Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Feb 12 2004, 10:13 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Azt tapasztaltam, hogy az enyém "ízlése" évszakonként, időszakonként változik. Pl. az egyébként imádott különböző mézesrudakhoz most télen hozzá sem nyúl, helyette a fürtösköleseket és a magokat pusztítja :o)) Utóbbit nyáron alig ette.
Fél lábon ücsörgés: az én nimfám is szokott így pihengetni, amikor szunyókál, így pihenteti a másik lábát.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 12 2004, 11:31 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok.
A papagájok szoktak fél lábon ücsörögni. Semmi probléma, így pihentetik felváltva a másikat.
Azt, hogy esetleg fáj a lába és azért csinálja könnyű ellenőrizni: amikor mászkál a padlón, vagy szönyegen lehetne létni, hogy sántikál.
Szevasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 13 2004, 09:05 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerintetek ha ket vagy harom madarat veszunk, igaz, hogy nem fognak megtanulni beszelni? A kisgyermekeink miatt nagyon szeretnenk, ha 'beszedes' madarunk (madaraink) lehetnenek. Ha harmat vennenk, akkor ket fiu v. ket lany legyen? Udv, B.
|
|
|
|
Sep 26 2008, 07:37 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 81,240 |
Nagyon szépen köszönöm Meli, kiváncsi leszek rájuk, remélem õk is lesznek ilyen jó szülõk!
csak azért aggódom ezért, mert az én papim mikor kicsi volt az apja lecsípte egy ujját félig, a többi tesója meg elpusztult mert az bántotta õket. Legalábbis akitõl én "örököltem" a madárkákat így mondta.
a nyak körüli tollkitépkedésrõl már én is olvastam, hát már nagyon kiváncsi vagyok!
még egyszer kössszzziii
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 14 2004, 11:58 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A madara csak egyedül tanulnak meg beszédet utánozni és csak így lesznek igazán szelídek. Két papagájnál még van esélyetek egy kis kapcsolat teremtésre, de három papagájnál már kevesebb. Sőt három papagájt ne is vegyetek. Nem tűrnék meg egyást, ha az egyik párba áll a másikkal. Az viszont lehetséges, hogy 3 hím egy kellően nagy helyen. Ha az eladót erről megkérdezitek, akkor valószínűlleg azt mondja, hogy így is megtanulnak beszélni és akárhogy lehet őket tartani. Ezt csak azért teszi, mert el akarja őke adni. Ne higgyetek neki. Ajánlom a www.parrotland.hu weboldalt itt a fórumba, ha felteszitek a kérdésetek, akkor rengeteg választ kaptok. Illetve, ha vesztek, akkor készüljetek fel a velük járó gondokra is. Egy papagáj is ideális kedvenc és kellő foglalkozás mellet nagyon jópofa tud lenni. csöppet se fog unatkozni. Ajánlom, hogy fiatal madarat vegyetek, mert csak így lesz igazán tietek és csak így lesz igazán szelíd.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 14 2004, 02:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az a gond hogy az én papagájom nagyon bizalmtlan, pedig már 3 éve megvan. Mit tegyek?
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 14 2004, 07:41 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Foglalkozz vele többet illetve nagyobb kalitkában kéne tartani.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2004, 01:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Koszi a valszt, Csabi! Betartjuk a tanacsaidat, sokat segitettel. Veletlenul nem tudnal ajanlani egy tuti kereskedot vagy tenyesztot?(Bp es kornyeke lenne a legjobb)
Udv,
Berci
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2004, 07:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Bár vidéki vagyok és így nem ismerek Dunántúli tenyésztőket, így megnéztem egy tenyésztői oldalon, ahol a papagájaik szerint csoportosítottam őket. Aki nagyobb papagájt is tenyész, biztos van egy kis tapasztalata.
ezekszerint:
Kisberk Szabolcs
Budapest
(1)157 9549
Milák Ferenc
Budapest
(1)284 3967
Radnay Zoltán
Budapest
(1) 246 5631 vagy (20) 381 0485
Nem tudom, hogy foglalkoznak-e a madarakkal, remélem, hogy tudtam segíteni.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2004, 07:08 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ja és ha lehetőségetek van, akkor már 7500 Ft-ért lehet kapni kézzel nevelt nimfákat, amelyek különösen ragszkodóak az emberhez, hisz már fióka korában kivették a szülei közül és saját lágykeverékkel tömik meg.
Kézzel nevelt madarakat Deák János is tart. Hogy nimfája van nem tudom. De a honlapja: www.deakmadar.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2004, 07:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Azt hiszem Radnay Zoltán nevesebb tenyésztő. Vagyis nagyon ismerős.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 15 2004, 07:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Már majdnem egy lapot elfoglal az írásom, de had tegyem hozzá, hogy a fiatal madarak lába hússzínű.
Ha lejebb méssz a lapon, akkor még egy csomó mindent írtam.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 16 2004, 12:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
4,5 hónapos a nimfám, és alig mozog. Szinte csak az ételéért mozdul meg egész nap. Mivel lehetne "felrázni" egy kicsit?
Ajánlottak neki mindenféle játékokat, de úgy nézne ki velük a kalitka, mint egy giccses karácsonyfa. Szerintetek mit érdemes megvenni neki?
Harmadik hete van nálam, és olyan jó lenne megsimogatni, de nem nagyon akarom piszkálni, nehogy megijedjen. Hogyan lehetne kézhez szoktatni?
Köszi a tanácsokat!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 16 2004, 06:15 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
nagy stresszt jelentett neki, hogy kiemelték a társai közül, és új helyre került. Jól döntöttél, hogy nem raksz be hozzá játékokat!
A kapcsolatodra nagyobb szüksége van mint értelmetlen kacatokra! Adj neki egy kis fürtöskölest, attól, majd megjön az életkedve. Beszélj hozzá sokat.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 18 2004, 02:55 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Az üzletben, ahol vettem a nimfámat, azt mondták, hogy a madarak nem nőnek nagyobbra, mint amikor hazavisszük őket. Igaz ez?(Akkor még csak 4 hónapos volt.)
Üdv: N.G.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 26 2004, 05:04 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem fog nagyobbra nőni.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 28 2004, 12:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy a nimfáknak tényleg fel kell vágatni a nyelvüket ahhoz, hogy megtanuljanak beszélni?Én most vettem egy hímet, de nem szeretném megkínozni szegényt!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 28 2004, 06:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Még próbálkozni se bróbálkozz vele, mert állatkínzás és használni se használ! Aki ezt mondta, azt is tájékoztsd erről!
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 28 2004, 06:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
Csilinek: Szerinted ha felvágják a nyelvét, infúzióval táplálják?
Hangutánzás az amire gondolsz és ez csak úgy működik, ha egészséges fiatal állat a környezete hangjait érdekesnek tartja arra, hogy ő is kibocsássa...Ha beszédet akarsz utánoztatni, magadat kell "eladnod" az ügy érdekében: el kell hitetni, hogy azonosak vagytok és Te vagy az, akinek a viselkedéséhez, hangjához érdemes hasonulnia.
|
|
|
|
| Guest__* |
Feb 28 2004, 07:10 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ok, reméltem, hogy nem kell ilyesmit alkalmazni, mert távol álljon tőlem, hogy szegény George-ot megkínozzam!!!! Köszönöm a választ!:) Sziasztok!:)
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 04:17 PM |