IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

69 Oldal V  « < 67 68 69  
Reply to this topicStart new topic
> Zebrapinty
Kis Töky
hozzászólás Jan 18 2008, 08:20 PM
Létrehozva: #1361

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 64,147

helló mindenkinek ! azt szeretném megtudni hogy a lány pinty miért van az nálla hogy elfárad annyira hogy nm tud repülni a szemei becsukódnak de még él és reggelre semmi baja! a segícséget elõre is kösz
Go to the top of the page

+Quote Post
Gabi_63345
hozzászólás Jan 20 2008, 12:35 PM
Létrehozva: #1362

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,329

mibe fárad el?

+Quote Post
rencsike
hozzászólás Jan 20 2008, 02:38 PM
Létrehozva: #1363

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,986

Hát igen ezt jó volna tudni mibe fárad el?!Nincs véletlenül egyensúlyzavara?Mert ha igen lehet tojáselakadása!Bár ez ritka ezeknél a madaraknál,de elõfordul!Nálam is volt már ilyen!Én ilyenkor egy kis babaolajjal szoktam nagyon finoman maszirozni a kloákájánál,de tényleg nagyon finoman,mert ha tényleg az a baja öszetörhet benne a tojás!És akkor meg is halhat!Jó a parrafin olaj is ha van!Egyéb ötletem nincs!

+Quote Post
Kis Töky
hozzászólás Jan 26 2008, 12:57 PM
Létrehozva: #1364

Abszolút kezdő
*

nem tudom mibe fárad el már csak azt veszem észre hogy nm tud repülni! olyankor megfogom és berakom az oduba!

+Quote Post
Lilla_48524
hozzászólás Jan 27 2008, 12:18 PM
Létrehozva: #1365

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 63,575

Ez szerintem is tojásvisszamaradás!!Az én zebrapintyemnél is így kezdõdött!!!Csakhogy sajnos én késõn vettem észre és már nem tudtam neki segíteni!!!!!! :'(

+Quote Post
Kis Töky
hozzászólás Jan 27 2008, 08:13 PM
Létrehozva: #1366

Abszolút kezdő
*

az egyik lánypintyem nekem is meghalt! ez már 1 másik 1-2-honapja van meg!és azóta talán szaporodhattak? lehet hogy azér van ez nálla?

+Quote Post
Kis Töky
hozzászólás Feb 21 2008, 02:51 PM
Létrehozva: #1367

Abszolút kezdő
*

hali!! a zebrapinty és a kanári meg van együt ha új és nagyobb ehjük lesz?? kérlek segícsetek!:D köszy!

+Quote Post
rencsike
hozzászólás Feb 21 2008, 03:15 PM
Létrehozva: #1368

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,986

Szia!Tudtommal a kanárik nem szeretik más madrak társaságát!Ha karsz inkább külön ketrecbe rakd!

+Quote Post
Lilla_48524
hozzászólás Mar 15 2008, 10:05 AM
Létrehozva: #1369

Abszolút kezdő
*

Nem vagyok benne biztos,de úgy tudom,hogy a kanárik és a zebrapintyek rokon fajok.Ha tényleg így van,akkor sztem együtt tarthatók!!

+Quote Post
judy_38173
hozzászólás Apr 17 2008, 10:33 PM
Létrehozva: #1370

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 82,098

Sziasztok! 18 pintyemnek ,egy 120X90X2m es röpdét csináltattam hogyan rendezhetném be praktikusan?KIhúzható tálcás,milyen élõ,növényeket tehetnék be nekik?Fészket nem rakok be csak 1 évben 2 szer úgy gondoltam.Köszi :mu:mu

+Quote Post
Lilla_48524
hozzászólás Apr 24 2008, 08:14 PM
Létrehozva: #1371

Abszolút kezdő
*

JUDIT!EZT TALÁLTAM A WWW.DISZMADARMAGAZIN.HU-N!EGY-KÉT DOLGOT AZÉRT TUDSZ BELÕLE SZTEM HASZNOSÍTANI!!!NEM AKARTAM BELÕLE KISZEDNI MONDATOKAT,MERT ÚGY GONDOLTAM,HÁTHA ÉRTELMETLEN LENNE,UGYHOGY VAN BENN PÁR NEM IDEILLÕ MONDAT,DE AZOKAT NÉZZD EL!!!!A madárszoba berendezéséhez tartoznak a különbözõ nagyságú, terjedelmû faágak. Azon túl, hogy ülõalkalmatosságként szolgálnak, elõsegítik, biztosítják a természetes fogást, a láb tornáztatását. Az ágakat különbözõ magasságban, talaj közelben, középmagasságban, mennyezet közelben helyezzük el. Rögzítésük többféle módon történhet, pl. falba erõsített tartókra, dróthálóra stb. Erre a célra a fenyõágak is megfelelnek. Változó méretûek és sûrûségûek legyenek. Remek búvóhelyül szolgálnak, ami a fészeképítéskor, költéskor nem lebecsülendõ elõny! A jegenye, duglász, erdei és feketefenyõ elõnyösebb a lucnál, mivel nem hullajtják le a leveleiket. Télen, a fûtés miatt a fenyõágak hamarabb száradnak, amúgy hosszabb ideig frissek maradnak. Akár fenyõkbõl, akár lombhullató fákéból alakítjuk ki a madárszoba ágrendszerét, a helyiség középsõ légterét az ágak ne szûkítsék le, így a madarak hosszabb ideig tudnak egyhuzamban röpködni. Dekoratív a madárszobában egy vagy több nádcsomó. A szárán, levelén tornászó madár körme jól kopik, így a körmök túlnövése elkerülhetõ, az erre hajlamos fajoknál, pl. muskátnál, tigrispintynél. A csomók gipszbe öntve vagy nagyméretû virágcserepekbe állítva, földdel körbetömködve helyezhetõk el. Az aljzatra különbözõ nagyságú bokrokat és fûcsomókat is tehetünk. Nemcsak változatosabbá teszik az összképet, a földön vagy földközelben fészkelõ fajoknak is jót teszünk vele. Ilyen pl. a pettyesasztrild és a korallcsõrû pinty. Az odúkat különbözõ magasságokba rakjuk, a talajszinttõl 2 méterig. Az igaz, hogy a talajon költõ fajok általában a maguk építette fészekben költenek, a földön. Mégis az a tapasztalatom, hogy az odúk felajánlásával növeljük a választási lehetõségüket, pl. a korallcsõrû pinty nálam az aljzaton lévõ odúban fészkelt. Az odúkat úgy helyezzük el, hogy a nyílásuk különbözõ irányba nézzen. A földön vagy földközelben költõ fajok számára a nagy fûcsomókban, bokrokban, nádkévékben is kialakíthatunk fészkelõ helyeket, elõfordulhat, hogy igénybe veszik.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 28 2009, 03:52 AM
Létrehozva: #1372

Guests

A Hegiga nevű utolsó hozzászólónak üzenném, hogy nem szabad őket együtt hagyni ha bántják egymást!Nekem is el kellett ajándékoznom a kispintyeimet mert bántották az anyjukat és könnyen elfajulhat a dolog!nemtom láttál e már olyan pintyet akinek néhol nem volt tolla.Hát nem egy szívderítő látvány és könnyen megeshet nálad is!Viszont ha azt szeretnéd , hogy ne legyen több tojás akkor ne tegyél be házikót,valószínüleg ők majd letojják a talajra,de ki kell venni és remélhetőleg egy idő után abbahagyják! jah és ha már itt vagyok akkor megkérdezem,nem e tudna valaki egy tojo pintyet mert sajnos az enyém nagyon beteg volt és 2 napja meghalt!Viszont a papa pintyem az óta nem hajlandó enni!Szóval sürgősen kéne egy lehetőleg nem túl idős és nem túl fiatal tojópinty,ami ha lehet legyen dekoratív és egészséges!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 25 2009, 09:52 PM
Létrehozva: #1373

Guests

sziasztok gábor vagyok 2 éve foglalkozok zebrapintyel. sikeres tenyésztö lettem most 27 db van.ezen kivül 4 féle papagájal és disztyukokal foglalkozom

+Quote Post
Erzsike87
hozzászólás Oct 9 2009, 12:35 PM
Létrehozva: #1374

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 99,910

Nekem is voltak zebrapintyeim: 4 évig éltek, de valami miatt meghalt a fiú és 2 napra rá a lány is ( ő talán a magányt nem bírta, bár ott volt mellette 3 hullámos papagáj).

+Quote Post
gabo_56402
hozzászólás Nov 2 2009, 06:41 PM
Létrehozva: #1375

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,039

IDÉZET(' date='Aug 21 2003, 10:39 PM) *
Üdv minden "pintybarátnak"!Anita!A zebrapintynél csak a him színes-mint a képen, a tojó mindíg egyszínű.(Kivéve a fehér madarakat)A "zebrák" 5-6 évig élnek, de kivételek mindíg vannak.(+,-)Egyedül nem szabad őket tartani,nagyon társaságkedvelők.Megfelelő tartással könnyű szaporodásra bírni őket.(főtt tojás,mint fehérje forrás jót tesz a hímek libidójának!:))).Fészkelésre legjobban megfelel nekik- tapasztalataim szerint a zárt odú.Újszülött kismadarakat NEM lehet mesterségesen felnevelni,max. dajkamadárral,melynek hasonló korú fiókái vannak.Szomorú,de a nem, vagy rosszul nevelő madarakkal nem érdemes kísérletezni,jobb másik tojót,vagy párt beszerezni.Egyéb kérdéseitekre,ha megtiszteltek,szívesen válaszolok.Egy zebra-tenyésztő.

Szia! Én is zebrapintyet akarok tartani és te nagyon tapasztaltnak látszol! A kérdéseim:-mennyi idő a párzástól számítva amíg letojja az anya a piciket

-mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból
-menyi idő amígkirepülnek a fézsekből és mikor elválaszthatóak
-mindkét szülő eteti a piciket?
Köszi

+Quote Post
gabo_56402
hozzászólás Nov 2 2009, 06:45 PM
Létrehozva: #1376

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 66,039

Sziasztok ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?-mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból
Köszi

+Quote Post
Rikaka
hozzászólás Jul 10 2011, 12:29 PM
Létrehozva: #1377

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 107,444

Sziasztok!
Nekem van 2 pintyem a lány mostanába erősen betegesnek tűnik. A kloákája erősen szennyezett és a csőre is eldeformálódott vagy hogyis mondjam. Enni eszik, inni is iszik de egésznap csak alszik. Mi lehet a baja? segitsetek!

+Quote Post
Somika
hozzászólás Aug 17 2011, 10:37 AM
Létrehozva: #1378

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 108,536

Ket him zebrapintyet lehet tartani egy kalitkaban?

+Quote Post
ivartalan
hozzászólás Aug 17 2011, 05:01 PM
Létrehozva: #1379

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 108,535

IDÉZET(gabo_56402 @ Nov 2 2009, 05:45 PM) *
Sziasztok ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?-mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból
Köszi

Szia gabo_56402!
A pintyeknél mindkét szülő kotlik a tojásokon és tudtommal 12–16 napig.
Olyan 22 naposan repülnek ki először, de akkor még jobb ha egy kis ideig a szülőkkel maradnak.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

69 Oldal V  « < 67 68 69
Reply to this topicStart new topic
5 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (5 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:30 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum