IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

2 Oldal V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kakadu
Háziállat Magazi...
hozzászólás Dec 13 2005, 05:07 PM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 87,632

Megnyitjuk ezt itt, akármi is legyen. Üdvözöljük a megújult háziállat fórumon. Írjon, csevegjen, válaszoljon!
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 13 2005, 05:08 PM
Létrehozva: #2

Guests

Nagy madár, nagy hang:tapsi;zzzz;brekk

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 26 2005, 05:58 PM
Létrehozva: #3

Guests

Mi akülömbség a kakadu és a nimfapapagáj között?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 26 2005, 07:25 PM
Létrehozva: #4

Guests

14cm

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 26 2005, 07:49 PM
Létrehozva: #5

Guests

Bende!! A nimfapapagály a kakadufélék legkiséebb tagja,afféle átmenet a kakaduk és a papik között!! Nézd meg egy szakkönyvben a nimfákat és a kakadukat,és egyértelmü külömbsékeket fogsz észrevenni,mint a nimfák hoszu farka és a kakaduk tömöttebb tollazata!!

+Quote Post
Barna_91544
hozzászólás Mar 25 2006, 03:44 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,585

mi a különbség a fehérbóbitás,és a sárgabóbitás kakadu között?( a bóbitájuk színi különbségtõl eltekintve) lécci írjátok meg sürgõsen,köszi pá, barna

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 26 2006, 01:46 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 81,632

Barna!! Ezen két faj a bobitaszintöl eltekintve szinte semmiben sem külömböznek,mondhatni egy faj!! De a génkészletük 2%-os külömbsége elég ahhoz,hogy biologia szerint külön fajokká válljanak!! Keresztezésükkor érdekes dolgok jönnek létre!! Miért kellett ien gyorsan,a válasz?? Szia!!

+Quote Post
Balázs_91968
hozzászólás Mar 26 2006, 07:47 PM
Létrehozva: #8

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,596

Hello! Őrökbefogadnék egy nagy sárgabóbitás kakadut 1-2év közötti szelíd madarat! Ha tudtok valakit aki elajándékozná akkor hívjátok fel ezt a számot: 06204119909

+Quote Post
Gyuri_55624
hozzászólás Mar 26 2006, 08:44 PM
Létrehozva: #9

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,142

Arapara! A Fehérbóbitás Új-Guienához közel a Maluku szigeteken él, mérete 46 cm, a Sárgabóbitás Ausztrália északi, keleti felén, 50 cm nagyságú. Két külön faj !

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 28 2006, 01:20 PM
Létrehozva: #10

Abszolút kezdő
*

Gyuri!! Én a te hejedben a kakadufélék evolucioja cimü könyv 2004-es kiadásával nem vitatkoznék!!:) Az tény,hogy a tudomány két külön fajba sorolja öket,de mint már emlitettem a génkészletük 98%-a megegyezik,és egyazon hejen fejlödtek ki!! Ez a hej nevezetesen ausztrália!! A fehérbobtás nem öshonos mostani élöhején,mig ausztráliábol kipusztult!! Az a 4 cm semmit sem mond,egy nagyobb him,vagy egy dusabb tollu tojo kiadja ezt a méretet,én erre nem épitenék a helyedben!! Én sem kutföböl irtam,nem akarok hülyeségeket irkálni,éppen ezért az ien kaliberü kérdéseknek szakirodalomban utánnanézek!! Nem hinném,hogy egy ien kiadásu könyv enyit tévedne!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Barna:)
hozzászólás Mar 29 2006, 02:41 PM
Létrehozva: #11

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,609

szia arapara!!!!köszi a válaszodat!!!!csak azért kellett ilyen gyorsan mer imádom a kakadukat és naon érdekelt!!!!még 1 kérdésem lenne.Melyik méretû sárgabóbitásat ajánlod?????lécci írj vissza, szia,barna

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Mar 29 2006, 06:54 PM
Létrehozva: #12

Abszolút kezdő
*

Barna!! Ezt most nem értem....meik méretü sárgabobitásat....mindkét faj körülbelül egyméretü,egy ugyanojan igények elé állitják a gazdájukat,tehát igényileg teljesen mindegy,hogy a sárga,vagy a fehérbobitásat választod!! Bocsika,ha alaptalanul vádaskodom,de az a smile az elözö hozzászolásodko nem volt a nevedben....tényleg te vagy az,megváltoztatott névve,vagy valaki szorakozik?? Mégegyszer bocsika,ha alaptalanul vádaskodnék!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
hozzászólás Mar 30 2006, 03:54 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

arapara!!! én úgy tudom hogy több méretû sárgabóbitásat tenyésztenek!!!! és azért van ott az a smile mert az elõzõ felhasználóm bedöglött,mert nem fogadja el azt a jelszót!!!írj,barna

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Apr 11 2006, 01:33 PM
Létrehozva: #14

Abszolút kezdő
*

Barna:)!! Tenyésztötörzsenként elöfordulhatnak pár (1-2cm)-es külömbségek,de az átlaguk akkor is 50 cm,az a pár cm nem változtat semmit,talán a kisebbek jobban tul vannak tenyésztve,de ez sem változtat semmin!! Én Még nem láttam 40 cm-nél kisebb,és 60 cm-nél nagyobb kakadut,de ezutobbinál is csak a bobita okozott ekkora külömbséget!! Az Átlaguk 50-54 cm!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
hozzászólás Apr 17 2006, 07:14 PM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

arapara!!!!én 3 méretû sárgabóbitást ismerek!!!! kis sárga bóbitás:30-35cm sárga bóbitás,amit tenyésztenek,és tartanak leginkább magyarországon:45cm nagy sárgabóbitás kakadu:50-55cm én ezeket ismerem,és ha tévedek akkor segíts megérteni ezeket a kakadu"méreteket" lécci!!!! elõre is köszi,barna

+Quote Post
Arapara
hozzászólás Apr 19 2006, 10:33 AM
Létrehozva: #16

Abszolút kezdő
*

Barna:)!! Ien fajták a természetben nem élnek,maximum populácionként van némi külömbség,ezek egy fajba tartoznak,a tenyésztés tette öket "külön fajjá",ez abbol is látszik,hogy a 40-45cm-es "fajta" fordul elö a természetben is,ezt tenyésztik,a legtöbben!! Ezek a legjobb,nem tultenyésztett,vagy elkorcsosult "fajták",árban is talán a legolcsobbak,ebböl érdemes venni!! Várom,a válaszodat!! Szia!!

+Quote Post
Sanyi_9125
hozzászólás Jul 27 2006, 09:41 AM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,146

http://www.arndt-verlag.com/cockatoo.htm ;)

+Quote Post
hege_58169
hozzászólás Sep 28 2006, 08:05 AM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,440

Néhány a fórumhoz kapcsolható weboldal: www.kakadu.lap.hu www.diszmadar.lap.hu www.diszmadarkiallitas2006.nevjegy.com www.avicultura.adattar.com üdv

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Oct 9 2007, 07:13 PM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,329

Sziasztok azt szeretném megkérdezni , hogy a fõtt tojást hogy kell adni ? Csak a fehérjét vagy a sárgáját is és kell-e valamit még belekeverni a tojásba , mert úgy hallottam , hogy magába hasmenést okoz . Elõre is köszi.

+Quote Post
pofonfa
hozzászólás Oct 13 2007, 08:07 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 61,160

sokáig kell fõzni,kb 20 percig, és utána simán lereszelni sajtreszelõn. Milyen madarad van? én a nimfáknak adtam, mikor fiókát neveltek, tisztán ették, és nem volt semmi bajuk. Egy tojást nem adtam nekik oda egyszerre.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

2 Oldal V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:14 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum