Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jan 18 2008, 08:20 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 64,147 |
helló mindenkinek ! azt szeretném megtudni hogy a lány pinty miért van az nálla hogy elfárad annyira hogy nm tud repülni a szemei becsukódnak de még él és reggelre semmi baja! a segícséget elõre is kösz
|
|
|
|
Jan 20 2008, 12:35 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,329 |
mibe fárad el?
|
|
|
|
Jan 20 2008, 02:38 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 82,986 |
Hát igen ezt jó volna tudni mibe fárad el?!Nincs véletlenül egyensúlyzavara?Mert ha igen lehet tojáselakadása!Bár ez ritka ezeknél a madaraknál,de elõfordul!Nálam is volt már ilyen!Én ilyenkor egy kis babaolajjal szoktam nagyon finoman maszirozni a kloákájánál,de tényleg nagyon finoman,mert ha tényleg az a baja öszetörhet benne a tojás!És akkor meg is halhat!Jó a parrafin olaj is ha van!Egyéb ötletem nincs!
|
|
|
|
Jan 26 2008, 12:57 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 64,147 |
nem tudom mibe fárad el már csak azt veszem észre hogy nm tud repülni! olyankor megfogom és berakom az oduba!
|
|
|
|
Jan 27 2008, 12:18 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,575 |
Ez szerintem is tojásvisszamaradás!!Az én zebrapintyemnél is így kezdõdött!!!Csakhogy sajnos én késõn vettem észre és már nem tudtam neki segíteni!!!!!! :'(
|
|
|
|
Jan 27 2008, 08:13 PM
Létrehozva:
|
|
|
az egyik lánypintyem nekem is meghalt! ez már 1 másik 1-2-honapja van meg!és azóta talán szaporodhattak? lehet hogy azér van ez nálla?
|
|
|
|
Feb 21 2008, 02:51 PM
Létrehozva:
|
|
|
hali!! a zebrapinty és a kanári meg van együt ha új és nagyobb ehjük lesz?? kérlek segícsetek!:D köszy!
|
|
|
|
Feb 21 2008, 03:15 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 82,986 |
Szia!Tudtommal a kanárik nem szeretik más madrak társaságát!Ha karsz inkább külön ketrecbe rakd!
|
|
|
|
Mar 15 2008, 10:05 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 63,575 |
Nem vagyok benne biztos,de úgy tudom,hogy a kanárik és a zebrapintyek rokon fajok.Ha tényleg így van,akkor sztem együtt tarthatók!!
|
|
|
|
Apr 17 2008, 10:33 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 82,098 |
Sziasztok!
18 pintyemnek ,egy 120X90X2m es röpdét csináltattam hogyan rendezhetném be praktikusan?KIhúzható tálcás,milyen élõ,növényeket tehetnék be nekik?Fészket nem rakok be csak 1 évben 2 szer úgy gondoltam.Köszi :mu:mu
|
|
|
|
Apr 24 2008, 08:14 PM
Létrehozva:
|
|
|
JUDIT!EZT TALÁLTAM A WWW.DISZMADARMAGAZIN.HU-N!EGY-KÉT DOLGOT AZÉRT TUDSZ BELÕLE SZTEM HASZNOSÍTANI!!!NEM AKARTAM BELÕLE KISZEDNI MONDATOKAT,MERT ÚGY GONDOLTAM,HÁTHA ÉRTELMETLEN LENNE,UGYHOGY VAN BENN PÁR NEM IDEILLÕ MONDAT,DE AZOKAT NÉZZD EL!!!!A madárszoba berendezéséhez tartoznak a különbözõ nagyságú, terjedelmû faágak. Azon túl, hogy ülõalkalmatosságként szolgálnak, elõsegítik, biztosítják a természetes fogást, a láb tornáztatását. Az ágakat különbözõ magasságban, talaj közelben, középmagasságban, mennyezet közelben helyezzük el. Rögzítésük többféle módon történhet, pl. falba erõsített tartókra, dróthálóra stb. Erre a célra a fenyõágak is megfelelnek. Változó méretûek és sûrûségûek legyenek. Remek búvóhelyül szolgálnak, ami a fészeképítéskor, költéskor nem lebecsülendõ elõny! A jegenye, duglász, erdei és feketefenyõ elõnyösebb a lucnál, mivel nem hullajtják le a leveleiket. Télen, a fûtés miatt a fenyõágak hamarabb száradnak, amúgy hosszabb ideig frissek maradnak. Akár fenyõkbõl, akár lombhullató fákéból alakítjuk ki a madárszoba ágrendszerét, a helyiség középsõ légterét az ágak ne szûkítsék le, így a madarak hosszabb ideig tudnak egyhuzamban röpködni.
Dekoratív a madárszobában egy vagy több nádcsomó. A szárán, levelén tornászó madár körme jól kopik, így a körmök túlnövése elkerülhetõ, az erre hajlamos fajoknál, pl. muskátnál, tigrispintynél. A csomók gipszbe öntve vagy nagyméretû virágcserepekbe állítva, földdel körbetömködve helyezhetõk el. Az aljzatra különbözõ nagyságú bokrokat és fûcsomókat is tehetünk. Nemcsak változatosabbá teszik az összképet, a földön vagy földközelben fészkelõ fajoknak is jót teszünk vele. Ilyen pl. a pettyesasztrild és a korallcsõrû pinty.
Az odúkat különbözõ magasságokba rakjuk, a talajszinttõl 2 méterig. Az igaz, hogy a talajon költõ fajok általában a maguk építette fészekben költenek, a földön. Mégis az a tapasztalatom, hogy az odúk felajánlásával növeljük a választási lehetõségüket, pl. a korallcsõrû pinty nálam az aljzaton lévõ odúban fészkelt. Az odúkat úgy helyezzük el, hogy a nyílásuk különbözõ irányba nézzen. A földön vagy földközelben költõ fajok számára a nagy fûcsomókban, bokrokban, nádkévékben is kialakíthatunk fészkelõ helyeket, elõfordulhat, hogy igénybe veszik.
|
|
|
|
| Guest__* |
Mar 28 2009, 03:52 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A Hegiga nevű utolsó hozzászólónak üzenném, hogy nem szabad őket együtt hagyni ha bántják egymást!Nekem is el kellett ajándékoznom a kispintyeimet mert bántották az anyjukat és könnyen elfajulhat a dolog!nemtom láttál e már olyan pintyet akinek néhol nem volt tolla.Hát nem egy szívderítő látvány és könnyen megeshet nálad is!Viszont ha azt szeretnéd , hogy ne legyen több tojás akkor ne tegyél be házikót,valószínüleg ők majd letojják a talajra,de ki kell venni és remélhetőleg egy idő után abbahagyják!
jah és ha már itt vagyok akkor megkérdezem,nem e tudna valaki egy tojo pintyet mert sajnos az enyém nagyon beteg volt és 2 napja meghalt!Viszont a papa pintyem az óta nem hajlandó enni!Szóval sürgősen kéne egy lehetőleg nem túl idős és nem túl fiatal tojópinty,ami ha lehet legyen dekoratív és egészséges!
|
|
|
|
| Guest__* |
Mar 25 2009, 09:52 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
sziasztok gábor vagyok 2 éve foglalkozok zebrapintyel. sikeres tenyésztö lettem most 27 db van.ezen kivül 4 féle papagájal és disztyukokal foglalkozom
|
|
|
|
Oct 9 2009, 12:35 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 9-October 09 Azonosító: 99,910 |
Nekem is voltak zebrapintyeim: 4 évig éltek, de valami miatt meghalt a fiú és 2 napra rá a lány is ( ő talán a magányt nem bírta, bár ott volt mellette 3 hullámos papagáj).
|
|
|
|
Nov 2 2009, 06:41 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,039 |
Üdv minden "pintybarátnak"!Anita!A zebrapintynél csak a him színes-mint a képen, a tojó mindíg egyszínű.(Kivéve a fehér madarakat)A "zebrák" 5-6 évig élnek, de kivételek mindíg vannak.(+,-)Egyedül nem szabad őket tartani,nagyon társaságkedvelők.Megfelelő tartással könnyű szaporodásra bírni őket.(főtt tojás,mint fehérje forrás jót tesz a hímek libidójának!:))).Fészkelésre legjobban megfelel nekik- tapasztalataim szerint a zárt odú.Újszülött kismadarakat NEM lehet mesterségesen felnevelni,max. dajkamadárral,melynek hasonló korú fiókái vannak.Szomorú,de a nem, vagy rosszul nevelő madarakkal nem érdemes kísérletezni,jobb másik tojót,vagy párt beszerezni.Egyéb kérdéseitekre,ha megtiszteltek,szívesen válaszolok.Egy zebra-tenyésztő. Szia! Én is zebrapintyet akarok tartani és te nagyon tapasztaltnak látszol! A kérdéseim:-mennyi idő a párzástól számítva amíg letojja az anya a piciket -mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból -menyi idő amígkirepülnek a fézsekből és mikor elválaszthatóak -mindkét szülő eteti a piciket? Köszi |
|
|
|
Nov 2 2009, 06:45 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 66,039 |
Sziasztok ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?-mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból
-menyi idő amígkirepülnek a fézsekből és mikor elválaszthatóak -mindkét szülő eteti a piciket? Köszi |
|
|
|
Jul 10 2011, 12:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 10-July 11 Azonosító: 107,444 |
Sziasztok!
Nekem van 2 pintyem a lány mostanába erősen betegesnek tűnik. A kloákája erősen szennyezett és a csőre is eldeformálódott vagy hogyis mondjam. Enni eszik, inni is iszik de egésznap csak alszik. Mi lehet a baja? segitsetek! |
|
|
|
Aug 17 2011, 10:37 AM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 17-August 11 Azonosító: 108,536 |
Ket him zebrapintyet lehet tartani egy kalitkaban?
|
|
|
|
Aug 17 2011, 05:01 PM
Létrehozva:
|
|
|
Abszolút kezdő ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 17-August 11 Azonosító: 108,535 |
Sziasztok ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?-mennyi idő allatt kellnek ki a tojásból -menyi idő amígkirepülnek a fézsekből és mikor elválaszthatóak -mindkét szülő eteti a piciket? Köszi Szia gabo_56402! A pintyeknél mindkét szülő kotlik a tojásokon és tudtommal 12–16 napig. Olyan 22 naposan repülnek ki először, de akkor még jobb ha egy kis ideig a szülőkkel maradnak. |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 11:30 AM |