IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

13 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rózsásfejű törpepapagáj
Guest__*
hozzászólás Feb 16 2004, 06:21 PM
Létrehozva: #41

Guests

Örülök hogy sikerült egy ilyen nehezen idomítható fajt magadhoz szelídíteni. Ellenben veled én még se ajánlom (főleg a kezdőknek), mert amint már mondtam nehezen fogadják el az embert társuknak. Ezeket a madarakat az angolok szerelem madaraknak, a németek elválaszthatatlanoknak hívja. Ez azért van, mert a párjukat egy egész életre válasszák meg és ha az egyik a másik fára röppen párja őt követi. Sőtt egyesek szerint, ha meghal valamelyikőjük, akkor a másik nem áll párba soha többé más madarakkal.
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 29 2004, 04:12 PM
Létrehozva: #42

Guests

Sziasztok! Láttam sok tényleg a madarakhoz értő ember van a fórumban. Légyszi segítsetek nekem. Kb 3 éve a villanydrótonült egy papagáj, ez október elején volt, így hát befogadtuk. Kérdezgettünk mindenkit hogy nem e hiányzik, de semmi így megtartottuk. Narancsfejű törpepapagáj (ezt kinyomoztam), és nem tudom mennyi idős, de sajnos nagyon hullatja a tollát, a szárnya és a háta érintkezésénél már látszik a bőre. Mit tegyek, lécci írjátok meg. MINÉL ELŐBB, NAGYON FÉLTEM!! KÖSZI: cshimpi@vipmail.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 1 2004, 03:23 PM
Létrehozva: #43

Guests

megint én vagyok! megkérek bárkit, hogy a papagájbetegség miatt írjon nekem!! aggódok törpepapagájom miatt!!! FONTOS!FONTOS!FONTOS! cshimpi@vipmail.hu cshimpi@freemail.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 1 2004, 05:36 PM
Létrehozva: #44

Guests

Kedves Nóri! Addíg nincs nagy baj, amíg nem zihál, tüsszög.Azaz nem fázott meg! Több zöldséget, vitamint és több fehérjét, főtt tojást, reszelt sajtot adj hogy felöltözhessen! Vedlik, jön a tavasz (valahol messziről...)Francia vedlésnél akár le is kopaszodhat teljesen, ami ugyan genetikai és hiánybetegség is lehet, de nem ez, hanem a megfázás a gond! Szellőztetésnél takard le, ne rakd nyírkos huzatba!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 6 2004, 02:57 PM
Létrehozva: #45

Guests

Nekem is van egy rozsasfeju torpepapagajom. Egy kerdes : nagyon szeret "furodni" az ivovizeben, egyszeruen beledugja a vizbe a fejet utana meg razza. Ez igy van a rendjen?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 9 2004, 01:33 PM
Létrehozva: #46

Guests

Nektek nem tűnt fel hogy a rózsás törpe papagáj cím alatt egy FISCHER papagáj képe található??

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 10 2004, 03:04 PM
Létrehozva: #47

Guests

de már feltűnt és, ha visszább lapozol láthatsz is róla képet.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 10 2004, 03:04 PM
Létrehozva: #48

Guests

Akarom mondani hozzászólást. Picit ma el vagyok tévedvee

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 14 2004, 04:54 PM
Létrehozva: #49

Guests

Sziasztok!Nekem is van egy rózsásfejú papagájom,mint ahogy itt sokaknak,úgy hívják,hogy Csőri.Nagyon szelíd,nagyon barátságos,aza csak velem,mivel én vagyok a "fő" gazdája és velem van többet.Sajnos egy betegség következtében elveszítette a hangját,de szerencsére időnként visszajön.Pedig régen nagyon szép hangja volt és gyönyörűen tudott "énekelni"!Tényleg nagyon kedves papagáj,mert amikor még régen csicsergett és engem már zavart,akkor rászóltam és csendben maradt.Azonban lenne egy kérdésem:miből lehet megállapítani azt,hogy nőstény avagy hím e a papagájom.Azt mondták nekem eddig,hogy a színéből,vagy a szeméből lehet megállapítani.Igaz ez,vagy ez egy nagy hülyeség?További jó szórakozást mindenkinek a papagájával.Sziasztok!Szandra

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 14 2004, 05:04 PM
Létrehozva: #50

Guests

Sziasztok!Megint én vagyok.Lenne még egy kérdésem.Szeretnék venni a papagájom mellé egy társat,hogy ne legyen olyan egyedül,de azt mondták ne vegyek,mert valószínűleg nem bírnák egymást.Ez tényleg így van?Sziasztok!Szandra

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 15 2004, 08:50 PM
Létrehozva: #51

Guests

Sziasztok! Szandrának: Ha Téged fogadott el társának, miért bolygatnád meg a tudatát és a kapcsolatotok minőségét? Amúgy ők nem biztos, hogy kijönnének, választási lehetőségük meg nincs. Rizikós az összeszoktatás... Medence szélesség, fejforma jellegzetesebb nem szerint, de gyakorlott szem is tévedhet! Ne foglalkozz a nemével, ha egyedül neveled, nincs nagy különbség

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 22 2004, 12:33 PM
Létrehozva: #52

Guests

Az tök jó hol vettétek? HOGY hivják? ADRI IRJ

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2004, 11:24 AM
Létrehozva: #53

Guests

Sziasztok! Nekem van egy rózsásfejű törpepapagájom. Aki szeretne egy ilyen állatot, neki mondom: Nem tud beszélni, de nagyon okos. Egy baj van csak vele, méghozzá az, hogy folyton csirpel. Igen erős hangja van, de nagyon aranyos és szép madár. Én nagyon szeretem őt, és nem bántam meg, hogy megvettem! Sziasztok!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2004, 11:26 AM
Létrehozva: #54

Guests

KEDVES SZANDRA! Én tudom, hogyan lehet megállapítani a papagáj nemét. Könyvekben, honlapokon olvastam, ez biztos, hogy így van! Nézd meg a feje tetejét, a "buksiját"! Ha nagyon piros, rózsás fejű, mint a neve, akkor fiú. Ha halványabb pirosság van a fején, lány. Örülök, hogy segíthettem, jó papagájnevelést! Szia!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 27 2004, 11:32 AM
Létrehozva: #55

Guests

KEDVES KINGA! Szerintem ez az ivóvizes dolog így van rendjén, biztos tetszik neki. De ha gondolod, vegyél neki papagájfürdőt, talán az jobban tetszene neki. Az én papagájom is csinál furcsa, vicces dolgokat. Pl. belerakja a kajáját, kis magvát az itatójába, ott áztatja, aztán megeszi. Biztos így jobban ízlik neki... :) De szokott fejjel lefelé is lógni!!! Tök vicces! Meg vannak csipogós játékaim, azokkal nagyon szeret játszani! Van csengője is, az a kedvence, addig piszkálja, amíg szét nem szedi. Aztán addig csirpel, hogy muszály visszatennünk neki a csengőt. :) Szerintem nagyon okos állat. Egyedül tőlem nem fél, talán mert tudja, hogy én vagyok a gazdája. Mindenkinek ajánlom az ilyen papagájt!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 28 2004, 08:46 PM
Létrehozva: #56

Guests

Szia!Nálunk már sok tojás kelt ki jelenleg 6 madarunk van.Szeretjük őket.Abban kérek tanácsot,hogy mit csináljak az"apa papagájjal",mert szinte teljesen kihullott(vagy kitépte)a testén a tolla,de az is lehet,hogy"a felesége"tépi neki.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 30 2004, 06:17 PM
Létrehozva: #57

Guests

KEDVES JUHÁSZ MÁRIA! Tudod én nem vagyok egy szakértő (csak 12 éves vagyok), de amikor megvettem a papagájomat, mindent akartam róla tudni, hogy egészséges, hosszú, vidám élete legyen. (Mert én úgy utaztam papagájt vásárolni, hogy azt se tudtam, milyet fogok venni.) És ezért a könyveknek, honlapoknak köszönhetően talán tudok segíteni. Van egy nagyon jó újságcikkem kimondottam a rózsásfejűek betegségeiről, tünetekről, megelőzéseiről. Ha gondolod, add meg az e-mail címedet, szívesen bescannelem, elküldöm a cikket. Ott rajta van a tolltépés is. Most itt van a kezemben az újságcikk, bemásolom neked: KOPASZODÁS Leggyakrabban a napfény-, a vitaminhiány, és az unalom okozza. A szűk helyen tartott állat unalmában a saját vagy társainak tollát kezdi húzogatni. A kezelés az okok meg szüntetésével történik. Hát ennyi. De példának mondom az én kis madaramat, kicsi volt a ketrece, tépkedte magát. Vettünk neki egy nagyon, azóta csak időváltozáskor (meleg-hideg) hull a tolla, szerintem vedlik. Örülök, hogy segíthettem! Szia! Sziasztok!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 30 2004, 07:43 PM
Létrehozva: #58

Guests

Szia!Köszönöm a tanácsot íme az Email címem:Horcsok@freemail.hu

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 31 2004, 06:12 PM
Létrehozva: #59

Guests

KEDVES JUHÁSZ MÁRIA! Oké, akkor elküldöm a cikket!

+Quote Post
herincsvi
hozzászólás Apr 1 2004, 12:09 AM
Létrehozva: #60

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 63,088

sziasztok! hát nekem is van 3 rózsásfejűm. mindegyiket én neveltem föl, és már több embernek én neveltem a madarát. ők egytől-egyig nagyon jo kis madarak, és szerintem nagyon ideális madár. előnyei: kedves,aranyos, szép, és ha egy embert elfogad, azt akkor élete végéig szereti, nem nagytestű, könnyű tartani. Hátrányai: sokat csipog, nem fog beszélni, nem valószínű, hogy más madárral ki fog jönni, de ha sikerül egy összeillő párt kiválasztanunk, akkor ők egész életükre kötnek házasságot! ezért hívják szerelem madárnak is. na hát röviden ennyi, ja és lehetőleg legyen fürdője, és sokat legyen napon! ha bárkinek kérdése van, szívesen segítek(8 éves tapasztalatom van) ha kérdésetek van akkor a herincsviko@freemail,hu oldalon várom a kérdéseket.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

13 Oldal V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (8 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:38 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum