Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 5 2006, 03:58 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Rita!
cikk a bassetrõl:
http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=85
természetesen lehet fürdetni, tanácsok a kutyafürdetéshez:
http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=283
õk a legjobb kutyusok!!!:tapsi:kuty
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2006, 01:22 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! új vagyok még errefelé:) van egy 1.5 éves nagyfülûm(márahogy én hívom)szóval szegénykének a bõre nagyonnagyon beteg. Algás viamint kell etetnem vele, hogy rendesen nõjön a szõre, különben kopasz lenne. voltam már sok dokinál, és az a helyzet, hogy nem tudta konkrétan megmondani, hogy mi a baja. ha szedi a vitamint, akkor minden rendben, rendes bundija van, szép a színe is meg minden, de viszont akárhogyan is kezelgetem piszkosul büdös, és hát ahogy a családban "fogalmazunk" fel kéne venni a vegyi fegyverek tiltólistájára:) najó csak viccelek!:D szóval a kérdésem az, hogy hogy lehetne elmulasztani a förtelmes szagot? csak fürdetéssel, komoly vegyszerek nélkül, mert szegényt eléggé megviselte egy ilyen, és majdnem belepusztult! elõre is köszi: Máté
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 25 2006, 01:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! új vagyok még errefelé:) van egy 1.5 éves nagyfülûm(márahogy én hívom)szóval szegénykének a bõre nagyonnagyon beteg. Algás viamint kell etetnem vele, hogy rendesen nõjön a szõre, különben kopasz lenne. voltam már sok dokinál, és az a helyzet, hogy nem tudta konkrétan megmondani, hogy mi a baja. ha szedi a vitamint, akkor minden rendben, rendes bundija van, szép a színe is meg minden, de viszont akárhogyan is kezelgetem piszkosul büdös, és hát ahogy a családban "fogalmazunk" fel kéne venni a vegyi fegyverek tiltólistájára:) najó csak viccelek!:D szóval a kérdésem az, hogy hogy lehetne elmulasztani a förtelmes szagot? csak fürdetéssel, komoly vegyszerek nélkül, mert szegényt eléggé megviselte egy ilyen, és majdnem belepusztult! elõre is köszi: Máté
|
|
|
|
Feb 16 2006, 01:54 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,304 |
Keresem kutyusom rokonait barátkozás céljából :)
Bogi törzskönyvi nevén (jó kis magyarosított név :D ) Extrém Rancs Boglárka
2004. október huszonvalahányadikán született Magyarpolányon, tricolor. ha jól emléxem, hatan voltak testvérek. jaa és természetesen Basset Hound.
sziasztok!!!
UI: Székesfehérvári Bassetosok jelentkezését is várom, sajnos nekem csak egy kutyám van és szeretnék neki barátokat szerezni, hogy ne legyen olyan egyedül..jó lenne egy kutyasétáltató-barát/barátnõ neki :)
|
|
|
|
Feb 20 2006, 03:25 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,304 |
amúgy az én kutyám teljesen egészséges, mégis iszonyúan büdös!!!!!!!!!!!! :D:D kéthetente szoktuk bevágni a fürdõkádba, de akkor is csak mert már nem bírjuk. hiába nyomják ki a bûzmirigyét, hiába pucoljuk ki a fülét, hiába fürdetjük, büdös. egyszerûen ilyen. úgy látszik ez a fajta sajátsága :D ez van... nyugi, mi is szenvedünk tõle!!!
|
|
|
|
Feb 22 2006, 07:25 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,348 |
Kedves fórumozó!
A bessetek nem büdösek,valamit a gazdi rontott el.
A kutyát csak félévente kell alaposan megfürdetni,legfeljebb csak akkor ha beszennyezte volna magát.Hetente..tegyél egy kis nercolajos balzsamot,v.babafürdetõt.(Bobi v.pöttyös baba is nagyon jó)
egy lavór vízbe.Egy törülközõt csavarj ki benne és evvel töröld át az egész bundát,fõleg a pocak és a honalj ,áll alatt. Esõs séta útán ugyan így! A fülekenek csak az alsó részét ami közvetlenül szennyezõdik az evéstõl.
A füleket elég hetente,de hetente muszáj, belül száraz vattával újunkra csavart vattával kitörölni. Meg ne sérüljön a körmünket is csavarjuk be vattával,egészen a hallójáratig.A hallójáratba nem szabad nyúlni.Minden evés útán töröld le a fül alsó részét,amig szõr fedi nedves rongyal.
A büzmirigyet csak akkor szabad kinyomni ,ha a kutya a fenekét a földhöz dörzsöli.
Nem szabad gyakran annál jobban fogja termelni a váladékot.
Mit eszik a kutyád? Ez is fontos lehet.A tápból csak a szuperprémium a jó,
ha önmagában tápot kap.Az olcsóbb tápok hoz feltétlenül fõzzön egy kis húst is.Egy-két kocka fõt máj,vagy far-hát nyak, stb.Keverje bele.
Kapjona kutya néha c vitamint és zöldalga tablettát is.
Nézzen be honlapomra sok mindenre választ kap.
Üdv:Junoci
www.szentivaneji.gportal.hu:-)
|
|
|
|
Feb 22 2006, 07:50 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,348 |
..és nagyon fontos az élösködõk elleni védelem,havonta egy ADVAVTIX,v FRONTLINE stb.A bõrre kell csepegtetni egyenlõ arányban eloszlatni a gerincoszlop vonalában.Kapható állatorvosnál ,állatkereskedésekben.
Erre nem szabad sajnálni a pénzt,szünetet csak a téli hónapokban tartson.
Sok bõrbetegséget a bolhák okoznak.Ettõl a szõrük is kihullhat.Ne fürdessék agyon a kutyát!
Nyári melegben csak tiszta vizzel zuhanyoza le.ha az áll alatti rész kipirosodna ,be kell eknni rózsaszín babakrémmel.Két napra rá mossa le tiszta vízzel.
A fülek ha már megyulladtak állatorvossal többszõr pucoltassa ki és írasson neki fülcseppet.
Otthon is törölje ki a váladékot száraz vattával, ha a kutya rázná a fejét.
A láncnyakörvet felejtsék el,bõrt vegyenek de otthon azt is vegyék le a kutyáról.A lánc is kitépi a szõrt.
Üdvözlettel: Junoci
www.szentivaneji.gportal.hu
|
|
|
|
Feb 22 2006, 08:17 AM
Létrehozva:
|
|
|
:ka.aj és szemzugokat naponta ki kell törölni!
|
|
|
|
Feb 24 2006, 07:53 PM
Létrehozva:
|
|
|
háát nemtom :):):):):) most sokan nevetni fognak, de az én kutyámnak kimondottan lábszaga van :D:D ... meg háát nemtom.. olyan normális kutyaszaga van! amúgy szobakutya, és szinte soha nem eszik kutyatápot. csakis azt eszi amit mi. (nem azért mert mi akartuk így. mi megvettük neki a legdrágább tápokat, konzerveket is, rá se nézett) a fülét egyébként mi is tisztítjuk, de nem túl gyakran. amikor látjuk h koszos, kitisztítjuk. mi fültisztítópálcikával és kimondottan kutyáknak készült fültísztítóval tisztítjuk., erre nagyon oda figyeltünk mindig, mert sokan mondták h az érzékeny terület. aztán. mit is akartam még. jaaa fürdetéshez kutyasampont használunk csakis, mert olvastam h a rendes sampon ártana a bõrének. krémekkel még soha nem kentem be semmilyét!!!! h õszinte legyek, eszembe se jutott. a bûzmirigye eddig kétszer lett kinyomva (most lesz másfél éves a kis mocsok) , most is csak azért nyomattuk mert azt hittük ettõl olyan büdi, de nem... szóval télleg nemtom. de amúgy a kutyáknak ígyis-úgyis van egy jellegzetes szaguk, ezzellen nincs mit tenni. én nem is sokat törõdök vele...annyira nem zavaró mert nagyon szeretem. igazából csak azért írtam, mert láttam h mások is írták... :) de amúgy köszi szépen a tanácsokat, oda fogok figyelni!!!!!!
|
|
|
|
Sep 7 2006, 08:31 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,347 |
Sziasztok!
Nekem és a páromnak van egy 5 hónapos bassettünk (elsõ közös gyermekünk) a mi pici fiunk.Nagyon szeretjük, de tudjuk, hol a határ. Bár az ágybanalvást elrontottuk, mert ki is tud ellenállni egy 8 hetes picurinak amikor az egyedül van a földön és sír.
Na az a lényeg, hogy bár õméltósága nincsen túl elkényeztetve, de most, hogy kamaszodik hisztis lett ( ami nem illik egy pasihoz ), és rájátszik a bajára.
A táppal kapcsolatban eddíg is hangulatfüggõ volt,( Bár Acana-t kap, mert ez a legjobb neki ) na most bekaptunk egy izületi gyulladást és nem ált lábra egész nap nem evett csak nyüszkölt. Elvittük orvoshoz kapott egy szurit és hejben adtak neki KONZERVET amit azonnal behabzsolt, mi meg égtünk mint a rongy, mintha nem etetnénk.
Nem tudtok módszert amivel le lehet szoktatni a hisztirõl? Elõre is köszi.
|
|
|
|
Sep 11 2006, 10:07 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,365 |
Sziasztok! Péntek éjjel elveszett két kutyus Hûvösvölgyben, a Kazinczy utcából. Az egyik Rottweiler keverék Gusztáv, a másik egy korom fekete Bichon havanese Bonifác! Nagyon hiányoznak! Ha valaki tud róluk valamit, kérem hívjon fel! 06-70-570-9313
|
|
|
|
Sep 12 2007, 11:24 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,162 |
Sziasztok!
Egy kutyás programot szeretnék figyelmetekbe ajánlani:
MÁTRA TÚRA 2007 (2007. szeptember 15.):
http://www.mydestiny.hu/Matratura2007.htm
|
|
|
|
Oct 13 2007, 11:56 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 67,399 |
ha már egyszer megérzi hogy elbizonytalanodtál veszett frjsze csak határozottan és ellen álni a könyörgö szemeknek a basset szeret makacskodni.ha hisztis csinálj úgy mint ha mi se tõrtént volna azért csinálja mert van közönsége. sok sikert.
|
|
|
|
Oct 22 2007, 02:18 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 67,671 |
Sziasztok, Basset imádók!
Nekem egy olyan nagy problémám van, hogy a Basset Houndunk az elsõ fialásakor eltüntette a kiskölyköket (valószínû, megette). Már túlhordott szakaszban volt, de 2 nappal elõtte mozogtak benne. Az orvos azt mondta, hogy ne császározzunk, mert láthatóan jól érzik magukat a kölykök a pocakban, valószínû mi számoltuk el az idõt. (Ti honnan számoljátok a 63 napot?) A kis Drágánk megint áldott állapotba került, és arra volnék kíváncsi, hogy ha fialáskor ott leszünk vele, akkor ugye nem fog hozzá az újszülöttek "elpusztításához"? És, ha nem bántja õket, mennyi idõ után hagyhatjuk magukra? Ugye nem lesz rossz Anya? Másnak is volt már ilyen tapasztalata? Köszönöm, hogy elolvastátok! Manya
|
|
|
|
Feb 12 2008, 07:49 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 72,137 |
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!Van két kan testvér basset kutyánk,egy bicolor és egy tricolor.Most lesznek 9 hónaposak.A gond,hogy sokat marakodnak,a tricolor szinte "öli"a másikat.Nem csak kajáláskor,máskor is.Pedig külön tálból,külön helyen esznek.Simogatni is két kézzel egyszerre mindkét kutyát szoktuk,hogy féltékenységre se adjunk okot.De ígyis veszekednek,általában a bicolor behódol.De félünk,hogy kárt tesznek egymásban!!Mindenféle jótanácsot várunk!Elõre is köszönjük.
|
|
|
|
Jan 13 2011, 10:55 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 13-January 11 Azonosító: 103,435 |
Sziasztok!!!
Még új vagyok itt és szeretném a segítségeteket kérni!!!Volt egy basset hound kutyusunk...sajnos szegényke meghalt(már nagyon idős volt)!Úgy hívták,hogy Tangó!A kis húgom nagyon szerette...még együtt is aludtak!Szóval a lényegre térek,nem tudtok olyan gazdit akinek épp van eladó basset hound kutyusa!A tesóm egyszerűen imádja a basset hound kutyákat és szeretnék venni neki egy másikat...igaz nem helyettesítheti Tangót,de ígérjük nagyon fogjuk szeretni!Kérlek segítsetek!!!!E-mail címem:delfinelet@citromail.hu Előre is köszönöm! |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 01:33 PM |