Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Sep 22 2003, 09:56 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anita! Még valami. Ha mégis rászánod magad a cserére, próbálj meg egy tenyésztőt találni és nála gyűrűzött madarat választani. A gyűrűn mindig szerepel az évszám, ebből tudhatod, milyen korú a madár. Kereskedőnél ez lutri. Sok sikert.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 23 2003, 05:07 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tényleg nem tudnék megszabadulni egyiktől sem. Még idáig tolltépésig nem fajult a dolog és egyébként meg jól elvannak. Szokták egymást tollászni, van egy kis kosárkájuk a kalitkában és ott is egymás mellett alszanak. Szóval szerintem alapvetően jól megvannak egymással. Ha mégsem így lesz inkább 2 tojót veszek, meg még egy kalitkát és megtartom őket.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 23 2003, 05:54 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Nagyon helyes, ez a legjobb megoldás, így mindenki jól jár!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 1 2003, 02:02 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ha a tojásból kikellnek a fiókák, mit kell biztosítani a szülőknek, hogy etetni tudják????? Kérem írjatok e-mailt!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 1 2003, 02:03 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Lemaradt az e-mail: csuki02@freemail.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 11 2003, 09:23 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!nekem volt 1par heléna pintyem es egy par aranymellu pintyem sajnos mar elmentek.most szeretnék más fajtákat.csak nem tudom mit,meg a szüleim nem engedik.szerintetek mejik fajt a legkonnyeb tatani? és mejiket a legkonnyeb megszeliditeni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 20 2003, 11:13 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Lehet-e egy nagyobb méretű kalitkában 2 párt tartani? A madaraim még mindig veszekednek, a kereskedésben nem vesznek vissza madarat (csak érdeklődés szinten jártam utána). Nem tudom az mit jelent náluk, hogy az egyik szét akarja szedni a kis kosárkájukat, a másik olyankor elzavarja és tüntetőleg beleül a kosárba. Csak nappal csinálják ezt, este békésen megvannak egymás mellet, együtt alszanak ebben a kis kosárban.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 20 2003, 10:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Az attól függ, mekkora is az a kalitka, de én azt javaslom, inkább páronként tartsd őket, további bonyodalmak elkerülése végett! A leírt problémád egyértelmű, az egyik hím fészket akar építeni, a másik (nem lévén több fészkelésre alkalmas odú) próbálja megakadályozni, hogy kisajátítsa az egyetlen "költésre alkalmas objektumot"! :)))
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 22 2003, 09:18 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok! elég tapasztalatlan vagyok a pintyek terén, de nemrég vettem egy párt és csak annyi lenne a kérdésem, hogy kell-e a kalitkájukba valamilyen fedezéket tenni vagy faágat levelekkel. És mindenféleképpen kell egy kis vizes rész, ahol fürdeni szoktak?
köszi peti
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 30 2003, 11:25 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Petinek (Debrecen): ha szelíd és könnyen tartható madarat szeretnél, akkor mindenképpen a hullámos papagájt ajánlom. Nagyon könnyen megszelídül, ha egy kis szerencséd van, akkor néhány szóra is megtaníthatod, nem hangos (a szomszédokat nem zavarja) és a hangja sem kellemetlen.
(A pintyeket nagyon nehéz /vagy nem is lehet?/ megszelídíteni.)
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 1 2003, 09:58 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Peti!
Két ülőrúd elég a kalitkába a "pintyeknek"!
Ha tudsz, szerelj fel nekik egy fészkelő odút.
Fürdeni szeretnek a pintyek (zebrák), viszont elég hetente 2-3-szor ún. fürdetőedényben vizet készíteni nekik!(persze, az ivóvizen kívül!)Szelídíteni csak a magányos, fiatal madarat lehet, de ezeket a madarakat célszerű párosával tartani!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 2 2003, 01:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok!Nekem már egy csomószor volt tojás!Ki is keltek,ki is tollasodtak,de aztán mindig meghaltak mert nem etették a szülei, ők meg maguktól nem ettek!ott könyörögtek mindig a szüleiknek hogy adjanak nekik enni,de nem törődtek velük!Miért van ez?Mit kéne tennem hogy legalább 1 megmaradjon?Nem mertem megfogni őket hogy megetessem mert akkor is biztos otthagyják őket mert megérzik a szagom a kicsiken!Ha valaki tud,akkor segítsen!Köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 2 2003, 08:09 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szióka! Azt szeretném megtudni, hogy mennyi ideig él átlagban egy zebrapinty?
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 2 2003, 10:59 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Niki! A madaraknak nincs szaglásuk.
Próbáld meg a következő költésnél, hogy a fiókák kirepülése előtt kiveszed a hímet a kalitkából.A tojó egyedül is felneveli a fiókákat és nem kezd új költésbe azelőtt, hogy a kicsik önállóak lennének.Nálam fordítva is bevált, a hím nevelte egyedül a kicsiket, a tojó pedig "rápihenhetett" a következő költésre.
lilla!
Olvasd el a korábbi hozzászólásokat.A zebrák átlag 4-5 évig élnek.Sok sikert mindkettőtöknek!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 3 2003, 06:25 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Mekkora legyen a fürdető és milyen meleg vizet kell beletenni? Mennyi ideig hagyjam bent a vizet? Nem fognak megfázni a madarak? Élelemmel kapcsolatban kérdezném, hogy az én madaraim imádják a kenyérbelet, nem árt nekik?
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 3 2003, 08:45 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Anita
A fürdető készen vásárolható, általában egy méretben. Vizet keveset tegyél bele, a hőmérséklete mellékes.Ha a madarak megfürödtek, le is akaszthatod a kalitkáról.Attól nem kell félned, hogy megfáznak a madarak, csa arra figyelj, hogy ne legyenek léghuzatban. Kenyérbéllel legyél óvatos, ha túl sokat ennének belőle, felfúvódhatnak tőle!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 7 2003, 09:17 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Hello:)
Nekem is van zebrapintyem(hím)és mikor olvastam a ti írásotokat,elmosolyodtam néhol:)Az én kis madárkám a konyhában él,szabadon,nem kalitkában.Van kalitkja,de oda,csak magot enni megy be,és inni megy oda.A konyhaasztalon van neki egy tálkája,oda tesszük neki a zöldságeket meg ilyen dolgokat és onnan eszik,velünk:)Imádja a sót,jól látjátok,a sót,a karfiolér megőrül,és minden ami zöld,beviszi a függönybe(ahol megcsinálja a maga kis fészkét)és ott alszik.Tudnék még mesélni dolgokat,ha kíváncsiak vagytok rá.Több,mint 3 éve van meg nekem,és egyedül van,nincs párja.Én arra lennék kíváncsi,hogy a madárkám érti-e,amit mi emberek mondunk neki?Ezt figyelgetem mostanság,ugyanis sokat beszélünk hozzá,és csak egy példa,hogy mikor este lesz,fél8-8 között,mi leoltjuk kint a konyhában a lámpát,és mondjuk neki előtte,hogy menjen aludni..nagy "morgás" közepette pedig bemegy:)Nah nem írok regényt,de lehetne ugyan:)
Nah mit szóltok az én madárkámhoz?:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 7 2003, 10:12 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Chrissy!
Nagyon aranyos, amit leírtál!
Csak arra vigyázz, nehogy a madárkád legközelebb már vissza is beszéljen!:))))
Vicceltem, de a leírtak tényleg tetszettek!Sok örömet a továbbiakban is a madárkádhoz!
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 8 2003, 06:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszönöm T. Róbert:))
Néha télleg úgy veszekszik:)
Szóval senki nem madárkutató,aki meg tudná mondani,vajon értik-e a pintyek,amit mondunk nekik?:)
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 10 2003, 12:17 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Chrissy: Ugyan én sem vagyok madárkutató, de nemrég olvastam egy könyvet (Beszélnek-e az állatok? - azt hiszem, ez a címe), és megdöbbentő dolgok vannak benne. A lényege, hogy az állatok megérzik, hogy mit akarunk nekik mondani. Nem a szavainkat értik meg, hanem a gondolatainkat érzik, amit - esetleg - szavakba öntünk. Minél közelebb áll egy állat hozzánk, annál inkább. Ez valami olyasmi, mint a telepátia.
Szerintem Te is ilyenről írsz, és mástól (szintén madártartó is) hallottam már hasonló történetet. Én is kipróbáltam már, és nálam is működött.
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 9th February 2012 - 06:54 AM |