IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

10 Oldal V  « < 8 9 10  
Reply to this topicStart new topic
> Jákópapagáj
Luci,Nini,Gigi
hozzászólás Jan 23 2008, 11:42 AM
Létrehozva: #181

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 71,224

köszönöm!
Go to the top of the page

+Quote Post
Fru_58748
hozzászólás Feb 12 2008, 11:09 AM
Létrehozva: #182

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 72,109

Sziasztok, Szerintetek kitõl érdemesebb jákót szerezni Árnyék András(bonapartemadar.hu) vagy Deák Jánod(deakmadar.hu)? Körübelül mennyi idõs korban érdemes elvinni? A válaszokat elõre is köszönöm, Foltocska

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Feb 12 2008, 03:07 PM
Létrehozva: #183

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,329

Szia! Hát én Deák Jánost ismerem jobban , és szerintem tõlle nyugodtam vehetsz madarat. Akor az attól függ , hogy mit akarsz vele csinálni, ha csak házikedvencnek akarod , akkor fiatal korba vidd el és így könnyebben megszelidûl.

+Quote Post
Fru_58748
hozzászólás Feb 12 2008, 07:51 PM
Létrehozva: #184

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 72,109

Köszi, Bow-hunter! Azt meg tudnád mondani, hogy tojót vagy hímet érdemesebb-e venni? Köszi

+Quote Post
KUKORI
hozzászólás Mar 15 2008, 01:59 PM
Létrehozva: #185

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,538

http://www.papagajaim.hu

+Quote Post
Réka_84524
hozzászólás Mar 26 2008, 10:50 AM
Létrehozva: #186

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 73,796

Hello tudtok segiten anyam azt mondta lehet Jakopapagajom de apam azt hogy nem mert a tesom meg csak 7 honapos es elkap fertozeseket persze hiaba mondom hogy a szobamba tartom majd a madarat es mielott az ocsemhez ernek kezet mosok de nem engedi most van egy csivavank ami a lany testvereme de nekem nincs semmi allatom pedig en vagyok az a nagy allat barat es nem o es nem tudom hogy gyozzem meg hogy legyen egy jakom ha valaki tud segiteni irjon az email cimemre ami h.reka94@citromail.hu vagy ide elore is koszi::cs

+Quote Post
mákos
hozzászólás May 25 2008, 05:06 PM
Létrehozva: #187

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 76,256

Jákópapagájt találtunk Kecelen. Keresi gazdáját, gyûrû található a lábán.

+Quote Post
Meli_57957
hozzászólás May 27 2008, 02:33 PM
Létrehozva: #188

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,520

Mi lenne, ha kisebb testû papagájfajjal kezdenél? Ha még nem volt háziállatod, fõleg papagájod, én nem ajánlom kezdésnek a jákót. Nem csak az ára és az egyéb költségek miatt, hanem mert ez a faj sok törõdést és körültekintõ gondoskodást igényel. Kezdésnek én mindenképp egy kisebb testû papagájfajt ajánlok (vagy hullámost, vagy ha egy kicsit úgy akarod érezni, hogy "nagymadarad" van, akkor nimfát), már csak azért is, hogy megtanuld, mivel jár egy papagáj tartása, és ne az legyen, hogy aztán rámarad a szülõkre. Nekem kezdésként pintyeim voltak, aztán hullámospapagájunk lett, most 2 hullámospapagáj és 2 nimfapapagáj gazdija vagyok. Én is szeretnék jákót, de nem kezdtem volna jákóval. Most viszont már kb. 8 év távlatából kellõ tapasztalattal bele mernék vágni, ha lenne hozzá elegendõ pénzem (nem csak a madár ára, hanem pl. a neki szükséges méretû kalitka - egyáltalán nem mindegy, mekkorában tartod - ára se filléres).

+Quote Post
stella_10242
hozzászólás Aug 12 2008, 12:49 PM
Létrehozva: #189

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 75,258

Sziasztok! Nagyon szeretnék egy fiatal Jákópapagájt,CSAK KÉZZEL NEVELT-et szeretnék.Van 3 Nagy Sándorom is,adnék 1-et cserébe + a különbözetet fizetném.Ha tudtok segíteni,várom a hívásotokat:06-20-952-0075.Elõre is köszönöm: Homródi Csilla

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 24 2009, 03:56 AM
Létrehozva: #190

Guests

6 éves, mindkét szemére vak kisfiam nagyon szeretne egy beszélő, vagy beszélni megtanítható papagályt. Olvastam a jákó papagályról, és érdekelne, hogy egy ilyen helyzetben ez a madár képes lenne-e barátságot kötni egy vak emberkével, elfogadná-e őt társasági, beszélgető partnernek. Nagy családi házban élünk, igen jó helye lenne a madárnak nálunk. Van már szobakutyánk, teknőceink, cicáink, szóval nagyon szeretjük az állatokat, de ha ez a madár a kisfiunk örömét fokozhatná, akkor mielőbb szeretnénk neki vásárolni. Kérjük, aki tud olyan helyet, hogy hol lehet beszerezni, és mennyibe kerül, írja meg nekünk a fenti e-mail címre. Már kaptunk telefonszámokat is, de szeretnénk még több infót, hogy biztosra menjünk, mivel a kisfiunk nem lát, tehát teljesen más megközelítési módszert kell alkalmaznunk. Bármilyen véleményt, segítséget elfogadunk, és nagyon szépen megköszönjük!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 09:16 PM
Létrehozva: #191

Guests

Az előbbi üzenethez: E-mail címünk: dudar@vnet.hu Erre a címre várjuk az üzeneteket. Köszönjük szépen!!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2009, 02:04 PM
Létrehozva: #192

Guests

Andinak Szolnokra. Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy hol vettétek a jákót és mennyibe került? Mi a Bakonyban élünk, és családunkban már vannak teknőcök, szobakutya, cicák, de van egy mindkét szemére vak 6 éves kisfiunk is, akinek az álma egy beszélő papagály. Mi a véleményed mint tapasztalt tenyésztőnek, hogy elfogadná őt társának ez a papagály? Légyszíves írd meg nekem. Előre is köszönöm!

+Quote Post
hepy
hozzászólás Sep 7 2009, 01:12 PM
Létrehozva: #193

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 98,411

IDÉZET(' date='May 30 2004, 06:16 PM) *
7 éves a Jákóm, 100-120 szót és kifejezést használ. Hatalmas nagy voliere-ben van a lakásban, mégis tépkedi a tollát. Jelenleg homeopátiás szerrel kezelem, úgy látom, javul az állapota.

+Quote Post
hepy
hozzászólás Sep 7 2009, 02:02 PM
Létrehozva: #194

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 98,411

Heloka!
Mi az a homeopátiás szer,amit használsz,mert az én 7 éves (rettentő okos...100-150 szókinccsel,szavak összekapcsolásával tudatosan bíró.Verseket tud,szól mikor elvégezte a dolgát,-ha álmos....állatokat utánoz,de előtte megmondja,melyik állat csinál úgy....)-jákóm is tépi magát.Már minden nagyágyú tud róla,de segíteni nem tudnak...Állítólag fő oka az élményhiány.Én ennél többet nem tudok neki adni,-egész napomat Ő tölti ki,-amit tud is.
Én beszélgetek vele,mert válaszol,és nem csak azt hajtja,amit bebiflázott.Sőt ha főzök,és pucolom a krumplit,megszólal,hogy kérek krumplicskát.Én hiába tanítok meg vele egy szót,ha olyan kedve van,mellé teszi a kicsinyítőképzőt.Nála minden szó pl alma helyett almácska,túrórudicska,ha úgy dönt..."kismagocska-nagymagocska,-jó étvágyat kisBarnácska"-mondja.Ha mi ülünk le enni,rögtön mondja,hogy jóétvágyat..Én már legtöbbször neki fontos táplálékot szinte akkor adok,mikor kéri.Pl.általában minden héten bedobja,hogy kérek tojáskát.vagy húsikát...(húslevesben főtt csirkemellehúsát,vagy pl.sajtocskát...stb.
-Egy nagyon jó orvos,aki a madártanszéken végzett,azt kérdezte,hogy mit szeretnék?-legyen egy okos madaram,de tépi magát,-vagy legyen átlagos,és ha egy percet is nem vele foglalkozom,"unalmában"-kigyomlálja magát.(?).Ez sajnos a kézzelnevelésnek a visszaütője....A megszelíditett befogott vadmadár nem tépi a tollát!!!!!!!!!!!!!!!!
Különben a leg önzőbb,leg labilisabb idegrendszerú madár,de akár mondhatnám állat is.Pl:nem jár az ember kedvében,nem hízeleg,elvárja,hogy mi pitizzünk neki,ha azt akarjuk,hogy a kedvünkbe járjon.Ha játszani van kedve,-játszik.de ha már elég,akkor nem kitér a játék elől,hanem csíp,és ott sokszor kiserken a vér,ha éppen jó hegyes a felsőcsőr(kápa).
Ez a JÁKO csupa nagybetúvel,és nagyon szetetreméltó,mert tartása van.A baj csak az,hogy ezt Ő is tudja....Nem véletlen írom az őt nagy Ő-vel.A legjobb barát,nem képmutató,nem hazudik...mert azt nem is tud.de aki az Ő kiválasztottja,azért képes tönkremenni,elfelejt beszélni,széttépi magát,de nemcsak elől úgy "jácciból+,hanem tényleg,a szárnyát,és mindenét ahol eléri,sőt meghalni,
Na ennyi...nem szeretnék elriasztani senkit,ha már a megszerzésére adta a fejét,de.....ha tele van pénzzel,és azért,(státuszszinbólumból),ne tegye!!!!-mert nem lesz sokáig jákoja.
Érdekelne az is,hogy aki tetetett fel gallért,-milyet?-és mennyibe került?-és hogyan tették fel?
A lényeg!
Jaaaa?és fennáll a veszélye,hogy a lekerülés után kezdődik minden előlről...
Én már asszem' bele is nyugodtam,csak azért bosszant,mert ha valaki kíváncsi rá,én szégyenlem magam.Azt szoktam mondani,hogy most vedlik....
Kérlek benneteket ha van valami ezirányú tapasztalatotok,osszátok meg velem!Köszike.
Sok szerencsét,és sok örömet kívánok minden jákotartónak...

+Quote Post
evanagyi
hozzászólás Sep 8 2009, 09:42 PM
Létrehozva: #195

Abszolút kezdő
*

Lakóhely: Budapest, 1036
Azonosító: 83,299

IDÉZET(' date='Mar 27 2009, 09:16 PM) *
Az előbbi üzenethez:
E-mail címünk: dudar@vnet.hu
Erre a címre várjuk az üzeneteket.
Köszönjük szépen!!

Hello! tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Amennyiben garantalni tudod, hogy a kisfiad sokat tud foglalkozni a madarral, leginkabb beszelgetni, ugy gondolom nagyon sok oromuk lehetne egymasban.

--------------------
Eva

+Quote Post
Madárkert, Ráczn...
hozzászólás Sep 25 2009, 08:10 AM
Létrehozva: #196

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,386

Segíteni sajnos én sem igazán tudok, mivel probléma egyetlen hatásos ellenszere a rendszeres foglalkozás. Ha már ez sem segít, akkor a madárka véglegesen tolltépős maradhat. A nagypapagájok a tolltépést unaloműzésként kezdik, majd véglegesülhet, mint rossz szokás. A gallér csak ideiglenes megoldás, illetve az intelligens papagáj esetén nem megoldás, mivel legtöbbször további idegrendszeri problémákat okoz, így nem egy tolltépős madarunk lesz, hanem egy nyaktekergető-tolltépős.
Kedvenc jákónk 14 évig volt velünk a lakásban, de a tolltépését csak stabilizálni bírtuk, megszüntetni nem. Ha nyáron kikerült a teraszra, azért tépte meg magát, ha visszavittük a lakásba, akkor azért. Egy- egy szelíd papagájt bevittünk a kalitja mellé, hogy kevésbé unatkozzon. Egy nagysándor szomszédsága annyira tetszett neki, hogy miközben kapaszkodtak egymással szemben a rácson, jákónk egyfolytában érdeklődött: "Kokó vagy?".
Végül is párt kapott, akivel szerencsére gyorsan egymásba szerettek. Kókuszkánk tépett melle szépen kitollasodott, jelenleg egy nagy röpdében csücsül az odú előtt és alkalmanként bemegy megetetni tojáson ülő párját. Mindemellett rohan hozzánk, ha meglát és ugyanannyit beszél, mint mikor szobamadár volt.

Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  jakok.jpg ( 18.51k ) Letöltések száma: 5

+Quote Post
Munyo
hozzászólás Sep 23 2011, 11:06 AM
Létrehozva: #197

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 109,332

IDÉZET(' date='Jul 19 2004, 11:37 PM) *
Sziasztok!!!!!
Nekem egy Nagysándor papagájom volt.3 évesen kaptuk meg.Sajnos nagyon nagy,erős és rikoltozó volt hangja.Már nem bírtuk tovább elviselni,ezért eladtuk.Azt szeretném megkérdezni,hogy őszintén,a jákónak nagy(fület sértő) hangja van,vagy nem?Légyszi írjatok!
Üdv:
Z

Szia!
Abszolut megértelek! Nekem egy Kissándorom volt, amit mi is elajándékoztunk, többek között a hangja miatt. Viszont most egy Jákóm van és nyugodtan mondhatom, hogy ég és föld a kettő. A Jákó leghangosabb ordítása is zene füleimnek, sőt inkább vicces, mint idegesítő. smile.gif Még csak 5 hónapos, nem beszél, de a hangok amiket kiad, nagyon cukik.
Üdv,
M

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

10 Oldal V  « < 8 9 10
Reply to this topicStart new topic
5 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (5 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:54 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum