IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

10 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jákópapagáj
Guest__*
hozzászólás Jul 26 2004, 08:29 PM
Létrehozva: #21

Guests

Sziasztok!!!! Andrea!Köszönöm szépen a választ! Üdv: Z
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 6 2004, 09:57 PM
Létrehozva: #22

Guests

honan tudok jáko papagájt szerezni fontos lenne köszin

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 7 2004, 01:31 PM
Létrehozva: #23

Guests

Szia Edit! Vegyel egy debreceni aprot es az allatoknal van szerdankent frissul.nem tom menyit szansz ra.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 14 2004, 01:58 PM
Létrehozva: #24

Guests

Hello. Nagysándorunk mellé vettük a jákót. A nagysanyi olyan erősen rokoltozott, amit már nem lehetett tovább tűrni (fajtabélyeg), főleg bizonyos zajok (sistergés, vízfolyás stb) váltotta ezt ki belőle, nem lehetett leszoktatni erről, ösztönről lévén szó. El kellett adnunk. Ekkor derült ki, hogy a jákó eltanulta a rikoltozást, és azóta ő csinálja, csak sokkal hangosabban... immár 2 éve. Elképzelésünk sincs, hogyan lehetne leszoktatni erről. Tud-e valaki tanácsot adni?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 14 2004, 07:18 PM
Létrehozva: #25

Guests

Sziasztok! Én is szeretnék venni egy jákót,igaz kicsit később,nem most.De azért jó lenne tudni,hogy mégis mennyibe kerülhet? És Pécsett hol tudnám beszerezni?Mert a kereskedésekben általában nem kapható.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 14 2004, 08:08 PM
Létrehozva: #26

Guests

Szia Tornhelm! Nekem az a tapasztalatom, hogy egy jákó, ha egy hangot, vagy szót, kifejezést egy ideig nem hall, akkor magától elhagyja. Esetleg időnként újra beugrik neki. Pl. nekünk az ajtó nyikorgást szerette utánozni, miután megolajoztuk, elhagyta. De azért egyszer kétszer még előfordul, hogy még mielőtt az ajtóhoz érnénk, ő már nyikorog. De ez most már ritka. Úgyhogy csak türelem, a Ti jákótok is abba fogja hagyni, bár kétségtelen, a 2 év hosszú idő. Lehet, hogy több foglalkozásra van igénye? Új hangokra, dumákra stb. amivel a régit ki tudja kapcsolni. Az enyém pl. imádja, ha dúdolok vagy halkan éneklek neki, teljes odaadással figyel ilyenkor. De ez persze csak egy ötlet. Szia Andrea

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 15 2004, 02:30 AM
Létrehozva: #27

Guests

Sziasztok tudom hogy ez nem egy hirdetés rovat de mivel jákósokról van szó hátha érdekellne valakit egy 55x80x160-as kalitka használt (fél éves) mi nagyobb lakásba költözünk és szeretnénk neki egy tágasabb helyet venni ezéet eladó a kalitkája akit érdekell hívjon vagy írjon nyugodtan.Előre is köszi. Amúgy a mi jákónk most fél éves apás nagyon most próbálkozik a beszéddel sokat foglalkozunk vele fütyülni már számtalan dallamiot tud és ha elkezdünk valamit ő befejezi.Pl Apukám brekeg neki (ezt csak ő tőle hallja így ha megjelenik Pinky ezzel köszön neki.Nagyon okos madár de nagyon sok törődést és szeretetet igényel,jól mondta a tenyésztőnk,hogy olyan mint egy kisgyerek,amit akkor ráhagysz arról soha nem fogod leszoktatni.Nekünk nem hangos néha van mikor bekattan,de amúgy csak fütyürészik,az éjszakát nyugodtan végigalussza,azt hiszem ennyi,remélem tudtam egy kicsit segíteni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 25 2004, 07:54 PM
Létrehozva: #28

Guests

honnan tudok jáko papagájt szerezni köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 1 2004, 07:36 PM
Létrehozva: #29

Guests

jákot keresek

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 6 2004, 02:07 PM
Létrehozva: #30

Guests

Sziasztok!!! Szia Edit!Ha egy kicsit kinyitnád a szemed,meglátnád,hogy annyi ezer lehetőség van arra,hogy papagájt szerezz magadnak,hogy az valami fantasztikus....Rengeteg!!!Példának okáért:Díszmadár Magazin,Prottland,Papagájkedvelők kézikönyve,madártenyésztők,kisállatkereskedések,börzék,kiállítások.Csak egy kis fáradozás kellene hozzá. Üdv: Z Ui.:Ha komolyan szeretnél jákót,ilyen kérdést nem tennél föl.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 12 2004, 07:11 PM
Létrehozva: #31

Guests

Eladó 8 hónapos jákó papagáj ketreccel és felszereléssel családi okok miatt!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 16 2004, 08:59 AM
Létrehozva: #32

Guests

Szia Andrea Mennyiért adod a Jákót légyszi irj az email cimemre.Az is érdekelne mi az a családi ok,ha nem titok ami miatt el kell adnod.Köszi Zsuzsa

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 21 2004, 09:51 PM
Létrehozva: #33

Guests

Van valakinek tapasztalata arról hogy a jákók igénylik-e a társat maguknak. Elfogad-e másnemű párt.

+Quote Post
bogyli
hozzászólás Sep 23 2004, 10:42 PM
Létrehozva: #34

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 61,869

a jákópapagájnak társaságra van szüksége. Ha egyedüli papagáj, szereti ha nagyon sokat foglalkoznak vele. Nekünk is van egy, s ha elhanyagolom, a kicsike elkezdi a tollait tépkedni, s kopaszcsirke lesz belőle. Van egy nimfa papagájom is, aki néha odarepül hozzá, de ő nem szereti és elzavarja.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 25 2004, 12:35 PM
Létrehozva: #35

Guests

Szia Marian! Persze, hogy igénylik a társat, a gond csak az, hogy nem fogadnak el bárkit társnak. Tudomásom szerint a tenyésztők is összeraknak 6-8 madarat, és ezekből aztán választanak társat maguknak. Tehát hiába veszel egy csajt a hímnek, nem biztos, hogy elfogadják egymást. Ha egyedül van, akkor viszont a gazdáját tekinti társnak. Igaza van Bogylinak, hogy ha egyedüli madár nagyon sokat kell vele foglalkozni. Nekem is egyedül van a jákóm, (két kutya társaságában). Nagyon fontos, hogy központi helyen legyen, ahol ti is tartózkodtok, hogy mindent, amikor együtt vagytok, figyelemmel tudjon kísérni. De persze emellett még szüksége van a személyes törődésre is nap mint nap, amikor csak lehet!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 27 2004, 09:33 PM
Létrehozva: #36

Guests

Sziasztok ugyan nekem "sima" hullámospapim van,de jó volt végigolvasni a topicot,nem is szeretnék "offolni" úgyhogy csak annyit hogy hajrá :)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2004, 09:22 PM
Létrehozva: #37

Guests

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topicot. Úgy veszem észre, hogy itt többnyire jákósok, ill. nagymadarasok vannak jelen. Tanácsot szeretnék kérni. Van egy 6 és fél éves jákónk, aki közel 3 hónapos korában került hozzánk. Nagyon okos, beszédes, a szavakat értelmesen használni tudó madárról van szó. Kb. 2 évvel ezelőttre tippelek, hogy megvadult, és üt vág, ahol ér, kifejezetten és célzottan támad:-( Sem a tartásában, sem az élelmezésében, sem a vele való törődésben nem történt komoly változás, ami ezt indokolhatná. Párzási időszakra sem tudok tippelni, mert ez a hajlam most már állandósult nála és az én irányomban. Kezdetben a férjem volt a célpont, most őt viseli el jobban. Ennyit röviden. Szerintetek mi lehet a baj? Mit tegyek? Köszönettel veszek minden tanácsot, ötletet, ami segíthet. Üdvözlettel: Ildikó

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2004, 05:45 PM
Létrehozva: #38

Guests

Szia Ildikó! Többé kevésbé olvastam "vesszőfutásodat" a Papagáj fórumon. Szomorú! Az az érzésem, hogy nálatok dominancia problémák lehetnek. Elképzelhető, hogy madarad úgy képzeli, ő van a hierarchia felső csúcsán, ti pedig neki alárendeltek vagytok, és eszerint is bánik veletek. (mint pl. a kutyáknál) Lehet, hogy ez pont az ivaréréssel jött elő. Ha így van, akkor legjobb lenne egy szakértőt megkérdezni, hogy lehet ezt átfordítani. A tenyésztőt, akitől a madarat vettétek, nem kérdezted még meg? Hátha tud segíteni. Nem tudom milyen nemű a madarad, többnyire az ellentétek vonnzák egymást, ha ő kislány, lehet, hogy soha nem fog 100 százalékosan elfogadni, és mindig a férjedhez fog vonzódni, de azt hiszem nálatok a férjedet sem kíméli. Nálunk a madár fiú, és kifejezetten nem szerette a páromat. Ezt a párom tudomásul vette, és nem próbálkozott, max beszélgetés erejéig. 4 év alatt most már ott tartunk, hogy a madár kifejezetten vágyik arra, hogy a párom is foglalkozzon vele, fejét, nyakát nyújtja vakargatásra, és szinte megkülönböztetett figyelmet szentel neki. De párom szerint még nem jött el az idő a szorosabb kapcsolatra :)) Ha csak az ellentétes nem a probléma, lehet, hogy sok türelemmel, és persze lemondással, át lehet őt nevelni. A fórumban azt írtad, hogy a madár mindig kint van, ha ti otthon vagytok. Lehet, hogy ezt egy kicsit korlátozni kéne, márcsak azért is, hogy ne mindig a madár akarata érvényesüljön, és tudja értékelni azt amikor kiengeditek. Mindenképpen javaslom én is, hogy oszd meg problémádat a Parrotland-en, ott több jákó szakértő van, akik talán tudnak segíteni, mert így tényleg nehéz harmónikus kapcsolatban lenni egy madárral. De ha rákeresel a jákóra, lehet, hogy találsz is olyan hozzászólásokat, amik segíthetnek. Tudom, hogy ezzel sem lettél sokkal okosabb, de azért nagyon drukkolok, hogy megtaláljátok az okot és reméljük a megoldást is, ha van. Ha még bármi kérdésed van szóljál, ha tudok segíteg! Szia Andrea

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2004, 06:11 PM
Létrehozva: #39

Guests

Nem értem miért nem megy át a szöveg :((((

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 18 2004, 06:28 PM
Létrehozva: #40

Guests

Feladom! Ildikó majd a fórumos mailedre (ha van)megpróbálok írni!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

10 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
6 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (6 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 06:55 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum