Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jul 15 2003, 10:09 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Weblaplátogatók!
Van valakinek saját tapasztalata arra vonatkozóan, hogy hogyan tud együttélni a Rózsásfejű t.papagáj
egy Katalin-papagájjal?
Megköszönném, ha a választ az email címemre küldenétek.
Kata
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 25 2003, 01:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Minden papagájnál úgy van, hogy, minél feketébb a körme annál öregebb?
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 1 2003, 10:18 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Csicseri nevű hullámos papagájom három éves, és halványrózsaszin-fehér körme van.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 18 2003, 03:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A rózsásfejű törpepapagáj ismertetőjéhez Fischer törpepapagájok fotója van illesztve. Kicsit blama.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 29 2003, 08:31 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
További sületlenség, hogy a rózsásfejűek fogyasztása kicsi. Egyrészt ezek nem autók, másrészt pedig a törpepapagájok méretükhöz képest kifejezetten sokat esznek. Igaz viszont, hogy elhízásuktól nem kell tartanunk.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 30 2003, 09:02 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Na igen, bár olyan kis "zömökek", hogy tényleg nem úgy néznek ki, mint akik levegőegen élnek.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 13 2003, 07:33 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az én rózsás törpepapagájaim már több,mint egy éve vannak nálam,de még mindig nem költöttek.Fűzfagally.fürtösköles és minden szükséges dolog is van nekik.De közben etetik is egymást.Mi lehet ennek az oka?
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 17 2003, 12:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A rózsásfejűek olykor - olykor kicsit agresszívak. Ugyanakkor nagyon ragaszkodóak, ami miatt mindent meg lehet nekik bocsátani...Ajánlom tapasztalt madárbarátoknak, igazi kihívás egy ilyen kis csibész megszelídítése!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 27 2003, 02:23 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szilvinek: Teljesen biztos, hogy nem egyneműek?
Odú van nekik feltéve?
(Ha mindkét kérdésre "igen" a válasz, akkor nincs több tippem...)
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 30 2003, 03:47 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szilvinek üzenném, hogy a törpepapagájai valószynűleg a kis hely miatt nem költenek. Én őket egy 1m3 -es helyen tartom és mind eddig sikeresen. Az odú méret 20x20x30cm nagy, ezeknek a papagájoknak nagyon nagy a mozgásigényük. A nemeket a medencecsont hézagja a hímeknél: 3mm a lányoknál:5mm.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 5 2003, 05:41 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
kissé érdekesnek tartom, hogy a képen fischer papagáj van rakva a rózsásfejűek helyett.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 10 2003, 02:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem értem,hogy egy állatkás, honlapra, hogy kerül a "kissebség"?!Na mind1.
Nekem akváriumom van. Van sziámi harcoshalam.(Hím) Hol kaphatnék hozzá párt? Ha sikerülne, és összejönnének családalapítás céljából a hím agresszív lesz?
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 10 2003, 05:26 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
a sok hülye cigány miatt halt meg három db rózsásfejűm. A cigányok kinyitották a röpdéjüket és három rózsásfejű kirepült, azután lelőtték őket. De megszívták a kis gecifalviak mert amikor hazajöttem, akkor csinálták ezt, én meg a két tibetimasztifom rájuk engedtem és maradandó sebeket hagytak a testükön. A rendőrség letartóztatta őket, valami lopás miatt.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 11 2003, 12:49 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nagyon sajnálom a madaraidat!!!Nekünk otthon van egy pár és most ülnek négy tojáson, remélem hamarosan kibújnak a tojásból!Nekem is pusztult el 2 törpe álarcos (Kék)Én olyat szeretnék szerezni, de nem találok senkit akinek lenne.
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 16 2003, 11:24 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Állatkereskedésben lehet kapni nőstény sziámit (is). A hím vele szemben nem lesz agresszív (sőt örülni fog)... (Csak másik hím sziámival életveszélyes összeengedni.)
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 16 2003, 12:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!
lenne egy kérdésem hozzátok, mivel még újdonsült papagájtulajdonos vagyok. Hagy lehet mgeszelidíteni a törpe papimat?
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 17 2003, 02:53 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia!
Bármilyen hihetetlen kerestem kislánysziámit boltban. De nem volt, én is gondoltam,hogy örülne egy csjszinak, csak ez a gondom....
|
|
|
|
| Guest__* |
Dec 22 2003, 06:18 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tudom, hogy megzavarom a beszélgetést, de az előbb már írtam Angeli Veronika néven, és kérdésemre nem válaszolt senki! Kérlek segítsetek! És lenne még egy kérdés: törpepapagájomnak feltétlenül kell pár????
Kellemes ünnepeket!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 5 2004, 02:07 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nem feltétlenül kell pár, de akkor sokat kell foglalkozni Vele. Ezzel tulajdonképpen szelídül is, hiszen megszokja a gazdit, és már nem fél tőle. Meg kell próbálni finom csemegét adni neki, hátha elfogadja kézből. Mondjuk a fürtös köles másik végét...
A forum.index.hu-n a "papagájok minden mennyiségben" c. topikban "Bout" éppen a sikeres törpepapagáj-szelídítéséről mesél, ott még többet lehet megtudni erről.
(Bocsika, de szabin voltam...)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 5 2004, 02:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Barbee: Meg kell próbálni egy másik állatkereskedésben (esetleg egy közeli nagyvárosban?).
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 11:37 AM |