Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Sep 3 2009, 07:27 PM
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 26 Csatlakozott: 3-September 09 Azonosító: 98,242 |
Sziasztok!Szeretnék a kislányomnak egy yorki kiskutyát venni,törzskönyv nem fontos.Sajnos el kellett ajándékoznunk a cicusát mert aszmás és alergiás a macska szõrre.Tud valaki segíteni,hogy hol és mennyiért tudok venni olcsón meg köszönném. Sya!Itt szintén leírom amit már le írtam h. nagyon sokan esnek ebbe a hibába olcson kutyát aztán késöbb költhetsz rá annyit hogy csak na egy röntgen pl.álltalában 4 felvétel ami 8500 ft aztán ha van valami gyógyszer ..kezelés...ez az olcsó kuty átka.Tehát ha nincs pénzed drága kutyára akkor a kezelésére sem lesz ugye?Ezért inkább vegyél yorkit 100.000 ért akár de törzskönyvel tiszta vérvonalal minnt késöbb pl.mi rá költs ha megszeretted és nem akarod elveszteni akár fél milliot is Csak jó indulatból írom le mert aki kutyákkal foglalkozik tudja h.igazam van! Remélem sikerült meg győzni mert ebbe az országban nagyon sok a beltenyészet!!!!!!!!! Üdv.Zsu |
|
|
|
Sep 3 2009, 07:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Fórumozó ![]() ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 26 Csatlakozott: 3-September 09 Azonosító: 98,242 |
|
|
|
|
Sep 3 2009, 07:31 PM
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok! Segítség kéne. Gyomorrontást kapott a yorkim és nagyon beteg, majdnem elpusztult. Az állatorvos még épp idõben kijött, viszont azt mondta folyadék kell a kutyának, sok. HOGY LEHET BELETUSZKOLNI A VIZET HA Õ NEM AKARJA?????????, Inekciós tűvel belespiccelni a szályába tudom neked ez már enm aktuális régi kérdés de másokon még segíthet . Üdv.zsubaba |
|
|
|
Oct 23 2009, 10:40 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 23-October 09 Azonosító: 100,358 |
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Tavaly vásároltam egy mini yorkshire terrier kiskutyát (Lolly-t) . A tenyésztő 6 hetes és 3napos korába adta át. Hiába kértem, hogy maradjon még egy pár hetet, hogy szopjon, azt mondta ha nem viszem el eladja másnap másnak. Közölte, hogy ez a kutya már nem szopik és adott egy nagy konzerv Pedigree-t meg Pedigree száraztápot ami akkor volt , hogy a kutyaszájába be se fért :S . Az ő állítása szerint a kiskutya ezt fogyasztotta. Amikor hazahoztuk hiába pépeztük le nem ette meg. 3 napig gubbasztott a kutyám próbáltuk etetni minden kijött belőle. Felhívtuk, hogy Lolly nem eszik nem iszik, hogy visszavinnénk az anyukája mellé. Azt mondta, hogy hozzá ne vigyük vissza. Vettünk neki Calo-Pet-et, hogy ki ne száradjon. Kissapkába tartottuk meg szőrmókot tettük mellé, hogy azt higgye anyjával van. 4-5 nap múlva tért magához és kezdett el enni, persze nem a Pedigree-t hanem Royal Canin-t. Majd jöttek a gondok most ott tartunk, hogy Lolly elmúlt 1 éves és már két műtéte volt. Most készülünk a harmadik beavatkozásra. Első műtéte tavasszal volt egy diónyi nagyságú hólyagkövet távolítottak el a húgyhólyagjából. A második műtéte 2009. szeptember 22-én volt gennyes méhgyulladás miatt eltávolították a petefészkeit és a méhét egyúttal röntgenfelvételt is készítettek róla és kiderült, hogy az 5-6. nyakcsigolyák között porckorongsérv található. Tegnap voltunk ismételten vele orvosnál, mert csomót találtam a mellében. Kiderült, hogy ciszta van a mellében és 2009. november 2-án ismét meg kell műteni, mert elrákosodhat. Az állatorvostól szakvéleményt kértem, ami alátámasztja, hogy nem a mi hibánkból történt mindez, szóval nem tartási hiba. Felhívtuk a nőt akitől vettük (tenyésztőt, ha lehet ezt így hívni), mert utána jártunk, hogy ilyen esetben vagy visszafizetik a vételárat vagy egy kiskutyát kellene adnia. Ő azt mondta, altassuk el Lolly-t, és vegyünk tőle egy újat és ad rá kedvezményt. Szerintem őt kéne elaltatni. Az állatorvos is csak nézett, hogy hogyan mondhat ilyet egy tenyésztő. Az állatorvos azt mondta, hogy ez az ő lelkén szárad.Csak ebbe a nőbe egy kis lelkiismert sem szorult.Ha már a műtétek árát összeszámolom akkor már jóval többe vagyunk, mint a kutya és ő semmire sem hajlandó. Azt mondta legutóbb, hogy ad 15.000Ft-ot és ne hívogassuk többet. De neki most nincs pénze majd küldi, ha tud. Mellesleg megjegyezném, hogy rengeteg kutyája van és folyamatosan vannak kölykei. Szép kis ember az ilyen. Csak azért szaporít,mert ezt már nem nevezném tenyésztésnek hogy sok pénze legyen. Gusztustalan. Számára a kutyák nem a boldogságot jelentik, hanem a nagyra vágyást. FÚJ....Amíg tudok és tehetem én harcolni fogok és nem fogom elaltatni a kutyám, mert imádom és bármit képes vagyok érte megtenni. Még a MEOE-nál is befogom jelenteni, mert én ezt nem hagyom ennyiben én egy egészséges kiskutyát szerettem volna vásárolni kedvencnek egy vagy két alkalommal befedeztetni. Ehelyett lett egy beteg kutyám, akit nem 15000Ft-ért vettem hanem 69000Ft-ért, és azért vettem ennyiért, hogy egészséges szép fajtiszta kutyám legyen, mert ha akartam volna olcsóbban is tudtam volna venni. Nagyon szívesen fogadom bárkinek a javaslatát, hogy ilyen esetben mit tehetek.!? Előre is nagyon szépen köszönöm! Remélem másokkal sosem történik ilyen. |
|
|
|
Feb 28 2010, 04:52 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 87,704 |
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Tavaly vásároltam egy mini yorkshire terrier kiskutyát (Lolly-t) . A tenyésztő 6 hetes és 3napos korába adta át. Hiába kértem, hogy maradjon még egy pár hetet, hogy szopjon, azt mondta ha nem viszem el eladja másnap másnak. Közölte, hogy ez a kutya már nem szopik és adott egy nagy konzerv Pedigree-t meg Pedigree száraztápot ami akkor volt , hogy a kutyaszájába be se fért :S . Az ő állítása szerint a kiskutya ezt fogyasztotta. Amikor hazahoztuk hiába pépeztük le nem ette meg. 3 napig gubbasztott a kutyám próbáltuk etetni minden kijött belőle. Felhívtuk, hogy Lolly nem eszik nem iszik, hogy visszavinnénk az anyukája mellé. Azt mondta, hogy hozzá ne vigyük vissza. Vettünk neki Calo-Pet-et, hogy ki ne száradjon. Kissapkába tartottuk meg szőrmókot tettük mellé, hogy azt higgye anyjával van. 4-5 nap múlva tért magához és kezdett el enni, persze nem a Pedigree-t hanem Royal Canin-t. Majd jöttek a gondok most ott tartunk, hogy Lolly elmúlt 1 éves és már két műtéte volt. Most készülünk a harmadik beavatkozásra. Első műtéte tavasszal volt egy diónyi nagyságú hólyagkövet távolítottak el a húgyhólyagjából. A második műtéte 2009. szeptember 22-én volt gennyes méhgyulladás miatt eltávolították a petefészkeit és a méhét egyúttal röntgenfelvételt is készítettek róla és kiderült, hogy az 5-6. nyakcsigolyák között porckorongsérv található. Tegnap voltunk ismételten vele orvosnál, mert csomót találtam a mellében. Kiderült, hogy ciszta van a mellében és 2009. november 2-án ismét meg kell műteni, mert elrákosodhat. Az állatorvostól szakvéleményt kértem, ami alátámasztja, hogy nem a mi hibánkból történt mindez, szóval nem tartási hiba. Felhívtuk a nőt akitől vettük (tenyésztőt, ha lehet ezt így hívni), mert utána jártunk, hogy ilyen esetben vagy visszafizetik a vételárat vagy egy kiskutyát kellene adnia. Ő azt mondta, altassuk el Lolly-t, és vegyünk tőle egy újat és ad rá kedvezményt. Szerintem őt kéne elaltatni. Az állatorvos is csak nézett, hogy hogyan mondhat ilyet egy tenyésztő. Az állatorvos azt mondta, hogy ez az ő lelkén szárad.Csak ebbe a nőbe egy kis lelkiismert sem szorult.Ha már a műtétek árát összeszámolom akkor már jóval többe vagyunk, mint a kutya és ő semmire sem hajlandó. Azt mondta legutóbb, hogy ad 15.000Ft-ot és ne hívogassuk többet. De neki most nincs pénze majd küldi, ha tud. Mellesleg megjegyezném, hogy rengeteg kutyája van és folyamatosan vannak kölykei. Szép kis ember az ilyen. Csak azért szaporít,mert ezt már nem nevezném tenyésztésnek hogy sok pénze legyen. Gusztustalan. Számára a kutyák nem a boldogságot jelentik, hanem a nagyra vágyást. FÚJ....Amíg tudok és tehetem én harcolni fogok és nem fogom elaltatni a kutyám, mert imádom és bármit képes vagyok érte megtenni. Még a MEOE-nál is befogom jelenteni, mert én ezt nem hagyom ennyiben én egy egészséges kiskutyát szerettem volna vásárolni kedvencnek egy vagy két alkalommal befedeztetni. Ehelyett lett egy beteg kutyám, akit nem 15000Ft-ért vettem hanem 69000Ft-ért, és azért vettem ennyiért, hogy egészséges szép fajtiszta kutyám legyen, mert ha akartam volna olcsóbban is tudtam volna venni. Nagyon szívesen fogadom bárkinek a javaslatát, hogy ilyen esetben mit tehetek.!? Előre is nagyon szépen köszönöm! Remélem másokkal sosem történik ilyen. Szia Ha tudod még írd le, hogy honnan, melyik "szaporítótól" vetted a kutyát? A miénk, Molly, ő is egy angyali yorki volt, 3 kg-os, sajnos meghalt, 10 hónaposan, azt hittük, hogy ellopták, de végül egy hét után, ma szombaton kiderült, hogy más kutyák megfojtották. Most akarunk másikat venni, de ezeket a szaporítókat el szeretnénk kerülni. egy megbízható ember kellene, akitől jót lehet venni. Van olyan tenyésztő, az a normálisabbja, ők vállalják, hogy visszavásárolják már akkor is, ha otthon nem fogadják el a szülők a kutyát, mármint a gyerek szülei. Sőt állandóan fényképeket is kérnek a kutyáról. Egy olyan oldalt lenne jó csinálni, ahová felkerülnének, hogy honnan érdemes és honnan NEM ÉRDEMES venni. Így akitől érdemes venni, biztosan drágábban adná. Sajnálok minden olyan állatot, akik így járnak, de amíg ilyen haszon leső emberek vannak, akik csak a pénzt látják bennük, továbbra is kis kedvencek tucatjai fognak elpusztulni. |
|
|
|
Oct 19 2010, 10:10 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,872 |
Kedves Szerkesztőség!
Az apróhirdetések között böngésztem, amikor is azt olvastam, hogy "Mini yorki kiskutya eladó". A kérdésem a következő: valóban van a yorkik között mini méretű is, ami nem éri el felnőttként a 3 kilót, hanem csak 1,5 kilós lesz? Több helyen próbáltam utánanézni, de nem derült ki, hogy pontosan mi a helyzet. A standard leírás szerint a kutya 2-3,5 kilós. Volt aki azt írta, hogy úgy érik el, hogy 1,5 kilós maradjon a kutya, hogy kiskorában éheztetik, és ezért visszamarad a növésben. Volt aki azt írta, hogy a legkisebb kutyákat pároztatják, és úgy lesznek ilyen kicsik. Örülnék, ha lenne erről egy cikk, mert már nem tudom, hogy kinek lehet hinni... Köszönöm! Anita |
|
|
|
Nov 5 2010, 10:08 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 5-November 10 Azonosító: 102,656 |
Sziasztok
Egy 4 hónapos lány Yorkim van és utálja a fésülést. Hogy lehet rászoktatni mert mikor elkezdem fésülni akkor morog, harap, ugat.. mindent csinál csak nem marad nyugton. Mostanában úgy szoktam olyan este 9 óra fele mikor alszik az ölembe ,elkezdem fésülni mert fáradt és fekszik de arra felébred persze fekszik tovább de a lábát kezdi el rágcsálni vagy szintén morog és néha belém-belém harap. Ha valaki tudna segíteni ,hogy hogy lehetne rászoktatni az válaszoljon itt vagy írjon dorin97@citromail.hu emailra. |
|
|
|
Nov 5 2010, 10:16 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 5-November 10 Azonosító: 102,656 |
Kedves Szerkesztőség! Az apróhirdetések között böngésztem, amikor is azt olvastam, hogy "Mini yorki kiskutya eladó". A kérdésem a következő: valóban van a yorkik között mini méretű is, ami nem éri el felnőttként a 3 kilót, hanem csak 1,5 kilós lesz? Több helyen próbáltam utánanézni, de nem derült ki, hogy pontosan mi a helyzet. A standard leírás szerint a kutya 2-3,5 kilós. Volt aki azt írta, hogy úgy érik el, hogy 1,5 kilós maradjon a kutya, hogy kiskorában éheztetik, és ezért visszamarad a növésben. Volt aki azt írta, hogy a legkisebb kutyákat pároztatják, és úgy lesznek ilyen kicsik. Örülnék, ha lenne erről egy cikk, mert már nem tudom, hogy kinek lehet hinni... Köszönöm! Anita A normál méret valójában 2-3,5 kiló de van extra mini és mini yorki is de minnél kisebb a kutya annál kevesebb kölyköt tud szülni. Nem azért minik mert éheztetve vannak. Az elfogadott és ami kiállításra vihető az a normál méret. Szóval ha Yorki kutyát akarsz venni inkább a Normált ajánlom. De amúgy mini kutyát minivel pároztatnak így lesz kicsi a kutya. |
|
|
|
Dec 12 2010, 02:50 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 12-December 10 Azonosító: 102,815 |
Sziasztok! Én Kata vagyok Debrecenből és nemrég lett egy 9 hetes kis tündér yorkim, Fifike. Nagyon picike. Az a problémám, hogy vinni szerettük volna a második kötelező oltására, de nem kaphatta meg, mert meg van fázva. Így kapott egy antibiotikumos szurit. De én nem látok javulást. Tudtok valami ,,házi praktikát" ajánlani? Előre is köszönöm! És üdv mindenkinek!
|
|
|
|
Dec 29 2010, 09:51 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 29-December 10 Azonosító: 102,903 |
Sziasztok!
yorkie etetésével kapcsolatban kérdezte valaki,hogy mivel jó etetni.Ez egyénileg változó,de én a Belkandó száraz eledellel etetem leginkább.Ez egy olyan hollisztikus táp ami 80%ban felldolgozásra kerül a kutya szerevezetében.Tartalmaz provitált ami az ellenálló képességet növeli és a kölyök kutyákéba még proagil is van ami viszont a csont és porc képződéshez elengedhetetlen.Van belőle többféle ízesítésű és összeállítású.Pl.érzékeny kutyusoknak bárányos,mert sok kutyus csirke allergiás.Nem tartalmaz mesterséges színezéket tartósítószert és más olyan anyagot ami allergiát válthat ki.Én ezzel etetem,mert sokat számít a kutyám egészsége és egészséges fejlődése. |
|
|
|
Jan 25 2011, 06:13 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 25-January 11 Azonosító: 103,889 |
szép napot szeretném kérni hozzáér tök segítségét hogy a képen látható kutyus valóban Yorkshire terrier e vásárlás előtt álok
köszönöm
Csatolt állományok
|
|
|
|
May 11 2011, 06:38 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 28-April 11 Lakóhely: Kisapáti Azonosító: 105,250 |
|
|
|
|
May 26 2011, 10:31 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 26-May 11 Azonosító: 106,096 |
Sziasztok! 9ésfél hónapos yorkie-m a nap nagy részét átalussza. Csak akkor kel fel ha sétálni megyünk, akkor se túl nagy kedvvel, de ha már lenn vagyunk fáradhatatlan. Szerintetek ez baj? Több ismerőssel beszéltem, nekik a nagyjából ilyesmi korú kutyájuk egész nap fenn van, hordozza a játékait és eljátszik egyedül is ha a gazdi épp nem ér rá.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 07:49 AM |