Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
May 28 2003, 05:21 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
saját tapasztalatom, hogy a hangokat is megtanulja: az én madaram egy időben pontosan ugyanúgy csörgött, mint az akkori telefonom.
egy idő után keveri a megtanult dallamokat és akkor nagyon viccessé válik. :)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 15 2003, 01:22 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
SZIASZTOK!
nekem igazából egy kérésem lenne: ha tud vki egy kb 4-5 éves, lány nimfáról, akit megunt a gazdija és tovább akarja adni, kérlek szóljatok! a mi fiú nimfánk mellől kihalt a társa és nagyon szomorú, de fiatalkát nem szeretnénk venni, hisz ő is már 5 éves. szóval ha tud valaki ilyen lány nimfáról, kérem írjon a köv. e-mail címre: orsi.9@dpg.hu
köszönöm!!!
orsi
(budapest)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 24 2003, 02:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az én nimfám úgy üvöltött mindig, ha meglátott valakit vagy pirkadt, mint a sakál. Hétvégén sem volt megállás, úgyhogy akkor keltünk, amikor a hajnal hasadt...
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 2 2003, 02:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ciao!
Ha valaki netán megunta volna nem túl idős nimfáját szívesen örökbe fogadom jelképes összeg ellenében. Nagyon beteg állatot ne küldjetek, nem szeretném, ha azonnal orvoshoz kellene rohangálni.
Egyébként vannak e fajtának jellemző betegségei, és egyáltalán kell-e orvoshoz vinni?
KÖszi,
Zsófi
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 6 2003, 05:16 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Napok óta kering a lakótelepünkön egy -szerintem- nimfapapagály. Hogyan lehetne befogni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 17 2003, 09:04 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A befogás - állitólag - egyszerű, ha egy fajtársához oda tud menni, pl. kalitkában kiteszünk az erkélyre /udvarra, ablakba, de persze nem zuhogó esőben és nem a tűző napra/ egy már meglevő nimfapapagájt, akkor a kis csavargó odajön.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 23 2003, 09:02 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
SZIASZTOK NIMFAPAPAGÁJOSOK!
HOGYAN LEHET MEGÁLLAPÍTANI A NIMFÁRÓL, HOGY HÍM VAGY TOJÓ. SZAPORÍTANI SZERETNÉM.
SEGÍTSETEK. KÖSZI SATYA
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 28 2003, 02:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia Zsófi!!!
Nekem van egy hat éves Nimfapapagájom fiu és Patriknak hívják ha még érdekel a dolog írj az e-mail címemre!!!!
Szia!
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 12 2003, 12:03 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szeretném megtudni azt hogy hogyan különböztetjük meg a neme szerint a nimfapapagájt
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 24 2003, 06:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
R.evinek!
Nemek megkülönböztetése: A tojó homloka, feje teteje, pofa- és toroktájéka szürkéssárga, a fültájékon levő folt kevésbé élénk, bóbitájában több a szürke.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 28 2003, 10:44 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! Már 2 napja van 3 hónapos nimfám. A tenyésztőtől hoztam, így bizti, hogy fiú. Szelidítési tanácsokat kérnék.Észrevehetően rendkívül fogékony az újra, értelmes, figyelmes. Mit tegyek, hogy nehogy belém csípjen?-mert ettől félek egy kicsit. Előre is köszi!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 11 2003, 10:43 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
2-3 éves tojót keresek Csicsike mellé. Ha valaki szívesen nekem ajándékozná a nimfáját, írjon a címemre!
Köszönöm!
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 14 2003, 01:31 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Találtunk egy Nimfa papagájt,sajnos nagyon viharvert szegény, a tarkójánál tök kopasz,és hiányoznak a farktollai.
Mit tanácsoltok?
Kinőnek még a tollai?
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 18 2003, 10:40 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Sajnos mi is úgy találtuk Csicsikét kitépett tollakal, az utcára kidobva. Az aberrált barom gazdája részegen megtépte, és kivágta az ablakon...
Nyugodj meg, a nimfád meg fog tollasodni. Két hónap múlva rá sem fogsz ismerni!
Puszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 1 2003, 09:00 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
mi most kaptunk egy fiatal 1 éves nimfát, Balázs a neve, három napja van nálunk, de a másféléves kisfiunkal már "beszélget",bizom benne, hogy jól fogja érezni magát nálunk, a szüleimnek egy 4 éves nagysándora van.ha csak fele olyan beszélőkéje lesz mint Arninak, akkor egy nagyon muris madarunk lesz, majd idönként beszámolunk róla. olvastam, hogy valaki nimfát keres, van egy tenyésztő ismerősöm szívesen megadom a címét. sziasztok
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 4 2003, 01:59 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok
nekem most tojtak le a hullámosaim,szerintetek kibírják a telet a lefóliázott ketrecben?
Válaszotokat előre is köszönöm
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 8 2003, 09:59 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Elvileg (lehet, hogy) kibírják, de tekintettel a nálunk szokásos kemény telekre (-20 - -25 fok) meg a fiókákra, én inkább fűtött helyiségbe vinném, és nem kísérleteznék ezzel (kivéve, ha fűthető röpdéjük van). A fólia csak a széltől véd, a hidegtől nem.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 8 2003, 10:51 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sanyi! A hullámosok gyakorlatban is kibírják a telet, ha széltől és csapadéktól védett helyen vannak.
A költetés viszont ilyenkor már nagyon megviselheti őket, abba tényleg belepusztulhatnak mind a szülők ,mind a fiókák.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 10 2003, 03:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
NEKEM VAN EGY NIMFAPAPAGÁJOM MANÓ A NEVE ÉS NÉGY HÓNAP ALATT MEGTANULT BESZÉLNI!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 10 2003, 04:19 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Gratulálunk Manónak!
A mi nimfánk, Csicsike több, mint egy éve van meg, és nem hajlandó megszólalni. Pedig mi már egész jól megtanultunk "papagájul"! Kívülről fújjuk az összes füttyjelét... :-)
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 06:38 AM |