Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Mar 24 2008, 12:53 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 73,742 |
A legegyszerübben úgy, h a fején látható hát ien bajusz féleseeg ha tiszta hófehér makkor az hím ha pedig olyan szürkés és a tollazatánál világosabb színeket visel akkor az a tojó :)
|
|
|
|
Mar 24 2008, 12:56 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 73,742 |
engem viszont az érdekelne hogyan lehet és mivel levágni a hosszúra nõtt karmait.. de legelsõ sorban mit csináljak, ha még mindig vadóc.. nem lehet hozzáérni mer vagy visít vagy elrepül.. hmm?? citrus.
|
|
|
|
Mar 25 2008, 05:20 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,329 |
Sziasztok!
A tojó rozella szárnyán belülrõl fehér sávozás van és a mellén a piros folt kiterjedése kisebb és fakóbbak a színei. Igaz hogy a fiatal egyedek a tojóra hasonlítanak , úgyhogy télleg jó lenne a korát tudni. A karmát nyugodtam levághatod , de tartsd a fény felé és akkor megláétod benne az eret , és attól távolabb vágd le. Ha vad , akkor jobb ha ketten fogjátok.Én is így csináltam.:tapsi:-)
|
|
|
|
Mar 25 2008, 07:26 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,867 |
Sziasztok!
Nekem is vna 2db rozellám, egy hím és egy nõstény. A hím 1,5 éves tenyésztõtõl származik, gyûrûzött példány. A nõstényt boltban vettem utólag õ kb 1 éves lehet (szerintem, de nem tudom pontosan). Az a problémám velük, hogy a hím nem akarj igazán elfogadni, mindig bántja. Illetve fõleg akkor ha hirtelen mellérepül és megijed tõle akkor megcsipi, vagy ha õ kajál akkor elkergeti de amugy alap helyzetbe nem bántja. Annyira sjanálom szegény nõstényt, szerintetek mit tudnék vele csinálni h elfogadják egymást? :) (szerelmi bájital? :) ) A ketrecük elég nagy, saját készítés.
Szélesség: 1,2m
Magasság: 1m
Mélység: 60cm
Képek akit esetleg érdekel: http://users.atw.hu/legradicsalad/img/madarak.rar
Ez volt az egyik problémám a másik pedig az lenne, hogy hogy tudnám úgy megszelidíteni ahogy pl elöttem szólván kisvera is írta!? Ha kiengedem õket akkor megfogni õket kész mûvészet és mindig halálra vannak rémülve attól félek egyszer infartust kapnak! :) Hogy lehet kézre szelidíteni õket!?
|
|
|
|
Mar 25 2008, 11:09 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,329 |
Szia Banyus!
Nkem is ez a bajom , hogx a hím bántja a nõstényt ha beindûl és nem engedi enni. Már kétszer a tojó éhezett és ezt úgy vettem észre hogy gubbasztott. Nem engedte enni a hím , vagy inni. Tettem alulra isenni és már alakul. Szelidíteni én is próbáltam és szerintem eredményesesn meg lehet szelidíteni , de szerintem sose lessz teljesen kézszelíd. De ja párba vannak , akkor ne szelidítds , ha szaporítani akarod. Elég nagy a kalitka , nem kell õket reptetni. Nekem ennél kisebbe vannak és nem kell reptetni , ha mozgásra vágyik akkor ül az ülõrûdön és repked , de nem engedi el az ülõrudat. Szóval ne reptesd , mert a befogás is sok stresszet okoz. Egy jó tanács. Mindig ha új helyre kerülnek a madarak , akkor a tojó kerüljön elõször az új kalitba , kb 1 hétig hagy szokja és ezután engedjük be a hímet , mert e hím bántja a tojót , ha ó kerül be elõször a kalitba , ezt is tapasztaltam.
Üdv.: Gábor
|
|
|
|
Mar 26 2008, 06:16 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,867 |
Helló Gábor! :)
Amugy mi ismerjük ám egymást... :) Kiváncsi vagyok rá jössz e! Mondjuk sajna ezt elhibáztam mert a hím már kb 2 hete volt az új helyen és utánna jött a nõstéyn de ezt már nem tudom visszacsinálni! :((
|
|
|
|
Mar 26 2008, 10:53 PM
Létrehozva:
|
|
|
Hello Banyus!
Nmetudom elképzelni , hogy ki vagy , de ha te mondod akkor , biztos ismerjük egymást:tapsi , de gondolom el mondod , hog yki vagy :D:D:D:D
Nekem alig 1 percig volt a hím az úl helyen , még annyi idõse volt , kb fél perc , mert elõször a hímet beraktuk és utánna a tojót , de bántja így is. Nekem még 1 év körül van í hím , és még lehet fiatalok , de április környékén be kell nekik indulni , majd rájön a hím , hogy a tojót ne erre használja :D
Na helló!
|
|
|
|
Mar 27 2008, 08:41 AM
Létrehozva:
|
|
|
Hali! Zolee vagyok, MSN -en szoktunk bezsélni, csak a barátnõm van itt regisztrálva így az õ nevével írok! :) Áprilisban kezdenek pározni? Remélem akkor majd tényleg kicsit moderálódik a helyzet! :)
|
|
|
|
Mar 27 2008, 01:22 PM
Létrehozva:
|
|
|
Hello!
Ja mostmár tudom! Csak új msn-em van , majd megadom e-mailba.:tapsi és majd beszélünk.
Nézd meg az oldalam és a képeket is , már sok madaram van. A képek jobb oldalt fent vannak a //minden ami fontos// menüben.
Na helló
|
|
|
|
Mar 27 2008, 05:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Ok de mi az oldalad címe? :)))
|
|
|
|
Mar 27 2008, 05:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Ok de mi az oldalad címe? :)))
|
|
|
|
Mar 27 2008, 10:26 PM
Létrehozva:
|
|
|
Jajjjj mindig reklámozom ahol tudom az oldalt , de a oldal címét mindig lehagyom::cs::cs::cs::cs:)))
www.papagajtan.gportal.hu
msn-en szoktál fent lenni?
Elküldöm a címem e-mailba:)))
|
|
|
|
Mar 27 2008, 10:27 PM
Létrehozva:
|
|
|
Csak az a baj , hogy itt a barátnõd e-mailjára tudom küldeni csak , mert a másikat nem látom , arra is jó?
|
|
|
|
Mar 27 2008, 10:28 PM
Létrehozva:
|
|
|
:-):-)
|
|
|
|
Létrehozva:
|
|
|
:-)
|
|
|
|
Létrehozva:
|
|
|
:-)
|
|
|
|
Létrehozva:
|
|
|
:-):-)
|
|
|
|
Létrehozva:
|
|
|
hopsz bocsi :D
|
|
|
|
Mar 29 2008, 10:08 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 73,985 |
Sziasztok!
Fiatal rozella papagájt keresnék, ami kézzel nevelt vagy nevelhetõ.
Aki tud kérem segitsen!
A neme teljesen mindegy lenne, nem tenyészteni szeretném.
Elõre is nagyon köszönöm!
Kitti
skittke@hotmail.com
|
|
|
|
Mar 31 2008, 03:57 PM
Létrehozva:
|
|
|
Szia!
A rozellákat nem érdemes kézzel nevelni , ha kedvencnek akarod , de akkor lehet , hogyha a szülõk otthagyják a kicsiket. De a kézzel nevelt rozella hamar visszavadúl. Szóval nem ajánlom házi kedvencnek. Kézzel nevelni inkább nimfát ajánlok , ami a rozi agyságához is hasonlít és ez biztos házikedvenc lessz. De a rozi hamar visszavadúl.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 04:20 PM |