IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

21 Oldal V  « < 18 19 20 21 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gyémántgalamb
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Nov 16 2006, 12:34 PM
Létrehozva: #381

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,187

Végre kiderült, hogy mi a baja a tojómnak. A nevét nem jegyeztem meg de egy légúti fertõzés. Így most mindkét galambomat kezelem, de legalább van mivel. Így ha minden jól meg megmarad a tojóm. Egyedül a GalambászKuckóban tudtak segíteni, és még ingyenes állatorvosi szaktanácsadás is van ott. Elérhetõségük, részletek: www.galambaszkucko.hu Ti szoktátok õket reptetni a szobában? Úgy hallottam ha megszokják a helyüket, akkor visszamennek a ketrecbe enni.
Go to the top of the page

+Quote Post
fisher88
hozzászólás Nov 16 2006, 07:55 PM
Létrehozva: #382

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,680

Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül,hogy Szegeden hol lehet gyémántgalambot venni?Mert én egy kisállatkereskedésben sem találok.

+Quote Post
ckuzmos
hozzászólás Dec 5 2006, 10:14 AM
Létrehozva: #383

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,747

Szia, A Szegedi H-27 Díszmadártartók egyesületének a honlapján ( www.idre.hu ) rengeteg tenyésztõt találsz aki foglalkozik gyémántgalambbal. Üdv: Küzmi.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Dec 7 2006, 12:37 AM
Létrehozva: #384

Abszolút kezdő
*

Végre magvan az elsõ tojás. Ahogy kell, esti órákban tojt le a tojó. Viszont 3 órával a tojás után leszállt a fészekrõl, és a szokásos módon, a rúdon pihent a hímmel. A költést majd csak a második tojás lerakása után kezdik meg?

+Quote Post
Ayako
hozzászólás Dec 10 2006, 10:03 PM
Létrehozva: #385

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,135

Galambok (posta, pávás, pörgõ,strasszer) eladó, vagy fél éves vadas vadászgörény nõstényre cserélném annak megfelelõ árban. e-mail: avibaba@freemail.hu

+Quote Post
pokesz
hozzászólás Dec 17 2006, 10:53 AM
Létrehozva: #386

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,211

Szia Tamás! Nem mindíg,de elõfordul,hogy csak a második tojás után üli a fészket.De mára ez biztossan kiderült.A fészek alja mindenképp legyen kibélelve,pl fû durva fûrészpor nehogy a tojás összetörjön. Sok siker!Aztán írj az eredményekrõl.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Dec 18 2006, 08:46 PM
Létrehozva: #387

Abszolút kezdő
*

Hello Pokesz! Kösz h írtál :) A költés eddig sikeres. Valószínûleg szerdán vagy csütörtökön kikelnek a kis lurkók. Fura mód, most (este 3/4 9kor) a hím üla fészken :) Pedig csak napi 2-3 órát szokott idõközönként. De lámpánál megnézve a tojást minden oké. Második tojás lerakása után kotlott meg a tojó. És meg is szelídült. Már akkor sem repül el ha nincs a fészken. Benyúlok és megsimogatom. A hím sem vad de ezt azért nem engedi meg. Ki van bélelve a fészkük szénával. egy cserép fikusz vana ketrecben és a növény földjére van téve egy kis költõkosár, alatta kis alátét, hogy ne ázzon fel. Imádják. :) A kalitka ajtaja 24 órán át nyitva van. A hím már tudja hogyan kell ki be mászkálni, így amikor kedve van kint van majd visszamegy. A tojó sosem jár ki amióta kotlik.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Dec 21 2006, 12:35 PM
Létrehozva: #388

Abszolút kezdő
*

Hello! Megvannak a kicsik, egyszerre kezdték el kitörni a tojás héját, ám az egyik az még másnap sem bírta teljesen kitörni, csak egy ponton. Mivel egyszerre kezdték így gondoltam, h kis gyenge így segítenem kell, hát le is szedtem az egész tojás tetejét (tojás negyede,a légbuborékos rész), másnap reggelre kibújt õ is, de csak feleakkora mint a másik, úgy látom, ki van száradva és nem etetik a szülõk. Annyi ereje sincs, h felemelje a fejét. Az egyik galamb világos, ez meg már sötõtbarna, nem tudom megmarad -e, de ha igen akkor az csoda lesz.

+Quote Post
pokesz
hozzászólás Dec 27 2006, 09:16 PM
Létrehozva: #389

Abszolút kezdő
*

Szia Tamás! Gratulálok! Ez már fél siker!Csak megerõsödik a késõn kelõ madár. De ma már biztosan tudsz mindent.Ha még él a kisebbik fióka,minden esélyed meg van,hogy felnõ. Adj lágyeleséget (én kukorica darát és csibenevelõ tápot is adok) nekik. Csáó!

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Dec 29 2006, 09:14 PM
Létrehozva: #390

Abszolút kezdő
*

Szia Pokesz! A késõn kelõ elpusztult, olyan 3 nappal kikelés után. Nem etette a tojó. De amásik az gyorsan nõ, és nagyon szép már. :) Szép barna tollai vannak, pedig a szülõk szürkék, bár hímban van kis barnás árnyalat. Féltettem õket, mert egy hétre magukra kellett hagynom szegénykéimet, így a lágyeleség adag megszûnt egy hétre, sajnos pont a kikelés után. De most pótolom, de örömmel látom, h ettõl függetlenül duzzadf az egészségtõl a kicsi. Lehet eladom majd, de lehet megtartom, amennyiben a szülõk elfogadják.

+Quote Post
pokesz
hozzászólás Jan 1 2007, 12:16 PM
Létrehozva: #391

Abszolút kezdő
*

Szia Tamás! B.U.É.K. A tojó etette volna,de a kicsi valamiért nem tudta fogadni.Valamilyen betegség lehetett az oka.Sajnos viszonylag gyakori,hogy egy madár repül ki.DE ez a következõ költésnél nem biztos hogy jelentkezni fog. Érdekesség a gyémántnál,hogy lágyeleség nélkül i is simán simán felneveli a fiókákat.Természetesen nagyon jó nekik a változatos étrend.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Jan 1 2007, 10:20 PM
Létrehozva: #392

Abszolút kezdő
*

Szia! B.Ú.É.K. neked is! A kicsi már kiugrott a fészekbõl. Most hogy újra itt vagyok az albérletemben, újra nyitva van 24 órán keresztül a kalitka ajtaja. Na a hím alig várta, h kijöjjön. Õ már megtanulta, h hogyan is mnejen vissza, így ki-be jár. Szeret repkedni. A tojó nem nagyon mer kijönni. A hím újra udvarol a tojónak, úgy érzem még egy hét és újra párosodnak. Elég gyors... Naponta 2x kapnak friss lágyeleséget (fõleg a tojást imádják belõle).

+Quote Post
Jancsi
hozzászólás Jan 11 2007, 12:09 AM
Létrehozva: #393

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,922

Sziasztok! Szeretnék érdeklõdni,hogy mostanában mennyibe kerül egy pár gyémántgalamb(világosabb színûek,vagy a tarkák,illetve bármely színváltozat a vadszínût kivéve) És egy másik témával kapcsoaltban is szeretném segítségeteket kérni. Van egy madár,amit én eddig fokföldi gerleként ismertem(vásárokon ezt mondták rá),de a neten rákerestem és ezen a néven találtam meg: Álarcos gerle (Oena capensis) Namaqua Dove Szeretnék érdeklõdni,hogy mennyibe kerülhet egy ilyen madár és méginkább érdekelne,hogy milyen igényei vannak(hely,takarmány,költés,stb).Bírja-e kint a telet,vagy fûtött hely kell neki? Tartható-e több pár együtt,illetve más madarakkal,vagy páronként érdemes elhelyezni,ha tenyészteni is akarom? A segítséget elõre is köszönöm! Üdv. Jancsi

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Jan 13 2007, 11:12 PM
Létrehozva: #394

Abszolút kezdő
*

Szia Jancsi! Gyémántgerlét vásárolni 1500 Ft-tól 4000Ft-ig sok helyrõl beszerezhetsz. Tenyésztõtõl, magánszemélytõl általában 1500Ft-ért, boltokban pedig 3-4000Ft-ért. Ajánlom a tenyésztõket. Nekem van egy kis fiókám, vagyis már magától eszik, világos, fehéres-vajszínû, nagyon szép, bizonyára eladom, fõleg, hogy a hím már üldözi. Úgy hiszem nem vágok át senkit ha 1500Ft-ért adnám a kicsikét. NEmét még nem tudom, de majd csak vagy 2-3 hét múlva lenne úgyis esedékes, addigra kiderül. Az álarcos gerlét nem ismerem, kereskedésekben sem láttam még soha. Egyetlen egy baj van csak a gyémántgerlékkel is. Nem szobába valók, én ott tartom õket, egy elég nagy ketrecben, de hogy mekkora piszkot tudnak azok csinálni... Szörnyûek. Ja és átlagosan 5-6 órát töltenek szabad repüléssel a szobámban amit élveznek. Na de kicsit elkapattam õket.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Jan 29 2007, 05:24 PM
Létrehozva: #395

Abszolút kezdő
*

Hello! Eladnám 2 felnõtt gyémántgalambomat! 1 hónap múlva lehetne elvinni, hisz most még kicsit nevelnek, de nem szeretném, ha még 1x tojnának. Már második fészekaljat nevelik nálam. A pár csakis együtt eladó! A pár ára 4000Ft! De eladó lesz 2 fiatal galamb is. Egyik már önállóan táplálkozik, de még nem ivarérett, decemberben kelt ki. Vajszínû. Az õ ára 1500Ft! Fellelhetõségem Bp. Érdeklõdni telefonon: 06205689911

+Quote Post
methian
hozzászólás Feb 5 2007, 11:20 PM
Létrehozva: #396

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,492

Szia Tamás! Ha még aktuális engem érdekelne az a pár galamb. Ha a 2 fiatal közül valamelyik tojó akkor az is.

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Feb 15 2007, 10:41 PM
Létrehozva: #397

Abszolút kezdő
*

Hello! Sajnos a pár már elkelt. Az egyik kicsi eladó még. Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy mennyire gyakori a következõ színváltozat: mellkas, has szinte fehér, amoylan vajszínû, szárnyak szép nagyon világos krémszínûek fehér "gyémántokkal", farok színe mint a szárnyaké, fej színe szintén. Én egy ilyen madarat sem láttam a netrõl letöltött képeken. Amúgy ez a kis lurkó eladó, de valószínûleg hím, mert kezd turbékolni.

+Quote Post
Lencsi_38403
hozzászólás Feb 25 2007, 09:04 PM
Létrehozva: #398

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 84,379

Sziasztok! Tudom, hogy ez nem hírdetés rovat, de azért ide írok, mert itt olyan emberek vannak, akik szeretik a galambokat. Ajándékba adnék egy pár gyémántgalambot. Helyhiány miatt szeretném elajándékozni õket. Képeket megnézhetitek itt: http://users.atw.hu/lencsike/gyemantgalambkepek/gyemantgalamb.html Szeretném, ha jó helyre kerülnének Érdeklõdni: lencsi2@freemail.hu Budapest

+Quote Post
andi_38283
hozzászólás Apr 15 2007, 08:48 AM
Létrehozva: #399

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 63,237

Sziasztok!Kaptam ajándékba egy pár gyémántgalambot.Mit lehet nekik enni adni,a fészek mibõl legyen,és hogyan kell rájjuk vigyázni?Köszi a választ elõre is!

+Quote Post
Tomi17_34368
hozzászólás Sep 24 2007, 07:25 PM
Létrehozva: #400

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 64,796

Eladó: gyémánt gerle(3),zebrapinty(8),hullámos papagáj(2),piros aranyfácán(2),vadászfácán(6).Ár megegyezés szerint! Zala megyében kondorkeselyu@citromail.hu

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

21 Oldal V  « < 18 19 20 21 >
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 04:08 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum