Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Aug 25 2010, 08:15 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 25-August 10 Azonosító: 102,347 |
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, mert eléggé megijedtem... Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a cicánk sokat vakarózik és tegnap megláttam az okát: a nyakán, a füle mögött egy kisebb körben ki van hullva a szőr és hámlásszerűen száraz a bőre. De nem vörös vagy gennyes, de azért nem túl bíztató látvány...Ott vakarja sokat és a hiányzó szőrcsomókat is megtaláltuk már a párommal. Állatorvoshoz vinnénk, de csak a jövő héten tudjuk elvinni... Addig mit tegyünk vele, és mi lehet a baja? Hasonlók a tünetei az ótvaros gombás fertőzésnek is, ami emberre is terjed... Szeparáljuk el, vagy zárjuk ki egy másik szobába, vagy legyünk nyugodtak, mert nem fertőződünk meg? Kérlek segítsetek! Akinek vannak tapasztalatai, írjon. Üdv, Sziytike |
|
|
|
Aug 25 2010, 08:16 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 25-August 10 Azonosító: 102,347 |
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, mert eléggé megijedtem... Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a cicánk sokat vakarózik és tegnap megláttam az okát: a nyakán, a füle mögött egy kisebb körben ki van hullva a szőr és hámlásszerűen száraz a bőre. De nem vörös vagy gennyes, de azért nem túl bíztató látvány...Ott vakarja sokat és a hiányzó szőrcsomókat is megtaláltuk már a párommal. Állatorvoshoz vinnénk, de csak a jövő héten tudjuk elvinni... Addig mit tegyünk vele, és mi lehet a baja? Hasonlók a tünetei az ótvaros gombás fertőzésnek is, ami emberre is terjed... Szeparáljuk el, vagy zárjuk ki egy másik szobába, vagy legyünk nyugodtak, mert nem fertőződünk meg? Kérlek segítsetek! Akinek vannak tapasztalatai, írjon. Üdv, Sziytike |
|
|
|
Aug 25 2010, 08:16 PM
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
|
|
|
Mar 15 2012, 02:04 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 15-March 12 Azonosító: 113,590 |
Üdvözlet mindenkinek!
Lenne egy súlyos problémám a cicámmal. Nem fajtatiszta, de a család fontos tagja. Sajnálatos módon nincs pénzem elvinni dokihoz, de aggódom érte. Kb 2 hete kisebb seb jelent meg a jobb füle mögött, gondoltam azért mert sokat vakarta. A seb környéke meg is van dagadva rendesen. Kentem neki ferőtlenítővel, de semmi. Immár a sebnek elég nagy környéke meg is kopíaszodott és nagyobb is lett. Nem tudom, hogy mi okozta, de aggódom érte. Ha kell töltök fel képeket. A cica kb 3 hónapja volt fürdetve direkt macskasamponnal, főként bolhák ellen, most lett 1 éves. Vidéken lakunk, így elég sokat van a szabadban. Segítségeket előre is köszönöm! Egy aggódó gazdi. |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 03:24 PM |