Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jan 6 2006, 04:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Rika! Bocs a durva beszólásért! Szerintem tévedtem. Őrülök neki.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 6 2006, 06:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
A tar.hu-ra nem tudsz képeket feltölteni?Csak mert kíváncsi vagyok...;))
Az én picimrõl vannak fennt:
http://kep.tar.hu/csamika/50127667?o=0#2
Ha egy szetteres megy el a kerítésetek elõtt, az biztos csak nagyban mosolyog;)))))
Nekünk is van egy pincsi barátunk, bár rég találkoztunk vele!Amíg Félix kisebb volt, csak a nálánál jóval kisebb kutyák társaságát kereste:)Aztán ha talált ilyet, nagy örömmel leterítette a mancsával és nézett rám: nézd mami, milyen erõs vagyok már;)))
Bezzeg, ha egy golden vagy németjuhász jött....rongyolt a lábamhoz:)
Nálunk ma meg lebontotta a ciccrõl a nyakörvet...és jelentõs károkat okozott a csengõben - hozzáteszem vadi új volt....
Muszáj a csengõ a macsra, mert eleinte olyan kis vakarcs volt és rohant, mint a villám, hogy onnan tudtuk merre jár, hogy hol csörög:))Most meg már megszoktuk, hogy ha csörög, akkor minden ok, itt van a közelben. Viszont amikor nem volt rajta, állandóan ráléptünk szegényre, mert pont úgy közlekedett, mint csengõvel:)
Édesek lehetnek a pici kutyák:))Bár én tuti nem tudnék egyet se elengedni:(Aztán nyithatnék kutyafarmot....;))
Ti szoktátok vinni sétálni?Neked mennyi idõbe került, mire szófogadóan MINDIG visszajön?Nálunk ez kezd picit problémássá válni: kamaszodik....
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 8 2006, 03:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Csami!
A képet küldöm,majd szólok mikor!
Nálam a cicánál az etetésnél van gond.Az õ papiját a kutyaól tetejére kell felraknom,mivel csak ott tud nyugodtan enni.A nagyok állandóan megették elõle,így biztonságba kellett helyeznem a tálját.
Boniékat biciklivel szoktuk futtatni.Fõleg nyáron levisszük õket a tóra fürödni.A férjem bátyjának adtuk a legelsõ kiskutyát,ami gyönyörû lett.Szóval így 3 kutyát szoktunk vinni.Ilyenkor az utcán mindig megbámulják a kutyusokat és én olyan büszke vagyok rájuk.
De ekkor van a legtöbb gond,mivel,ha együtt vannak nem lehet velük bírni.Volt olyan,hogy elengedtük õket,hagy rohangáljanak egy kicsit.Kb. 2 óra hosszáig kerestük õket,mert a srácok nyulat kergettek.Ne tudd meg,milyen idegesek voltunk!
Nálunk ilyenkor van az,hogy egyáltalán nem halgatnak ránk!
Még Boniról azt akartam mondani,hogy imád lopni!Most elmesélem a "legjobb" húzását.2 éve karácsonykor anyu beállított egy nagy tál süteménnyel.Kb. 30 db volt.A drágám meglátta a konyha asztalon .Mi bennt voltunk a szobában,miközben õ kinyitotta a konyha ajtót és felzabálta az összeset.Majd jólakottan kiterült az asztal alá és elaludt.Majd szét robbantam!Õ persze csak nézett,hogy mi bajom van,hisz csak éhes volt!
Ma már nevetek rajta,de akkor nem volt vicces!!!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 11 2006, 10:55 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Ne haragudj, hogy csak most írok, de vizsgázom, és nagyon össesûrûsödött most minden:((
Jó lehet, hogy így a családban van rögtön 3 szetter!Én szoktam találkozni néhánnyal, de egyik gazdi sem igazán lelkes. :(Pedig én mindig úgy örülök, ha "rokonságot" látok. Van egy kuryus itt a környéken, aki tényleg rokon, csak pár alommal korábbi:))Na, õk nagyon kedvesek! De tegnap pl. egy nõ megkérdezte, hogy Félix rendes, fajtiszta ír szetter-e....azt hittem rosszul hallok:)Annyira bírom az ilyeneket, aki meg van gyõzõdve, hogy az õ kutyája csodaszép, a többieké meg csak vmi selejt lehet. Meg mondjuk akkor már értsen annyira hozzá, hogy elõbb megnézi, milyen kutyát szól le...no comment.
Pl.: én sose mondok véleményt, mert mindegyik kutya imádnivaló, azt meg még nem tudom megállapítani, hogy a felépítését illetõen jó/nem jó...
Mondjuk utána nem is izgattam magam rajta, mert mindig az számít elõször, hogy ki mondja, és csak utána jön a mit;))
A te kutyáid szeretnek labdázni?Vagy kérdeztem már?
Csak mert kb. 2 napja megtanítottam Félixnek, hogy hozza vissza a labdát, persze azért tökéletesen nem mûködik, csak, ha egész déltuán ezt csináljuk:)De õ nem egy nagy labdás....a tegnapi sétánál az összes kutya, akivel találkoztunk megpróbálta kiszedni a kezembõl a labdát, meg leült szépen és kérte....kivéve az enyémet...õt nem igazán érdekli...
A szófogadással nálunk inkább akkor vannak gondok, ha nem egyedül megyek vele, hanem vki jön velem...
Társaságban tök jól eljátszik a kutyukkal, de ha visszahívjuk õket, mindig õ jön elsõnek!:)De az is igazi, hogy többnyire ezekkel séta közben találkozunk, és nem állandóan. Szóval nem ismerik egymást úgy, mint akik mondjuk együtt laknak!
Ez a sütis sztori aranyos:))De azt elhiszem, hogy közvetlenül akkor nem nevettél...:))
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 12 2006, 02:35 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Velem is megtörtént már,hogy leszólták a kutyákat.Kb. 2 éve felhívott egy férfi ,hogy elhozná pároztatni a nõstényét.Cserébe ad egy kiskutyát vagy az árát.El is jöttek.Miközben Boni "élvezkedett",õk szépen mindennek elmondták a kutyusaimat.Bettit selejtnek nevezték és Bonin is mindent kifogásoltak.Majd szét robbantam!Persze a kutyájuk be lett ûzve közbe.Úgy távoztak,hogy biztos nem jött össze a dolog,tehát nem valószínû,hogy majd jelentkeznek.Persze jól átvertek,mert nem is hívtak.A lényeget megkapták,a megállapodásunkat pedig valahogy elfelejtették.
Ha egyszer nem tetszettek a kutyák,akkor már az elsõ pillanatban szólhattak volna,hogy a Boni nem jó kan,ezért inkább nem is pároztatnák be.Szerintem ez lett volna a normális.De õk inkább átvágtak!
Ez az eset óta már nem dõlök be az ilyen telefonálóknak!
Most Bonira nagyon mérges vagyok!A piszok rákapott a szemeteszsákra.Az egészet kiborítja,majd kiválogatja a fiam pelenkáit és az udvarban pici darabokra tépi szét.Reggel is mikor kimentem mindenütt pelenka darabokat találtam.Pedig a szemét el van zárva a garázsba,de hát Boni elõtt nincs akadály,ha valamit nagyon akar!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 12 2006, 05:27 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Hát ez, amit most meséltél...abszurd. Ha az én kutyámra ilyeneket mondott volna...akkor jött volna, az "anyuci nagyon pipa" esete...és vihette volna a korcsát, ahova csak akarja!De komolyan, akkor, minek ment oda fedeztetni??
Meg vagy értek hozzá és el tudom dönteni, hogy "jó" egy kutya, vagy nem...szerintem ezek az utóbbiak voltak. De ilyen esetben vagy nem fedeztetek, vagy kikérem vmi hozzáértõ véleményét...De nem beszélek össze-vissza, ami épp eszembe jut!
Na, most kidühöngtem magam;) Fõleg azért, mert szerintem az a nõ se értett túlzottan hozzá, akié a másik szetter volt...Meg amilyen hangon mondta, hogy ja, hát õ ezt a tenyésztõt nem ismeri...tisztára az jött ki belõle, hogy akkor már jó nem is lehet...no comment.
A szemeteszsák nálunk is kényes dolog, mert rögtön ketten esnek neki;))))
A macs, na az egy ördög...azt szerintem meséltem, amikor múltkor a földön hagytam a Fressnapf-os zacsit: szétcincálta az egészet, majd kihalászta a kutya jutifalatját és kibontotta, majd elkezdte falatozni....huh, de mérges voltam rá!!!Így is állandóan az van, ha Félix csinál vmilyen feladatot, és kapja a jutifalatot ez a kis bestia a föld alól is elõkerül és odarohan minél többet elszedni a kutyától!
De ma megígértem neki, hogy ha legközelebb õ kap vmi finomságot, odaengedjük Félix-et is és megnézzük mi marad neki belõle;)Vhogy vissza kell szorítani a pofátlanságát...
A miszlikre tépés is ismerõs, csak mosogatószivacs formájában....))
Most megyek, mert holnap vizsgázom, drukkolj nekem!!!;)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 13 2006, 11:07 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Most nekem sincs idõm írni.
Szetterestõl,macskástól szorítunk a vizsgádhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 17 2006, 02:49 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia,megjöttem!
Hogy sikerült a vizsgád?
Már megint mérges vagyok Bonira.Ismét rájött a kerítésugrálás.Most épp az a baja,hogy fázik.A kutyaház dugig van jó meleg szalmával,de az uraságnak ez sem jó!Bettinek megfelel,de Boni inkább megint elõvette a "sajnáljátok meg a fázós kutyát" mesét és inkább itt didereg az ajtó elõtt!Akárhányszor visszacsukom,õ 5 perc múlva már ugorja is a magasat.Legalább példát venne Bettirõl és kinyitná magának a kiskaput.A leányzó ezt csak akkor csinálja,ha már nagyon unatkozik.
Ma amúgy nagyon összevesztek a szomszéd kutyával.Az egy gyönyörû bernáthegyi.Nyitva hagyták a kaput a szomszédok és a kutyus már rohant is kerítésünkhöz.Hát az az ugatás,amit levágtak így hárman.Nagyon haragszanak egymásra,még jó,hogy nem bírt bejönni az a "ki tehén".
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 7 2006, 12:58 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Bocs, hogy ilyen nagyon sokáig nem írtam, de a vizsgaidõszak vége rémesen zsúfolt volt:(Utána meg elutaztunk.
A két kis ördögpalánta meg itthon maradt, tegnap jöttünk haza, azóta Félix teljes lázban van, nem tudja hová legyen örömében. Kizárólag bakkecske ugrásokban közlekedik, és folyamatosan cipeli nekünk a játékokat!És természetesen mindemellett akárhányszor megjelenünk úgy riszálja a popóját, hogy még ha lány lenne is túlzásnak minõsülne;)) A cicc picit rosszabbul viselte:(
Ti szoktátok otthon hagyni egyedül õket?Vagy panzióba viszitek, esetleg ismerõshöz?Õk hogyan viselik?
|
|
|
|
Feb 17 2006, 03:04 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,305 |
Szia Csami!
Régen jártam itt és nagyon megörültem,hogy jelentkeztél!
Végre itt a jó idõ,aminek a kutyusok nagyon örülnek.Le-föl rohangálnak a kertben és be nem áll a szájuk.Tiszta sarak,de ez nem zavarja õket,sajnos akkor sem,ha rajtam ugrálnak.Végre most Boni sem zaklatja a kerítést!A cica viszont annyira hozzászokott az elõszoba melegéhez(ott van a kazánunk),hogy alig bírom kizavarni egy kicsit a levegõre.
Mi ha elmegyünk itthonról,akkor az állatok maradnak,mivel mindig van ki etesse õket.Errõl jut eszembe,hogy egyszer elutaztunk 3 napra.Akkor még csak Boni volt meg.Anyu járt etetni és az elsõ napon hatalmas vihar volt,amitõl persze Boni nagyon fél.El is bújt,de annyira,hogy anyu sehol nem találta,ezért végigjárta az összes utcát(szakadó esõben),mivel azt hitte kiszökött.Mire visszaért Boni is elõmerészkedett és fenékriszállással várta,hogy hol a kajája.Anyu persze bõrig ázott és azóta nem igázan babusgatja a drágát!
|
|
|
|
Feb 25 2008, 02:02 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,910 |
Sziasztok Kedves Kutyisok!
Nagyon nagy gondban vagyok. Drága kis szetterem, miõta elköltöztem otthonról, nagyon hiányzik s én is neki. Minden alkalommal, ha hazalátogatunk a párommal, szabályosan emberi könnyek potyognak a szemébõl.
Már én sem bírom tovább, s elhatároztuk, hogy elhozzuk ide, ahol a párommal lakunk otthonomtól.-kb.80 km-re.
Segítséget, tanácsokat kérek!!!
1.: Amennyiben most még, tavasszal, nem tudunk számára kennelt építeni, milyen helyet javasoltok neki? Egy kisebb "házikót" és pórázon futót ki tudunk neki alakítani egyenlõre, még a kennel el nem készül. Mekkorát javasoltok a kis vityillójából, s majd a kennelbõl? S milyen féle-fajtát, amit itthon is el tudunk készíteni? Már megszakad a szívünk egymás után, segítsetek tanácsokkal! Itt tudnám vinni sétáltatni is, na meg ki a mezõkre. De ott hogy merjem elengedni, ha már itt lesz? Ja igen, van 4 cicánk is itt, de részérõl ezzel nem lesz gond, mert nagyon okos kutyus. A kennelhez visszatérve: mivel már otthon is volt olyan, amikor a jelenlegi hlye nem volt lebetonozva, szabályosan kiásta alulról magát, gagy a vályogvalat kibontotta, ami az egyik oldalon volt. Szabadon engedni nem lehetett, mert mindíg már a "harmadik szomszédban" volt. Kis dacos, játékos és egyszerûen imádnivaló!!! :)))
Na és ott van még a szállítás: a 80 km-et hogy fogja kibírni, megállásokkal, anélkül, hogy esetleg kirohanna, megszökne a kocsiból? Ülhet pl. velem hátul? Mit készítsek be neki?
Ami még szintén drága benne: éppen az állatok Világnapján született, azaz 10.04-én, 1997-ben. Tehát már nem fiatal, de nagyon hiányzunk egymásnak! :-((( SEGÍTSETEK TANÁCSAITOKKAL!!! Köszike: HANGA (Skrabik Era)
|
|
|
|
Apr 7 2008, 07:57 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 74,016 |
Szia nem tudsz szentendre közelében eladó szetter kiskutyákat?:;-)
|
|
|
|
Apr 7 2008, 08:00 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 74,016 |
Segítsetek nekem mert a lányom rágja a fülem egy kiskutya miatt:-) egyébként én is szeretem a kutyusokat de eddig panelba laktunk és az csak kinzás lett volna a kutyusnak.:)))
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 01:50 PM |