IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

10 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Jákópapagáj
Guest__*
hozzászólás May 7 2004, 12:18 PM
Létrehozva: #1

Guests

Ezzel az új fajjal bővült a mai napon a Háziállat Online madárgyűjteménye. Várjuk a hozzászólásokat.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás May 7 2004, 03:53 PM
Létrehozva: #2

Guests

Egy ilyen madár a legfőbb vágyaim egyike. Csak picit borsos áruk van.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás May 14 2004, 01:27 PM
Létrehozva: #3

Guests

Kokinak hívják, 3 éves. Nagyon szépen beszél, ragaszkodó, havonta kb. egyszer fürdik.Kedvence a mogyoró, és a banán. Minden este sziával köszön el, mielõtt lefeküdnénk. Mindenkit a nevén szólit a családban.Az állatok hangját utánozza, sõt a szomzséd riasztóját is. Ja, és tudja a boci-boci tarkát. Néha káromkodik is. Sajnos tépi a tollát, már orvoshoz is vittem.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás May 30 2004, 06:16 PM
Létrehozva: #4

Guests

7 éves a Jákóm, 100-120 szót és kifejezést használ. Hatalmas nagy voliere-ben van a lakásban, mégis tépkedi a tollát. Jelenleg homeopátiás szerrel kezelem, úgy látom, javul az állapota.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 2 2004, 06:24 PM
Létrehozva: #5

Guests

Sziasztok! Régi végyam a jákó........ De ez csak sokára teljesülhet, ha már keresőképes leszek, mert a szüleim nem admak ilyen idézem: 'HÜLYESÉGRE' pénzt....=( Kár, de szívesem más jákótartók e-mailjét a madarairól!=)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 3 2004, 10:13 AM
Létrehozva: #6

Guests

Mennyibe kerül manapság egy jákó? Mit tudtok erről?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 6 2004, 07:11 PM
Létrehozva: #7

Guests

Importált 60 E körül, kézzel nevelt legolcsóbban ennek 2x -ese.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 21 2004, 10:22 PM
Létrehozva: #8

Guests

Sziasztok! Nekünk is avn egy jákónk,miost lesz fél éves még nem beszél de apja után fütyül,igaz rá hogy egygazdás mert nálunk apa a favorit,én csak ha apa nincs anya is megteszi vagyok nála.Most elég ronda a faroktolla.Nem tudjátok mennyi a normális tollhullás?Még soha nem láttam hogy kitépi a tollát de szokott a kalit aljában lenni de csak a piros meg a feheér pihécske. Előre is köszi a választ

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jun 25 2004, 06:39 PM
Létrehozva: #9

Guests

Nekem egy 2 éves jákóm van. Már most 10-15 kifejezést tud, van néhány, amit tudatosan használ. A tollait ő is tépte, ez ált. szenvedélybetegség - vmiért elkezdik, és nem bírják abbahagyni. az enyém akkor kezdte, mikor elutaztam egy hétre.aztán kapott gallért, meg kitépték a csonkokat, és szépen visszanőtt a tolla. ahogy nő, az viszket nekik, de kapott a dokitól vmi szert, amitől nem viszketett annyira, szóval most már teljesen rendben van, és gyönyörű a tolla.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 5 2004, 01:34 PM
Létrehozva: #10

Guests

Sziasztok. A mi kis háziállatunk még csak fél éves de nagyon okos. Tudja a nevét(Guchi),sokat játszunk a ketrecébe vele "kukucsosat" és már ezt is mondja.A kapuscengőt ,a madarak hangját, a kutyusunk ugatását. Reggel mondja hogy szia. Kedvenc mondtata a Guchi jó fiú. Természetesen a párom tanított vele csúnya szavakat azt hamarabb megtanúlta. Szerencsére nem tépi a tollát még, de nagyon félünk tőle hogy ő is elfogja kezdeni.Sajnos napközben keveset vagyunk otthon, de én a TV mindig bekapcsolva hagyom neki hogy ne érezze hogy egyedül van. Imád puszit adni, és dörgölődzik a nyakunknak meg az arcunknak ha a vállunkon van. Szinte kiköveteli hogy simogassuk. Ja tudja a simit is.kedvenve a dió és a gyümölcsök.Mia ketrecbe újságpapírt rakunk, de ha olyan kedve van felvisz a rúdjára egy darabot és elkezdi apró pici darabokra tépkedni.Azt mondták ez nem nagyon jó mert nem tesz jót neki a festék. Kérdésem mit tegyünk a papír helyére, próbáltuk már a macska almot is, de az sem vált be, mert iszonyatos kapirgálásba kezd és az összeset kiszórja. Milyen játékokat lehet neki adni?A kutyának dobálja ki a dió hélyat és utánna nevet rajta.Nagyon szeretjük.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2004, 04:21 PM
Létrehozva: #11

Guests

Tudtam, hogy a Jákó papagájos rész történetekkel fog megtelni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 16 2004, 04:49 PM
Létrehozva: #12

Guests

2 jákó van a lakásba 1 saját,másik vendég.egymással is beszélgetnek. ők is utánozzák az összes környezeti zajokat.nagyon sok szót tudnak egyik3,másik 2 éves.tartása szerintem könnyebb,mint bármelyik háziállatnak.az egész családnak nagy öröme van bennük

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 18 2004, 08:34 PM
Létrehozva: #13

Guests

Talán segít valakinek néhány tapasztalat. A jákónk 4 éve van nálunk, és soha nem tépkedte eddig a tollait. Nagyon akaratos, erős egyéniség, abszolút egy gazdás. Idegent ugyan nem bánt, néha kézre (idegen) is rakható, de azért bizalmatlan. Nem sokat beszél, max 8-10 szót, kifejezést. Viszont ezeket jobbára szituációkhoz köti. Sokat fütyül, zajokat utánoz, dallamokat könnyen tanul. Aztán ezeket átkölti. A gazdával szemben viszont teljes bizalommal van, kézben hanyatfekve feldobható úgy, (10-20 cm-re) hogy nem akar repülni és elkapható. Egy tapasztalat az aljzattal kapcsolatban. A nedves alsó tepsibe újságpapír, erre kvarchomok és zeolitos madárhomok 4-1 arányú keveréke, amivel betakarom az újságpapírt. A madár a papírt nem látja, de takarításkor könnyű eltávolítani az aljzatot. Eddig ez bizonyult a legjobbnak. Napközben a madár egyedül van, ilyenkor szinte nem is eszik. Gyümölcsözni reggel, magozni inkább este szokott. Ha a lakásban csönd van, soha nem ad egy hangot sem. Akár délig is lehetne aludni tőle, de az első hangra reagál. Nagyon kedves, barátságos, levakarhatatlan az ember válláról. Kis figyelemmel szobatiszta, időnként az üllőfájára rakva, kérésre piszkít és vagy tollászkodni kezd, vagy visszajön. A körömreszelés némi közelharcot jelent, de van mikor hanyatfekve türelmesen elviseli. Jobbára viszont a 4 -ik köröm után beleun. A nyakvakarászás és simogatás szinte csak reggeli és esti elfoglaltság, de játszani, hancúrozni nagyon szeret. Kicsit pukkancs, ha valami nem tetszik neki, figyelmeztetőt csíp (nem erőset), ha érzi az erősebbet jobbára behódol. (lehajtja a fejét simogatásra, vakarásra. Nem sértődős, nem haragtartó. Üdv. minden jákósnak

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 18 2004, 09:12 PM
Létrehozva: #14

Guests

Valami lemaradt. Mivel a jákó lakásban van, a teraszt is madárlakhatóvá tettük. A balkon szabad oldalát egy 4 x 2.6 méteres, le és felhúzható háló fedi. Ez egy kézzel kötött 4 cm lyukbőségű közönséges horgászháló a ház szinével megegyező műszálból készült. Felügyelet nélkül ugyan nem hagyható kint, de védelmet nyújt az esetleges elrepülés ellen (nincs vágva a szárnya) és növeli az állat szabadságérzetét. Imád kint tollászkodni, bámészkodni, minden arrajárónak fütyülni.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 08:48 AM
Létrehozva: #15

Guests

Elindult a Hónap Szépe rovatunk! Bárki feltöltheti kedvence fényképét, melyre olvasóink kedvük szerint szavazhatnak. A szavazatok alapján a hónap végén megválasztjuk Miss/Mr. Júliust. Kellemes képnézegetést!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 19 2004, 11:37 PM
Létrehozva: #16

Guests

Sziasztok!!!!! Nekem egy Nagysándor papagájom volt.3 évesen kaptuk meg.Sajnos nagyon nagy,erős és rikoltozó volt hangja.Már nem bírtuk tovább elviselni,ezért eladtuk.Azt szeretném megkérdezni,hogy őszintén,a jákónak nagy(fület sértő) hangja van,vagy nem?Légyszi írjatok! Üdv: Z

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 23 2004, 06:12 PM
Létrehozva: #17

Guests

Minek neked Jákó, amikor egy nagy sándorral se bírsz el?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 23 2004, 11:55 PM
Létrehozva: #18

Guests

Sziasztok!!! Kösz szépen!Azt hittem itt igazi állatbarátok vannak,akik segítenek bárkinek,bármiben,de úgy látszik,tévedtem!!!Már elolvastam a szakirodalmat,és tenyésztőkkel is beszéltem,úgyhogy már nincs szükségem ezekre a "jótanácsokra".Nyugodj meg,ennek ellenére fogok tartani jákót,és menni fog! Ha ilyen jó történeteket tudtok írni,akkor inkább bíztatnátok társaitokat arra,hogy ők is részesülhessenek ebben az örörmben.Szerintem ez lenne a normális! Üdv: Z

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 24 2004, 07:46 PM
Létrehozva: #19

Guests

Sziasztok!!!! Most ahogy újra meg újra elolvasom amit írtam legelőször,szerintem egy kicsit túloztam.A nagysanyinak erős volt a hangja,ez egy tény,de hát milyen hangja lenne egy nagypapagájnak,nem?Most már belátom,hogy sok mindent rosszul csináltam,és azt is tudom,hogy kellett volna másképp. Kérlek ne haragudjatok rám! És további jó szórakozást a kedvenceitekhez! Üdv: Z

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 26 2004, 06:40 PM
Létrehozva: #20

Guests

Szia Zita! Korábban kérdezted, hangos-e a jákó. Nekem 4 éve van jákóm. Tabura nem jellemző a hangosság, de tud kiabálni, ha akar. Általában nem saját madár nyelvén kiabál, hanem azt mondja, amit hallott. Tabu leginkább beszél, és a környezeti hangokat utánozza. Ugat (két kutyám is van), köhög, telefont, riasztót stb. utánozza, és mivel sokat van kint a kertben szinte az összes környékbeli madár hangját is utánozza. Semmiképpen nem nevezném elviselhetetlennek, vagy zavarónak a hangját. Nem mondom, amikor a szarka cserregését, vagy a rigók veszekedését utánozza, néha kicsit kellemetlen, ez azonban csak pillanatokig tart. De ez csak az én tapasztalatom. Ajánlom Neked, hogy nézz körül a www.parrotland.hu oldalon. A keresővel külön is rá tudsz menni a jákóra. Nagyon sok hasznos tanácsot, tapasztalatot találsz a jákókról. Andrea

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

10 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 9th February 2012 - 06:43 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum