IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Szibériai macska
aditi
hozzászólás May 10 2009, 02:19 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 87,737

Sziasztok! Segítsetek légyszi! Azt tervezem, hogy 8 hetesen örökbefogadott cirmos cicámat nyaralás miatt - most, 12 hetesen - egy hétre visszaadom "eredeti" gazdijának megőrzésre. Más megoldás sajnos nincs... Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogy fogja viselni a környezetváltozást? Mi lenne a legjobb megoldás? Aggódom...
Go to the top of the page

+Quote Post
aditi
hozzászólás May 10 2009, 02:31 PM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,737

Sziasztok! Segítsetek légyszi! Azt tervezem, hogy 8 hetesen örökbefogadott cirmos cicámat nyaralás miatt - most, 12 hetesen - egy hétre visszaadom "eredeti" gazdijának megőrzésre. Más megoldás sajnos nincs... Kérdésem az lenne, hogy szerintetek hogy fogja viselni a környezetváltozást? Mi lenne a legjobb megoldás? Aggódom...

+Quote Post
Háziállat Magazi...
hozzászólás Jun 15 2005, 03:29 PM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,632

Megnyitjuk ezt itt, akármi is legyen. Üdvözöljük a megújult háziállat fórumon. Írjon, csevegjen, válaszoljon!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 21 2005, 04:56 PM
Létrehozva: #4

Guests

Mindenki nézzen be! Egy nagyon jó macskás oldal! Saját nyereményjátékok, képek, leírások, írások, hírek, és minden ami macska, egy helyen! www.gportal.hu/catonline

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 8 2005, 05:27 PM
Létrehozva: #5

Guests

SZiasztok! Nekem van egy 1 éves szibériai nõstény cicám és neki keresnék egy egyéjszakás kaland erejéig egy fiú cicát.Nem tenyésztem hanem családtag!!!Várom jelentkezéseteket.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 28 2005, 03:20 PM
Létrehozva: #6

Guests

Kedves Tímea! Ha kiscicákat szeretne, akkor az már tenyésztés! Ha fajtatiszta kandúrt keres, az pénzbe is kerül és a beruházás csak akkor éri meg, ha komolyan szeretne vele foglalkozni. Ha mégsem akkor inkább ivartalanítsa.

+Quote Post
Bea_11234
hozzászólás Nov 11 2005, 05:16 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 63,209

Ke addves Adrienn! Tudom, hogy a szibériai cicái az egyik leghíresebb alomba tartoznak, de nem tartom etikusnak azt a kijelentést, hogy ha valaki cicát szeretne és egy éjszakára akarja pároztatni nöstényét, az már tenyésztés!!! El hiszem, hogy rontja az üzletet, ha valaki jelképes összegért ad el egy konkurens cicát, de nem kellene a kismebereket visszafogni! Talán nem a pénz kellen, hogy motiváljon mindent, ráadásul, hogy adhat ilyen tanácsot, hogy inkább ivartalanítsa a cicát! Talán Őn minden cicáját ivartalanította, amelyiket nem tenyészti? Ez röhej és felháborító!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 8 2005, 04:16 PM
Létrehozva: #8

Guests

Köszönöm a kedves hozzászólását! Őnnek bizonyára könnyû azt bírálni, amiben nincs tapasztalata. Akinél kiscicák születnek, az tenyészt! Nem értem ezzel mi a gond. Őn minek nevezné? A kiscicák felnevelése, oltása rengeteg idõ és pénz és nem térül meg a "jelképes összegbõl". A kölykök felnevelése az ember összes szabadidejét felemészti, bármilyen gondos is az anyamacska. Nem a konkurenciától félünk,és nem az "üzletet rontja" hanem inkább a szándék komolyságát hiányoltam. Ha a hölgynek törzskönyves szibériai cicája van, akkor õhozzá egy fajtatiszta kandúrt kellene keresni. Egyébként a született kölykök keverékek, azaz házimacskák lesznek. Sajnos így is sok gazdátlan házicica van, nem tudom miért kellene több. Fajtatiszta macskáknak sem könnyû gazdát keresni, de házimacskának kifejezetten nehéz. Azt gondolom, hogy aki magasabb összegért megvesz egy macskát, az késõbb ezt a cicát talán nem teszi ki az utcára. Higgye el, a nem aktív cicáimat ivartalanítottam, és teszi ezt minden tenyésztõ!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 14 2006, 09:03 PM
Létrehozva: #9

Guests

Kedves Adrienn Ha: "Akinél kiscicák születnek, az tenyészt!", akkor elég sokan vannak az országban macskatenyésztõk, sõt én is azzá válhatok akaratomon kívül is, ha a szomszéd macskája úgy dönt, hogy az én kertembe fial! Nos, ez egy új fogalom számomra a tenyésztésre. Egyébként ha ilyen sok tenyésztõ van, akkor mire ez a nagy sznobizmus??? Nem gondolom, (és a tapasztalaitaim is ezt bizonyítják, pláne, ha a szabályokat is betartja egy tenyésztõ egy anyacica megengedett éves ellését szem elõtt tartva), hogy egy jó anya macska mellett olyan sok idõt venne igénybe a kiscicák felnevelése, hacsak nem lett ez is egy új fogalomba (esetleg eszmébe, ideába) ültetve! Lehet, hogy a színfalak mögött a valóság csak kiábrándító képet mutat? Egyébként hány cicája van és ebbõl mennyit nem hasznosít üzleti célra (ivartalanított - a honlap errõl nem ad felvilágosítást)? Számomra szavaiból egyértelmûen a gazdasági haszonra való koncentrálás tûnik ki. Ez szomorú, állatot (ki)használni!!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 21 2006, 06:33 PM
Létrehozva: #10

Guests

Kedves Bea! Sokan kezdenek el tenyészteni, mert úgy gondolják nem igényel túl sok idõt, pénzt és tudást. Az elsõ néhány alom után azonban sokan abbahagyják, mert számos problémával lehet szembesülni az idõ múlásával. Amikor az ember elkezd tenyészteni min. 2 tenyészmacskára van szüksége, amit hazai tenyészetbõl sem kap meg 200 000 Ft alatt. A cicákat etetni, oltani kiállításra vinni további költség, így ha utánaszámol egy macskára az ember kb. félmillió Ft-ot elkölt, mielõtt az elsõ alom megszületik. Ez a beruházás sosem térül meg, legfeljebb, ha minden hónapban születnek kölykök. Ez nem profitorientált vállalkozás, még ha kívûlrõl esetleg annak tûnik. Ha figyelmesen megnézi a honlapomat, láthatja, hogy 1 kandúrom, 1 kasztrált kandúrom és 3 nõstényem van. Ez nem macskagyár, és nem üzleti vállalkozás. Való igaz, hogy a jó anyamacska sokmindenrõl gondoskodik, de a kölykökkel napi foglalkozás, alomra szoktatás, etetés, takarítás sok idõ! Eddigi hozzászólásaiból úgy érzem , csupán az a célja, hogy minket tenyésztõket bíráljon, és nem próbálja megérteni, hogy mi a lényege a tenyésztésnek. A fajta fenntartása, szebb egyedek kitenyésztése a legfontosabb! Mi mindannyian munka mellett, hobbiként tenyésztünk, mert ebbõl bizony nem lehet megélni! Kérem kérdezzen meg más tenyésztõket is!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 21 2006, 07:53 PM
Létrehozva: #11

Guests

Kedves Mindenki! Én is úgy gondolom, hogy aki állatokat pároztat az tenyészti azokat. A szaporulatért pedig felelõsséget kell vállalni !!! Környezetünk már nem bírja el az 1'000'000 fölötti kóbor allatot (a vadmacskák kb.85%-a keverék). Nem a felelõsségteljes tenyésztõt kell szapulni aki minden egyes cicusa sorsát végigkíséri. De fel kell lépni azok ellen akik nem ivartalanítják állatikat, a fölös szaporulatot sorsára hagyják, akik gazdátlanul tovább hatványozódnak a közterületeken. Rendkívûl nehéz a kóbor állatokat emberhez szoktatni, gazdát találni nekik, több mint 150'000 állatot pusztítanak el évente sintértelepeken. Ezért nem szabad elmenni az ilyen naiv "egyélyszakás" kijelentések mellet sem. Sajnálom, ha valakit megbántottam, de menjen ki és próbáljon meg segíteni a gazdátlan elhagyott állatokon és mindjárt megváltozik a véleménye.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 21 2006, 09:05 PM
Létrehozva: #12

Guests

Egyetértek az elõttem (mögöttem) szólóval, abban, hogy felelõtlenek az emberek és nagyon sok kóbor állat van a világon. Azt mondják minden ember magából indul ki, én is. Három cicám van: egy nöstény és egy kasztrált maine coon - házi cica keverék cicám és egy skót lógófülû kandúrom (nem tagadom, hogy szeretnék majd kölyköket, de nem tartom magam ezért tenyésztõnek) Ezen kívül minden létezõ állatot hazahozok, amit mások megunnak, amíg nem találok nekik megfelelõ helyet. Azt gondolom, hogy azok, akik nem felelõs állatartók, nem is érdemlik meg, hogy egy állat is ragszkodjon hozzájuk és rajongjon értük! Vannak ilyenek is. Nem ezek közé tartozom, hanem azok közé, aki kezdi megunni, hogy egyesek szerint egy házi cica nem ér annyit, mint egy fajta macska. A "naív egyéjszakás" kalandokról: honnan lehet tudni, hogy nincs már meg a leendõ cicák gazdája és csak azért akar a gazdi egyszer kölyköket, hogy a cicája természetes egynsúlya meglegyen, mert köztudott, hogy nagyon sok nöstény macska meghülyül, ha nem szült életében egyszer. Akkor mi a jobb? Nos, azt hiszem, hogy azt kell szem elõtt tartani, hogy mi a jó kedvencünknek. Az egészbõl úgyis az jön le, hogy mindenki a maga igazát próbálja védeni, az élet meg úgyis igazságot tesz!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 21 2006, 09:23 PM
Létrehozva: #13

Guests

Kedves Bea! "naív egyéjszakás" Nem lehet tudni, nem is kell, csak figyelmeztessük õket, hogy nehogy õk is felelõtlen szaporítókká (tenyésztõkké) váljanak. De azért minden tenyésztõt ne vegyünk egy kalap alá ! Úgy érzem egy követ fújunk, nagyon lehangoló "ismerõs" állatokat keresgélni, hogy vajon mi van már velük, elég szelídek-e stb. . Nekem is vannak cicusaim két herélt keverék kandúr.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 22 2006, 12:14 PM
Létrehozva: #14

Guests

Őrülök, hogy sikerült valamilyen közös nevezõre jutni, már megijedtem, hogy a tenyésztõkrõl mindenkinek rossz véleménye van. Nekem is van házicicám, 8 éves, ivartalanított lány. Amikor annak idején elhoztam õt a "tenyésztõtõl" kb. 6-8 hetes lehetett. Akkor még nem tudtam, mire kell figyelni, és az aranyos kis cica, a korai elválasztás miatt fújós, karmolós macska lett. Ma sem lehet fél percnél tovább simogatni, pláne ölbe venni, pedig a lakásban nevelkedett. Sokan azt gondolják a kismacska jobban megszokja az új otthonát, de ezzel néha direkt ártanak neki és az új gazdinak. Ez is olyasmi, amit egy tenyésztõ rögtön megtanul, de aki "egyéjszakás" kalandot keres, az nem biztos. A házicica felnevelésével is ugyanannyit kellene foglalkozni, hiszen õk sem érnek kevesebbet. Amúgy nem kell szülnie egy cicának a "normális" élethez, ebben az állatorvos is egyetért. Náluk a szaporodás csak ösztön és nem érzik üresnek az életüket, ha szinglik maradnak :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 8 2006, 10:13 AM
Létrehozva: #15

Guests

Kedves szibériai macskatulajdonosok! Igaz-e az, hogy egyedül ez a macskafajta "hipoallergén"?

+Quote Post
csami
hozzászólás Feb 12 2006, 12:02 AM
Létrehozva: #16

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,140

Sziasztok! Nekem ugyan nem szibériai cicám van, bár nagyon tetszik, de kertes házba, kijárós cicaként nem is mernék idehozni:( + tudtommal a tenyésztõk is többnyire csak lakásba adják õket. Viszont itt beleolvasgattam picit a fórumba és egy dologhoz szeretnék írni. Egyáltalán nem kötekedni akarok - én is inkább a késõbbi elválasztás híve vagyok - de az én ciccem kb. 7 hetes korában került hozzánk, mivel a mamája elpusztult még a szülésnél, addig meg egy kuty nevelte. És mindennek ellenére egy tündéri, bújós, ölbe mászós, dorombolós, igazán ragaszkodó macs lett belõle (most 7 hónapos)!Ezt csak azért akartam leírni, hogy van ellenpélda is;)))

+Quote Post
raszputyin
hozzászólás Mar 3 2006, 02:08 PM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,338

Sziasztok! Bocs a késõi válaszért, de nem sikerült regisztrálnom. A kivétel erõsíti a szabály, szerencsére a Te cicád boldog és bújós, talán azért, mert õt megmentetted az anyja halála után és nem "elszakítottad" tõle. Allergia: hipoallergén állat igazából nincs, de a szibériai nyálában mindenképp kevesebb (harmincad annyi) allergiát okozó fehérje van, mint a házimacskáéban. Mindenképpen érdemes kipróbálni, hogyan bírja az allergiás ember a cica közelségét. Most tervezünk indítani egy felmérést ezzel kapcsolatban több tenyésztõvel együtt, és macskabarát allergiás emberek jelentkezését várjuk próbasimogatásra. Info a honlapomon hamarosan: www.raszputyincat.com

+Quote Post
Apó
hozzászólás Aug 30 2008, 11:52 AM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 80,278

Tisztelt Fórumozók! Ha már veszítettetek el igaz társat, barátot állatok személyében és szeretnéd a fotóit megosztani velünk, és másokkal, akkor egy közös emlékalbumban, vagy sajátban helyet biztosítunk neki ingyen és bérmentve. Referencia anyag: http://papp-kontor.pakonynet.com Amennyiben szeretnéd, hogy bekerüljön néhai kedvenced ilyen szép albumba, akkor jelentkezz az elérhetõségeimen és a képek feltöltésére való linket megadom, a többi a mi dolgunk lesz. Választási lehetõséged egyéni, vagy közös album. Mindegyik elérhetõsége http://itt lesz az album neve.pakonynet.com Várom jelentkezéseteket!

+Quote Post
mano5
hozzászólás Aug 27 2009, 12:55 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 97,837

Szervusztok! Segítséget szeretnék kérni! Egy csodaszép vörös szibériai cirmosnak keresek gazdit. Olyannak adnám aki szereti,de ért is a macskához!!! Mert nagyon furcsa figurák szeretnék őt. /szaporítók, Whiskassal tömők, stb./
A cicus Szergej névre hallgat, 4 hónapos kandúr, Belorusz "menekült", oltásokkal rendelkezik, magyar és thai társaival is jól kijön.
Képet is tudok küldeni!
Minden segítséget köszönök!!!

+Quote Post
Cibetcat
hozzászólás Sep 29 2009, 11:28 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 84,477

IDÉZET(mano5 @ Aug 27 2009, 01:55 PM) *
Szervusztok! Segítséget szeretnék kérni! Egy csodaszép vörös szibériai cirmosnak keresek gazdit. Olyannak adnám aki szereti,de ért is a macskához!!! Mert nagyon furcsa figurák szeretnék őt. /szaporítók, Whiskassal tömők, stb./
A cicus Szergej névre hallgat, 4 hónapos kandúr, Belorusz "menekült", oltásokkal rendelkezik, magyar és thai társaival is jól kijön.
Képet is tudok küldeni!
Minden segítséget köszönök!!!

Szia, Mano5!

Érdeklődni szeretnék a cicó felől, nem tudom, megvan-e még. Privit írtam már bő 1-2 hete, de válasz még nem érkezett rá, úgyhogy gondoltam, írok ide a fórumra is, hátha azért nem jött válasz, mert nem kaptad meg a levelemet. Mindenképpen érdekelne, hogy hol lakik a cica. Ha gondolod, privátban is elérsz a felissylvestris@freemail.hu ímél és/vagy msn címen, telefonon pedig a 0670/615-1154-es telefonszámon. (Ha ki vagyok kapcsolva, akkor épp órán ülök.)

Várom a mielőbbi híreket a cicáról! smile.gif

Üdv.: T.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 03:08 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum