IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

21 Oldal V  « < 19 20 21  
Reply to this topicStart new topic
> Gyémántgalamb
Gabi_63345
hozzászólás Oct 11 2007, 09:13 PM
Létrehozva: #401

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 66,329

Szia andi21! A gyémántgalambok apró magvakat, leveleket, rügyeket eszenk. Szerintem adhatsz neki külonbözõ kölesfajtákat és magkeveréket is , amiben van köles , fénymag , napraforgó stb. A vadonban a fészküket finom vesszõkbõl és szárakból fákra építik. Te tehetsz a fészekbe egy kevés szénát , én a hullámos papagájomnak az odójába raktam faforgácsot és köré finom szénát , hogy a tojások ne guruljanak el , de te ne tegyél faforgácsot , mert azt általában a papagájok alá teszik , de egy kis száraz fû még jobb. Sok sikert a madaraidhoz! Szia!
Go to the top of the page

+Quote Post
Tóth Tamás_23986
hozzászólás Oct 28 2007, 10:42 PM
Létrehozva: #402

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,187

andi21: kanári eleség tökéletes nekik. fészekkel kapcsolatban nem válogatósak, ha nem csinálsz nekik semmit, akkor valamelyik sarokban fog letojni és ülni rajta. De legjobb egy kis kosárka, amibe a kanárik is fészkelnek. Tegyél bele füvet, vagy ha nincs akkor apróra szaggatott puha papírzsebkendõ darabokat. És a lágyeleség fontos a kicsik neveléséhez, de nem nélkülözhetetlen.

+Quote Post
Báró
hozzászólás Oct 28 2007, 11:07 PM
Létrehozva: #403

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 67,939

Üdv! Kacagó gerlével kapcsolatos témákat hol tudok találni ezen az oldalon??? Harcos kakasokat találtam...:)) Üdvözlettel..Galambász...

+Quote Post
Báró
hozzászólás Oct 28 2007, 11:10 PM
Létrehozva: #404

Abszolút kezdő
*

Üdv! Kacagó gerlével kapcsolatos témákat hol tudok találni ezen az oldalon??? Harcos kakasokat találtam...:)) Üdvözlettel..Galambász...

+Quote Post
Báró
hozzászólás Oct 28 2007, 11:18 PM
Létrehozva: #405

Abszolút kezdő
*

+Quote Post
Báró
hozzászólás Oct 28 2007, 11:24 PM
Létrehozva: #406

Abszolút kezdő
*

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Nov 11 2007, 08:29 PM
Létrehozva: #407

Abszolút kezdő
*

A kacagó gerle (Streptopelia decaocto Friv.) [Régi neve: Str. risoria] Igen gyakran találkozunk fogságban tartott példányaival. Színe izabellasárga, háta sötétebb, feje, torka és hasa világosabb; evezõi feketések, nyakörve fekete, szeme világosvörös, csõre fekete, lába karminpiros. Hossza 31, szélessége 52, szárnyhossza 17, farkhossza 13 cm. A kacagó gerle hazája Északkelet-Afrika és India, de elõfordul a Balkán-félszigeten is. Brehm a steppeerdõségekben gyakran, olykor megszámlálhatatlan mennyiségben megfigyelte. Tapasztalatai szerint fõleg kiaszott, sivatagszerû steppevidék az igazi hazája. Már Közép-Nubiától délre gyakori, Afrika belsejében pedig a legközönségesebb galamb. A Szamharán vagy Afrika belsejének más steppéjén átlovagolva, szinte minden bokorból halljuk ezeknek a galamboknak kacagását és turbékolását. Az év bizonyos szakaiban, az aszály kezdete felé, némely erdõségben valóban óriási mennyiségben gyülnek össze. Megfigyelhetünk csapatokat, melyek, ha nem is órákon, mégis számos percen át egymásután, sûrû mozgó tömeget alkotva szállnak vagy leereszkedve, a szó szoros értelmében néhány kilométernyi területet ellepnek. Az év többi részében a kacagó gerlét csak párban vagy kisebb családokban észleljük. Brehm az elejtettek begyében különféle magvakat talált. Hangja a gerle turbékolására emlékeztet, csakhogy rendszerint „hi-hi-hi-hi” szótagok kisérik, melyek kacagáshoz hasonlíthatók, ámbár ennél tompábban hangzanak. Északkelet-Afrikában a költés röviden az elsõ esõzések megindulta elõtt kezdõdik. Ilyenkor a kacagó gerlék viselkedésükben alig különböznek más galamboktól. A hím fölmereszti hátán tollait, bókolgat, búg, „kacag”, hol egyik, hol másik lábán ugrál, hol meg felszökken egyszerre mindkét lábával, kidagasztva torkát stb., a tojó pedig igyekszik lehetõleg kedvében járni. A tojásokat csak nagy veszély idején hagyják ott, fiókáikat dédelgetik. A kacagó gerle könnyen megszokja a szûk kalitkát is s még a gerlénél is könnyebben tenyészthetõ, mellyel összepárosodik. König Warthausen szerint a fogságban is messzire elhordják a fészküktõl a tojáshéjakat, akárcsak a szabadban. A hím a tojót reggel 10 és délután 2 és 3 óra között váltja fel rövid idõre a kotlásban. Führernél a tojó fogságban az elsõ tojást este 6 és 7 óra között rakta, a következõ napon pihent, a harmadik nap délután 2 és 3 óra között tojta a második tojást s kotolni kezdett. Olykor a hím a tojóval egyidõben üli a tojásokat. A fiókák 14 nap mulva kelnek ki. Eleinte kevés fehéres pehelytoll takarja testüket, de már a harmadik napon tokosodnak és megnyílik szemük. Nyolc nap elteltével a fiókáknak már kemény magvakat hordanak szüleik, a 16. vagy 18. napon kirepülnek a fészekbõl, 4 hét multán maguk esznek; a 7. vagy 8. hét folyamán vedleni kezdenek. Ha sokat foglalkoznak velük, nagyon megszelidülnek, könnyen szoktathatók arra is, hogy ki-be repüljenek. A Trieszt melletti Miramárkastély szép kertjében sok kacagó gerle él szabadon, akárcsak a mi mezõtjáró házi galambjaink. Jó ápolás mellett 15-20 évig is elélnek kalitkában.

+Quote Post
Benci_49534
hozzászólás Feb 29 2008, 04:38 PM
Létrehozva: #408

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 72,785

Mikor raknak fészet a galambok, és mennyit költenek,és mikor költenek? shrek94@citromail.hu

+Quote Post
ági_54024
hozzászólás Apr 1 2008, 11:46 AM
Létrehozva: #409

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,794

Sziasztok!!!! Az lenne a kérdésem, hogy melyik galambfajta szelidíthetõ a legkönnyeben???? Aki tud vmit. vagy tapasztalata az ossza meg velem, mert sehol se találtam infót errõl... A válaszokaat elõre is köszönöm:tapsi

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Apr 1 2008, 06:12 PM
Létrehozva: #410

Abszolút kezdő
*

Szia! Hát a galambok szelídségérõl nemsokat udok , pedig itthon tenyésztek páva és strasszer galambokat is. De bizosan megszelidûl bármelyik ha ideõbe foglalkozol vele.

+Quote Post
csucsu_90651
hozzászólás Apr 4 2008, 04:31 PM
Létrehozva: #411

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 74,206

Sziasztok csucsu vagyok! Tudnátok segiteni? Fehér gyémántgalamb himet keresek.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 24 2009, 11:54 PM
Létrehozva: #412

Guests

Nemrég vettem egy pár gyémántgalambocskát. Nem gondoltam volna, hogy ennyire aranyosak és gyönyörűek! Nagyon tetszenek, nagyon szeretem őket. Csak még félnek tőlem, remélem, hamarosan megszoknak majd. Ti mivel etetitek őket, mi vált be a legjobban? DODó: nekem nincsenek fürjeim, tehát nem is értek hozzá, de nem lehet, hogy csak kétféle színváltozatról van szó?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 26 2009, 01:29 AM
Létrehozva: #413

Guests

Jóestét! Nem tudja valaki véletlenül, lehet valahol ilyenkor dolmányos varjat kapni?

+Quote Post
EspRit
hozzászólás Jul 23 2009, 02:12 AM
Létrehozva: #414

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 95,811

IDÉZET(' date='Nov 14 2004, 07:35 PM) *
Gyémántgalambok és kacagógerlék egész évben kaphatók.Ritka szinekben és változatban egyaránt.Tartásukkal,tenyésztésükkel kapcsolatban szívesen segítek mindenkinek.

Szia, sziasztok Komárom környékén lehet valahol gyémántgerlét kapni, és ha igen, akkor mennyiért?

+Quote Post
berni125
hozzászólás Mar 30 2011, 04:00 PM
Létrehozva: #415

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 104,504

Szia, sziasztok!
Van 2 gyémántgalambom akik egy ideig jóban voltak aztán hirtelen a lány teljes kifordult önmagából és a fiút állandóan bántja. Mit tegyek?

--------------------

+Quote Post
Babuci
hozzászólás Apr 20 2011, 02:00 PM
Létrehozva: #416

Fórumozó
**

Csoport: Administrators
Lakóhely: Nagyvárad
Azonosító: 102,193

IDÉZET(berni125 @ Mar 30 2011, 04:00 PM) *
Szia, sziasztok!
Van 2 gyémántgalambom akik egy ideig jóban voltak aztán hirtelen a lány teljes kifordult önmagából és a fiút állandóan bántja. Mit tegyek?

Szia, esetleg próbálj meg írni dr. Rácz István madártenyésztőnek a Dr.Háziállat rovatba: http://www.haziallat.hu/dr-haziallat/kerdezek/

--------------------

+Quote Post
berni125
hozzászólás Apr 22 2011, 06:51 AM
Létrehozva: #417

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 104,504

1000 köszönet! happy.gif Mindenképpen írni fogok!

Azóta sok minden történt. Kb. a tojó 12 napja megtojta a tojásait. Felváltva üldögéltek rajta ahogy a nagy könyvben megírják. A második napon a lány "megbolondult" ugyanaz történt mint amit azt előzőleg leírtam.A párját jól megtépte :,( Kénytelen voltam szétválasztani őket. Azóta a tojó szépen kelti a tojásokat csak enni, inni jár le. (csak szegény párját sajnálom aki állandóan hívogatja)

Arra gondoltam, hogy a tojó nagyon félti a tojásokat. Utána is néztem és valahol azt olvastam, hogy néhány papagájnál szintén megfigyelhető ez a viselkedés. Ellenségnek nézik ilyenkor a párjukat és elkergetik.

Lehetséges ez?

--------------------

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

21 Oldal V  « < 19 20 21
Reply to this topicStart new topic
6 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (6 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 06:57 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum