Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Dec 8 2003, 11:20 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!Mostaába olyan furi a papagéjom!a testsúlyát előre dölti, szárnyát széttárja, es olyan mintha beszélni próbálna!Eddig csak akkor csinálta, ha simogattam a hátát, de mostmár magától is elkezdi.Miért csinálja?Légyszi ha tudtok minnél hamarabb válaszoljatok, mert órán vagyok.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 8 2003, 11:27 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!Miért csinálja azt a papagájom, hogy előredől, szárnyát kitárja, és olyan mint ha beszélni akarna!?Eddig csak akkor csinálta ha simogattam a hátát vagy a fejét, de mostmár magától is elkezdi.Miért?Olyan mintha azt próbálná mondani, hogy:_Gyuri
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 8 2003, 11:28 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerintem - lehet, hogy tévedek - kialakult benne egy feltételes reflex. "Ha a gazdi vakargatja a hátamat, felveszek egy bizonyos testtartást. Megpróbálom fordítva is: ha felveszem a megfelelő pózt,akkor a gazdi hátha vakargatja a hátamat..."
Úgy gondolom, ezzel "kérni próbál" Téged erre.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 15 2003, 10:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves József!
Ugyanabban a cipőben járok a papagájaimmal, mint Te (remélem, tegezhetlek!). Tavaly került hozzánk egy hím nimfa, akit az öcsém talált az utcára kidobva, kitépett farokkal, szétcincálva. Mint később kiderült, az alkoholista volt gazdája megelégelte a beszédét, és kihajította az ablakon. Képzelheted, milyen állapotban van ezután szegény papagáj. Ha már csak messziről meglátja a kezünket, egyből fúj és nem is csíp-valósággal harap! Azt viszont már sikerült elérnünk, hogy a szotyit (igaz, hogy ujjcsipkedés közben, de) elveszi a kezünkből, és ha a kézfejünket a lábaihoz tesszük, akkor fellép rá. Így nagyon prímán lehet hurcolni a házban. Ha dilis, és a kezes módszer nem működik, akkor kivesszük a kalitkából az etetőjét, megkocogtatjuk, aztán arra léptetjük rá. Ha semmi máshoz sem, ahhoz igazán ragaszkodik! Azt is megfigyeltük, hogyha szépen beszélünk, duruzsolunk hozzá nagyon finom hangon, akkor teljesen átszellemül, olyan, mintha nem is önmaga lenne, és gyengéden beszélget hozzánk. NE ADD FEL A HARCOT! Akár három év után is el lehet érni lényeges változást... Gyengéden, édesen, mintha a szeretőd lenne! Elképesztő lesz az eredmény!
Üdvözöllek
Anita, Komáromból
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 20 2003, 09:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Anita!
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál.Szerencsére az én papagájom azért nem vad. Rámfúj, ha benyúlok, de soha nem csíp meg, kivétel ha megfogom. A fürtös kölest néha elfogadja odanyújtással.Sajnos az újjamra nem tudom ráléptetni, mert attól nagyon fél. Megfúj, odakap, de azért nem harap meg. Azt sem értem, hogy miért nem fogadja el a tojót. Azért vettem neki, mert néha szomorkásnak láttam. Gondoltam, ha nem tudok vele egész nap beszélgetni, akkor legyen egy papagájpartnere.A tojó még nála is félősebb, a feléje nyújtott botra sem hajlandó rálépni, inkább félve elrepül.A hím viszont nálam is szívesen hallgatja, ha beszélek hozzá. Mindenesetre megfogadom a tanácsod, és nem adom fel. Azért bízom benne, hogy egyszer még megszelidűlnek. Nagyon szép madarak a Nimfák, a hím meg egyenesen szépen fütyülget.
További sok sikert kívánok a szelidítésben.
|
|
|
|
Sep 25 2008, 01:56 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,240 |
Sziasztok!
Segítséget ill. tanácsot szeretnék kérni, mert kb. 1 év után a nimfáim családalapításba fogtak. Most kb. 2 és fél hetesek a tojások, és megijesztgettek hogy a hímet azonnal külön kell tenni, ha kikeltek a kicsik, mivel az bántani fogja õket!Ez igaz? én azt hittem a szülõk közösen etetik a kicsiket. v. figyeljem, mert lehet nem bántja majd õket? és ha igen csak akkor kell kivenni.csak aztán nehogy már túl késõ legyen.
Kérlek adjatok tanácsot Kinél hogy ment ez!
Elõre is köszi, sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 3 2004, 08:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Van egy 1.5 éves Nimfám légyszi küldjetek tanácsokat mindennel kapcsolatban!!! Előre is köszönöm
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 6 2004, 11:53 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Próbáld meg a forum.index.hu-n a "papagájok minden mennyiségben" c. topikot olvasgatni. Meg hát jó lenne, ha konkrétabban kérdeznél, mert itt azért oldalakat nemigen lehet írni.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 6 2004, 03:30 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi plimplin!
Ha valakinek van kedve papagájokról dumálni akkor írjatok erre az e-mail címre: almanveroni@freemail.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 11 2004, 07:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ki ez a két liba aki itt vitatkozik ahol nem ez a téma?Vagy éppen a libák oldalára léptem be véletlenül?Intézzétek el másutt buta tyukok!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 12 2004, 01:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok
Nekem van egy 25 éves Nimfám hallotatok már ilyen öreg papagájról küldjetek tanácsot mit adjak neki enni és hogyan gondozzam.
Előre is köszönöm
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 13 2004, 02:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nekem van egy kb.5 éves fiú és egy kb. 2 éves leány nimfapapagájom.
A fiú beszél, 3-4 rövid mondatot tud mondani. A lányzó, pedig gyakran fürdik!!! a hullámospapagájoknak méretezett ráakasztható műanyag medencében, és nagyon szeret hintázni.
Csasztok.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 13 2004, 03:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Niki.
Honnan tudod, hogy ilyen idős a madarad? Az én 5 évesem kezd összekusnyadni. Nagyon kezes, hagyja magát símogatni, mindenbe belekóstol, amit eszem. Nagyon szereti a sós mogyorót, tökmagot.
Imádja a sajtot, vajaskenyeret, felvágottakat. Nagy balhét rendez amikor látja, hogy én eszek valamit, de ő nem kap belőle.
Hali
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 15 2004, 12:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Gratulálok a színvonalas társalgáshoz.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 16 2004, 03:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ugy irigyellek titeket! Nekem is van 1 ninfám már 2 hónapja van nálam de még csak arra tudtam rávenni, hogy a magot elfogadja tőle. Mostanság egyre érdeklődőbb de még mindig fél tőlem. Ugy szeretném ha kezes lenne, ha beszélne. Mikor fog?? Vmi jó tippet nem tudtok adni. Nagyon megköszöném.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 17 2004, 07:28 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
nekem egy éve van nimfapaőagájom de még nem tud semmit.Álandoam fuj mint egy macska!!!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 18 2004, 03:22 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nekem 5 éve van .nagyon aranyos és gatyának hív. mi nem tanítottuk beszélni magától tanult meg.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 21 2004, 08:06 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Katica és Rita
Türelem és idő kell a nimfapapikhoz is. Mindegyik fúj és nyitott csőrrel támadást imitál, pedig csak védekezik, amikor közelebb megy hozzájuk valaki. Ez természetes, sőt még közben nyekergő hangot is ad a fiúpapagájom. Szoktam hergelni, amikor porszívózok, akkor a csövet felé irányítom, persze nem teszem oda elé, csak kb. 30 cm-ről, nahát akkora balhét csinál!
Azt olvastam valahol, hogy minden tizedik tud csak beszélni!
Sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 21 2004, 08:22 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Nekem is van egy Nimfám.Fiú, bár nem tudom hány éves, mert kereskedésből vettük.Sasnak hívják.Olyan aranyosan tud nézni.Nagyon szépen énekel, de vad. Fúj és ha a közelébe megyünk elrepül.Kedvenc helye a függönykarnis, ezen koptatja a csőrét is.Csak 5 hónapja van nálunk, úgyhogy bízok bennne, hogy megszelidül.Nagyon szép, muris madár.Reggelente sokszor pontosabb,mint az ébresztőóra.Sok kellemes percet minden Nimfagazninak!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 23 2004, 07:05 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
kedvenc papagályom a nimfa nagyon szép és aranyos sok kellemes napot a nimfa kedvelöknek
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 06:48 AM |