IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

4 Oldal V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Hegyi papagáj
pofonfa
hozzászólás Mar 12 2006, 10:53 AM
Létrehozva: #21

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,160

Hahó! Tettem fel három képet a fotójátékhoz. Remélem, nem kevertem össze a képeket, mert csak sorszámozva vannak. Marcipán, meg Marci névvel. Amúgy egy tündér madár, nem hangos, kotyog nekünk, akkor rikácsol egy kicsit, ha kimegyünk a szobából. Szelíd, nem fél tõlünk, de nem engedi megérinteni magát. A kezembõl kibeszi a napraforgót, de ha hozzáérek, meg akar csípni. Ami nem ízlik neki, azt kidobja a tenyerembõl. Arapara! Mi legyen a következõ lépés, hogy a kezemre szálljon? Mert kiengedtük, de nagyon cirkuszos volt visszatenni a kalitkájába. Így addig nem próbálkozom újra, míg nem száll a kezemre. Nem menekül elõlünk. de ha hozzá akarunk érni, akkor továbbrepül.
Go to the top of the page

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 14 2006, 08:39 PM
Létrehozva: #22

Abszolút kezdő
*

Ma van nálunk a madár 4. napja. Megtört a jég. Bár azt gondoltam, hogy nem engedem ki egy darabig, azért megtettem tegnap is, ma is. Tegnap is alig bírtuk betenni vissza a helyére, tiszta ideg voltam, mire bekerült, úgy sajnáltam. Ma meg? Már azon voltam, hogy legfeljebb kinn alszik, ha magától nem megy vissza, mert én nem fogom hajkurászni. Erre gondolt egyet, leszállt a lámpáról a földre. Éhes volt, ott keresgélt a szõnyegen. Adtam neki egy kevés napraforgót a kezembõl. Ot totyogott elõttem. Aztán gondolt egyet, rászállt a férjemre. Elõbb a lábára, aztán a karjára. Utána hozzám repült. Megvizsgálta a körmöm, az órám, keresgélte , hátha ehetõ. Majd a fejemre ült. Aztán a kalitkája szélére, onnan vissza hozzám, meg a gyerekekhez. Végül úgy sikerült berakni, hogy a karomon ült, és a kezembõl eszegetett, én meg betettem a helyére. Komolyan, egészen hihetetlen volt ez a hirtelen változás. Jó volt, hogy megvártuk, hogy õ kezdeményezzen. De egyszerre ilyen fordulatra nem számítottam. Egyébként egyáltalán nem hangos, kotyog, cserreg halkan. Akkor szokta kiengedni a hangját, ha meglát, vagy ha kimegyünk a szobából. De egyáltalán nem fülsértõen. HÁT EZ EGY TÜNDÉR!!! Majd írok újra, ha lesz valami új. Ti is írhattok, és jó lenne, ha más hegyi papi gazda is írna, az õ madara milyen.

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 17 2006, 08:19 PM
Létrehozva: #23

Abszolút kezdő
*

Halihó! Mindenki máshol van, majd én írok magamnak. Cuki a madaram. csendes, aranyos. De ha zenét, vagy fütyülést hall, akkor rákezdi. Már egy hete van velünk. Délutánonként kiengedem, szabadon van 2-3-4 órát is. Eddig fele arányban sikerült simán betenni a kalitkába, a felében nem. Már rájöttem, ha éhes, akkor a kezemre száll a napraforgóért, és lassan mozogva be tudom tenni. De nem mindíg sikerül átvernem. Akkor sajnos üldözni kell. Ami lehet, engem jobban megvisel, mint õt. De nem merem éjszakára kint hagyni. Amúgy, mikor itthon vagyunk, nem igényli, hogy állandóan vele foglalkozzunk. Ücsörög, nézeget. Ha meggondolja magát, odarepül hozzánk. Imád a fejemen tanyázni. Keresgél a hajamban, meg a fülemben. Na az szörnyû, nagyon csiklandoz. Vagy ül a vállam mellett a fotel karján, és dünnyög. Az az érdekes, hogy eddig a magon kívül csak a tyúkhúrt ette. Se mazsola, se mogyi, se alma, se répa, se sajt nem ízlett. Bevette a csõrébe, aztán kihajította. Mindent kidob, ami nem kell neki, a magokat is válogatja. A napraforgó a kedvence. Szerintetek mennyi dõ kell hozzá, hogy hagyja magát megsimítani? Hogy érdemes szoktatni hozzá, hogy ne ijedjen meg tõlünk? Most, ha a teste felé közelítünk, akkor nyitja a csõrét, ha nem hagyjuk abba, próbál belénk csípni. Nem veszélyesen, csak mutatja, hogy tünés. (Vér még nem folyt). Ha eszik a kezembõl, és közben hozzám ér, az nem zavarja, de ha mozdítok a kezemen, elhúzódik, vagy odébbszáll. Most letört az egy szál hosszú farktolla. Gondolom, a röpde után a kalitka furcsa, ahogy a rácson mászkál, nem bírta. Remélem, nõ másik. Amúgy az kb mennyi idõ, míg magától visszarepül a kalitkába? Mondjuk enni, inni. Mert most ezt egyáltalán nem akarja. Remélem, mostmár ti is írtok, mert így unalmas. Sziasztok!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 17 2006, 08:22 PM
Létrehozva: #24

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,632

Pofonfa!! Beteg voltam a héten,de mostmár megjöttem!! Gratulálok a madaradhoz,napim minimum fél,legaláb két ora esetén két héten belül már megsimizhatod,bár ezért a kézzel nevelt papik sem rajonganak!! Mindenki szereti a családban?? Hogyan viselkedik?? Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 17 2006, 08:25 PM
Létrehozva: #25

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! Jah....és mien csörkoptatot,mien kaját,és egyéb zöldeleséget,vagy gyümölcsöt kap,és miböl mennyit?? Lisztkukacot kap?? Vitamint a vizébe?? És ha igen,akkor miet?? Him,vagy tojo a madarad?? Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 19 2006, 08:58 PM
Létrehozva: #26

Abszolút kezdő
*

Arapara! Pénteken volt egy hete, hogy elhoztuk, eddig a magkeveréken kívül adtam neki almát, répát, mogyorót, mazsolát, fõtt tojást, sajtot. Nem ette egyiket sem. Ma megkóstolta a mazsolát, elnyammogott egy szemet. A csõrkoptatóját se használta. A napraforgó a kedvence, azt imádja. A fürtös kölest meg se ízlelte. Vitamint egyenlõre nem adok a vizébe, régebben a nimfáknak ilyen vitaminnal beszórt magkeveréket vettem, azt adtam a magjukhoz. Majd meglátom. Majd lassan megpróbálom a töbi csemegét is becsempészni a kajájába. Amúgy napról napra aranyosabb. Minden délután kiengedem 3-4 órát. Akkorra megéhezik. Mikor már nagyon keresgél, becsalogatom a kalitkájába. Egyre közelebb jön hozzánk. Ül szorosan a fejem mellett, és dünnyög. Legszívesebben a fejünkre száll, ott kapaszkodik. A gyerekektõl sem fél. Pedig néha tesznek hirtelen mozdulatokat is. Ma a kisfiammal legózott. A nagyhoz meg teljesen odabújt a fejével a fejéhez. De megérinteni nem hagyja magát. Jellegzetes támadó hangot ad, tátja a csõrét is, de nem csíp oda, csak ha nagyon nem hagyjuk békén. Akkor se teljes erõvel. Ma a ceruzákat pakolta még le az asztalról, meg a kiskanalat. Talált rajta egy pici cukrot a kávéból, egy szemet csak, azt nyalogatta. Cuki egy jószág. Ha fütyülünk, elkezd rikácsolni, ma ezt sikerült teljesen sztereóban, tök egyforma hangon és ritmussal a fiammal egyszerre. Milyen zöldséggel, gyümölccsel próbálkozzak még? A fotójátékon fenn van a képe, Marci néven, ha akarod, nézd meg. Amúgy hím, legalábbis nagyon remélem. Még fiatal, nem igazán sárga, inkább zöldessárga. Majd biztos kiszínesedik egy év alatt.

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 20 2006, 01:33 PM
Létrehozva: #27

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,177

Pofonfa! Őrömmel olvastam a hozzászólásaidat, nagyon érdekelnek a tapasztalataid a madárkával. Majd ma felhívom a Deák urat, hogy letojtak-e már a hegyik, mert legutóbb még nem volt semmi. Remélem, hogy ez a tavaszias idõ meghozza a tojásokat, mert még akkor is sokat kell várni, amíg elhozhatjuk a kis kézzel nevelt csöppséget... Egyébként az, hogy csak napraforgót eszik, az elég gyakori probléma, ahogy olvasgattam a sazkirodalmakat. Ha túl sok minden van elõtte, akkor is hajlamosak a madarak válogatni, de ez nem faj, hanem inkább egyedfüggõ. Szóval szerintem vedd egy kicsit diétára a legénykét, aztán ha éhesebb lesz, akkor enni fog mást is. Az énekesünk, az akármikor képes a fürtös kölesbõl enni, mert nagyon szereti, de pl a napraforgóért is nagyon oda van. Ha az etetõbe berakom a friss magot, akkor mivel nagyobb szemû a napraforgó mint a többi magféle, ezért fentebb kerül. Elõször mindig ráveti magát a napraforgóra, aztán jöhet a többi.Ha mindig lenne elõtte napraforgó és nem enné ki már az elején, akkor lehet, hogy õ is csak azt enné. Egyébként a napraforgó hízlal, szóval csínján bánj vele.... Megpróbálhatod még szerintem a mandarint is. Elég édes, feltûnõ színe van, már csak a kíváncsiság miatt is megkóstolja. Salátát adtál már neki?

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 20 2006, 09:21 PM
Létrehozva: #28

Abszolút kezdő
*

Tranek! Köszi a tanácsot, próbálkozom vele. Ha a kalitkájában van, kénytelen enni a kölest is, mert egy nap csak egyszer adok be neki magot. Aztán ha elfogy a napraforgó, akkor nekilát annak is. Majd fogok csíráztatni búzát is. Hátha az ízleni fog neki. A nimfáim régen, ha meghallották, hogy töröm a konyhaszekrényen a fõtt tojást, teljesen megõrültek, alig várták. Marcinak nem kellett az se. Rendesen kidobálja, ami nem kell neki. A tenyerembõl is, a tálkájából is. Salátát még nem adtam, csak tyúkhúrt. Azt ette, de nem sokat. Csipegette. Mostmár egészem megszokott minket. Rendes helye van a fejem tetején. Ha ülök, akkor is, ha lefekszek, akkor is. Vagy szorosan a fejem mellé ül a karfára, egészen hozzám ér. És ott tollászkodik. De a kezünktõl tart. Attól elmegy. Pedig rászáll, de nem lehet még mindig megérinteni. Mostmár mindig azt figyeli, mivel foglalkozunk. Ott ül, és nézi. Ha írok, akkor a tollat csipkedi, húzgálja, totyog az asztalon, mindent megízlel. Ha hívom, akkor elõbb utóbb közel jön. Minden délután kiengedjük, mostmár tudom, mikor éhes, és simán be lehet csalni a kalitkába. Magától még nem megy be enni, de rászáll, kukucskál befelé, meg kívül mászik rajta körbe. Akkor, ha beteszek a kezemben egy pár szem magot, akkor beugrik rá, és már csak a rúdra fel kell tennem, hogy egyen. Ha meghallja a hangunkat, már kiabál, rendesen lehet hallani az udvaron. Ha bemegyünk a szobába, akkor elhallgat, és alig várja, hogy odamenjek. Nagyon édes kis madár, nyugodt. Nem zavarja meg a zaj sem. A múltkor léggömbbel játszott a fiam, meg se mozdult tõle, csak nézte. Felül a gyerekek fejére is, sõt a hét végén itt volt egy ismerõsünk, annak is a fejére telepedett. Megnéztétek a képet a fotójátékban? Milyen? Majd írj, ha van valami fejlemény a te papiddal. De ragaszkodj a kézzel nevelthez, mert az minden pénzt megér. Ja, és a kalitka! Még rajta volt az új ára (35000), egyáltalán nem látszik rajta, hogy használt volt. Lenyitható tetejû, van benne hinta, két hozzá való mûanyag etetõ is. Nagyon szép, félköríves tetejû, jó nagy. És majdnem féláron vettem. Abban hozták kaza. És könnyû, masszív. Alig szemetel ki belõle a papi. Féltem, hogy elkoszolja a nappalit a madár, de egyáltalán nem.Ha odakerültök, érdemes a tenyésztõnél kalitkára is rákérdezni. Én 20-ért vettem. Majd csinálok képet arról is, mikor benne van Marci.

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 21 2006, 06:11 PM
Létrehozva: #29

Abszolút kezdő
*

Pofonfa! Felhívtam a tenyésztõt, de sajna a hideg miatt még most sem tojtak, de már pároznak, szóval már nem kell sokat várnunk. A fényképet láttam, nagyon helyes a Marci. Mi is valószínûleg hímet fogunk választani, ha lehetséges, de még majd kigondoljuk, persze mindenképpen kézzel neveltet. A kalit érdekelne engem is, fõleg, hogy mekkore. Ha lesz kép róla, akkor mindenképpen tedd már fel, vagy küldd el a címemre. Elõre is ksözi! Azért is érdekelne, mert jelenleg az albérletben lakunk és ugye a helyek krolátozottak. Az énekesünk is a szekrény tetjén van, bizonyos szempontból nem túl jó a hely, de viszont kilát úgy az utcára és egy fára, hogy nem süti a nap, szóval napközben sem unatkozik, amíg nem vagyunk otthon. Mivel nagy kalitban van(egy énekes párnak is vagy egy hegyinek is jó lenne), így ha veszünk egy hasonlót, akkor párban lenne a kalitka, ahogy az alattuk levõ szekrény is párban van. A két szekrény között van másik két, keskenyebb szekrény, azon meg játszótér van, faággal, tobozzal, stb., ami valószínûleg jó lenne ugye a hegyinek is... Szóval lenne neki hely, de egy túl nagy kalit ide nem fér el. Elõször gurulósat akartunk, de az meg nagyon nagy és nem nagyon van neki hely. Ha esetleg elköltöznénk, akkor megint más lenne a helyzet. Azon vagyunk, hogy saját lakás legyen, de ez még kétséges. Egyelõre marad ez a megoldás... Tök jó, hogy jók a tapasztalataid a hegyivel, így méginkább várjuk már a kis Diegót(ez lesz a neve, ha fiú lesz). A nevére mennyire hallgat? Az énekesünk, ugye szülõk által nevelt, nem igazán reagál a nevére, pedig jó sokat mondjuk neki... :-) A füttyre inkább reagál, de arra sem mindig. Írj még, hogy hogy alakul a kapcsolat köztetek!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 26 2006, 02:12 PM
Létrehozva: #30

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! Láttam a képedet,nagyon édes,gyönyörü madár!! A finomságokat majd megszereti!! Minden zöldség és gyömülcsféle adhato,kivéve a k-betüsek,és a hagymafélék!! Amugy vagyok ujjra,csak megint betegeskedtem!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 26 2006, 06:12 PM
Létrehozva: #31

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Ma feljött Marci az emeletre. Nem hagyta a gyerekeket a számítógépnél békén, futkosott a billentyûzeten. Nagyon jól érezte magát idefenn, alig tudtuk lecsalni. Amúgy nagyon aranyos. Bárki jön hozzánk, 5 perc múlva már rászáll, és ül a fején, vagy a vállán. Alig lehet lehessegetni. A családban sem tesz különbséget köztünk. A gyerekekkel ugyanolyan kedves, mint velünk. A csemegékkel meg próbálkozom folyamatosan, adtam neki salátát, rá se nézett, a mazsolát viszont megkóstolta. Nagyon nem izgulok, nemsokára tele lesz a kertem tyúkhúrral, azt nagyon szereti, úgyhogy a zöldeleség megoldódik. Jó lenne. ha a répát az almát is enné, abban sok a vitamin, remélem, elõbb utóbb elfogadja majd. Egyenlõre a ceruza hegyét joban szereti morzsolni a szépia helyett. Mert az is csak dísznek van. Majd fényképezek a kalitkájáról is, és felteszem. Amúgy a mérete:45x70x90-es, félköríves. A teteje fent szétnyitható, és szétcsúszik. Lehet tenni oda egy kiülõfát, amin nem szokott ülni, de már rá-rá száll, ha éhes. Érdekes, hogy magától nem megy be enni, csak mászik a kalitkán körbe-körbe, de ha berakom a kezem, amire teszek magot, akkor ráugrik, és utána már belül szépen közlekedik. Arapara! Szerinted is hím a madár? Ha idõsebb lesz ez a fajta hajlamos az agresszivitásra párzási idõszakban? Bár ezt nem bírom róla elképzelni. Majd még írok, szerintem akkor teszek fel képet is. :kat

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 28 2006, 01:29 PM
Létrehozva: #32

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! A kitartás meghozza gyümölcsét,elöbb-utobb mindent megkostol majd!! A ceruza hegye festékes lehet,és a grafit is mérgezö,inkább ne rágcsálja!! Himnek nézem én is,de tojo hijján,és kitarto törödés mellett nem gorombulhat el,bár az ivaréret himek hajlamosak a nászidöszakban bevadulni,de ez a te madaradnál inkább jövöre esedékes,addigra megszelidited,és nem valoszinü,hogy elvadulna!! Reméljük,a legjobbakat!! Amugy a mazsola és a tyükhur is tartalmaz némi vitamint,esetleg ásványi anyagokat,amig mást nem eszik,jo lesz az is!! A ceruzahegyre lehet szépiát tenni,hátha kedvet kapna rá!! Amugy ez a fajta föleg a kisgyerekekkel agressziv,de ha eddig nem volt az,ezután sem lesz,ha him,ha nem!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Apr 2 2006, 08:31 AM
Létrehozva: #33

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Haladunk lassan. Tegnap adtam neki almát, és nagyon ízlett neki. A darált diót is eszegette szépen. Remélem, majd lassan a többit is megszereti, megkóstolja. Arapara! Tegnap vágtam neki fûzfa ágat ülõrúdnak. Hogy ne csak azon az egyenes seprûnyélen üljön. Ugye, a fûzfa jó? Én úgy emlékszem, azt javasolják. Ja, és ha belekakil a billentyûzetbe, mint az elõbb, azt hogy kotorjam ki?

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Apr 5 2006, 06:15 PM
Létrehozva: #34

Abszolút kezdő
*

A fûzfa jó, az énekesünk is nagyon szereti... Szedtem neki pár vékonyabb rügyes gallyat. Elõször lecsipegeti a rügyeket, utána meg a héjából kóstolgat egy keveset. Utána már nem olyan érdekes... :-) A kaki ellen nincs jó megoldás, csak max a szobatisztaság, de az nem túl egyszerû... Jó hír: Deák úrnál letojtak a hegyik, ha minden jól megy, akkor május végére-június elejére lesz nekünk is kispapink!!!!!!! Pofonfa: mondtad a kalitkát, amit a tenyésztõtõl vettél... Van már róla kép, mert érdekelne, hogy milyet ajánlottak a hegyihez... (lentebb már írtam az okokat) Elõre is köszi!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Apr 5 2006, 07:20 PM
Létrehozva: #35

Abszolút kezdő
*

Tranek! Csináltam képet a kalitkáról, szegény Marci alig látszik rajta. Felteszem a Fotojátékba. Szerintem holnap rajta lesz. Őrülök, hogy alakul a ti kispapitok is. Legalább is már tojás formájú. Szerintem ti még jobban jártok, hogy egész fiatal madaratok lesz, szelídebb lesz majd. Bár én se panaszkodom. Nagyon kedves, aranyos. Ha adok puszit a fejére, hagyja, ül a vállamon, és a hajamba fúrja a fejét. Simogatni nem lehet, de nem zavar már. Ha fütyülünk, visszakiabál, és állandóan ott akar lenni, ahol mi vagyunk. Aztán 6 óra körül visszamegy a kalitkájába, eszik, és szundikál, akkor bezárjuk, nehogy baja legyen. Majd keresd a képet! Késõbb még írok.

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Apr 6 2006, 06:24 PM
Létrehozva: #36

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Fenn van a kép a fotójátékon, majd nézd meg! A kalitkán még rajta volt az árcédula, újonnan 35000 volt. Nekem 20-ért adta, mert már használta, de láthatod, hogy semmi baja nincs. Nagyon szép állapotban van. Gurulóst is ajánlott, de az nekem sem fért, így ezt választottam. Ha majd aktuális lesz, érdeklõdjetek, hátha megint van valamilyen megfelelõ kalitka, ami nem túl drága. Már írtam a méretet, most leírom megint, hogy tudjál a madárhoz képest viszonyítani: szélesség: 45cm hosszúság:70cm magasság: 90cm a legmagasabb részen. Lehet a képen is látni, hogy a teteje le van nyitva. Egyszerûen szétcsúsztatható, ha a reteszt lepattintom, és nincs útban. Majd írj, hogy mi újság!

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Apr 6 2006, 07:13 PM
Létrehozva: #37

Abszolút kezdő
*

pofonfa! Hasonló van nekünk is, barna az elsó része, két etetõje van, csak sûrûbb a rácsozata és nem nyitható a teteje. A hegyinek persze mi is ilyesmit képzeltünk el... Majd lesz valamilyen... A papit meg várjuk és majd írok!

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Apr 6 2006, 07:32 PM
Létrehozva: #38

Abszolút kezdő
*

Tranek!! Pofonfa!! A Füzfa jó neki,hasonloan a nem mérgezö gyümölcs,nyár,és nyirfákhoz,mind ülörudnak,mind rágcsálnivalonak tökéletesek!! A Bükk és a Tölgy a viaszos,kemény levelei miatt nehezen emészthetö,ezért csak az ágvégi,friss,puha,viaszmentes levelek hagyhatoak az ülörudnak,és rágcsálnivalonak amugy tökéletes ülörudak végén!! Én Is csak igy tettem be az ágakat,és a rudakat,a röpdékbe,és a kalitkákba!! A Kaki csak vékonyvégü csipesszel szedhetö ki,a billentyüet közül!! A Szobatisztaságos hozzászolásomat már kétszer kitörölte ez a ...................... nem is tudom én micsida,ez az egyetlen hiba,ezel az oldallal,de majd leirom a worldbe,és bemásolom ide is!! Várom,a válaszokat!! Sziasztok!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Apr 15 2006, 05:00 PM
Létrehozva: #39

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Ma majdnem nem lett papim. Szabadon volt engedve a lakásban, bent a nappaliban, és vendégek jöttek, gyerekekkel. Mikor jöttem ki a nappaliból, a madár utánam, mert nem akar kiengedni, ha meglátja, hogy közelítek az ajtó felé, repül a fejemre, vagy az ajtó résének. Na, most kirepült a konyhába, a gyerekek meg jöttek be az udvarról, a bejárati ajtó tárva-nyitva. Marci rögtön irányt vett. Szó szerint kapott egy pofont, véletlenül, ahogy próbáltam megakadályozni, de ez volt a szerencse, mert be tudtam csapni az ajtót az orra elõtt kb.10 cm-rel. Hát... leizzadtam egy pillanatra. A múltkor meg szintén életveszélybe került, mert akkor meg a macskám szökött be, a madár pedig békésen szendergett a fotel karfáján. Meg se rezzent, gondolom, azt se tudta, mi az a fekete. Én, mint a sz...ótyúk, a madár körül, a fiam meg a macsot próbálta megfogni és kirakni. Hiába, kertes házban zajlik az élet. Lehet, egy számmal nagyobb madarat kellett volna választani, ami már nem esik a zsákmány kategóriába, de mostmár mindegy, túléltük. És mostmár úgy megszerettük. De hogy beszélni nem fog megtanulni, az biztos. Szerintem már próbálgatná a hangokat, ha lenne hozzá ingerenciája. Nem baj, így is egy cuki. Már egyre több mindent megkóstol, az almát már nagyon szereti.::cs

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Apr 15 2006, 07:45 PM
Létrehozva: #40

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! A Gyerekekel amugyis vigyázni kell,a 6-10 év alattiak nyulkálása,zsivajgása ingerli az állatok,és a madarak nagytöbbségét,igy a hegyipapikat is!! Ez Egy területvédö fajta,és föleg a nászidöszakos,eröszakos himek,kissé gorombán adhatnak választ,egy kisgyerek oktalan közeledésére!! A Macskák nálam már kaptak jó pár frászt a madaraktol,többekközt Cirmike......A Hegyipapi himnek nem tetsze,hogy Cirmike az odujukhoz legközelebb esö röpdefajnál mosakodik,ugyhogy a HegyipapiHim ráugrott a rácsra,Cirmikét ,meg mintha puskábol lötték volna ki!! Az Araröpdénél egyszer belogott a rarka,és több sem kellett Alvaronak,a legnagyobb Zöldszárnyu AraHimnek,ojat rántott szegény Cirmikén,hogy Cirmike Azota Még a pintyröpdét is elkerüli!! Ez Is ojan kedves kiscica....két évesen a fél várost ismeri,azokkal az élen,akiktöl kaját lehet kunyizni....néha már azt is elfelkejtem,hogy az enmyém....nászidöszakkor,az, ivartalanitása ellenére napokra eltünik,és az egérfoigás is távol ál töle....Erre Van a szarka!!:) Nah De most,térjünk vissza,a papikhoz!! A Hegyipapik szeretnek utánozgatni,de mintha a tudatos tanitásra immunisak lennének....amugy persze mindent megtanulnak,önszorgalombol!! Az Alma nagy kedvencük,a salátával,és a mazsolával együtt,hogy a Fürtöskölest meg sem emlitsem!! Amugy,ha a nyári melegben nagyon erösen,intenziven vedleni kezd,esetleg ingerültebb lesz,az érintésre,keresi a hüvösebb hejeket,nem kell,majd meglepödni,hiszen a nevében is benne van,hogy magasabban fekvö,hüvösebb területeken él,igy a tollazata is a klima ellenére,ennek megfelelöen,vastag,amit nyáron megritkit némileg!! Amugy ha kirepül,és mázlid van,visszajön hozzád,de azért ne probáld ki!! A Zöldes szineivel szinte világit,egy éhes héja számára,ami után sajnos nem repülhetünk,és néha a semmiböl tünnek elö,ugyhogy a szabad teret inkább csak levegözéskor,a kalitkábol lássa!! Te gondoltál már arra,hogyha kirándulni mentek,magatokkal viszitek,egy nyugisabb hejre,mint egy piknik a réten,stb!! Egy Vizpermetezö társaságában a tulmeleg esetére,számárta is kellemes lehet,a friss,hegyi,vagy csak egyszerüen friss,levegö!! Én Vittem már ki levegözni madarakat,tetszett nekik,kaptak fürdöt,föleg vizpermetet,nagyon élveztük mindketten!! Igy,mondjuk ez inkább a galambokra vonatkozik....ha legjobbesetben napi endszerességgel elhalad,egy utvonalon,eltévedve,effölé repülve,könnyen hazatalál!! Hallotam már,hogy Papiknál ios bevált,de azért te ne probáld ki!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

4 Oldal V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
6 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (6 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 06:48 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum