IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

13 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rózsásfejű törpepapagáj
Guest__*
hozzászólás Jul 15 2003, 10:09 AM
Létrehozva: #1

Guests

Kedves Weblaplátogatók! Van valakinek saját tapasztalata arra vonatkozóan, hogy hogyan tud együttélni a Rózsásfejű t.papagáj egy Katalin-papagájjal? Megköszönném, ha a választ az email címemre küldenétek. Kata
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jul 25 2003, 01:34 PM
Létrehozva: #2

Guests

Minden papagájnál úgy van, hogy, minél feketébb a körme annál öregebb?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 1 2003, 10:18 AM
Létrehozva: #3

Guests

Csicseri nevű hullámos papagájom három éves, és halványrózsaszin-fehér körme van.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 18 2003, 03:18 PM
Létrehozva: #4

Guests

A rózsásfejű törpepapagáj ismertetőjéhez Fischer törpepapagájok fotója van illesztve. Kicsit blama.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Aug 29 2003, 08:31 AM
Létrehozva: #5

Guests

További sületlenség, hogy a rózsásfejűek fogyasztása kicsi. Egyrészt ezek nem autók, másrészt pedig a törpepapagájok méretükhöz képest kifejezetten sokat esznek. Igaz viszont, hogy elhízásuktól nem kell tartanunk.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Sep 30 2003, 09:02 AM
Létrehozva: #6

Guests

Na igen, bár olyan kis "zömökek", hogy tényleg nem úgy néznek ki, mint akik levegőegen élnek.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 13 2003, 07:33 AM
Létrehozva: #7

Guests

Az én rózsás törpepapagájaim már több,mint egy éve vannak nálam,de még mindig nem költöttek.Fűzfagally.fürtösköles és minden szükséges dolog is van nekik.De közben etetik is egymást.Mi lehet ennek az oka?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 17 2003, 12:26 PM
Létrehozva: #8

Guests

A rózsásfejűek olykor - olykor kicsit agresszívak. Ugyanakkor nagyon ragaszkodóak, ami miatt mindent meg lehet nekik bocsátani...Ajánlom tapasztalt madárbarátoknak, igazi kihívás egy ilyen kis csibész megszelídítése!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Oct 27 2003, 02:23 PM
Létrehozva: #9

Guests

Szilvinek: Teljesen biztos, hogy nem egyneműek? Odú van nekik feltéve? (Ha mindkét kérdésre "igen" a válasz, akkor nincs több tippem...)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Nov 30 2003, 03:47 PM
Létrehozva: #10

Guests

szilvinek üzenném, hogy a törpepapagájai valószynűleg a kis hely miatt nem költenek. Én őket egy 1m3 -es helyen tartom és mind eddig sikeresen. Az odú méret 20x20x30cm nagy, ezeknek a papagájoknak nagyon nagy a mozgásigényük. A nemeket a medencecsont hézagja a hímeknél: 3mm a lányoknál:5mm.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 5 2003, 05:41 PM
Létrehozva: #11

Guests

kissé érdekesnek tartom, hogy a képen fischer papagáj van rakva a rózsásfejűek helyett.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 10 2003, 02:36 PM
Létrehozva: #12

Guests

Nem értem,hogy egy állatkás, honlapra, hogy kerül a "kissebség"?!Na mind1. Nekem akváriumom van. Van sziámi harcoshalam.(Hím) Hol kaphatnék hozzá párt? Ha sikerülne, és összejönnének családalapítás céljából a hím agresszív lesz?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 10 2003, 05:26 PM
Létrehozva: #13

Guests

a sok hülye cigány miatt halt meg három db rózsásfejűm. A cigányok kinyitották a röpdéjüket és három rózsásfejű kirepült, azután lelőtték őket. De megszívták a kis gecifalviak mert amikor hazajöttem, akkor csinálták ezt, én meg a két tibetimasztifom rájuk engedtem és maradandó sebeket hagytak a testükön. A rendőrség letartóztatta őket, valami lopás miatt.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 11 2003, 12:49 PM
Létrehozva: #14

Guests

Nagyon sajnálom a madaraidat!!!Nekünk otthon van egy pár és most ülnek négy tojáson, remélem hamarosan kibújnak a tojásból!Nekem is pusztult el 2 törpe álarcos (Kék)Én olyat szeretnék szerezni, de nem találok senkit akinek lenne.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 16 2003, 11:24 AM
Létrehozva: #15

Guests

Állatkereskedésben lehet kapni nőstény sziámit (is). A hím vele szemben nem lesz agresszív (sőt örülni fog)... (Csak másik hím sziámival életveszélyes összeengedni.)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 16 2003, 12:54 PM
Létrehozva: #16

Guests

Sziasztok! lenne egy kérdésem hozzátok, mivel még újdonsült papagájtulajdonos vagyok. Hagy lehet mgeszelidíteni a törpe papimat?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 17 2003, 02:53 PM
Létrehozva: #17

Guests

Szia! Bármilyen hihetetlen kerestem kislánysziámit boltban. De nem volt, én is gondoltam,hogy örülne egy csjszinak, csak ez a gondom....

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Dec 22 2003, 06:18 AM
Létrehozva: #18

Guests

Tudom, hogy megzavarom a beszélgetést, de az előbb már írtam Angeli Veronika néven, és kérdésemre nem válaszolt senki! Kérlek segítsetek! És lenne még egy kérdés: törpepapagájomnak feltétlenül kell pár???? Kellemes ünnepeket!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 5 2004, 02:07 PM
Létrehozva: #19

Guests

Nem feltétlenül kell pár, de akkor sokat kell foglalkozni Vele. Ezzel tulajdonképpen szelídül is, hiszen megszokja a gazdit, és már nem fél tőle. Meg kell próbálni finom csemegét adni neki, hátha elfogadja kézből. Mondjuk a fürtös köles másik végét... A forum.index.hu-n a "papagájok minden mennyiségben" c. topikban "Bout" éppen a sikeres törpepapagáj-szelídítéséről mesél, ott még többet lehet megtudni erről. (Bocsika, de szabin voltam...)

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Jan 5 2004, 02:09 PM
Létrehozva: #20

Guests

Barbee: Meg kell próbálni egy másik állatkereskedésben (esetleg egy közeli nagyvárosban?).

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

13 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:37 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum