IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

69 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Zebrapinty
Guest__*
hozzászólás Feb 3 2004, 11:41 PM
Létrehozva: #81

Guests

Sziasztok! Ezúton kérek elnézést mindazoktól, akik választ vártak tőlem, hogy eddig ezt nem tudtam megtenni.Most megpróbálom bepótolni a mulasztásomat. tantusz! webcímeket kértél, amik pintyekkel kapcsolatosak. Én a yahoo keresőben be szoktam írni:zebrafinch, zebrafink, vagy csak egyszerűen zebrapinty.Több ezer címet talál, csak válogatni kell.Ezenkívűl ajánlom a startlap partneroldalát: papagajlap.hu Jó böngészést,remélem segít. Cofy! A fehér zebrapintynél csak egy módon állapítható meg külsőleg az ivar, de ez nagyon nehéz és gyakorlott szem kell hozzá.A hímnek sötétebb, élénkebb piros a csőre, mint a tojónak.Ennek megállapítása csak akkor biztos, ha van mihez viszonyítani, tehát nehéz.Ha van időd, figyeld meg a madarad, hiszen tudod, csak a hím zebra "énekel".Ez is lehet támpont, rakd egy tojó mellé és figyeld meg, udvarol e neki. A tollhullatásnak sok oka lehet. előfordulhat tollteű, esetleg atka, mindkettőre hatásos szer a piretrin por. Mezőgazdasági boltban beszerezhető.De szerintem más lehet a baj, mert akkor a többi madarad is hullatná a tollát.Lehet, valamelyik másik madár megtépte, fészekanyagot "gyűjtött".Előfordul a tolltépés unaloműzés gyanánt is.Látatlanban nehéz diagnosztizálni ezt a problémát.Én is csak találgatok, de az nem segít a madárkádon.Lehet, mire e sorokat olvasod, már ki is nőtt a zebrád tolla. Ági! Ugyancsak nehéz kérdés, hogy fehér és szürke madarak párosításából milyen színvariációk jöhetnek létre.Először is, a fehér szín nem természetes mutáció, hanem egy festékhiányos állapot.Ahhoz, hogy elképzelésünk lehessen, milyen színeket örökíthetnek a szülők, ismerni kellene, milyen színűek voltak a nagyszülők.A zebráknak nagyon sok színváltozata van, és ezeket még össze-vissza keverték is.Tehát csak egy dolog valószínű a te esetedben:az utódok között több lesz a világos színű egyed, mint a sötét.Talán még egy egy fehér színű madarat is örökíthetnek a szülők! Dóra! Kérdezed, milyen "erősítőszereket" lehet adni a pintyeknek. Nos, én elsősorban a szépiát ajánlom, mint legjobb mész- és kalcium forrást.Ezenkívűl lehet vásárolni különböző vitaminos lágyeleségeket, gyümölcsrudakat, stb. De elengedhetetlen a zöldeleség és a gyümölcs is ( főleg télen!), mint a legjobb vitaminforrás.Ezeken kívűl az apró kavicsokat is tartalmazó ( ami kell a magok gyomorban történő jobb megőrléséhez)madárhomok is nélkülözhetetlen. Remélem mindenkinek sikerült kielégítő választ adnom a kérdéseire. Köszönöm a megtisztelő bizalmatokat, sok sikert a madárkáitokhoz.Ha módomban áll, a továbbiakban is nagy örömmel segítek, ha megkerestek kérdéseitekkel. T. Róbert, Sopron
Go to the top of the page

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 4 2004, 09:24 AM
Létrehozva: #82

Guests

Kedves Róbert! Köszönöm szépen válaszodat. Látszik, hogy nagyon szereted a pintyeket, és dicséretes, hogy szívesen segítesz másoknak is. Igazad volt, tényleg visszanőtt Hópihe tolla. Azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy csak hű akart lenni a nevéhez:) Mindenesetre azért sokat gondolkoztam mivel segíthetek rajta. Tettem be neki kamillás fürdővizet, amiből még ivott is, úgy látszik szereti a kamillateát! Oldottam fel neki C vitamint at ivóvizébe. Remélem ezek nem ártanak neki. Szerintem kislány lesz, mert csak monoton pityegésre képes. Mégy egyszer köszönöm a válaszodat. Cofy

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 4 2004, 09:46 PM
Létrehozva: #83

Guests

Kedves Cofy! Örülök, ha segíthettem. Két dologra hívnám fel a figyelmedet! A kamilla tea hashajtó hatású, nem biztos, hogy használ a madárkádnak, ha iszik belőle. A másik: mint a gyógyszerekkel, a vitaminokkal is vigyázni kell.Ilyen kicsi állatoknak nagyon nehéz a megfelelő adagot beállítani.Szakkönyvekben is eltérő adagok és vélemények olvashatók.Viszont laikusként könnyen túladagolhatod a vitamint, ami megint csak inkább káros, mint hasznos. Ha lehet, vegyél inkább speciálisan kistestű exótáknak összeállított vitamin- és ásványianyag készítményt valamelyik kereskedésben. Üdv.: Róbert

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 6 2004, 09:42 PM
Létrehozva: #84

Guests

Ha valaki tudja, hogy hogyan kell lágyeleséget készíteni az irja meg. Mit adjak a költőpárnak ha kikeltek a fiókák? Előre is köszi!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 7 2004, 06:35 PM
Létrehozva: #85

Guests

Tisztelt Róbert! Egy olyan nagy tudású madártenyésztő mint ön, igazán tudhatná,hogy a zebrapintynek nem gyomra, hanem zuzája van!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 9 2004, 09:37 PM
Létrehozva: #86

Guests

Tisztelt János! Önnek maximálisan igaza van!S, mivel ennyire tájékozott, bizonyára azt is tudja, "hivatalosan" a madarak tollazatát kültakarónak hívják! Köszönöm észrevételét! Tisztelettel : Takács Róbert, Sopron

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 9 2004, 09:42 PM
Létrehozva: #87

Guests

Kedves Dani! Én a következő "mixet" adom a madaraknak:1 főtt tojást lereszelek, hozzáadok 2 evőkanál reszelt háztartási kekszet és 3 evőkanál reszelt sárgarépát, valamint 1 kávéskanál mákot. Készen is vásárolhatsz különböző készítményeket, én a Quiko-t ajánlom. Sok sikert a madárkáidhoz!

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 10 2004, 07:51 PM
Létrehozva: #88

Guests

Nagyon teszenek T.Robi leírásai. Én is tenyésztővagyok és a madaraim sokszor maguk is építik a fészküket. T. Robitól kérdezném: hogy mióta foglalkozik ezekkel a csodálatos tollas lényekkel és még milyen madarakat tart.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 10 2004, 09:24 PM
Létrehozva: #89

Guests

Szia Csabi! Köszönöm megtisztelő soraidat. Kérdésedre adott válaszom talán sokakat, így Téged is meglep majd. Jelenleg egyetlen madaram sincs, mivel családi okok miatt fel kellett számolnom az állományomat. Gyerekkorom óta foglalkozom madarakkal, édesapám és nagybátyám is tenyésztett madarakat, ill. nagybátyám a mai napig is rendszeresen állít ki kanárikat és zebrapintyeket különböző kiállításokon.Ő már többszörös Aranykoszorús tenyésztő. Én zebrákkal és papagájokkal foglalkoztam ( és remélem hamarosan ismét fogok). Legutóbb a neophemákkal kezdtem ismerkedni.Gyönyörű, sokszínű, kistestű papagájok, de elég kényesek.Rozelláim voltak még a fentieken kívül és hullámosok, természetesen.Neked csak zebrapintyeid vannak, vagy mást is tenyésztesz? Várom válaszod, üdv. T. Róbert

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 11 2004, 01:20 PM
Létrehozva: #90

Guests

Sziasztok! Nekem 4 pintyem van otthon két kalitkában. Nagyon szeretem őket! Az a problémám, hogy olykor nagyon zajosak. Nincs valami bevált módszeretek (a letakaráson kívűl), ami hatásos ilyen esetekben?

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 11 2004, 04:01 PM
Létrehozva: #91

Guests

Köszi szépen Robi a segítségedet! Ja és persze a többieknek is! Tényleg tojó a madaram és már vettünk neki egy párt is!Nagyon aranyosak eggyütt!Mégegyszer köszönök mindent! Ja és még annyit szeretnék kérdezni, hogy azt honnan lehet észrevenni ha kismadarak "készülnek" ? Van valami párzási szokásuk? Kérlek válaszoljatok! Üdv: Ági

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 11 2004, 04:11 PM
Létrehozva: #92

Guests

Sziasztok! A kis pintyeknek milyen ennivalót lehet adni? Kérlek válaszoljatok! Előre is köszi: Kitti Köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 11 2004, 05:50 PM
Létrehozva: #93

Guests

Sziasztok! Ezen a héten került hozzánk egy pintypár. Kb. 2 évesek. Az előző gazdája mondta, hogy a hím gyakran tépi a tojót. A tojónak a hátán most kezd visszanőni a toll. Mi lehet a baj? Miért bántja a párját a hím? Mit lehet csinálni ellene? Válaszotokat előre is köszönöm. Judit

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 13 2004, 06:06 PM
Létrehozva: #94

Guests

Hullámosaim, kecske papagájaim vannak. Ők a legkedvesebbek számomra. E mellett tartok még zebrapintyeket, rizs pintyeket, sirálykákat, gould-amandinákat is. Eddig tartottam nimfákat, kissándorokat, sőt még volt egy rózsáshasú papagáj párom is, de őket nekem is el kellett adnom, mert picit szűkült a hely és egy igen jó helyen vannak most. Ők egyébként azt hiszem neophemák közé tartozik a rózsáshasú is. Foglalkozni szeretnék sámarigókkal, mert a szobám egy része felszabadult és így van számukra hely. A madarimat nem mondhatnóm, hogy tenyésztem, inkább figyelem csodálatra méltó viselkedésüket és e közben vígan szaporodnak helyükön.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 20 2004, 01:35 PM
Létrehozva: #95

Guests

Sziasztok nekem is van egy zebrapinty párom nagyon szeretem öket. A napokban rakott le a tojó egy tojást. De miért csak egyet mikor én azt olvastam ,hogy 4-6 tojást raknak le átlagosan. előre is köszi a választ.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 20 2004, 07:34 PM
Létrehozva: #96

Guests

Egyszerűen azért, mert nem egyszerre rakja le a tojásokat, holnap, hplnaputánig is lehet, hogy várnod kell (nekem már volt ilyen). De az is lehet, hogy már ma lerakja következő tojását. Ha viszont üldögél, és nyugtalan este, akkor lehet tojásvisszamaradásos.

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 24 2004, 01:35 PM
Létrehozva: #97

Guests

Sziasztok! Van két pintyem, és van kb. 4 tojásom. Viszont nem nagyon ücsörögnek rajtuk. Mit lehet csinálni? Ha két hét múlva sem kelnek ki a tojások akkor kivegyem őket a fészekből? Adjatok tanácsot! Köszi

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 25 2004, 10:12 AM
Létrehozva: #98

Guests

sziasztok! Van egy nagyon édes zebrapintypárunk, pár hónaposak (decemberben kaptuk őket, még nem voltak teljesen szinesek) és egy ideje a hím zargatja a tojót. (naponta kb. kétszer párzanak) Szombaton magukra hagytuk őket, és este csak azt vettük észre, hogy a hím egy tojáskát marcangol. Miért ették meg? (fészket még nem raktunk be nekik, mert állítólag még túl fiatalok a költéshez) Mikor lesz következő tojás? Tegyünk be fészket? Ha valakinek van ilyen tapasztalata, kérem írjon! köszönöm! Beatrix

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Feb 28 2004, 08:05 PM
Létrehozva: #99

Guests

Sziasztok! Látom itt is elkél a segítség... Tojásokat csak fészeknek elfogadott /madár által/ helyen fog kikölteni a szülőpár. Zaklatottság, idegi probláma, tartási gondok miatt fogja főként elpusztítani a tojást... Általában beválik a 18-21nap megjegyzése, ha tojáskelésről van szó! Viszonyítsd a tojás nagyságát a madárhoz : szerinted egyszerre mennyi fér el bele teljes nagyságában? Belső fejlődéséhez sok fehérjére, tápanyagra, ásványi anyagra és vitaminra van szükség!!! Egyszerre mennyi fejlődjön szegény kis állatban? Egyezz ki az egyszerre 1db-bal, napi-háromnapi eggyel, összesen se kívánj tőle sokat! A jó tartást mérheted le a szaporodáson, de ne akard túlzottan vizsgáztatni magad rajtuk! Nem a hobbytartók "dolga" benépesíttetni a földet kedvenceikkel... A kikelés után is van, sőt akkor van igazán dolgod: kicsiket kell etettetned a szülőkkel! Megfelelő étrendről kell gondoskodnod, hogy egészségesek legyenek a fiókák! Sajnos gyakori gond a hím pluszkondija, amit szaporodással akar "lefárasztani". Nagyobb helyen többet tud repülni, jobban megoszlik a figyelme, ereje.De Te is le tudod kötni: saláta, fészekanyag, tyúkhúr, magcsírák stb...

+Quote Post
Guest__*
hozzászólás Mar 1 2004, 12:27 PM
Létrehozva: #100

Guests

Kedves Gábor! Köszönöm a kimerítő választ. Kezdő vagyok, de azért még nem kínzom a madaraimat. Rendesen etetem őket (talán el is vannak kényeztetve, mert válogatnak,pazarolnak) vitamint is kapnak, naponta többször friss vizet és figyelem minden mozdulatukat, mert szeretném megérteni a kis lényüket. Lenyűgöznek. Azért kértem tanácsot, nehogy a hozzáértésem hiánya miatt valami bajuk legyen. Nem célom a tenyésztés. Én is csodálkoztam, hogy fér ebbe a pici madárkába egy ekkora tojás, de azt olvastam, 4 tojást raknak egyszerre. Aggódtam.(Ha rajtam múlna, még vártam volna a szaporítással, de ők "ügyködnek") Ők az első madaraim, emiatt nincs tapasztalatom, és sajnos nem találtam szakirodalmat a költésre vonatkozólag. Már beraktam nekik a fészket, (tegnap) de azóta egyfolytában veszekednek, ami ezelőtt nem volt jellemző rájuk. És külön is aludtak, a hím a fészekben, a tojó a szokásos helyen. Pedig eddig mindig összebújtak. Ez normális? Ha nem engedem kikölteni a tojásokat, az milyen következményekkel jár? Beatrix

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

69 Oldal V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 04:24 PM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum