IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

4 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hegyi papagáj
Sky
hozzászólás Apr 8 2009, 10:42 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 86,635

Sziasztok, Fiatal hullámospapagájom baleset érte, Azt kérdezem,hogy vissza nől egy papagáj faroktolla??? Lécci válaszoljatok,nagyon szomorú lettem.
Go to the top of the page

+Quote Post
Sky
hozzászólás Apr 8 2009, 10:47 PM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 86,635

Sziasztok, Fiatal hullámospapagájom baleset érte, Azt kérdezem,hogy vissza nől egy papagáj faroktolla??? Lécci válaszoljatok,nagyon szomorú lettem.

+Quote Post
Viol
hozzászólás Mar 3 2006, 11:49 AM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 85,216

még hogy szemet meresztget :);brekk

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 3 2006, 03:26 PM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,177

Yesssss! Most már itt beszélhetünk a hegyikrõl!!! :-) Már várom az április végét, akkor hozhatjuk majd el. Kíváncsi leszek, hogy illeszkedik be a mindennapjainkba. Most ugye énekesünk van, ez azért jóval nagyobb madárka, ami eleinte biztos fura lesz... Pofonfa: jövõ héttõl várjuk a beszámolódat!!!

+Quote Post
Viol
hozzászólás Mar 3 2006, 04:45 PM
Létrehozva: #5

Abszolút kezdő
*

Én találtam cikket is róla :) http://www.haziallat.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=616 bár én aszittem, máshogy néz ki :)):)))

+Quote Post
Viol
hozzászólás Mar 3 2006, 04:47 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

haklló, van itt vki ?? :)

+Quote Post
Viol
hozzászólás Mar 3 2006, 04:48 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

akkor, majd késõbb :))

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 3 2006, 06:26 PM
Létrehozva: #8

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,160

Nem túl jó képek. Így néz ki, csak az arányai mások. A hím a sárgás, a tojó a zöldes. Olyan a testfelépítése, mint a nimfáknak, csak kb. 2-szer akkorák. Én is meglepõdtem, mikor élõben láttam elõször. Miskolcon, az egyik állatkereskedésben van egy összeszokott ivarérett pár , ahogy a múltkor néztem, a tojó már az odúban volt. Nagyon szépek élõben. Az az érdekes, hogy olyan keveset lehet róla olvasni, mindenhol ugyanazokat a mondatokat találom, és csak nagyon általánosan. A tenyésztõ, akitõl veszem, azt mondta, hogy mostanában kiment a divatból. Találtam több tenyésztõt is, akiknek van ilyen madara, valahogy mégsem fut a szekere. Általában nem kézzel nevelik, mert nem éri meg. Én sokféle papagájos oldalon kérdezgettem fórumon, hogy akinek van, írjon róla konkrétan, de nem jött válasz.Tenyésztõktõl érdeklõdtem végül, õk adtak róla információt. Pedig az az igazi, haaz mesél a madárról, akinek van, de nem eladni akarja. Remélem, most itt már lesz ilyen. Én kíváncsian várom. Pl: beszél? Vagy csak írják? Meg minden féle más.

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 4 2006, 07:33 PM
Létrehozva: #9

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,632

Pofonfa!! Őrülök,hogy végre megnyilt,a hegyis topik is!! Te kérted,és ha igen,akkor hogyan?? Amugy a hegyi beszél,a párjának is ezzel udvarol néha,de a füötyülés megtanulására sokkal fogékonyabb,mint a beszédre!! A magkaján kivül a kedvencük általkában,a mazsola,de a földimogyoroi feltörése akár fél,két orára is lefoglalhatja öket,a kicsik a hátukon fekve,orákig törögetik,a nagyok a lábukkal megfogva 10 perc alatt elláthatják a baját,de kivétel nélkül,az elfogyasztásának a kétszázadik mogyoro után is uri kajához illö figyelmet forditanak!! Persze más a hejzet,ha kiskorátol kezdve mogyit lát a táníyérjában,de ha megvétele utáni megszokása után naponta kap egyet,esetleg kettöt,élete végéig csemegeként fogja várni,hasonloképpen a háztartási kekszet,esetleg a lisztkukacot,de a tökmag,az aszaltgyümölcs,mazsola,a salátázt és az almát is nagyon szeretik,de mindezen jó kenderkocmadzagra füzve,a végén egy kis csono szénával,friss füvel,vagy répalévéllel még a legmogorvább madarat is játékos fiokává változtatják át!! Hasonlo öröm,a szélpia csörkoptato morzsolása is!! Várom a válaszotokat,és a tapasztalataikat!! Sziasztok!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 4 2006, 08:45 PM
Létrehozva: #10

Abszolút kezdő
*

Neked van hegyid? Milyen? Mennyi idõs? A másik: Mindenhol olvastam a mogyorót. Ez a magyar mogyoró, vagy a földimogyoró? És ha földi, akkor pörkölt? Én a nimfáimnak hiába adtam bármilyen gyümölcsöt, lágyeleséget, répát, sajtot, stb. nem ették meg. Se magában, se keverve. Akkor voltam bajban, mikor nevelték a fiókákat. Aztán fõtt tojással és tyúkhúrral úsztuk meg, nem is volt semmi baj. (Ritkán ráfanyalodtak a répa levelére is). Azért nem ették, mert nem szoktak hozzá fiatalon?

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 4 2006, 08:46 PM
Létrehozva: #11

Abszolút kezdő
*

Ja, én kértem a Hegyi topicot, írtam oda, amit üzentél. Azt írtam, hogy: Szeretnénk ilyet. Él lõn...

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 5 2006, 02:31 PM
Létrehozva: #12

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! Azt hittem,hogy már mondtam,de ugylátszik nem mondtam még,egy 4éves hegyipár,és két db kétéves fiokájuk van nekem!! Amugy a nimfák,ha fiatalon hozzászoknak az iesmihez,és szeretik,felnöttkortban is szeretni fogják!! Ez minden fajra igaz!! A mogyoró,a jó öreg 8-as alakú amerikai mogyoró,mindenhol kapható,de a pörkölt hejett mindig válaszd a simát!! Az nekik is a termélszetes,nem a pörkölt,vagy a sós!! A magyar famogyoró tul kemény nekik,és fogás sem esik rajta,a terméstokja szárazon jó játék nekik,nedvesen azonban ragadós!! Ha fel tudják törni,ez is ehetõ,a barackmaghoz,és a diohoz,a tökmaghoh,és az elöbb emlitett amerikai mogyoróhoz hasonloan!! A répalevelet is szeretik,a saláta és az alma a favorit,mde vigyázok,mégha almacsutkát is adok nekik,a ciántartamú magot mindig kiszedem!! A fürtösköles is nagy kedvencük!! Ez általában sárgaköles,de vöröskölest is láttam már fürtösben!! A lisztkukacot nálam föleg a fiatalok,de néha az öregek is megeszik!! A szépiacsont csörkoptatot is szeretik,a mézeskarikát is,bárr ezutobbit én is elö tudom állitani!! Kis botokat,vagy fenyütobozt lekenek mézzel,és leszorom magokkal,és hagyom megszáradni!! Kissé anyagigényesebb megoldás,a kis edénybe méz és nagyon sok mag bekeverése,amibe madzagot logatok!! Ez rászárad,és felakasztható lesz,a kajajáték!! Madzagnak mindig tartós,de morzsolható kenderkócmadzagot használok,ennek rostjainak lenyelése nem káros a madárkának,rostanyagainak rágcsálása tisztitja a csor repedéseit,cikkcakkjait,ezért minden hétvégén,egy-egy tizcentis darabot mindenki kap,ebböl az emészthetö madzagbol!! Az oduméretröl,a jövöre tekintettel:az amazonodu tökéletes nekik,de ha más nincsen,a nimfaodut is belakják,vagy a hatalmas araodut is akár!! A kalitkaméret:a 60x40x40-es,esetleg az 50x50x50-es a jó nekik!! A röpdések nálam egy 4mx4mx4m-es röpdében vannak elhejezve!! Ez régen galambröpde volt,ésa a teteje sátorszerüen egy karoval kitámasztott drothálo volt,a papiknak már rendes egyenes csibehálobol készült,amegynek lyukainak átméröje kb 1-2cm!! Várom,a válaszokat,és a tapasztalatokat!! Sziasztok!!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 5 2006, 09:22 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

Arapara! És az olyan gyümölcsök, ami télen van: Kivi, banán, narancs, adható? És ha igen, akkor hogyan? Cikkekre szedve? Bár ezek szerintem túl lédúsak, nem hiszem, hogy jó. A diót, ha félbetöröm, akkor elszórakoznak vele? Vagy meg kell pucolni? Esetleg darálva, összekeverve a magokkal? Vagy sajttal?, mézzel? A fürtöskölest és a vitaminrudat a nimfák is szerették ledarálni, de sok kárba veszett, nem ették meg, csak lekopaszították. A magkeverék az jó, ami a nimfáé? Vagy más is kell bele?

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 6 2006, 11:26 AM
Létrehozva: #14

Abszolút kezdő
*

Pofonfa!! Ezek a gyümölcsök,föleg a banán,cikkekre szedve és karikában is adhatoak,nem tul levesesek nekik,bár egyedektöl függ,hogy megeszik-e,vagy nem!! A dio minden formában adhato nekik,legjobb kis darabokra vágva,de én mézet még sürün bekeverve sem adok nekik,csak száritva,mert a csörükre ragad,és tollászkodás közben lemoshatatlanul összekenik magukat!! A dio mézesrudban,is alkalmazhato,de ez a nyári melegen romlando,ha sokat veszel,vagy csinálsz,fagyaszd le!! A nimfakaja jó nekik,de én szoktam venni még külön hegyi,vagy amazonkeveréket is nekik!! Az aszalt gyümölcs,föleg a mazsola,nagy kedvencük!! A fürtösköles és a mézesrud néha nem a kaja,inkább a játéklistájukon szerepel!! Minél idösebb a madár,annál inkább kiváncsi,mint játékos lesz,egyre inkább eszik,mint játszik majd!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 8 2006, 09:04 AM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

Képzeljétek, a tenyésztõnek írtam, hogy mikor lesz aktuális a madárka, meg hogy mennyi idõsen lehet elvinni, stb., mire kiderlt, hogy sajnos még nem tojtak le a hegyijei... :-( Pedig amikor elõjegyeztettük, április végére mondta, hogy akkor lehet elvinni õket, de így 20-25 nap kotlással és 50 nap önállóvá válással(vagy ha hamarabb elvihetjük, akkor is minimum38 nappal számolva) még több, mint két és fél hónap, azaz május vége lesz belõle... Hát ez egy kicsit letört minket, mert már nagyon várjuk. Tényleg, nemek mennyire különböztethetõk meg fiatalkorban a hegyiknél? Van valamilyen viselkedési különbség a hímeknél és tojóknál? Várom a válaszokat!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 8 2006, 09:10 PM
Létrehozva: #16

Abszolút kezdő
*

Én már több tenyésztõt is hívtam régebben a hegyi miatt, de nem volt náluk kézzel nvelt. Mindegyik azt mondta, hogy fiatal hegyik május környékén vannak, és ha van második költés, akkor szeptemberben. Csodálkoztam is, hogy áprilist mondtak. Most csak tavalyi madarat tudsz venni, bárhol kérdeznéd. Az enyém is szeptemberi költésbõl maradt, amit kézzel nevelt, és már több hónapja a röpdében él a többivel. Úgyhogy nem lesz azonnal teljesen szelíd. Én is kíváncsi vagyok, hogy fogunk majd összebarátkozni. Pénteken délben hozzák, már nagyon várom, remélem átvészeli az utat.

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 8 2006, 09:12 PM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

Ja, azt írják, hogy a fiatalok hasonlítanak a nemnek megfelelõ színre, csak fakóbbak, és 15 hónapos korra színesednek ki teljesen. A hím sárgás, a tojó olajzöld.

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 9 2006, 08:45 AM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Pofonfa! Neked hím lesz vagy tojó? Ha már otthon lesz a papi, akkor készíthetnél róla képeket és felrakhatnád valahova. Kíváncsi vagyok mindenre, elvégre nekünk is ilyen madarunk lesz és szeretnék minél több tapasztalatot gyûjteni velük kapcsolatban. És mi lesz a neve? Mi is egy ideje már azon gondolkodunk, de még nincs konkrét ötletünk. Nem akarunk tucatnevet, meg olyat akarunk, ami valamennyire jellemzi a madarat. Írj!

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Mar 10 2006, 08:59 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Hahó! Elhozták a papit, itt van! Szegény, elég kalandosan ért ide, mert csütörtök reggel hozták el a tenyésztõtõl, a napot egy étterem fûtött raktárában töltötte, fûtött helyen, azután éjjel utazott, majd egy bérházi lakásban aludt .És már péntek délben haza is ért. Ahhoz képest nyugodt, ül a rúdon, nézelõdik, eszeget. Nem fél, ha közel megyünk a kalitkához, de ha meg akarjuk érinteni, nyitogatja a csõrét felénk. A neve Marcipán, de csak Marcinak hívjuk. Beszélgettem neki, halkan, lassan mozgunk a közelében, hogy ne riadjon meg. Állítólag hím, de még nem olyan szép sárga a színe. Inkább zöldes. Bár úgy tudom, csak egy éves kora utánra színesedik ki. Majd csinálok róla képet késõbb, nem akarom megijeszteni a vaku villanásával. Szuper, szép a kalitkája is, amit a madárral együtt vettem. Majd még írok, ha már jobban megismerkedtünk.

+Quote Post
Tranek
hozzászólás Mar 11 2006, 08:39 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Már vártam pofonfa, hogy jelentkezz, hogy megvan-e már a papi és hogy hogyan viselkedik... :-) Őrülök, hogy épségben megérkezett... Ha lesznek képek, illetve fejlemények, akkor azt mindenképpen oszd meg majd velünk! Egyébként csütörtökön egy állatkereskedésben megsimoghattam egy barátpapit, nagyon jópofa volt. Élõben még nem láttam barátpapagájt, nagyon szép madárkák ezek is, de persze a hegyik szebbek... :-)

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

4 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 07:20 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum