt javasolnám, hogy tenyésztőtől vegyél kölyköt, mert tapasztalat, hogy az állatkereskedések nagy részében nem megfelelően tartják őket, nem annyi idősek, amennyinek mondják őket, nincsenek beoltva, nem adnak hozzájuk tanácsadást. A felszerelésekhez nem mondok semmit, mert ki lehet a minimális összegből is hozni, de lehet a csillagos ég is a határ - itt most főleg a ketrecről beszélek. Sok felszerelés kell hozzá: ketrec, etető-itató edények, játékok, alomtálca, alom, eleség, póráz, hám, alvóhely (ez lehet doboz, fadoboz, függőágy) bolhaírtó szer, sampon, vitaminok, hordozó. Ezeket lehet persze még továbbspilázni. Úgyanúgy kell őket oltatni, mint a kutyákat, ez is pénzbe kerül. Szag: a görényeknek alapban van egy pézsmaszaguk, mint minden szőrmés állatnak. A kölyköknek ezen felül van egy eléggé erős szaguk, ami a kor előrehaladtával megszünik. A hímeknek az ivarérett kor elérésekor jellegzetes szaguk lesz, amit lakásban tartásnál eléggé nehéz elviselni, ezért célszerű őket ivartalanítani (ha nem bírod a szagát). Az ivartalanítással elmúlik a szúros szaguk. A nőstényeknek nincs különösebb szaguk. Általában azt szoktuk mondani, hogy a görénynek naponta minimum 2 órát szabadon kell lennie (foglalkozni kell vele), hogy kezes, barátságos állatod legyen. Nagyon sokat alszanak (a 24 órából kb. 18-t minimum:)). A mi görink is reggel 8-tól este 6-ig egyedül van és egyáltalán nem sinylette meg, de amit Te írsz, az az időbeosztás nem biztos, hogy megfelel egy görinek.. Ilyen beosztás mellett képes lennél foglalkozni egy kölyökkel? A napi minimum 2 órát tudnád neki biztosítani? Nem hiszem.:((( Egy kölyökkel nagyon sokat kell foglalkozni, mert harapnak (eléggé erősen), nem szobatiszták - erre mind neked kell megtanítanod és lenevelned... És ez rengeteg idő.. Üdv. Kriszti

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 31 2003, 08:41 AM
Létrehozva: #43

Guests

én is tervezem egy göri meglétét. 8-tol 3-ig vagy 4-ig nem érek rá, és a maradék id?t otthon ugyis unatkozással töltöm:) 1ébként a lakáshoz kb. 10 percnyi járásra van egy park:) és azt a napi 7 órát, amig távol vagyok, azt is kb 7, vagy 6 nm-en töltheti. szerintem ennyi elég egy göritartáshoz:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 31 2003, 08:44 AM
Létrehozva: #44

Guests

most jutott eszembe. nem unatkozná vegig azt a napi 7 órát amit távol töltök?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 3 2003, 10:33 AM
Létrehozva: #45

Guests

Yoda: nem, mert alszik.. nagyon sokat alszanak, a nap 24 órájából kb. 20-t..

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 3 2003, 11:49 AM
Létrehozva: #46

Guests

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni! A probléma a következő: szeretnék otthon vadászgörényt tartani, vagyis inkább egy párt, de vannak kételyeim. Van ugyanis két cicánk, akik bent laknak a lakásban, de van egy macskaajtajuk, amin keresztül kimehetnek a kertbe. És itt jön a gond: elviselnék-e a cicák a görit ill. fordítva, és hogyan tudnám visszatartani a görit attól, hogy ő is kimenjen a kertbe (társasház földszintjén lakunk, és a kert csak sövénnyel van bekerítve). Mit gondoltok, megoldható lenne nálunk ilyen feltételekkel a görénytartás?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 3 2003, 04:04 PM
Létrehozva: #47

Guests

Kedves Bardó, A cicák a kisebb gond - őket elképzelhető, hogy össze tudod szoktatni a görivel, amennyiben a cicák elfogadják, hogy a göri a főnök. Mert eddig minden együtttartott görény+macska párosnál a görény vette át a főnökséget. Nem tudom, hogy mennyi idősek a cicák? Mert általában a fiatal, kölyökcicák egyszerűbben összeszoktathatóak, mint a felnőtt állatok. A nagyobb gond a cicaajtó. A göri, ha megtalálja a cicaajtót, ki fog menni, ez biztos. És ha kijut, akkor meg fog lépni.. Nem megszökik, csak elkoborol, és jobb esetben visszatalál.. Rosszabb esetben az életébe kerül az egyedüli kirándulás. Főleg, ha kinn még kerités sincs, csak sövény. Esetleges megoldás: vagy megszüntetitek a cicaajtót, vagy pedig nagyon figyeltek a görire, hogy ne jusson el a cicaajtóig.. Nagyon ügyesek, és ha valamit el akarnak érni, azt el is érik.. De én ilyen "biztonság" mellett nem tartanék görit.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 4 2003, 11:25 AM
Létrehozva: #48

Guests

Szia Greylupus! Köszi a választ, bár egy kicsit elkeserítettél... Azóta is azon gondolkodom, hogy miként tudnánk megoldani ezt a göri-biztonság ügyet. Ha jól emlékszem, olvastam a régebbi hozzászólások között, hogy a görinek elég néhány óra a ketrecén kívül, arra az időre meg lezárhatnánk a macskaajtót. Szerintetek ez megoldás? Persze nem akarom erőltetni a dolgot, csak akkor sazeretnénk belevágni a göritartásba, ha a cicák és a göri sem sínyli meg a dolgot, hanem midannyian megelégedetten élnének együtt velünk, semmiképpen sem szeretném a görit azzal kínozni, hogy túl sokáig tartjuk ketrecben.Mit gondolsz, ez így megoldható lenne?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 4 2003, 04:21 PM
Létrehozva: #49

Guests

Szia Bardó, Sajnálom, ha elkeserítettelek. A görik tényleg nagy szabadulóművészek, és ha megtehetik, meg is teszik. Igaz, írtuk, hogy a göriknek elég minimum!!! 2 óra szabadon, de ők nagyon barátságos, kiváncsi állatkák és ha lehet, akkor szeretnének mindenben részt venni, ami körülöttük forog. Persze, egy görény akkor is elél, ha folyamatosan be van zárva, de ha már láttál volna így és úgy tartott görit, akkor igazat adnál nekem. Szerintem várd ki azt az időt, amikor több időt tudsz a görire szánni és biztonságosabban tudod tartani. Kezdőként egyébként azt javasolom, hogy kezd egy görivel és ha már azzal a görivel "túlélted" a kezdeti nehézségeket, akkor vegyél/fogadj örökbe egy másikat mellé.. Egy kezdőnek egy göri is épp elég nehézséget jelent, főleg kölyökkorban. De kívánom, hogy sikerüljön és legyél egy göri gondos gazdija:)))) Üdv. Kriszti

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 5 2003, 05:56 PM
Létrehozva: #50

Guests

Yoda: nem, mert alszik.. nagyon sokat alszanak, a nap 24 órájából kb. 20-t..--- helyes annyi idot tuti tudok vele foglalkozni

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 10 2003, 06:16 PM
Létrehozva: #51

Guests

nagyon büdösek a görények nincs oan h a lány v a fiú a büdösebb???

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 11 2003, 07:42 AM
Létrehozva: #52

Guests

Kedves ennnn, Ha lentebb visszaolvasod a levelezést, olvashatod, hogy a görényeknek van egy bizonyos pézsmaszaguk - ami szerintem nem büdös. Ha tisztán tartod őket, naponta takarítod az almot, nem atkás a fülük, akkor nem büdösek. A hímgörények az ivarérettség elérésekor lesznek elégg szagosak. Ez a szag az ivartalanítással elmúlik. A nőstényeknek a pézsmaszagon kívül nincs egyéb szaguk. Üdv. Kriszti

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 12 2003, 10:16 PM
Létrehozva: #53

Guests

Sziasztok Gorcisek! Egy fontos, tobb gorcit erinto dolgot tudtam meg: ha ivartalanittatod a gorcid, telente sotetitened kell a szobat, ahol van, vagy a tarolohelyet. Ez azert fontos, mert ivartalanitas utan megvaltozik a hormonhaztartas, es ha nincs sotetitve, daganat kepzodik, vagy valami rossz termelodik a mellekvesejeben. (Rossz= egeszsegre artalmas) Erdemes figyelni erre... Udv mindenkinek, Szamoca es a gazdija

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 13 2003, 05:27 PM
Létrehozva: #54

Guests

Szia Szilvi, És ezt ki mondta neked? Honnan van az infó? Üdv Kriszti

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 15 2003, 08:03 AM
Létrehozva: #55

Guests

ennnn! Hozzászólásod borzasztó tartalmas volt és sok hozzáértésről árulkodott. Ha mindössze ennyi infóval rendelkezel ezekről az állatokról akkor egy kicsit utánaolvashatnál a témának és nem kellene ilyen kérdésekkel kellemetlen helyzetbe hozni saját magadat.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 15 2003, 08:11 AM
Létrehozva: #56

Guests

Kedves Szilvi! Erről a témáról egy kicsit bővebben is írhatnál. Kitől hallottad egyáltalán? Állatorvos az illető? Ha igen akkor mivel igazolja az állítását? Ha nem akkor honnan veszi a dolgot? Szerintem egy kicsit most sikerült ráijesztened jó néhány vadászgörényt tartó gazdira anélkül, hogy bármivel alátámasztottad volna az állításodat. Ismerek elég "öreg" ivartalanított görényeket akik a közelében sem voltak daganatnak egyébnek. Ezen kívül egy 4 évnél idősebb görinek (nőstény) sokkal több veszélyt rejt a tüzelés illetve a vemhesség és utódnevelés, mint gondolná bárki is. Rengeteg túltüzelt nőstényről tudok akiknél az ivartalanítás közben derült ki, hogy daganatok voltak a belső szerveiben. Ilyen alapon mondhatom, hogy ivartalanítani kell vagy komoly baja lehet az állatnak. Mindezekkel nem szeretnélek megbántani, de jó lenne tudni az információ forrását, mert így csak félrevezető. Ha ilyesmit hallasz annak nem árt utánajárni. Elég sok görényes oldalt ismerek külföldit és kimondottan orvosit, de erről sehol nem tesznek említést. Az információ forrásával ezekről igencsak el kellene beszélgetni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 15 2003, 01:10 PM
Létrehozva: #57

Guests

Ne tartsatok fiú macskát!!!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 15 2003, 10:21 PM
Létrehozva: #58

Guests

Kedves Egerke es a tobbiek! Szoval: nem ijesztgetni akarom a gorcitartokat (magam is az vagyok), csak felhivni valami fontosra a figyelmet, amirol lehet hogy soken nem tudnak es pedig kellene. Szoval az en gorcimnek is tuzelos problemai voltak, az elso vemhesseg nem sikerult, a kolykok halva szulettek. Egy evvel kesobb szinten nem jottek ossze a dolgok, igy en is az ivartalanitas miatt dontottem, mert a tobb honapig huzodo tuzelesnek tenyleg komoly es karos szovodmenyei lehetnek.Szoval amit irtam az nem az ivartalanitas ellen szol, hanem egy azzal kapcsolatos fontos dologrol. Mivel a gorcimnek a legjobbat akartam es nehezen dontottem, hogy mi legyen, tobb allatorvost is felhivtam. Igy jutottam el egy nagyon kedves holgyhoz, aki allatkerti orvoskent dolgozik, es kb 10 eve foglalkozik gorcikkel, beloluk irta a szakdolgozatat. Szoval az info nem legbolkapott, nagyon segitokesz volt velunk es mindent elmagyarazott, es legfokent erre a kozzetett dologra hivta fel a figyelmemet, mert meg soken nem tudnak rola. Orvosi szaknyelven sajna nem tudom ezt visszaadni, es a cimet nem igazan szeretnem kozreadni. Megadom az emilem, es ugy ti is eljuthattok hozza: lalluna@freemail.hu. Ha gondoljatok megadom egy lehetseges elerhetoseget, es "kioktathatjatok", de eloszor szerintem kerdezzetek utana, s utana iteljetek. A gorcik erdekeben. Udv, Szamiek

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 27 2003, 11:27 AM
Létrehozva: #59

Guests

NAgyon büdösek, mindenkit lebeszélek arról hogy ilyen állatot vegyen. BÜDÖSEK!!!!!!! Ne vegyetek görényt!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 27 2003, 06:04 PM
Létrehozva: #60

Guests

Tényleg olyan büdösek a görények? A f vagy a l a büdösebb?

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

115 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:27 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum