Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jun 19 2006, 08:16 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,177 |
Sziasztok!
Nem voltam pár napig, mert lakásvásárlásunk a végsõ fázisba lépett és mint a reklám is mondja, "banki ügyintézkedés", "elhúzódás"... :-)
Nos, Diego nagyon aranyos, bár a hétvégén már annyira nem volt aranyos, mert valamiért elég sokat kiabál. Eleinte csak ha éhes volt, akkor nyavalygott, most már közvetlenül az etetés után is és nem tudjuk, hogy miért. Kaját az kap, amit a tenyésztõ mondott, van neki darabos táplálék is, azt is eszi....
Most pl. csöndben van, de egy félórája még nyavalygás volt... Van valami ötletetek?
Eddig úgy voltunk vele, hogy a kaja miatt ilyen, de most már nem vagyunk magunkban biztosak. Kaját kap eleget, ha már nem éhes, akkor nem hagyja magát etetni. Kicsit aggódunk, nehogy beteg legyen vagy nem is tudom...Néha ha nem foglalkozunk vele, akkor nyugszik meg, néha meg az a jó, ha foglalkozunk vele. Nem tudunk rajta kiigazodni... Majd fel fogom hívni a Deák urat. Ha nem foglalkoznánk vele eleget, vagy nem kapna elég kaját, akkor megérteném, de így nem tudom mi a baja és zavar, hogy nem tudom.
Egyébként már ránkszáll, keres minket, a társaságunkat, Nicóval is jól megvan(Nicó etetné!!!), együtt repkednek és nagyon sokat fejlõdött a repülési tudása is. Reggel õ ébreszt minket, mert gyakorol a szárnyaival, amint besüt a nap szobába. Utána csendben van, csak etetéskor kezdi el megint. Érdekes, hogy Nicó amint lekapcsolom a lámpát már megy is a helyére és alszik. Reggel is eszeget meg minden, de hangoskodni sosem szokott azelõtt, hogy felhúznánk a redõnyt és ténylegesen "nappal" legyen a szobában. Diego bezzeg nem így viselkedik... :-)
Na mindegy, most ez van, majd meglátjuk, hogy mint Deák úr.
|
|
|
|
Jun 21 2006, 07:59 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,632 |
Sziasztok ujjra!!
Bocsika,hogy ien sokáig hanyagoltam a forumot,de egy nimfa és egy rubintrozi fioka kézzel nevelésde maradt rám,napos kortol,Mert a tul népes fészekalj miatt kiszorultak az odubol!!
Most se tudtam teljesen véggolvasbni a forumot,mert a fiokák kegyetlenl behajtják rajtam a kétoránkénti etetést,de pár kérdésre azért válaszolok!!
Pofonfa!!
A Beók lágyevõk,ezért a más emésztörendszerük miatt igencsak büdöset üritenek!!
Nem Mondanám,hogy orrfacsaró bûz,de a szaga leginkább az emberi ürülékére emlékeztet,de a bûzölgés a napi takaritással elkerülhetõ!!
Ha Csakis és kizárolag Beó Granulátummal etetnéd öket,mérséklödne a szaga,de akármit is ir a tudomány,a tápokban sincsen meg minden,egy kis zöld,gyümölcs,zöldség,tojás,kekszes lágyeleség,és a lisztkukac sem hiányozhat,de az emésztés az emésztés,ez van!!:)
A kalitka aljára némi homokkal kevert miau deo gran,vagy egyéb alomszagtalanito granulátum mérsékeli a szagot,bár én ezt nem ajánlom,mert a kiváncsi beok ebböl lenyelve megbetegedhetnek!!
Viszont az állando homok és vizfürdö lehetösége elötte kell,hogy áljon,mert külömben az aljzaton,a homokban,kotorászo,esetleg a már piszkos homokban fürdözö beok tolla is bebüdösödhet!!
AZ Ismerösömnél a két beopárnál négy-négyes eloszlásban van nyolc négynapos fioka,azok még nem keltek el,félretetessek belölük??
Nálam meg a jó öreg páros szintén költ,pontosabban kettö,de leleményesebbek,mint azt gondolnám!!
Mivel egy röpdében vannak a hegyikkel,igy a legnagyobb,domináns hegyipár oduja melletti kettöt foglalták el,és a hegyi him ojan elszántan védi oduja területét,hogy nemcsak az ö fiokáit,de a beokét sem tudtam megszámolni,mert nem tul kellemes dolog,amikor a hegyi him a tarkomon,és a fejemen élesiti a csörét!!:)
Pertsze a beokat odaengedte....a kis árulo!!:)
Tranek!!
Gratulálkok,az ujj papidhoz,sok örömet kivánok hozzá!!
Már eszik magot,és mennyi idös is pontosan??
A Nemét már tudod??,
Egyébként most arra nagyon figyelj,hogy ne hanyagold el Nicót,mert anak depresszio lesz a vége!!
Probáld meg a két papit ugy összeszoktatni,hogy mindkettö kint van,és mondjuk Nicó a válladon ül,mig a kicsit eteted,aztán közösen játszhatnak,ismrkedhetnek,barátkozhatnak a szönyegen mondjuk,ugy,hogy te is melettük ülsz,a földön,igy ha bármeik elbizonytalanodna,hozzád fordulhat!!
Mi A Neve a hegyidnek??
Amugy játékkor mindig legyen nálad kaja,csemege,amivel ha hozzád lép megjutalmazhatod,igy megtanul majd a válladra szállni,megbizik majd benned,és nem Kell Majd alkalmaznod a "Repülj ide,ha enni kérsz" trükköt,tanitáskor!!
Várom,a válaszotokat!!
Sziasztok!!:)
|
|
|
|
Jun 21 2006, 08:01 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,632 |
Jah!!
Az elöbb elfelejtetem megkérdezni...a ti hegyieitek mien hangot adnak??
Mert az enyéim eleinte a nimfához hasonloan visitoztak,de mostanra csak a többiek hangját utánozzák,és már szinte nem is tudom,hogy mien az eredet hangjuk!!:)
Várom,a válaszotokat!!
Sziasztok!!:)
|
|
|
|
Jun 21 2006, 11:38 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,177 |
Arapara!
Diegonak hívjuk, valószínûleg fiú, kicsit sárgásabb már...
Egyébként tyutyutyu-zik, meg rikácsol, amikor enni kér. Állítólag szombaton több hangot is próbálgatott, csak én nem voltam otthon.
Nicóval nics gond, várjuk, hogy szelídül-e amiatt, hogy látja Diegót rajtunk mászkálni meg ilyenek, de még nem nagyon volt semmi.
MAgokat még csak csipegeti, a csíráztatott fekete napraforgót simán kibontja, de még nem tökéletes a technikája. Keményebb magokkal még bajlódik.
Az almát már eszi, nagyon ízlik neki, epret is kóstolt már, mást még nem nagyon. Ja, de. Petrezselyem zöldjét is kóstolta már, az is ízlett neki.
|
|
|
|
Jun 29 2006, 08:46 AM
Létrehozva:
|
|
|
Nagy itt a csend, úgyhogy megtöröm... :-)
Eléggé el vagyok foglalva a lakás ügyeivel, úgyhogy nem nagyon írtam... A madárka köszöni szépen jól van, egyre önállóbb, ma reggel már végképp nem volt etetés kanállal, hanem csak friss alma-répa-kukorica-stb. kerültek be a kistálkájába, meg persze magok. Már tegnap is a reggeli etetéskor alig adtam neki kaját, hogy kénytelen legyen darabosat enni. Este persze megtömtük, evett is rendesen, de át akarok állni a napi egy etetésre.
Aztán majd lassan az is elmaradhat...
Egyébként már elég sokszor a fejünkre száll, igaz az én rövid hajam nem mindig elég a kapaszkodáshoz és akkor megy a kaparás a fejemen... :-) Ha tévét nézünk, akkor leszáll közünk és mindenünket megkóstolgatja, és ahogy pofonfa Marcija, Diego is megkóstolta a szempillánkat... A távirányító gombjai is bejönnek, de eljátszik szinte mindennel. Ablakpárkányon is sokat üldögél, ott kilát, nézi az emberek, állatok mozgását...
Kiabálni még mindig kiabál, bár már kevésbé, legjobban a kaliton kívûl szeret lenni, de úgy nem akarjuk kint hagyni, hogy nem vagyunk otthon.
Nagyhirtelen ennyi...
Ti is írjatok!
|
|
|
|
Jul 13 2006, 05:45 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,160 |
Hazajöttünk. Voltunk nyaralni.
Marci két hétig pótpapával volt. Szegény apukám jött minden nap.
Õ alapvetõen nem szerette a papagájokat, és most õ lett a pótpapa. Azóta minden héten háromszor érdeklõdik, hogy mi van Marcival. Én mondtam neki, hogy minden este engedje ki egy pár órára. Ezt õ úgy értelmezte, hogy a madár két hétig kint lakott. (Bár egyszer állítólag bezárta.) Egy zacskó tollat porszívóztam össze. Most vedlik.
Együtt nézték apuval a tévét, puszikat küldött neki, ült a karján, és igazgatta a szõrt, és remekül elvoltak. Most velem kell újra megbarátkoznia, mert mióta hazajöttünk, egy kicsit tartózkodóbb lett.
De papagájul egyre kevesebbet csicsereg. Igaz, emberül se tud. Csattog, és dallamokat fütyül. Különösen akkor, ha estefelé a kalitkájában ül, és mi ott vagyunk a szobában. Néha etetõ mozgás szerûséget csinál, a felsõ testét föl le himbálja. Akkor is, ha mi ezt csináljuk elõtte. Meg ha csücsörítek, akkor a szám szélét kóstolgatja, de nem csíp, csak ízlelget. Szerintem kaját keres benne.
Gyorsan befejezem, mert az elõbb kikapcsolta a számítógépet, és elveszett a levél.
Írjatok, mizujs!!!!
|
|
|
|
Jul 17 2006, 10:56 AM
Létrehozva:
|
|
|
Őrülök, hogy végre megint van valaki a fórumon…
Jó volt a nyaralás? Az idõ is egész jó volt, nem?
Nálunk nincs sok változás(azon kívûl, hogy átköltöztünk, most már saját lakásba), növöget a madárka, már egész komoly hosszúságú a farka is, majd rakok képet róla, mert most megint csináltam pár képet.
Egyébként már csak önállóan eszik, nem kap tõlünk „bébipapit”. Még néha kéreget, de mivel nem kap sosem, így már egészen leszokott a nyavalygásról. Inkább továbbra is csak tyutyutyu-zik, meg néha nyekereg. Azt, hogy valamit utánozna, azt nem vettük még észre. Aminek nagyon örülünk, hogy ha szólunk neki, akkor egybõl mindig visszaszól, tehát reagál.
Esténként van idõnk foglalkozni az urasággal, ilyenkor mi is TV-t nézünk közösen, bár nem igazán figyel oda, mindig elveszti a fonalat… Inkább rajtunk járkál, mindent megkóstol, szereti a frissen mosott ruhákat lepottyantani, illetve a szabad testfelületeken mászkálni, ahol a körmével megfelelõ mélységû karmolásokat tud ejteni…
Most még azon gondolkodtam, hogy a homokot le fogom cserélni kavicsra vagy legvégsõ esetben újságpapírra. Elég sokat mozog a kalitkában a madárka és egy óra alatt nagyon nagy rendetlenséget csinál… Még ha csak a magot szórná ki, azzal nem lenne baj, de a homok elég gáz. Sokszor próbálgatja a szárnyát a kaliton belül, mintha el akarna szállni kalitkástul, ami nem baj, mert erõsíti a szárnyát, de homok olyankor mindenfelé repked, pedig nagypapagájoknak való…
Majd meglátom.
Nálatok hogy van ez megoldva? Kavicsoztok, papíroztok?
|
|
|
|
Jul 17 2006, 05:10 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,160 |
Sziasztok
Tranek! Én macskaalmot teszek a kalitka aljára, de az majdnem ugyanolyan, mint a homok. Nekem nem nagy baj, mert a kalitkában nem akar repkedni Marci, csak totyog, meg mászik. De emlékszem, mikor a nimfáimnak kicsinyeik voltak. Na, azok aztán tényleg a kalitkával együtt akartak szálldosni. Akkor semmit sem raktam az aljára. Inkább súroltam.
Viszont egyszer egy díszhal madár boltban láttam egy szõnyegszerût, olyan volt, mint egy darab zöld filc. Állítólag kalitka aljába való, csak ki kell dobni, ha elkoszolódik, és szintén állítólag az sem baj, ha a madár megcsócsálja. Akkor még gondolkoztam is, hogy megveszem, aztán elfelejtkeztem róla. Most jutott eszembe, hogy kérdezted.
|
|
|
|
Sep 28 2006, 08:05 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,440 |
Néhány a fórumhoz kapcsolható weboldal:
www.ausztralpapagajfajok.lap.hu
www.diszmadar.lap.hu
www.diszmadarkiallitas2006.nevjegy.com
www.avicultura.adattar.com
üdv
|
|
|
|
Jun 23 2007, 02:02 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,615 |
Sziasztok!!
Nem tudja valaki,hogy a hegyi papagáj tanítható e beszédre?
|
|
|
|
Aug 23 2007, 05:10 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 65,426 |
Eszterke, elméletileg meg lehet tanítani a hegyi papagájt beszélni, de nekem is pont ez a fogas kérdés mert nekem kézzel nevelt van (nem én neveltem hanem a tenyésztõ) de a tenyésztõ azt mondta nekem hogy nem hajlamos megtanulni, mert kézbõl nevelt. Akkor most igaza van vagy sem?
|
|
|
|
Aug 31 2007, 04:18 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 65,426 |
KÉpzeljétek nekem mekkora bajom van...Az én drága papagájom (Benõ) épp ma néztem hegyi papagájos oldalakat és szegényem pont úgy néz ki mint a tojók! Lehet hogy õk írták rosszul vagy télleg lány, majd elválik ha tojni kezd :D:tapsi
|
|
|
|
Sep 10 2007, 05:40 PM
Létrehozva:
|
|
|
Szia!
Nekem már két éves a hegyi papagájom, hím.
Nem tudom, neked mennyiidõs, de az enyém kb. egy éves korára sárgult ki. Azelõtt olyan szép tojószínû volt, és én is izgultam, hogy mi lesz.
Aztán egy vedlés után már szép színe lett.
Beszéd. Szerintem nem lehet megtanítani igazán beszélni, nem az a fajta. Ha nagyon ügyes, akkor esetleg egy-két szót mondhat, de nem olyan szép tisztán. Nekem annyit mond, hogy szia, de ezt is annyira madárul, hogy egy idegen nem is értené, én is onnan tudom, hogy az én sziámra mondja vissza.
Valahol olvastam, hogy mondja a madár a nevét, és még egy-két szót.
Viszont aranyosan fütyülgetünk egymásnak oda-vissza, ismétli, néha cifrázza, meg brekeg, és egyáltalán nem hangos, esetleg reggelente sípol egy kicsit.
|
|
|
|
Sep 23 2007, 06:07 PM
Létrehozva:
|
|
|
Megkérdeztem! TOJÓÓÓÓ! Nem baj, marad Benõ a neve!:)))
|
|
|
|
Nov 5 2007, 05:01 PM
Létrehozva:
|
|
|
háááát ez a fórum kicsit halott...
|
|
|
|
Jan 13 2008, 11:32 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 70,790 |
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy kis hegyi papit, elsõ papagájom és ma láttam rajt, hogy gubbaszt. Nem olyan villámgyorsan cirkált a kalitkába, mint szokott, nagyon álmos a pofija és felfújja magát.
Védett helyen van, nem közel a kandallóhoz, ha az ajtókat nyitogatjuk nrm rá megy a hideg.
Mi lehet a baja? Lécci segítsetek!!!
|
|
|
|
Apr 7 2009, 03:25 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 86,720 |
Nahát én is azt keresek, már megörültem, h ezt dobta kia a google, gondoltam végre lesz :) de Te is csak keresel :(( Mindenki keres, de senki nem talál..
|
|
|
|
Oct 8 2010, 06:46 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 8-October 10 Azonosító: 102,520 |
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 06:46 AM |