IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Mi lehet a baja szegénykének?
Sziytike
hozzászólás Aug 25 2010, 08:15 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 102,347

Sziasztok!

Remélem tud valaki segíteni, mert eléggé megijedtem... sad.gif
Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a cicánk sokat vakarózik és tegnap megláttam az okát: a nyakán, a füle mögött egy kisebb körben ki van hullva a szőr és hámlásszerűen száraz a bőre. De nem vörös vagy gennyes, de azért nem túl bíztató látvány...Ott vakarja sokat és a hiányzó szőrcsomókat is megtaláltuk már a párommal. Állatorvoshoz vinnénk, de csak a jövő héten tudjuk elvinni...
Addig mit tegyünk vele, és mi lehet a baja? Hasonlók a tünetei az ótvaros gombás fertőzésnek is, ami emberre is terjed...
Szeparáljuk el, vagy zárjuk ki egy másik szobába, vagy legyünk nyugodtak, mert nem fertőződünk meg?
Kérlek segítsetek!
Akinek vannak tapasztalatai, írjon.

Üdv, Sziytike
Go to the top of the page

+Quote Post
Sziytike
hozzászólás Aug 25 2010, 08:16 PM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Sziasztok!

Az elmúlt napokban észrevettem, hogy a cicánk sokat vakarózik és tegnap megláttam az okát: a nyakán, a füle mögött egy kisebb körben ki van hullva a szőr és hámlásszerűen száraz a bőre. De nem vörös vagy gennyes, de azért nem túl bíztató látvány...Ott vakarja sokat és a hiányzó szőrcsomókat is megtaláltuk már a párommal. Állatorvoshoz vinnénk, de csak a jövő héten tudjuk elvinni...
Addig mit tegyünk vele, és mi lehet a baja? Hasonlók a tünetei az ótvaros gombás fertőzésnek is, ami emberre is terjed...
Szeparáljuk el, vagy zárjuk ki egy másik szobába, vagy legyünk nyugodtak, mert nem fertőződünk meg?
Kérlek segítsetek!

Üdv, Sziytike

+Quote Post
Sziytike
hozzászólás Aug 25 2010, 08:16 PM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Sziasztok!

Kérlek segítsetek!

Üdv, Sziytike

+Quote Post
kelist
hozzászólás Mar 15 2012, 02:04 PM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 113,590

Üdvözlet mindenkinek!
Lenne egy súlyos problémám a cicámmal. Nem fajtatiszta, de a család fontos tagja. Sajnálatos módon nincs pénzem elvinni dokihoz, de aggódom érte. Kb 2 hete kisebb seb jelent meg a jobb füle mögött, gondoltam azért mert sokat vakarta. A seb környéke meg is van dagadva rendesen. Kentem neki ferőtlenítővel, de semmi. Immár a sebnek elég nagy környéke meg is kopíaszodott és nagyobb is lett. Nem tudom, hogy mi okozta, de aggódom érte. Ha kell töltök fel képeket. A cica kb 3 hónapja volt fürdetve direkt macskasamponnal, főként bolhák ellen, most lett 1 éves. Vidéken lakunk, így elég sokat van a szabadban. Segítségeket előre is köszönöm!
Egy aggódó gazdi.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 03:24 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum