IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

8 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Japáni sirálykapinty
Guest__*
hozzászólás Aug 1 2003, 10:11 AM
Létrehozva: #1

Guests

Kb. másfél hete van két sirálykám. Az egyik him, a másik tojó. Valahol olvastam, hogy nyolc hónapos kora előtt nem szabad hagyni tojásokat rakni. Honnan lehet tudni, hogy a tojó van-e már ennyi idős? (Állatkereskedésben vettem.) A lábáról itélve biztos, hogy nem öreg madarak. A másik kérdésem, hogy a fürtös kölesen kivül milyen csemegét lehet nekik adni. Mézeskarikát hullámos papagájnak árulnak, de diszpintyeknek még nem láttam. Gondolom, a gyümölcsöt nem nagyon szerethetik. A szakirodalom még a tyúkhúrról ir, de azt inkább tavasszal találok. Köszi előre is a válasz(oka)t.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 30 2003, 08:59 AM
Létrehozva: #2

Guests

Na jó, azért ne tolongjatok ennyire... Tényleg csak nekem van sirálykám széles e határban? Akkor most írok egy sztorit. A hím sirálykám elhatározta, hogy fészket épít az alomnak használt újságpapírból a fürdetőben. A tojónak nem igazán tetszik az ötlet. Szinte sajnálom, hogy a koruk miatt (?) várnom kell tavaszig.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 8 2003, 11:05 PM
Létrehozva: #3

Guests

Szia Plimplin! Javasolnám, hogy csemege gyanánt adjál a madaraidnak zöldeleséget és gyümölcsöt. ( saláta, spenót, répa reszelve, almagerezd, banánkarika stb.)Mindegyik könnyen beszerezhető. Egy kérdésem is lenne: honnan tudod, hogy a sirálykáid hím és tojó? Remélem nem a kereskedő "bemondása" alapján? Mert ezeknél a madárkáknál sajnos külsőre nem lehet megállapítani. Üdv.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 12 2003, 08:16 PM
Létrehozva: #4

Guests

Sziasztok,én tegnap vettem 2 sirálykát...Én is elvileg úgy vettem,h 1 fiú és 1 lány,de ezt csak az eladó mondta:)..Honnan lehet megállapítani? Meg én most azon gondolkozom,h veszek hozzájuk még 1 lányt vagy 1 fiút,vagy mindkettőt,mert akkor nagyobb az esély,hogy szaporodnak...Vagy ha 1 fiú 1 lány van akkor mindenképp szaporodnak,nem válogatósak?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 13 2003, 08:03 PM
Létrehozva: #5

Guests

Ja és még azt akartam megkérdezni,h nekem az "elvileg" hím fején a toll le van lapulva (olyan,minta kétoldalra lenne választav kb) és hogy az úgy is marad vagy az majd normálisan fog kinézni és hátrafelé fog állni,mint itt a képen is? Még különben picik,csak 2 hónaposak kb a hátukon sincs teljesen toll és farkuk se nagyon van még...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 14 2003, 07:29 PM
Létrehozva: #6

Guests

Boooy, szia! A sirálykák könnyen szaporodnak, nem "válogatósak", de jobb, ha maguk választhatnak párt. Javaslom olvasd el az itteni fajtaismertetőt, sok hasznos tanács van benne! A fiatal sirálykád valószínűleg kontyos változat (ez ritkább) és ilyen is marad, ami nem hiba, sőt! A hátuk és farkuk tollának hiánya valószínű a sirálykákra sajnos jellemző tolltépés eredménye. Unalmukban csinálják, ezt elkerülheted, ha raksz a kalitkájukba csomóba kötött, szárított fűféléket, azzal jól elszórakoznak. Ha esetleg párba állnak, mindenképpen külön költesd őket, mert hajlamosak egy fészekbe letojni, így egymást akaratlanul zavarják. (Ha több madarad lesz!) Külsőre nem lehet őket megkülönböztetni, csak a hím éneke alapján.2 hónaposan viszont még nem "csicsereg"! Sok sikert!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 15 2003, 08:51 AM
Létrehozva: #7

Guests

Onnan "tudom" (vagy inkább sejtem), hogy az egyik nagyon szépen csicsereg, a másik pedig csak valamiféle monoton módon (de ez egyáltalán nem zavaró). A csicsergős már tépkedett újságpapírcsíkokat /fészeknek, gondolom én/, és mivel nincs odú (tekintettel a korukra), ezért bevitte a fürdetőbe. A másik beleállt a vízbe, és megszemlélte, de nemigen tetszett neki. Ja, és azóta már láttam családalapítási akciót is. Köszönöm szépen a kiegészítő kajás tanácsot, megfogadom. A kormeghatározásban ezek szerint az első éneklés ideje is segít, így már legalább tudom, hogy két hónaposak biztosan elmúltak a vásárláskor. (Olyan jó, hogy már többen is vagyunk, már kezdtem félni, hogy magammal levelezek majd a sirálykákról.)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2003, 04:56 PM
Létrehozva: #8

Guests

Köszike a választ!:) Különben a sirálykákat ki kell engedni repülni v. ilyesmi a kalitkából,mert enkem az eladó azt mondta,h nagyon gyorsak,úgyhogy inkább ne:) Ja és nekem az elvileg nőstény pinty (főként ő) sokszor csinálja mostanában,hogy olyan mintha aludna,hátrahajtja a fejét,de közbe vakaródzik v. nemtom és akkor a hím is néha odaszáll és ő is egyet kettőt "belecsíp".Ez is a tolltépkedés unaloműzés képpen,v mi?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 16 2003, 05:10 PM
Létrehozva: #9

Guests

MErt nekem kör kalitkám van,igaz azért elég nagy,de akkor is sztem kicsi hely egy madárnak,viszont attól is félek,hogy ha kiengedem akkor nem tudom megfogni,mert még ráadásul nagyon félősek is,takarításnáls e tudom,hogy fogom megfogni őket...majd idővel megszelídülnek picit szerintetek?:) Meg még az is eszembe jutott,hogy olvastam,h kell nekik szépia...be is raktam nekik,próbaképp felkötöttem,de nem nagyon eszik csak leszarják:)...pedig kéne.A magokat viszont eszik,főleg a nőstény,már sztem picit dagadt is:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2003, 12:15 AM
Létrehozva: #10

Guests

Boooy! Javaslom, olvasd el amit Anitának írtam a reptetéssel kapcsolatban a zebrapinty rovatban!Vonatkozik a sirálykákra is. Egymás tollászása természetes ezeknél a kismadaraknál, de unalmukban ez vezethet tolltépéshez. A sirálykál -mint már írtam- sajnos hajlamosak rá! Ezt kivédheted, ha elfoglalod őket száraz fűcsokorral. (Azt hiszem ezt is írtam már, de az ismétlés nem árt!) Sok sikert!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2003, 02:10 PM
Létrehozva: #11

Guests

Köszi a választ:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2003, 02:22 PM
Létrehozva: #12

Guests

Mész pótláson s szépián kívül nincs még vmi,mert én felkötöttem az egyik rúdra,de nem nagyon kajálják.Olvastam a zebrapintyekről amiket írtatok..a sirálykáknál is úgy van,hogy ha elpusztul a párjuk akkor a másik is nemsokára meghal?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 20 2003, 10:17 PM
Létrehozva: #13

Guests

Boooy! A mészadagolásra nagyon jó a szépia, de ne várd el a madárkáidtól, hogy úgy "kajálják", mint az eleséget! Annyit fogyasztanak belőle, amennyire szükségük van. Az nem igaz, hogy ezek a madárkák a párjuk után pusztulnának, a legerősebb, fajfenntartó "mozgató-rugójuk" az életösztön. Gondolj bele, mi történne a természetben, ha minden madár a párja után "menne"!? Már régen kipusztultak volna. Ez butaság, egy dolog igaz: mivel nagyon társaság-kedvelők, nem érzik jól magukat egyedül.De azért abba nem halnak bele.:)))

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 22 2003, 05:02 PM
Létrehozva: #14

Guests

Okés,ez télleg hülyeség,csak úgy olvastam...:)) Különben most már mivel nem kajálják a szépiát,elkezdtem belereszelni a kajájukba,úgy 1 héten 2× kb reszelek nekik kicsit,nem menekülnek:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 22 2003, 10:47 PM
Létrehozva: #15

Guests

Imponáló a lelkesedésed, de hidd el ők tudják, mennyire van szükségük!Tudod, még a vitaminokat is túl lehet adagolni, a túlzott mészfogyasztás sem biztos, hogy hasznos.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 23 2003, 01:45 PM
Létrehozva: #16

Guests

Oksi,nem reszelek sokat,csak picit,de különben tényleg nem kajálnak egy picit se,mióta bent volt nem is fogyott semmi. Különben köszi a tanácsokat!:)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 21 2003, 10:14 AM
Létrehozva: #17

Guests

Próbáltam almát meg főtt tojást adni a sirálykáknak, de nem ették. Felszeleteltem, és beraktam az etetőtáljukba. Esetleg reszeljem meg? Vagy bízzam rájuk, hogy akarnak-e ilyeneket enni?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 30 2003, 03:57 PM
Létrehozva: #18

Guests

szerintem plimplin ezek a madarak nem fognak egészbe enni ilyeneket ezért szerintem reszeld le nekik és adj még hozzáegy kis reszeltkétszersültet na meg összevágott petrezselyem zöldet az enyéimnél tuti befutó.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 3 2003, 01:45 PM
Létrehozva: #19

Guests

Köszi szépen, megpróbálom. Majd beszámolok az eredményről!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 8 2003, 11:24 AM
Létrehozva: #20

Guests

Kipróbáltam a hétvégén! Nem nagyon bíztam benne, mert már adtam nekik reszelt sárgarépát, és rá sem fütyültek. Aztán valahonnan - szerintem az internetről - felrémlett nekem, hogy valaki írta, hogy a legkisebb reszelőn kell reszelni. Azon, amelyik péppé reszeli a zöldséget/gyümölcsöt. Elhatároztam, hogy megpróbálkozom ezzel. Reszeltem délelőtt ilyképpen sárgarépát, és odatettem a sirálykáknak kb. egy csapott evőkanálnyit. Egy óra múlva rájuk néztem, Vaníliának (ő a tojó) pont a csőrében volt egy darab. Na, ebből lesz valami - mondtam én. Egy szó, mint száz, kora délutánra ketten az egészet megették. A tálkában nem maradt semmi. Én meg néztem, hogy nem lesz-e bajuk, hogy ennyi sárgarépát egyszerre bevágtak... Nem lett. Bevált, szuper, köszönöm Mindenkinek! A héten megismételjük ugyanezt almával!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

8 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:51 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum