IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

16 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ír szetter
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 12:39 PM
Létrehozva: #41

Guests

Nagyon jó,hogy Ti találkoztok más kutyásokkal! Jó nagyokat szaladnak,meg birkóznak, az a legjobb játék a kutyának. Én itthon nem tartok rajta nyakörvet,mert félek,ha beakad valahova,nehogy felkösse magát. 1hét múlva lesz 1éves,de mi még nem vágtunk körmöt.Sokat szalad,meg ás,igy kopik neki,de alapból nagy körme van.Mi vettünk olyan gyerekeknek való bébiollót,hogy nem hegyes,hanem gömbölyû a vége,igy nem bök bele,és lehet szõrt igazitani. A lábujja közé szokott bemenni a toklász,azt nézd meg gyakran,mert magától nem jön ki,és Panninak már egyszer felvágták a lábát. Most észrevettem,hogy kezd fogköve lenni,szoktam venni combcsontot,jó bunkós végût,megfõzöm,és azt rágja.2-3naponta kap egyet.És nem törik szilánkosra,nem lesz tõle baja. Majd megnézem,mikor estek ki tejfogai,csak másik gépen vannak a dátumos fotók.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 12:40 PM
Létrehozva: #42

Guests

Moderátor! A bunkós végû csontot mért kellett kicsillagozni?? Ez nem sértés, vagy a csontnak igen?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 12:41 PM
Létrehozva: #43

Guests

b . u. n .k . ó . s végû csont

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 08:24 PM
Létrehozva: #44

Guests

Szia! A "fogas" dolgot elõre is köszi, hogy megnézed:) Meg a toklászt is, hogy mondtad!!Mi állandóan bogáncsba lépünk...:( A mai nap felfedezése, hogy a boxerek vmiért nem bírják az én kutyum...már 3mal találkoztunk, és egyiknek sem tetszett, jobb esetben csak megmorogták, megugatták...de hogy mi van benne, amiért ezt csinálják??Komolyan nem értem:) A többi kutya többnyire kedveli... És a legfõbb hír, ma vagyunk 4 hónaposak!:)Már alig bírom el...;)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 09:11 PM
Létrehozva: #45

Guests

Boldog 4. szülihónapot!:)) :tapp Szerintem is mogorvák a boxerek, nem jön be nekik a szetter humora:) ,meg sok más kutyának se.Kevés az ilyen vicces,mókás,mindenre kapható fajta.Kiváncsi vagyok,meddig maradnak ilyen játékosak. Hány kiló már? Lizzy kb 25. Én sose találkozok kutyásokkal,sajnos.Egyszer volt csak itt a mezõn 1 golden fiú,1éves,de hatalmas,szegény Lizzy alig birt elszaladni.Hátracsapta a fülét,úgy iszkolt. Itthon csináltunk neki homokozót,abban szeret ásni,meg feküdni.Imádja,mikor összelapátolom,és újra szétássa a kupacot.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2005, 09:26 PM
Létrehozva: #46

Guests

Megtaláltam a fogképet,15hetesen már a felsõ-elsõ sor hiányzott. A 4 nagy meg késõbb egyenként esett ki.Amikor takaritottam, találtam is 2fogát,elraktam,nagyon édes:) Amúgy nem volt semmi gond. Félix szokott csuklani? Lizzy sokat csuklott, de kinõtte.Szoktál neki vmi extra vitamin-tablettát adni? Nekem a tenyésztõ a Pet-phost (vagy mit) mondta,adtam is kb 8 hónapos koráig,nem tudom,meddig kellett volna.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 19 2005, 09:42 AM
Létrehozva: #47

Guests

Huh, akkor már nálunk is ideje lassan a foghullásnak:)De látszik is, mert nagyon rág!Ma odaadtam neki az utlsó cipõcskét, majd kell vegyek lassan:)Azt nagyon szereti! Érdekes, hogy van ugyanez olyan csont formában is, na az nem jön be neki annyira. Csuklani õ is nagyon gyakran csuklik, kérdeztem is a dokitól, azt mondta ez teljesen normális. Én kalcium tablettát adok neki mindennnap, kb. 1 éves koráig. Azért javasolták, mert ugy nagyon gyorsan növõ fajta, és így nem lesz gond a csontokkal. Mi is csak elsõsorban a vadászkutyákkal jövünk ki kimondottan jól, de azért a békésebb típusokkal sincs gond. Hogy itt mennyi Beagle van a környéken!!!Azelõtt sose láttam õket, most meg mindennap találkozom eggyel, és sokszor nem ugyanaz;) Hogy hogy nem találkoztok más kutyusokkal?Nem viszik õket sétálni, vagy nincs olyan sok a környéken? Én se gondoltam volna, hogy erre ennyi van. Viszont sokan kocsival hozzák ide az erdõbe, õk mondjuk lehet, hogy messzebb laknak... Köszönjük a köszöntést;)Most kb. 15 kiló körül van, már alig bírom el... Szóval akkor még plusz tíz kilóval számoljak:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 19 2005, 09:30 PM
Létrehozva: #48

Guests

Szia! Sétáltattam ma Lizzyt,pórázon,meglátott egy macskát, megindult, 5 méter után megállt a Flexi-póráz, a nyakörv karikája pedig engedett...!! A vér meghûlt bennem,a csat 5méterrõl csapódott vissza, majdnem az arcomba vágódott. Lizzy visszajött,mintha mi se történt volna.Nem gondoltam, hogy ilyen ereje tud lenni,nagyon megindult. Jó tanulság, még szerencse, hogy csak itt az utcában,nem forgalmas helyen. Pedig nem gagyi nyakörve van, szerintem a Trixie elég jó a kutyáknak.Le fogom hegesztetni a karikaszemet. Szerintem Te is nézd át, mert fiú kutya sokkal izmosabb lesz! A foghullást én úgy vettem észre,hogy amikor lihegett,olyan furcsa volt a mosolya:) Hirtelen kinõ az új foga, és gyönyörû! Most nem tudom,mi van vele, de 2napja nagyon féltékeny, senkit se enged a közelembe. Anyu leült mellém a kanapéra, õ meg közénk furakodott, és mellém bújt, letúrta az anyukám:) A Pannit meg terrorizálja, szegény csak árnyékként járkál a fal mellett. Raktam fel hármas képeket a galériába! Anyunak mutattam ma Félix képeit, nagyon tetszett!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 21 2005, 07:47 PM
Létrehozva: #49

Guests

Szia! Bocs, hogy csak most írok, de megdöglött a net, nem bírja az áramszünetet...és emiatt nem tudtam:( De a képeket még korábban megnéztem, csak nem tudtam reagálni már. Nagyon-nagyon édesek!!Még Lizzy kisebb volt akkor mint most, ugye? Nagyon kedves kis szetter baba pofija van:) Nálunk szerencsére a ciccekkel Minci miatt nincs gond. De Félix is kezd egyre erõsebb lenni...most jöttem vissza sétából, és amikor az utcába érünk, elkezd rohanni, hát alig bírtam megfogni. Nagyon a sarkamra kell álljak lassan, mert el fog rántani, nem tudom már sokáig erõbõl visszafogni... Holnap meg lesz "nagy vizsga"...megyünk a tenyésztõhöz, és kérte, hogy vigyük, mert kíváncsi rá:) Úgyhogy asszem korán kelek, hogy szépen rendbe rakjam!:) Nekünk - igazából a nevét illetõen fogalmam sincs - olyan tappancsos nyakörvünk van, mûanyag csattal, eddig elég jól bírta...De pl. a kihúzós póráz elejét rendszeresen rágcsálja...érzéseim szerint nem fog soká tartani... A tied tud ilyeneket, hogy láb mellett haladni?Ha igen, hogy tanítottad??Én ma próbálgattam vissza vissza húzogatni, és ismételgetni, hogy láb. Az eredmény az lett, hogy inkább fulladozott, de még jobban el akart rohanni...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 21 2005, 10:00 PM
Létrehozva: #50

Guests

Azt hittem, elutaztatok:)) Minci-nek hivják a cicát? Nagyon cuki név:) A pórázrágás nálunk is ment,négyet is elrágott.Volt,hogy kikötöttem,de "Houdini, a szabadulómûvész", mindig elrágta magát. A Pannit is kiszabaditja, pedig õ elmegy,és nem jön vissza,ha elengedjük. Most szalagosat vettünk,nem zsinórost, elõször azt is elrágta, a varrásnál:) De mostmár ezt is kinõtte. Van fix,1méteres póráz is, mindig megérzi,melyik van rajta,és csak addig szalad elõre.Bár sose volt "húzós",csodálkoztam is.Nem volt póráz gondunk. Olyan szépen nem tud még mellettem jöni,mert szagol össze-vissza,meg hol jobbról-hol balról. Viszont a kocsiktól,kamionoktól nagyon fél,csak egyszer sétáltam vele a fõút mellett,kb 10 percig birta,de szó szerint remegett,és összeesett,kocsit kellett hivnom,hogy vigyenek haza. Azóta nem voltunk, de most jutott eszembe, úgyhogy hétvégén megint kipróbálom. Kiváncsi vagyok,mit mond Félixre a tenyésztõ, bár gyönyörû, biztos meg lesz elégedve,hogy jó gazdik vagytok.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 21 2005, 10:31 PM
Létrehozva: #51

Guests

ohhh...utazás...jó lenne, de még egyiket sem lehet itthon hagyni, márpedig a cirmist nem igen lehet sehova vinni:( Pedig már kb. 3 hete ott tartok, hogy csak rohanok saját magam után, hátha utolérem;) Minci, hivatalosan Karminca, mert amikor hazahoztuk és kézbe vettük, mindenki felé kapkodott az éles kis körmeivel...:)Errõl sikerült leszoktatni, ez Félix-nek is köszönhetõ, ma már "csak" harap...igazi kisoroszlán...de remélhetõleg így legalább nem fogják ellopni... Nekünk is van 2 pórázunk, 1 rendes és egy kihúzós. Ez utóbbi szalagos, de nem tudom meddig bírja a rágást, pedig kis naivan úgy vettük, hogy jó lesz akkor is, amikor már megnõtt;) Nekünk ez a "húzás" dolog kétféleképpen is volt, egyszer én akartam vonszolni a kutyát, amikor már 20 perce ült a járdán....aztán most fordítva;)És kezd nagyon erõs lenni... Nem szeretnék eljutni odáig, hogy õ sétáltat engem:) Nem csoda, hogy Lizzy fél a fõút mellett, szerintem még én is félnék:)Szerintem elõször sima, nagyobb forgalmú út mellett próbálkozz, aztán csak utána a fõúttal. Nekünk ez nem akkora gond, bár kamionok erre nemigen járnak, de a buszt pl. kezdjük megszokni! Ilyen szempontból szerencsés kutyus, mert a zajokra nem túl érzékeny! Ma annyira vicces volt, az egyik kerítésnél rendszeresn megugatja két kutyus, sokáig az volt, hogy nem mertünk elmenni elõtte, leült és se elõre, se hátra...aztán ez javult, ma meg elkezdett ugrálni a kerítés elõtt és visszaugatott...ilyenkor aggódom, hogy kezd picit túlfejlett önbizalma lenni;)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 23 2005, 10:39 PM
Létrehozva: #52

Guests

Szia! Sajnos nem volt idõm irni,de végre elintéztem minden dolgom,és pihenhetek. Szegény Lizzyre se volt idõm a hétvégén, rendesen van lelkifurdalásom:( Nem irtad,milyen volt a vizit a tenyésztõnél? Mondott valami új tanácsot,praktikát? Mekkora erdõ mellett laktok,vannak ott vadak? Mi a Keszthelyi-hegység szélén lakunk,itt mellettünk már a "végtelen" erdõ.Szokta ugatni a vadakat,olyankor egész más a hangja,sokkal mélyebb.Meg minden szál szõre égnek áll.Majd szeretnék elmenni vele fácánozni, de csak hogy olyat is lásson. Nagyon fáradt vagyok, mert tanulok búvárkodni,ma volt elméleti vizsga, meg tanulás, gyakorlás egész 7végén. Ha meglesz a papirom, akkor mehetek a férjemmelmerülni. Kiváncsi vagyok, Liz mit fog szólni a sós vizhez:) de az majd csak jövõ nyáron.Mostmár neki hideg a viz, már ahova kocsival el tudunk jutni. Repülõn sose adnám fel, inkább én se mennék.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 24 2005, 10:08 AM
Létrehozva: #53

Guests

Szia! Nekem meg tegnap estéig megint nem volt netem, a gép se mûködött egyáltalán...úgyhogy tanulásilag szép kis elmaradást halmoztam fel:( Szombaton jártunk a tenyésztõnél, meg lettünk picit fodrászolva, úgyhogy most egy nagyon szép, ápolt kutyus látszatát keltjük a kis torzonborz helyett:)Azt mondták nem hiszik el, hogy 4 hónaposan ennyi szõre van, állítólag a papájától örökölte. Én ugyan kicsit kezdtem aggódni, mi lesz, ha megnõ... Meg ugye nagyon örültek, hogy viszontlátják, ez tökre látszott:)Fõleg, hogy ebbõl az alomból végül nem tartottak meg kutyát:( Félix meg amúgy is nagyon bújós, kb. 100 puszit adott a tenyésztõnek:)És hát nagyon meg voltak elégedve vele, pedig aggótam, hogy azt mondják picit kevesebbet adjunk neki enni, de nem:) Meg hát említette, hogy gondoljuk meg a kiállítást, mert nagyon jó adottságai vannak...hát én nem is tudom. Nem akarom kitenni semmi neki nem élvezetes dolognak, meg elég szabad szellemben van nevelve, nem tudom, hogyan viselné...Ezek nagyon visszatartanak tõle. Aztán lehet, hogy egyet megnézek, de nagyon nagy még bennem az ellene szóló érvek sora, mert az a legfontosabb, hogy mi jó a kutyának...ez meg legpozitívabb felfogásban is az elviselem a gazdi kedvéért kategória... Az erdõt illetõen, szerintem vannak vadak, csomó vaddisznó lábnyomot látni, de hozzá kell tenni, hogy ez azért elég gyakran látogatott erdõ, nagyon sokan jönnek erre kirándulni, jól bejáratott útvonalak vannak, amit szerintem az összes erdei állat messzirõl elkerül...A hangjukat sose hallani, mondjuk mi kb 3-4 utcányira lakunk tõle. Tanulsz búvárkodni?Tök jó:)Lizzy biztos élvezni fogja a sós vizet, ahonnan mi hoztuk Félixet, egy csomó kutyust adnak el külföldre, és a képek alapján, sok került tengerpartra!És látszólag nagyon élvezik a vizet, meg a hosszú partot, ahol lehet szaladgálni! Repülõre én sem adnám soha!Fõleg, hogy csomó légitársaság semmilyen felelõsséget nem vállal érte, egyszerû csomagként kezelik... Én még a síelésen gondolkodom, hogy vihetnénk esetleg...anyukám úgyis csak keveset síel, csakhát akkor is reggel séta, este séta, õ még egyáltalán nem szobatiszta - bár remélem márciusra már az lesz... - meg amíg mindhárman síelnénk, õ mit csinál?? Szoktam látni, hogy felhoznak kutyusokat, sõt olyat is láttam, hogy hosszú gumipórázon rohantak a gazdi mellett, de az enyém erre alkalmatlan, és nem is biztos, hogy ez engedélyezett... Viszont egy hétig meg itthon hagyni...azt is rosszul viselné...már egy nap után se tudja mit csináljon örömében... mondjuk ez még szerencsére nem aktuális, de elõbb utóbb akkor is ki kell találni vmit!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 03:44 PM
Létrehozva: #54

Guests

Raktam fel új képeket,mert Lizzy ma 1 éves!!! A plüssöket imádja, szokta szopizni,sokszor el is alszik közben,olyan,mint egy bébi:) A nyelve közepén pedig van 1 pötty,ez az ismertetõjele:) Én nem bánom,hogy csak ennyi szõre van, nekem igy nagyon tetszik. A fiúk amúgy sokkal vastagabbak,meg szõrösek,Liz apukája is olyan.Szerintem nyugodtan viheted sielni, csak meg ne fázzon! Mi úgy tervezzük, hogy amig merülünk, addig alszanak a lakókocsiban.Mert ugye bárhol,bármikor,bármennyit birnak aludni:) És mit nyirt rajta a kozmetikus? Nincs új képed?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 04:30 PM
Létrehozva: #55

Guests

Nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot!!:) Ez a kuty meseszép!!És milyen gyönyörûen tud állni, hihetetlen!A szõrén meg még mindig nem térek magamhoz...:) Én jobban örülnék, ha Félixnek kevesebb szõre lenne...könnyebb kezelni, de hát ez van. A füle lett megigazítva, meg a tappancsán lett kivágva a szõr. A füle mögött már akkora szõre volt, hogy nem gyõztem bontogatni!Mindennap átfésültem, nehogy összecsomósodjon:) Ma meg leszedtem az orráról egy kullancsot, látszik, hogy letelt az egy hónap...még szerencse, hogy nem mászott bele!Ugyhogy a héten úgyis kell a macsekot vinni, gyorsan intézem ezt a kullancsirtó dolgot is, bár elõtte még lehet, hogy lesz egy fürdés... Most meg kezd nagyon elkanászodni, ma kb. 3-4 alkalommal sem jött oda hozzám, amikor szóltam neki...:( Már pedig meg kell tanulnia, hogy csak akkor megyünk oda vkihez, ha én mondom. Fõleg, hogy sétálnak olyanok is az erdõben, akik nem kedvelik a kutyákat, ilyenkor jó lenne, ha vissza tudnám hívni... Majd töltök fel én is képet, csak a tar.hu-n olyan lassan megy...pedig van egy csomó:))

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 04:59 PM
Létrehozva: #56

Guests

http://kep.tar.hu/csamika/50127667/17104671#2 Töltöttem fel pár új képet, már fülnyírás után:) Bár mostanában elég nehéz fényképezni, mert belépett az igzõ-mozgó korba...és mire elkattintom, odébbugrik:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 07:52 PM
Létrehozva: #57

Guests

Mi is köszönjük a köszöntést:) Ma nem is mentem sehová,egész nap együtt voltunk,még szerencse,hogy ilyen szép idõ volt. Félix szép nagy kutya, milyen magas már? Liz 60cm. Látom,neki is fújja a szél a szõrt a fülén, nagyon mókás tud lenni:) Meg a bajusz és szemöldök...Liz néha elveszti a szemöldökét a "harcban". Én is mindig megfésülöm,bár mindig kiszedi magának a gazokat.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 08:12 PM
Létrehozva: #58

Guests

Huh, milyen magas...nem tudom pontosan, kb. a térdemig ér, de ez nem vmi egzakt:)Viszont elvileg nem lesz nagy, az õseit tekintve...és nagyon remélem, hogy a genetika is tudja ezt:) Jajj a szempillák...a kedvencem:)Igazából én csak most szombaton fedeztem fel, méghozzá az anyuciján, hogy van nekik. Azóta teljesen kész vagyok tõle!:) Lizzy a plüssmacit kapta szülinapra? Nagyon aranyos vele!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 08:48 PM
Létrehozva: #59

Guests

Anyutól kapta a plüsst,tõlem meg a csontot. Jó nagy marhacsont, a Fressnapfban vettem. Egyszerre raktam elé,elõször a plüsst választotta,elszaladt vele,szopizta egy kicsit, utána megkóstolta a csontot is.Volt már egy macija,de az szétszakadt,amikor összevesztek rajta.A majom meg a szekrényben várja a szivmûtétet,mert azon is hajbakaptak.Van egy gyapjú kispárnája is,azt nagyon szereti, mert ahogy szopizza,erõs birka szaga lesz. Lizzy most itt fekszik az ölemben,a kanapén, alig tudok tõle irni:) Olyan finom puha,selymes. Mindenki mondja, hogy semmi szaga nincs, pedig nem fürdetem.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 25 2005, 08:53 PM
Létrehozva: #60

Guests

azt észrevetted már, hogy éjjel, ha megcsillan a szeme, pirosan világit? Legalábbis Lizzynek igen, nagyon félelmetes,mint egy ördög. Érdekes, mert a Westie-k szeme zöldesen világit.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

16 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 01:50 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum