IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

4 Oldal V  « < 2 3 4  
Reply to this topicStart new topic
> Ékfarkú amandina
hanimun
hozzászólás Mar 21 2006, 01:55 PM
Létrehozva: #61

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,195

Sziasztok Dóri lehet tudni, milyen madarakkal tartod õket, és mekkora helyen? Nekem egy Nimfa pár van és szeretnék még mellé még valamilyen madarat. Azt tudakolodzom több helyen, kik jönnek ki egymással és mekkora helyet csináljunk.
Go to the top of the page

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Mar 23 2006, 08:51 AM
Létrehozva: #62

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,470

Sziasztok! Szia hanimun én kanárikkal és zebrapintyekkel tartom õket és nagyon jól elvannak :) Egy nagy röpdében tartom õket pontosan nem tudom a méreteit , mert jelenleg nem vagyok otthon ( de kb. 80 cm széles 50cm mély és 160cm magas). De nekem is vannak papagájaim és mikor kiengedem egyszerre õket repdesni ( mert külön röpdében vannak) jól megférnek egymással, az is igaz, hogy ez nem olyan mintha egybe össze lennének zárva, ezért nem tudom hogy úgy hogy jönnének ki egymással. De a pintyféléket a pintyfélékkel összerakhatod, és a papagájokat is összerakhadod papagájfélékkel, nekem ez a tapasztalatom. De azért nézz meg egy fajtára való leírást szakkönyvben :). Sziasztok!!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 26 2006, 02:19 PM
Létrehozva: #63

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,632

Dóri!! A papi és a pintyfélék is tarthatoak együt,a leirt röpdeméreted kb 4x-esén!! A Madaraimat majd msn-en felsorolom,ha felveszel a bejelentkezési mailomra!! Várom,a válaszodat!! Mien papiaid vannak?? Szia!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 26 2006, 02:21 PM
Létrehozva: #64

Abszolút kezdő
*

Dóri!! Ha a bejelentkezési mailod az msn-ed,akor felvetelk!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Mar 28 2006, 10:55 AM
Létrehozva: #65

Abszolút kezdő
*

Arapara! Nem az a MSN címem de majd megbeszéljük :). van 1 nimfa párom és egy hullámos párom. És kijönnek a pintyfélékkel ha kiengedem õket közösen repdesni :). Egyépként neked vannak ékfarkúid? Várom a válaszod!!! Szia

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 28 2006, 01:13 PM
Létrehozva: #66

Abszolút kezdő
*

Dóri!! Én négy párat tenyésztek volierben,hálistennek mind a nyolcan jol kijönnek egymással!! Ritkán engedem ki öket,mivel fojamatosan költenek,de minden fészekalj között,egy honap szünetet tartanak,felujitják a fészket,stb!! Ienkor szoktam kiengedni öket!! Te hol engeded ki,és hogyan fogod meg öket?? Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Mar 29 2006, 05:47 PM
Létrehozva: #67

Abszolút kezdő
*

Arapara! De aranyosak :) , sajnos nekem nem nagyon költenek :(. A szobámban engedem ki õket, de maguktól visszarepülnek, ha megunják. Te hogyan állapítod meg hogy tojó vagy hím? Mert nekem mindenfélét mondtak már. Szerintem nekem 1 párom van, de szeretnék biztos lenni benne. Várom a válaszodat!!! Szia!!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 29 2006, 06:39 PM
Létrehozva: #68

Abszolút kezdő
*

Dori!! Én a him torkán lévö foltrol állapitom meg, a nemüket,nameg a kloalka hosszárol,de a kiállitásnyertes szülök fiokáit megszondáztatom,még akkor is,ha minden modszert elvégeztem rajtuk!! Egyesek megfogdossák a himek kloalkatájékát,de ekkora madaraknál nagyon kicsi a pénisz,igy én inkább a foltokra hagyatkozom!! Ez Csapatban tartott madaraknál annyit változik,hogy a verebekhez hasonloan a domináns himek foltjaik a legnagyobbak,és a tojok öket részesitik elönyben,de megfelelö méretü hejen csak az etetésnél,fürdésnél állitanak rangot,vagy a friss viz adásakor,de a megfelelö méretü edények használatával ez elkerülhetö,és egy honaposan már tippelhetö,két honaposan pedig megállapithato a nemük!! A Himek foltjai az egész mellkast,és a begyrészt boritják,mig a tojoké joformán,csak a torkot!! Az Igazán szép egyedek foltjai acélkékesen csillognak,ezek a kiválo kiállitási madarak,és hálistennek az enyéim a sok vitamin,és szintáplálék adásával ienekké válltak!! Az igatzán jó madár hangja nem rekettes,a sasokéhoz hasonlo egyenletes,sima visitás,amit föleg a himek hallatnak!! Innen Ered a ma már nem használt,de a legrégebbi kiadásu könyvekben még megtalálhato "Saspinty" elnevezés!! Ezt néhgol az angol szakkönyvek is emlitik,és a nekik készült vitakraft eleségn németül is ez a név szerepel!! Az Én madaraim gyürüsek,a legöregebb pár négyéves,az alattuk lévöek kétévesek,a másik kettö pár pedig négy éves!! A Te madaraid mennyi idösek,és gyürüsek-e?? Mit kapnak még a mageleség mellé,meora edényben?? Megadod az msn-edet?? Ott még képet is tudnék küldeni,a madaraimrol,és örülnék,ha te is küldenél!! Várom,a válaszodat!! Jah....te honnan,és mennyiért,mennyi idösen vetted öket,meik városban?? Szia!!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Mar 30 2006, 07:50 AM
Létrehozva: #69

Abszolút kezdő
*

Arapara! Az én madaraim kb. 2 évesek és nem gyûrüsek.A mag mellé kapnak még gyümölcsöt, zöldet, tojást néha csíráztatott magvat. Milyen színezõt lehet nekik adni , az jó amit kanáriknak árulnak? Aránylag nagyobb edénybe kapják de oda megy a többi madár is. Azt vettem észre hogy az amandínákat sosem zavarják el az ennivalótól a többiek, csak a kanárik rangsorolják egymást, a többieket békén hadják. Budapesten vettem õket állatkereskedésben, akkor még nem lehettek 1 évesek. Szia!!!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Mar 30 2006, 07:59 AM
Létrehozva: #70

Abszolút kezdő
*

Arapara! Remélem megkaptad amit küldtem :). Szia!!!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Apr 12 2006, 10:23 AM
Létrehozva: #71

Abszolút kezdő
*

Dóri!! Még nem kaptam semmit!! Ugye a bejelentkezési mailomra küldted?? És Mi volt az?? Amugy az Ékfarku Amandinák kissé agressziv,a többi pintyfélékhez képest erös madarak,nem merik zargatni öket!! A Kanáriknak szánt szinezök jok,de lehet kapni nekik is külön,nameg ha máshol nem,állatpatikákban is vannak külön nekik szánt szinezök,és vitaminok!! Én Is ezekkel tuningoltam,öket,és máig alkalmazom ezeket,a szereket!! Amugy Képet küldtél nekem?? Küldd El Mégegyszer!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás Apr 25 2006, 10:50 AM
Létrehozva: #72

Abszolút kezdő
*

Arapara! Szerintem jó helyre küldtem, képeket meg nemsokára tudok majd küldeni. Felvennélek MSN-re!!!! Szia!

+Quote Post
Dóri
hozzászólás May 16 2006, 01:33 PM
Létrehozva: #73

Abszolút kezdő
*

Szia Arapara!!! Mégegyszer elküldtem a képeket. Nagyon eltûntél. Várom a válaszod!!! Szia!!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Jun 6 2006, 06:05 PM
Létrehozva: #74

Abszolút kezdő
*

Dóri!! Igen,megjöttek a képek,és azota msn-en is fentvagy!! Várom,a válaszodat!! Szia!!:)

+Quote Post
[DR]Daniel_Jacks...
hozzászólás Aug 27 2006, 09:06 AM
Létrehozva: #75

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,287

Hello mindenkinek. Szeretnék venni ékfarkúkat, de a boltbeli áruk borsossága miatt(5500 /madár) képtelen vagyok rá. Nem tudjátok hol lehetne olcsóbban szerzni? mondtátok, hogy vannak ezek a kiállítások, börzék.... ha valaki tud ilyenröl a közeljövöben, mondjuk Debrecen- Nyíregyháza közelében, akkor kérem szóljon! Párt szeretnék venni, ép tollazattal, egészségesen ;) köszi elöre is, sziasztok!

+Quote Post
hege_58169
hozzászólás Sep 28 2006, 07:51 AM
Létrehozva: #76

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,440

Lesz egy kiállítás Nyíregyházán: www.diszmadarkiallitas2006.nevjegy.com iiletve hamarosan infó: www.avicultura.adattar.lap.hu amandinákról: www.diszpinty.lap.hu www.diszpintyfajok.lap.hu üdv

+Quote Post
ckuzmos
hozzászólás Dec 5 2006, 10:33 AM
Létrehozva: #77

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,747

Kedves Daniel, általánosságban el lehet mondani hogy közvetlenül a tenyésztõtõl vásárolt madarak olcsóbbak mint a kereskedésben. Gyakran a kereskedõk nem is tartanak más fajokat a legelterjedtebbeken kívül. Az Ifjú Díszmadártartók Egyesületének a honlapján ( www.idre.hu) megtalálható az országban bejegyzett egyesületek elérhetõsége. Célszerû a hozzád legközelebbi egyesülettel felvenni a kapcsolatot. A honlapon mûködik egy országos eseménynaptár is, ahol megtalálod mikor hol lesz a legközelebbi börze vagy kiállítás. Üdv: Küzmi.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Jan 29 2007, 06:26 PM
Létrehozva: #78

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,187

Hello! Minden vágyam, hogy vegyek egy pár gould amandinát. Ám majd összeestem, amikor megláttam az egyik bp-i állatkereskedésben az árát: 9000Ft/db. Kiállításra mennék, de a közelben sosincs. Azaz Budapesten... Szép egy fõváros! Ha vannak valakinek Bupapesten vagy annak környékén eladó gould-jai, akkor kérem szóljon! Vagy ha valaki tud diszmadárkiállításról és vásárról az elkövetkezendõ 1 hónapban, akkor szóljon! Annyi kérdésem lenne a madarakkal, hogy hangosak -e és hogy mennyire piszkosak? Kalicka amiben tartanám õket: 65cm magas, 56cm széles, és 36cm mély. Ebben gondolom inkább csak 2 madarat tartsak.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Apr 27 2007, 01:24 PM
Létrehozva: #79

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,187

Ajánlom figyelmetekbe honlapomat: www.gouldamandina.uw.hu

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

4 Oldal V  « < 2 3 4
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:03 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum