IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Jákó papagáj etetése!! Fontos!, Segítség! Veszélyben a jákóm!
goldie
hozzászólás Oct 11 2011, 08:20 AM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 109,726

Kedves Jákó papagáj állatbarátok!

Azért írok ,hogy tanuljatok a mi esetünkből. 1 éve vártunk a jákó papagájunkra. Kb. 1 hónapja 3 hónaposan kézzel nevelten, igazolt szülőktől és szuper tenyésztőtől megkaptuk, megvettük. Sajnos jelenleg válságos állapotban van, toxikus mérgezést kapott az auchan-os csümölcstől, ami narancs vagy szőlő lehetett. Nem elég sajnos megmosni a gyümölcsöt, mert a madár igen kényes erre.
Jelenleg küzdünk az életéért, éjjel nappal, nem alszom, nem eszem, csak vele vagyok, itatom, etetetem, de nem eszik és nem iszik. Orvosával vállvetve küzdünk az életéért, hogy túlélje a kis szervezete!
Kérlek benneteket, hogy nagyon gondoljátok meg, mit adtok neki, milyen eleséget, milyen magot, mert a Fresnapsban kapható 1500 ft-os jákó papagáj eleségben is vannak olyan kutyatápszerű valamik, amik szintén okozatták ezt. Jelenleg a kórisme megállapítása folyamatban van, reggel 6-ra már a laborban voltam Pesten a vérének leadásával, hogy kiderüljük mi ez!
Nekünk konkrétan az életünk ez a papagáj, mert imádjuk és családtag! Remélem hamarosan jobban lesz, és megmenekül.Hiszen még csak 4 hónapos.
üdv, goldie
Go to the top of the page

+Quote Post
goldie
hozzászólás Oct 11 2011, 01:28 PM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Sajnos Oszkár a jákónk ma elpusztult. Végtelen fájdalmat érzek, mert mindent megtettünk érte. Máj dialízt kezdünk meg nála ma, de már késő volt, tegnap kellett volna. De tegnap vért vettek tőle , röntgen volt és infúziót kapott, későn léptünk. Kb. 1 napja csak sírok, és nem tudom hogyan fogom elfelejteni. 4 hónapos volt csak és rohadtul nem érdemlte ezt meg, és mi nem tudtunk segíteni rajta. :-(

+Quote Post
Ilö
hozzászólás Oct 17 2011, 11:24 PM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 63,311

Őszinte részvétem Oszkárért. sad.gif Meg is bolondulnék, ha az én drága madarammal ilyen történne. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hogy lehetett volna "jobban" megmosni a gyümölcsöt? Biztos attól volt?
Mit csináltatok a jákóval? Eltemettétek?
Nagyon sajnálom.

+Quote Post
goldie
hozzászólás Oct 18 2011, 11:01 AM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Őszinte részvétem Oszkárért. sad.gif Meg is bolondulnék, ha az én drága madarammal ilyen történne. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hogy lehetett volna "jobban" megmosni a gyümölcsöt? Biztos attól volt?
Mit csináltatok a jákóval? Eltemettétek?
Nagyon sajnálom.

Hát küzdöttünk érte rendesen. Egész éjjel a kezemben volt. Sajnos ennek már több mint egy hete,, és nincs megnyugvás.
Nem tudsz tenni semmit, csak annyit, hogy csak bevizsgált magot adsz neki, ezt az állatorvos is megmondta, hogy Fresnapf-ban magot venni az nagyon veszélyes, mert a szotyi és magkeverekék lezárt zacskóban árulják, holott szellőző lyukaknak kéne rajta lenni.
A szar gyümölcsöt, meg soha többet nem vesszük meg, nemhogy a madárnak de magunk sem esszük meg.
Sajnos ez nem hozza vissza Oszkárt és marad az örökös lelkiismeret furdalás, hogy nem vigyáztunk eléggé.
LÉnyeg, hogy auchanban, teszkóban, intersparban nem szabad venni gyümölcsöt és azt adni. Ezeket érlelő permettel permetezik, aminek a hatóideje és semlegessé válási ideje 6 hét. Ha ennél hamarabb teszik ki az üzletbe, ilyen halál esetet okoz. Míg egy ember enneka 10.000 szeresét kibírja, egy ilyen Jákó azonnal elpusztul tőle.
Találgatások voltak, mivel a mája besokallt, hogy mitől volt. 1. Olasz szőlő. 2. sütőtök 3. szotyi és magkeverék
Eltemettük az udvarba, egy kis fa dobozkába, mert nem volt szívünk csak úgy elásni. Azóta minden este gyújtok egy gyertyát a helyén, mert a 2 méteres kalitka igen csak hiányzik onnan. :.(

Neked van jákód? Vigyázz rá, egy tünemény, és egy kincs!. Talán 1-2 év múlva újra megpróbálkozunk egyel, de annak csak az állatorovostól vett magot adjuk. Semmi gyümölcs, csak bio, ami otthon a kertben termett, permet nélkül! :-(
Köszi a hozzászólást!

+Quote Post
Ilö
hozzászólás Oct 19 2011, 03:04 PM
Létrehozva: #5

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 63,311

Tényleg nagyon sajnálom szegényt. sad.gif

Ne hibáztasd magadat miatta, nem tehettél semmit. Ki gondolná, hogy ilyen permetezett,veszélyes gyümölcsök vannak a boltban? És azt honnan lehet tudni, hogy pl. a piacon nem fordul elő hasonló?
A fressnapfsben többször is jártam úgy,hogy ami "szellőzős" csomagban volt eledel, amikor kibontottam, tele volt mollyal, meg azok petéivel. Természetesen egyből kuka, de elég kellemetlen, hogy kidobom a pénzt rá, aztán meg nem lehet odaadni a madarak, mert nyilván molyos magokat nem kapnak.
Nekem egy jákóm és egy hullámospapagájom van, imádom őket. A jákó most lesz 5 éves, kézzel nevelt, 3 hónapos kora óta van nálunk. A hullámosom hamarosan 10(!) éves lesz, már elég öregecske. smile.gif Sok zöldséget-gyümölcsöt kap(nak), bár a kicsi nem nagyon eszi. Tulajdonképpen a konyhai hulladékot adom nekik. Most nem tudom mit csináljak, mostantól ne adjak ilyesmit? Vagy mossam meg sokkal alaposabban? Honnan tudjam, hogy elég alaposan mostam-e meg? Saját termesztésre nincs lehetőség... Arra mindenképp ügyelni fogok, hogy nagyáruházból nem adok neki ilyesmit (bár amúgy se nagyon veszünk onnan). Ijesztő. sad.gif

+Quote Post
goldie
hozzászólás Oct 25 2011, 01:35 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

Köszönöm a hozzászólást. Hát nagyon szerencsés vagy, hogy 5 év van jákód. Nekünk is van még egy nimfa ő kb. 3 éves. Ő nem ette ezeket a gyümölcsöket, amiket Oszkár.
Hát nagyon figyelj oda, mit adsz neki. Auchanban, CBA-ban, Teszkóban ne vegyél gyümölcsöt. Esetleg piacon. az talán jobb.
ha adsz neki mindenképpen jól mosd meg. Mi azóta nem eszünk gyümölcsöt. Elvből. De az is lehet, ő nagyon érzékeny volt, és már volt egy genetikai máj betegsége, de ezek találgatások. Csak magot kellett volna adni először neki, de hát nem tudhattuk.
Lényeg, hogy papaját és mangót sem szabad jákóknak adni, ezt sem tudtuk csak utólag, bár ezeket nem adtuk neki.
Szóval ez van, és soha el nem múló fájdalom, hogy 1 évet vártunk rá, míg megszületett és 3 hónapos korában hoztuk el. VOlt egy 2 méteres kalitkája, hatalmas volt, tele minden jóval. Nagyon szerettük és jó képességű madár volt, mert már minket nagyon megismert, meg fütyült nekünk, és kezdett jópofa lenni. Sajnos 1 hónapot volt nálunk, és ez borzasztó. Vigyázz a tiédre nagyon! Köszönöm a válaszod.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 04:10 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum