Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Feb 16 2006, 11:31 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,218 |
Azt még elfelejtettem mondani, hogy a papagájok nagyon is utánozzák egymást, tehát egyik a másikától átvesz dolgokat,követik azt amit a másiktól látnak és ,hogy az mi lesz az lutri....de mondok két példát : A rózsásaim sosem ették az almát , de került közéjük egy másik aki viszont imádta, nos most ott tartunk hogy a régiek is eszegetik az almát ,az új pedig változóan ,de nem úgy mint régen. A másik : a szelíd katalinomhoz került egy fiú ,aki nem igazán szokott kézhez,de nem vad .Itt pedig az történt, hogy az új fiú átvett egy csomó szokást a lánytól és ma már efogadja kézbõl az ennivalót (amikor látta, hogy a lány mit csinál akkor õ is odajött ),sõt ha benyúlok akkor mindig finoman csipkedni próbálja, kaját keresve .
|
|
|
|
Feb 16 2006, 11:42 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,177 |
Pedit!
Köszi a segítséget.
És a "neveltetésbeli" különbség(kézzel nevelt hegyi=ember a fajtárs, szülõk által nevelt énekes=énekes a fajtárs) ellenére ezek a hormonális, illetve nemi összekülönbözések felléphetnek?
És a méretbeli különbségekkel mi a helyzet?
Láttam már énekes papit rozellákkal, kecskékkel, de azok nem sokkal nagyobbak. Egy hegyi azért jóval termetesebb...
Gondoltam, hogy az ilyen kíváncsi állatoknál mint a papik könnyen eltanulnak dolgokat egymástól és örülök, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat.
|
|
|
|
Feb 16 2006, 05:30 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,160 |
Tranek
Ha nem kereskedésben veszel hiper szuper gurulós olasz ilyen olyan extrákkal felszerelt kalitkát, akkor nem túl drága. Érdemes megnézni a Gyulakalit honlapját. Ha írsz e-mailt, megírod benne az igényeidet (pl. méret, kivitel) akkor kapsz pontos árajánlatot, és nem túl drága. És még máshol is érdemes keresgélni.
A hegyinek nem kell nagyon erõs kalitka, mert nem egy rombolós tipus, nem szedi szét.
Pl. nekem most ajánlottak egy keveset használt olasz kalitot is a madár mellé, szerintem jó áron. Azt hiszem, nekem meg fog felelni.
Egy egyszerûbbet meg lehet venni 15-20 körül, és az elég jó méretben is.
Ha valaki extrát akar, akkor 2x-3x annyiba kerül, ez igaz.
Más. Ha elõ szeretnél jegyeztetni, akkor még van idõd átgondolni, mert a hegyik, akik tavasszal kelnek, kb. májusban lesznek önállóak. És az még sok idõ.
|
|
|
|
Feb 16 2006, 07:09 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,177 |
A Gyulakalitot néztem, a szobai jóval drágább, mint a 15-20, amit mondtál, bár az elég nagy az is igaz...
Mindenesetre, ha úgy alakul, hogy szükség lesz rá, akkor kérünk ajánlatot...
A hegyit is átgondoljuk még, bár nagyon nagy az igényünk rá, fõleg a barátnõm van oda értük...
Majd meglátjuk...
Egyelõre az énekesünket szelidítjük, szép fokozatosan..
|
|
|
|
Mar 10 2006, 10:35 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,195 |
Sziasztok
Érdekelne Katalin-papagáj, milyen árban van és milyen szinekbe is?:-)
|
|
|
|
Mar 22 2006, 01:01 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,218 |
Kb. 7-16 ezer között van és ez függ a tenyésztõtõl és a színétõl ! A zöld és a kék árnyalatai a gyakoriak , de van tiszta sárgában ,elõfordulhat ritkán fehér is . Miért ? ...csak ilyen fajtájút szeretnél ? :-)
|
|
|
|
Mar 23 2006, 11:23 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,195 |
Nagyon foglalkoztat a gondolat tetszenek, és ha jól tudom a Nimfákkal kijön.
Neked van? De még nem döntöttem mert van még más is ami teszik. Ha minde jól jön ki a jövõ honapba készülne egy röpde.:biga
|
|
|
|
Mar 23 2006, 03:44 PM
Létrehozva:
|
|
|
Az biztos , hogy nem tesz kárt más madarakban .Igen, nekem vannak katalinjaim. Milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban ?
|
|
|
|
Sep 21 2006, 04:59 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,411 |
Sziasztok! Timi vagyok. Olvastam a Katalin papagályról. Ha esetleg van valakinek eladó, de olyan kicsi, amit még tudnék kézzel etetni, ami még repült ki a fészekbõl. Ha esetleg valaki tud róla bõvebben írjon a következõ email címre: kt1971@freemail.hu
|
|
|
|
Sep 28 2006, 07:54 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 62,440 |
Néhány a fórumhoz kapcsolható weboldal:
www.diszmadar.lap.hu
www.diszmadarkiallitas2006.nevjegy.com
www.avicultura.adattar.com
üdv
|
|
|
|
| Guest_amarant_* |
Sep 20 2007, 10:56 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
KATALIN PAPATÁJ-t szeretnék. Cserébe fel tudok ajánlani egy 25 l-es akváriumot (üveg tetõvel, halakkal, növényekkel, szûrõ, levegõztetõ, fûtõ berendezéssel), v. egy kb. 80 cm. magas, gömgölyû, arany színû, kúpos tetejû kalitkát, + egy 8 hónapos, szép, egészséges nimfa papagájt.
30/23-52-148. v. budavariagota@invitel.hu, ill. msn: eper52@freemail.hu
|
|
|
|
| Guest_amarant_* |
Oct 26 2007, 06:57 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Úgy tûnik,megoldódott a Katalin-papi vágyam. :)
Most a négy napos ünnepben megyünk érte. Ha már öszeszoktunk kicsit, és lesznek "történések", jövök, beszámolok. (persze, ha van kinek... Mert ahogy elnézem, eléggé behalt a topik.:()
|
|
|
|
Feb 19 2008, 09:38 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 72,380 |
Sziasztok!
Katalin papagáj párt szeretnék vásárolni.Kérem segítsen aki tudja hol kaphatnék!Láttam röpikének is síkerült!Törpe papagájaim már vannak nem kezdõ kezébe kerülnének!::cs
|
|
|
|
Jun 17 2008, 10:02 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 61,187 |
Halihó!
Úgy látom, mint a legtöbb topic ez is meghalt.
Érdekes dolgokat olvastam itt, és nagyon tetszik a Katalin. Én hullámos papagájokat tartottam régebben, szaporodtak is, majd jöttek a gyémántgalambok, melyek szintén szaporodtak, aztán Gould Amandinákkal foglalkoztam, majd gondoltam madarak után kisemlõs, így jött egy tibeti fehér csíkoshátú mókus, melytõl most fogok megválni, ugyanis a drága minden nap reggel 6-7kor kel és felébreszt engem is. Elvileg nem kéne felkelnie ilyenkor, de nekem sikerült kifogni egy ilyen különleges személyiséget.
És félek, hogy ha veszek egy Katalin-papgájt, akkor az enyém majd rikácsolós lesz. Gond, mert engem is idegesít, de ami fontosabb, hogy albérletben lakom, és a lakótársak kivágnak madarastul, ha zajos. Félek emiatt megvenni... Érdekelne, hogy van -e mostanság valakinek eladó fiatal madara.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 11:50 AM |