IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

112 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hullámospapagáj
Guest__*
hozzászólás Mar 2 2004, 05:35 AM
Létrehozva: #81

Guests

Ketten vannak párban. Szoktak kapni valamikor salátát, most adtam nekik káposztát is. Egyébként gondoltunk már vitaminhiányra, de nem tom mi lehet vele..köszi, hogy segítesz!!
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 3 2004, 10:11 AM
Létrehozva: #82

Guests

Flippy: A saját hullámos papagájomból kiindulva: - Az első nap olyan félénk volt, hogy örült, hogy talált egy zugot a kalitkában. Szerintem egy pár napig mindenképpen hagyd békén, jobb, ha messziről figyel. Csak akkor nyúlj a kalitkába (nem a madárhoz), ha feltétlenül szükséges (etetés, itatás, takarítás). - Mikor már kezd kíváncsiskodni, akkor lehet hozzá beszélni (beszédre tanítani). Amíg fél, ennek semmi értelme nem lenne. KÖzben már barátkozik, meg lehet próbálni a rácson át kézből etetni. Amikor már elfogadja, akkor lehet kis idő múlva megpróbálni benyúlni a kalitkába hozzá (elsőre biztos nem fog sikerülni, vagy elmenekül a kalitka "biztonságos"-nak vélt részébe, vagy megpróbál kicsit megcsípni). De nem kell feladni, viszont lényeges, hogy a fokozatosság elvét be kell tartani!! - Ha már jól tűri, hogy hozzányúlsz, akkor lehet megpróbálni az ujjadra ültetni, és ha már "jól ül" - nos, akkor már ki is engedhető az általános szabályok (lefüggönyözözött ablakok és tükrök, zárt ajtók-ablakok stb.) betartása mellett.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 3 2004, 06:07 PM
Létrehozva: #83

Guests

Sziasztok! Vercsinek: Ha nem vitaminhiány, akkor valamelyik agresszív? Fiú "akar" valamit, de a lány fészek nélkül nem hagyja magát, vagy a lánynak nem szimpi a "papucsférj"? Szük a kalitka? Fürtösköles, mézeskarika és egyébb unaloműzők vannak?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 4 2004, 05:23 AM
Létrehozva: #84

Guests

Már adtunk nekik főtt tojást is, meg salátát is fognak kapni. Mindegyiket szeretik. Nem szoktak agresszívek lenni. Puszilkodnak, "tollásztatják" egymást. Igaz valamikor összekapnak, de nem komolyan. Játékaik is vannak, a kalitka pedig egy nagyobb papagáj számára lett létesítve. Egyébként még csak 5 hónap körüliek.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 4 2004, 01:57 PM
Létrehozva: #85

Guests

Kössz a tanácsot Ádám! Tényleg teljesen rendbejött a papagájom.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 4 2004, 02:25 PM
Létrehozva: #86

Guests

Köszi plimplin! Szerdán(márc 3.)meglett a papagájom. Még félénk, de annak örülök hogy már evett, ugyanis írták, hogy keveset fog enni... Mégegyszer köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 4 2004, 02:28 PM
Létrehozva: #87

Guests

Tyúk! Szívesen! :) Máskor is kérdezz nyugodtan.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 6 2004, 05:12 PM
Létrehozva: #88

Guests

Most kaptam én is szerdán egy papagájt, Pityukát. Tegnap, amikor odament az etetőtáljához enni, én beszéltem hozzá, és azóta ha közel megyek és beszélek hozzá, az esetk többségében nekiáll enni. Normális ez? Előre is köszi a válszokat. Mindenki akinek különböző a véleménye a másétól, légyszí írjon.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 6 2004, 10:23 PM
Létrehozva: #89

Guests

Persze,hogy normális dolog.Így próbál kapcsolatot teremteni veled.Barátkozik és közben színleli,hogy eszik pedig figyel téged.Na további jó barátkozást Pityukával.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 7 2004, 01:30 PM
Létrehozva: #90

Guests

Köszi Hilda a választ! Már rácson át elfogadja a kézből etetést(salátalevél).

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 8 2004, 05:50 AM
Létrehozva: #91

Guests

Most egy kis vitaminkúrára fogtam a paikáimat, remélem lesz hatása, és nem fogják kiszedni a tollaikat. Mit gondoltok erről?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 8 2004, 01:35 PM
Létrehozva: #92

Guests

Sziasztok, 2 hónapja vettem a papagájaim, de nagyon félek, hogy esetleg megbetegedhetnek,mert a magokon kívül más kaját nem hajlandók megenni.Ha hajlandók is egyáltalán megkóstolni,finnyáskodva visszamennek az etetőhöz.Nem tudtok vmi trükköt,hogy ne legyenek ilyen válogatósok? Ja és normális, hogy még nem költenek?Pedig látszólag minden rendben velük, szeretik egymást,egészségesek,de még az odúba is alig akarnak bemászni.Fiatalok lennének?Írjatok légyszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 9 2004, 05:34 AM
Létrehozva: #93

Guests

Az normális, hogy még nem költenek, mivel ahoz minimum egy évesnek kell lenniük, és ugyanolyan színüeknek. Az enyémek sem költenek még.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 9 2004, 11:52 AM
Létrehozva: #94

Guests

Vercsi!Lehet nagyon tájékozatlan vagyok,esetleg félreértek valamit,de mi köze a költésnek ahhoz,hogy egyforma színűek legyenek?Az,hogy 1 évesek legyenek az odáig OK,de a szín,??Ha egyforma színúek lennének akkor nem lenne színváltozat.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 10 2004, 05:36 AM
Létrehozva: #95

Guests

Jó lehet, hogy Neked van igazad, én csak olvastam... Nem értem! Hogy lehetne vitamint adni a papagájoknak, ha nem eszik meg?! Először megették, mejd mikor később is adtan nekik salátát vagy tojást már alig csipkedtek belőle. Mit adjak nekik?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 11 2004, 08:23 PM
Létrehozva: #96

Guests

Vercsi!Lehet kapni vitaminrudakat,aminek sok fajtája van.Gyümölcsös,mézes, stb....Nagyon szeretik a fürtöskét,szintén lehet kapni minden üzletben.Szerintem nem feltétlen kell a salátát erőltetni,ha nem eszik.Szerezz be ilyen vitaminos eleségeket!!!Tavasszal,ha módodban áll szedjél tyúkhurt,persze ólommentes helyről.Ezt általában nagyon szeretik.Sok sikert.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 12 2004, 05:34 AM
Létrehozva: #97

Guests

Köszike a segítséget!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 14 2004, 08:45 AM
Létrehozva: #98

Guests

Alika egy nagyon szelíd teremtés. Csak az a kár,hogy egy ideig nem foglalkoztm velük(kettő van),és eléggé megvadultak. Adjatok tanácsot!!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 14 2004, 06:42 PM
Létrehozva: #99

Guests

Sziasztok! Az újjonan vett hullámos papagájom(1 hete) még nem nagyon szelídült meg de nagyon szeret a karomon ülni (bent a kalitkában) nem szeretném kivenni csak ha jobb idő lesz kint az üvegtető alatt mert a szobában nem szeretném röptetni viszont nagyon szeretne ki jönni föleg amikor beszélek hozzá mindig kiakar jönni mit csináljak?Válaszaitokat előre is köszönöm.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 14 2004, 10:42 PM
Létrehozva: #100

Guests

Sziasztok:vettem nemreg egy kanari madarat.Egyfolytaban tojja a tojasokat,pedig fiunak vettem,es futyulesben is lepipalja a szokott enekeseket.Azt gondolom hogy egy hibrid madarat vehettem aminek koltesi es futyulesi tapasztalatai magas fokon van.Most a nyaka korul korbe,elment a tolla,es nem tudom miert.Gyerek korom ota tenyesztem Edesapamtol vettem at tanult dolgait,es nem tudom hogy mi a baj.Tud valaki segiteni?koszonom elorre is sziasztok

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

112 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 04:10 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum