IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

16 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ír szetter
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 04:41 PM
Létrehozva: #21

Guests

http://kep.tar.hu/csamika/50127667/15369274#2 Ez meg az én picim...ez elsõ képek még akkor készültek, amikor elhoztuk:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 06:11 PM
Létrehozva: #22

Guests

Csami! NAGYON-NAGYON SZÉP A KUTYUSOD!!! Nagyon szép állása van! Édes a cica is, és ilyen jóba vannak??? Melyik tenyésztõtõl vetted? Én Érden vettem, az igazi neve: Berboss Red-Rubin. Te fogod kiállitásra hordani? Én nem. Chip és állatútlevele van,ez elég külföldre. Benne van minden oltása,nem kellett elõtte engedély. A határon mutattuk, de bele se néztek.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 08:19 PM
Létrehozva: #23

Guests

Köszönjük szépen:)Persze nem az én érdemem, hanem a tenyésztõé:) Õ egy Garden Star's bébi. A kiállítás nálunk sem merült fel, egyszer azért, mert fogalmam sincs hogyan zajlik, meg egyáltalán milyen szempontoknak kell megfelelni, másodszor meg azért mert nem akarom kitenni ennek a macerának, kizárt, hogy élvezné. Nem akarom olyan dolgokba belerángatni, ami neki csak "kötelesség":) Na a cicus, vele imádják egymást!!!És ez teljesen kölcsönös:)Volt idõ, amikor Félix nem volt hajlandó sétálni jönni, mert itthon akart inkább a maccsal játszani...teljesen kész voltam tõle:) A cicus, meg ha véletlenül nem foglalkozna vele, akkor kiprovokálja!:) Én sem hittem volna, hogy ennyire megkedvelik egymást, mert persze nem így indult...:) Nálatok egyedüli kutyus?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 08:52 PM
Létrehozva: #24

Guests

Gondoltam,hogy nemes kutya,mert látszik rajta! A férjemnek van 2Westie-je, egy 7éves fiú, és egy 2éves kislány. Jókat játszanak,de megy a féltékenység is. Lizzy 14 hetes volt, amikor összeköltöztünk, igy nem volt gond. Szegény Panninak néha a fejét is bekapja, de õ kemény kislány, és nem hagyja magát.Még õ támad vissza, és húzza a fülét. Megnéztem a Garden Star's honlapot,és Jumbo Jet "Felix"-et, ez remek oldal, jó, hogy mindenkit nyomon követ, függetlenül attól,hordják-e kiállitásra.Nagyon csibész pofija van!A macska mennyi idõs?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 09:18 PM
Létrehozva: #25

Guests

Látom akkor Lizzy sem unatkozik:)Én is igyekszem Félix mellé vmi játszópajtást szerezni, de még eddig nem sikerült:( Pedig, ha egy kutyust megkedvel, akkor onnantól nem fél tõle, hanem játszani akar, dehát ugye ahhoz együtt kéne sétálni... Én nagyon kedvelem a tenyésztõjét, amikor beszéltem velük, még csak érdeklõdésképpen, akkor is nagyon szimpatikusak voltak, aztán végül tõlük vettük a kutyust, és azóta is segítenek tanácsokkal, meg mindig várják a híreket, hogy mizu a picivel:) A cica szerdán volt 3 hónapos, a képeken vmivel fiatalabb. Kb. 1 hónap van kettejük között. Amikor elhoztuk a cicát, Félix már két hete itt volt, a cicc meg olyan nagyon picike volt, alig mertük odaengedni hozzá. Fõleg, hogy eleinte minden kiállót (fül, farok, pici mancsok) le akart rágcsálni a macsekról:) Pár napig nálunk is volt ám féltékenységi roham!! A te kutyud mennyire szófogadó? Mert sejtésem szerint az enyém kezd kamaszodni...és a csibészség nagymesterévé válni...én meg mondhatok, amit akarok. Ma is kis híján infarktust kaptam, délután vittem sétálni, és az erdõben el szoktam engedni, rendesen jön utánam, ha szólok neki. Ez így is volt, de az erdõ szélén két úton lehet kimenni, és egyszercsak fogta magát és elrohant én meg ott álltam és elképzelésem se volt merre ment, meg hova. Aggódtam, kimegy az autóútra. Erre kiderült, hogy önállósította magát és õ a másik úton akart menni...és az erdõ szélén ott ült és várt engem...ugye az ember ilyenkor nem szidja meg, mert 1. akkor sose fog visszajönni, 2. ráadásul meg is várt, de hát ugye ezt akkor semm így kell csinálni...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 09:25 PM
Létrehozva: #26

Guests

Látom akkor Lizzy sem unatkozik:)Én is igyekszem Félix mellé vmi játszópajtást szerezni, de még eddig nem sikerült:( Pedig, ha egy kutyust megkedvel, akkor onnantól nem fél tõle, hanem játszani akar, dehát ugye ahhoz együtt kéne sétálni... Én nagyon kedvelem a tenyésztõjét, amikor beszéltem velük, még csak érdeklõdésképpen, akkor is nagyon szimpatikusak voltak, aztán végül tõlük vettük a kutyust, és azóta is segítenek tanácsokkal, meg mindig várják a híreket, hogy mizu a picivel:) A cica szerdán volt 3 hónapos, a képeken vmivel fiatalabb. Kb. 1 hónap van kettejük között. Amikor elhoztuk a cicát, Félix már két hete itt volt, a cicc meg olyan nagyon picike volt, alig mertük odaengedni hozzá. Fõleg, hogy eleinte minden kiállót (fül, farok, pici mancsok) le akart rágcsálni a macsekról:) Pár napig nálunk is volt ám féltékenységi roham!! A te kutyud mennyire szófogadó? Mert sejtésem szerint az enyém kezd kamaszodni...és a csibészség nagymesterévé válni...én meg mondhatok, amit akarok. Ma is kis híján infarktust kaptam, délután vittem sétálni, és az erdõben el szoktam engedni, rendesen jön utánam, ha szólok neki. Ez így is volt, de az erdõ szélén két úton lehet kimenni, és egyszercsak fogta magát és elrohant én meg ott álltam és elképzelésem se volt merre ment, meg hova. Aggódtam, kimegy az autóútra. Erre kiderült, hogy önállósította magát és õ a másik úton akart menni...és az erdõ szélén ott ült és várt engem...ugye az ember ilyenkor nem szidja meg, mert 1. akkor sose fog visszajönni, 2. ráadásul meg is várt, de hát ugye ezt akkor semm így kell csinálni...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 09:45 PM
Létrehozva: #27

Guests

De jó Veled beszélgetni! Végre,szetteres! Lizzy kicsi korától megszokta,hogy mellettünk kell jönni, mert a 2Westie-tõl megtanulta.Akkor még épitkeztünk,albérletben laktunk, és többször mentünk sétálni.Most már mi is az erdõ mellett lakunk,ki szoktam engedi a kapun,körbejár,utána hazajön.Ha meg sétálunk az erdõben,10-20méterre megy elõttem,kanyarban pedig megvár,mig felbukkanok.A "gyere ide" nem az erõssége, de azért rá tudom venni.Azt szoktam játszani,hogyha bemegy az erdõbe, elkezdek szaladni,és amikor kijön a bokorból, kétségbe esik,hol vagyok.Persze jó messze, igy szaladhat.Utána észreveszem,hogy mindig szemmel tart.Szeretnék belõle engedelmes,okos kutyát faragni,hogy fél szavakból is megértenénk egymást,de ahhoz keménynek kéne lenni vele.Azt meg nehéz,ilyen barna szemekkel...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 09:56 PM
Létrehozva: #28

Guests

Én is örülök neked, végre egy szintén "hobbi" szetteres!:)Az eddigi fórumokon, amiket néztem, csak kiállításokról, meg munkavizsgákról volt szó...nem is lett volna értelme belefolyni! Hát igen, a szemeik...:)Ember legyen a talpán, aki igazán meg bírja szídni:)Félix ráadásul olyankor még félre is billenti a fejét...hát én meg elolvadok..:) De próbálom eljátszani a rendkívül szigorú és keménykezû gazdit, de ezt szerintem még õ sem veszi be:) Gondolkodom kutyasulin is, de majd csak tavasszal...elvileg 4 hónapos kortól lehetne vinni, de állítólag akkor még nem ér semmit! Ez a "vigyázzunk a gazdira, mert elveszhet" módszer nálunk is mûködik:) Mindenesetre majd én is szeretném, ha nagyon szófogadó, rendes kutyus lenne!Persze ez most egyre reménytelenebbnek tûnik...100%-san csak az "ül"-t, meg a "fujj"-t tudjuk, a többi hangulat és jutifalat függõ...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:10 PM
Létrehozva: #29

Guests

Én is örülök neked, végre egy szintén "hobbi" szetteres!:)Az eddigi fórumokon, amiket néztem, csak kiállításokról, meg munkavizsgákról volt szó...nem is lett volna értelme belefolyni! Hát igen, a szemeik...:)Ember legyen a talpán, aki igazán meg bírja szídni:)Félix ráadásul olyankor még félre is billenti a fejét...hát én meg elolvadok..:) De próbálom eljátszani a rendkívül szigorú és keménykezû gazdit, de ezt szerintem még õ sem veszi be:) Gondolkodom kutyasulin is, de majd csak tavasszal...elvileg 4 hónapos kortól lehetne vinni, de állítólag akkor még nem ér semmit! Ez a "vigyázzunk a gazdira, mert elveszhet" módszer nálunk is mûködik:) Mindenesetre majd én is szeretném, ha nagyon szófogadó, rendes kutyus lenne!Persze ez most egyre reménytelenebbnek tûnik...100%-san csak az "ül"-t, meg a "fujj"-t tudjuk, a többi hangulat és jutifalat függõ...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:11 PM
Létrehozva: #30

Guests

Szerintem is kicsi még,ilyenkor még a bizalmát kell megszerezni,hogy jó barátok legyünk,és utána a keményebb hang.Lizzynek volt 1nagyon rossz szokása,mindig megette a kakiját,de úgy,hogy még le se ért a földre és már nekikezdett.Meg minden büdösbe belefetrengett.Hál'istennek,kinõtte. Félix télen kint fog aludni? Nekünk a garázson van kutyaajtó,már nagyon tudják kezelni:) És ugatott már?mert nagyon édes hangja van,még most is!Szerintem ilyen marad.Mostanában kezd morogni,nagyon vicces. Ja,meg mindig ki kell nyomni-állatorvosnál a bûzmirigyét,mert nagyon megtelik,kb 2havonta.Pedig csontot is kap, állitolag az kinyomná,de nem.Szegény,ha megtelik,vakaródzik, meg büdös lesz a füle.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:11 PM
Létrehozva: #31

Guests

hopsz...ezt kétszer küldte el...de hogy miért, ráadásul két idõpontban...rejtély:) Pedig én csak egyszer akartam:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:19 PM
Létrehozva: #32

Guests

Már az elõzõ is 2szer jött,de még mindig jobb,mint nekem, amikor elfelejtem beirni a nevem, és elszáll az egész szöveg:(

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:24 PM
Létrehozva: #33

Guests

Nálunk csak a cica meg a birka kakira bukik...:)De múltkor csúnya nézeteltérésünk volt emiatt, így a fujj-ra többnyire kiköpi:) Félix kinn alszik minden este, van neki szuper kis háza, még én is segítettem az építésében:) Szigetelt, linoleummal bélelt és fûtött is:)Meg õ is kap télre lengõajtót, hogy ne menjen be a hideg. Ohh...az ugatás, az nekünk nagyon megy, halálra szórakozom magam rajta:)Õ morog is, meg ugat is játék közben, de ma pl. életében elõször nem ijedt meg a kerítés mögül ugató kutyától, hanem olyan játékrahívóan lefeküdt és elkezdett õ is ugatni, meg ugrálni...nagyon vicces volt:)Kis mini ugató szõrgombóc, de olyan aranyosan tudják csinálni! Mi majd csak decemberben megyünk doktorbácsihoz, de ezt a bûzmirigy dolgot jó, hogy mondod, mert "fülszaga" neki is szokott lenni. Nem tudtam mitõl van, meg is fürdettem, de nem lett jobb...gondoltam ez így normális, elsõ kutya, lehet, hogy túl érzékeny vagyok a szagára, meg csak fülfésülésnél lehet picit érezni...de majd akkor rákérdezek! Mondjuk vakarni õ csak a fülét, meg a nyakörvét szokta:) Te szoktad fürdetni?Ha igen kb. milyen sûrûn és hogy viseli?;)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2005, 10:25 PM
Létrehozva: #34

Guests

tényleg az elõzõ is...azt nem láttam:)Remélem ezt most csak egyszer sikerült elküldenem!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 07:01 AM
Létrehozva: #35

Guests

Fürdetni nem szoktam.Utoljára csak kb 6hónaposan,mert emberkakiba feküdt bele,iszonyatos volt!! Majdnem hánytam,mig megmostam. Nyáron lemegyünk a Balaton-partra,ott tud úszni. 4 hónapos volt,amikor egy üres telken este 10kor belecsúszott egy2méter mély aknába.Meg se nyikkant.Mi meg nem láttuk,milyen mély,vagy mi az egyáltalán.Rohantam haza létráért,zseblámpáért,addigra a férjem elkapta a lábát,és tartotta.Persze csatorna-akna volt.Akkor gombás lett a hasa,de kapott inekciót. Kutyaajtóbol megvettük,amin a szetter van,közepes méret,de nem szerette, most a maxi van,ezen kényelmesen jön-megy.Fõleg,ha vmi "akció" van,akkor egyszerre hárman bújnak ki:)) A füle,ha baja van, barna zsiros,jól látható,és nagyon büdös.Gézbe tekerek vattát,azzal szoktam az ujjammal tisztitani.Adtak rá krémet, Oribiotic-ot.Ez aWestieknek is jó, mert nekik a pollentõl gyullad be,de annyira,hogy felvisit,ha hozzáérek a füle tövéhez.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 09:42 AM
Létrehozva: #36

Guests

Hmm...akkor ezt a fül dolgot ma majd megvizslatom:)A tenyésztõ azt mondta a fülét ne bántsam, jó ahogy van neki, nem kell törölgetni, hozzányúlni, de azért megnézem:) Huh...szegénykém, még jó, hogy nem lett nagyobb baja az aknába eséstõl! Az enyém eddig 2szer fürdött...egyszer,amikor elhoztuk, egyszer meg belefeküdt a saját pisijébe...nah az se volt rózsaillatú:) Most meg rajta van a kullancsriasztó, így amíg az hat, nem akarom fürdetni!:) A mai reggel amúgy teljes kudarc élmény volt:(Próbáljuk ugye rászoktatni, hogy kint végezze el a dolgát, ha meg nem, akkor a helyén egy bizonyos helyre, tegnap minden simán ment. Nagyon elégedett voltam, erre ma reggel kb. 6 helyrõl kellett összeszednem...nem értem, miért kell egy kakilásnál 6 különbözõ pontot összekenni... A tied sem tud mit kezdeni magával, amikor reggelente meglát?:) Nálunk ez naponta fokozódik, mi lesz, mire megnõ??;)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 10:11 AM
Létrehozva: #37

Guests

örülni azt nagggyon tud!Sajnos mindenkinek.Még hangokat is ad ki.Nálunk bent alszik az ágyban,a lábomnál, de van,hogy én az õ lábánál:)) Nem tudtam kintre szoktatni,mert westie-k szobakutyák, és természetes volt,hogy õ is bejön. Meg nem is igazán akartam.Õ az én saját plüssöm. Kullancsnak Advantix-ot használunk,azóta egy sincs bennük,bár füle tövét is bekentem,és kicsit kicsipte a puha bõrét,de a hátán semmi baja. A Frontline egyáltalán nem használt.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 10:34 AM
Létrehozva: #38

Guests

A mindenkinek nálunk is mûködik...sétánál teljesen kikészül, ha vki nincs oda érte és nem akarja megsimogatni...:)Ha meg vki már messzirõl üdvözli, úgy tud örülni, hogy mindjárt hanyatt is vágja magát neki... Nekünk Frontline van és bevált...úgy látszik a kullancsoknak is eltérõ az ízlésük:)Amit te használsz az is ilyen hátára kenegetõs? Nekünk, ha majd nagyobb lesz, nyakörvet javasoltak, ami jó egész évre, csak félek tönkreteszi a nyakánál a szõrét...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 09:41 PM
Létrehozva: #39

Guests

Képzeld el,most értünk haza, dél óta, 10órán át voltak szegények a lakásban, és senki nem csinált be!! Rögtön szaladtam ki velük, és mindenki pisi-kakilt.Csinálják a keritést,ha itthon vagyunk,akkor nem mennek el,de sajnos dolgozni is menni kell néha.Mondtam Lizzynek,büszke vagyok rá,mert nem gondoltam,hogy ki fogja birni.Nagyon nehezen lett szobatiszta. Advantix is hátra kenõs szer,ez jó bolha,szúnyog és légy ellen is. Frontline mellett napi 3-3 kullancs volt bennük,minimum. Lizzy mindenkire felugrál,már nagyon kellemetlen,összekoszol,és fõleg nagy a körme,és nagyon mar.Nekem legelsõ napunkon majdnem kikapta a szemem,két hétig volt lila monoklim:)) Azt mondják,hogy húzzam fel a térdem,és abba ugrik bele,mellel,akkor leszokik,de ez brutális.Inkább mindig mondom,hogy nem szabad,de nem érti,szerintem nem is hallja,annyira örül. A másik,hogy mindig nyal,de olyan sunyi,ha lehajolok,egy pillanat alatt "megcsókol".De elõtte úgy tesz,mintha más irányba nézne,szóval nem is számitok rá:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2005, 11:09 PM
Létrehozva: #40

Guests

Ezek ám a jólnevelt kutyusok!!10 órát kibírni...az nagyon szép tõlük:) Én most attól is rettenetesen boldog vagyok, hogy ha megyünk sétálni, akkor már hajlandó kint is elvégezni a dolgait!! Nálunk egyelõre mûködik a Frontline, de errefelé nincs is sok kullancs. Ha idõsebb lesz, a Killtix (azt hiszem ez a neve) nyakörvet ajánlotta a doki. Az ugrálás nálunk is szüntelen, a karmairól ne is beszéljünk...gondolom el tudod képzelni, hogy néz ki a kezem, hasam, karom a pici kutyumtól, meg a kismacstól...mindennap van vmi apróbb "baleset". Most épp nézek is kutyakozmetikát itt a környéken, mert már apu is szólt, hogy menjünk körmöt vágatni...meg a talpán a szõrt is meg kéne igazítani, nekem nem hagyja...:( A nyalakodás is ismerõs...:)Meg nálunk még rágcsálós korban is van, imádja a kezemet rágni...meg a karomat, szóval a puszi, meg a rágcsálás felváltva megy. Végül ma is elvittem hosszú sétára, és találkoztunk egy 6 hónapos vizsla kölyökkel, tök jófej volt a gazdija, hagyta hadd játszanak, meg Félix próbálgassa kicsit a bátorságát. Annyira édes volt, õ támadott, de azért nyüszített is egybõl mellé...:)Alig bírtuk nevetés nélkül!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

16 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 01:49 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum