IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

112 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hullámospapagáj
Guest__*
hozzászólás May 16 2003, 02:39 PM
Létrehozva: #1

Guests

Kiváncsi olvasnám azok tapasztalatait, akiknek sikerült szóra bírniuk ezeket a jószágokat.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás May 20 2003, 09:04 AM
Létrehozva: #2

Guests

Én először csak a nevét tanitottam meg neki, de a kezdetektől eltelt néhány hónap, mire kimondta. Az enyém inkább a hangsúlyt és a szótagszámot meg a magánhangzókat utánozza, úgyhogy igazából csak én értem, mit mond (de ebben következetes). Az első szó után aztán felgyorsult a tanulás, már egész sokat beszél, olyanokat is, amire szándékosan nem is tanitottuk, csak éppen bizonyos szituációkban mondjuk neki. Most kb. 3 éves, és még mindig tanul újat. Ja, és ő is egy tojó papagáj, tehát itt sem állja meg a helyét, hogy csak a him beszélne.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 18 2003, 10:30 AM
Létrehozva: #3

Guests

Én arra lennék kiváncsi, hogy vajh miért nem tojik még mindig a madaram. Adva van két 1 éves hullámos pár. Szemmel láthatólag imádják egymást. A fiú nagy érdeklődést mutat a fészek iránt, a lányzó meg le sem "tojja". Mi lehet az ok? Nem szimpatikus neki az odu? Vagy mégsem elég "sármos" a párja? (Rokonság kizárva)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 8 2003, 07:50 AM
Létrehozva: #4

Guests

Valószinűleg nem szimpatikusak egymásnak. A hullámos papagáj ugyanis maga szeret párt választani, nem elég, ha összezárunk egy himet meg egy tojót. (Ha tetszenek egymásnak, azért az utóbbi esetben is lehet szaporulat.)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 13 2003, 10:26 AM
Létrehozva: #5

Guests

Van 2 pintyema szobámban, szeretnék egy hullámospapagájt. Nem fog megtanulni beszélni a pintyek miatt???????????????????

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 17 2003, 08:53 AM
Létrehozva: #6

Guests

Én valószinűnek tartom, hogy a pintyek nem fogják befolyásolni a beszédtanulásban (legfeljebb csak annyit, hogy a pintyek csicsergését is utánozza majd a beszéd mellett). Az én Csicserim is utánozza a vele egy helyiségben levő tengerimalacaimat, valamint az udvaron csivitelő verebeket is.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 18 2003, 05:45 PM
Létrehozva: #7

Guests

Picur! Arra nem gondoltál hogy nem tetszenek egy másnak?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 13 2003, 09:46 AM
Létrehozva: #8

Guests

Van nekem egy Lórim már majdnem egy éve és még mindig vad, ha benyúlok hozzá csip és nem enged magához közel. Mit csináljak, vegyek neki egy szelid kislányt? Aki tud kérem segitsen mit tanácsolnak, köszönöm.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 14 2003, 09:11 AM
Létrehozva: #9

Guests

Mariannak: Szerintem ez jó ötlet. Legalább az új kislánnyal tudnak majd egymással foglalkozni, és hátha Lóri is szelidebb lesz. Addig is, ha megcsip, semmiesetre se kiálts, mert azt hiszi, dicséred (a papagájok meg a kutyák imádnak együtt kiabálni...). Inkább hagyd magára egy pár pillanatra (egyedül lenni viszont nagyon nem szeretnek). Persze ez utóbbi rögtön elveszti a jelentőségét, mihelyst társat kap.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 19 2003, 12:22 AM
Létrehozva: #10

Guests

Nekem is van egy kis hullámosom.Még fiatal és hímként vettem.(bár én nem értek hozzá)Meg akarom tanítani beszélni,de olyat hallottam,hogy az az okos,amelyiknek sok pötty van az arcán.Igaz ez??? Van valakinek ellenpélda papagája? (nincs pöttye de beszél)Mert az enyémnek csak két pöttye van.Számít ez????

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 21 2003, 10:36 AM
Létrehozva: #11

Guests

Georginának: Én erről sohasem hallottam. Kizártnak tartom, hogy a madár szine meg mintázata befolyásolja a beszédkészséget (ez a hangadó szervektől /meg az intelligenciától, a gazda-madár kapcsolattól is/ függ). Ez valami babona lehet. A jákónak pl. egy pöttye sincs, és az egyik legkiválóbb hangutánzó. Szerintem ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy minden szeplős gyerek kiváló zongorista is egyben...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 5 2003, 05:55 PM
Létrehozva: #12

Guests

Nekem van papagályom És azt mondja hogy pityuka

+Quote Post
Babila
hozzászólás Sep 22 2008, 02:47 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,313

Sziasztok! a másik kérdésem még az lenne hogy mit rakjak a kalitka aljába?? köszi a válaszokat!

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Sep 22 2008, 05:29 PM
Létrehozva: #14

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,329

Helló! Rakhatsz az aljába átszitált sódert , vagy madárkereskedésben kapható homokot.

+Quote Post
Babila
hozzászólás Sep 22 2008, 09:40 AM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

szia Meli! köszi a jó tanácsokat! sikerült vennem neki egy jó kis kalitkát! 62*47*26 cm ez elegendõ lesz egy madárnak?? és kibírja ha csak hétvégente engedem ki a szobába repkedni???

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 30 2003, 08:47 AM
Létrehozva: #16

Guests

Az Animal Planeten az Állati jó felvételekben mutattak egy hullámos papagájt, aki a nevét és a lakcímét mondta. Így amikor egyszer véletlenül kirepült, valaki befogta és az illető könnyen megtalálta a gazdáját, és a történet jól végződött. Ezt Neked is meg lehetne próbálni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 13 2003, 12:46 PM
Létrehozva: #17

Guests

Van 2 hullámospapagájom.Honnan fogom megtudni,hogy mikor akar tojást rakni a nőstény?Ha valaki tud,segítsen!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 15 2003, 08:41 AM
Létrehozva: #18

Guests

Épp most olvastam a parrotlandon, hogy kb. fél éves korban lesz ivarérett a tojó, és - leghamarabb - 8-10 hónapos korban szabad szaporítani (ha jó kondiban van). Ehhez általában először odú szükséges, tehát amíg az nincs, addig csak elvétve (ritkán) fordul elő, hogy tojást rakna (mondjuk a kalitka aljára).

+Quote Post
Babila
hozzászólás Sep 26 2008, 06:25 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

sziasztok! ma megkaptam a papagájt amit örökbefogadtam!! még meg van szeppenve és csak pislogva forgatja a fejét, nézelõdik! de ha szólok neki akkor válaszol!! :) mondjuk nem vagyok neki teljesen idegen mert a legjobb barátnõmtõl kaptam és már többször találkozott velem a madárka! remélem tetszeni fog neki nálam!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 20 2003, 10:26 PM
Létrehozva: #20

Guests

Adrienn, szia! Plimplinnek igaza van, én csak egy dolgot tennék hozzá: a hullámosoknál nem mindig áll össze két ellenkező nemű madár, mint költőpár! Náluk működik bizonyos mértékű szimpátián alapuló párválasztás. Ha azt látod, hogy a hím madarad próbálja etetni a tojót és az el is fogadja, akkor kell odút bekészíteni neki. Bár nálam már az is előfordult, hogy az odú megpillantása váltotta ki valamelyik párnál a szaporodási ösztönt! Sok sikert!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

112 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 07:38 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum