IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

11 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Törpemalac
kanga_89683
hozzászólás Sep 27 2008, 09:03 AM
Létrehozva: #1

Abszolút kezdő
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 71,870

A kutyának nincs esélye a malaccal szemben.Az amerikai törpének ugyanolyan hosszú sörtéje van a marjától a feje búbjáig mint a vaddisznónak.Valóban felborzolják,ha idegesek,vagy dühösek.Olyankor úgy néz ki mint a "punkok"taraja.Az enyémek csak egymással veszekednek néha.
Go to the top of the page

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Sep 27 2008, 12:08 AM
Létrehozva: #2

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 70,832

Szia Kanga! Nálunk is két kutya van, egy németjuhász és egy staffordshire terrier. A nagyobb kutya a németjuhász eddig, kb. két héttel ezelõttig folyton rámorgott a malacra, idõnként oda is kapott ha az túl közel mert elmenni mellette. Aztán kb. két héttel ezelõtt egy ilyen odakapásnál Pancika visszafordult és nekiugrott Lujzának és úgy összeverekedtek, ahogy két kutya szokott. A malac beleharapott a kutya oldalába és nem akarta elereszteni, hanem rázta, ahogy a kutyák szoktak verekedni. Lujza meg összeharapdálta Pancika fejét. Azóta nem morog a kutya a malacra, hanem kikerüli. Hát nálunk így zajlik az élet. Kanga a Te malacaidnak mekkora a szõre, mert írtad, hogy pár nap alatt kinõtt nekik. Mert Pancikának kb. 10 centis szõre van, a nyakán olyan mint a vaddisznóknak, és fel szokta mereszteni elég gyakran. Fõleg ha ingerült, ami nála elég gyakori. :))

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Sep 25 2008, 06:36 PM
Létrehozva: #3

Abszolút kezdő
*

Nálam még nem volt emberevés.Aki nem szimpi azt elkerülik.Ha sarokba szoritják öket akkor szoktak ilyet csinálni.A kutyákkal semmi gond.Csülök apró termetü csivava keverék minden reggel kinyalja a szemüket meg a fülüket.A nagy kutyám ,kaukázusi juhász nem foglalkozik velük.A vedlés nálam is félelmetesen gyors volt.Kókuszról egyszerüen letoltam a szõrt egy simogatás során.Két napig kopasz volt aztán néhány nap alatt kinõtt a szõre.Tavaly nem igy csinálta.

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Sep 25 2008, 06:37 PM
Létrehozva: #4

Abszolút kezdő
*

Nálam még nem volt emberevés.Aki nem szimpi azt elkerülik.Ha sarokba szoritják öket akkor szoktak ilyet csinálni.A kutyákkal semmi gond.Csülök apró termetü csivava keverék minden reggel kinyalja a szemüket meg a fülüket.A nagy kutyám ,kaukázusi juhász nem foglalkozik velük.A vedlés nálam is félelmetesen gyors volt.Kókuszról egyszerüen letoltam a szõrt egy simogatás során.Két napig kopasz volt aztán néhány nap alatt kinõtt a szõre.Tavaly nem igy csinálta.

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Sep 22 2008, 12:15 AM
Létrehozva: #5

Abszolút kezdő
*

szia Jolii! Köszönöm, hogy megosztottad a véleményedet, én is arra gondoltam, hogy nálunk ez egyedi eset, de most Te is megerõsítetted. Nem ismerek ugyan egyetlen malacot sem Pancikán kívül, de ahogy végigolvasgattam a hozzászólásokat, senki nem említett ilyenfajta magatartást. Azt sem hiszem, hogy kinövi, mert már elmúlt egy éves és inkább csak fokozódik nála ez a fajta magatartás. Arra is gondoltam, hogy esetleg erõs benne a területvédõ ösztön.

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Sep 21 2008, 04:43 PM
Létrehozva: #6

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Hova tûnt mindenki? Írjon nekem valaki a malacok agresszív viselkedésérõl, ha már tapasztalt ilyesmit, mert nem tudom hova tenni a malacom viselkedését. Tegnap átjött egy haverom, és meg akarta simogatni, mire Pancika felugrott rá, elkapta a karján az inget és úgy rángatta, mint ahogy a kutyák szokták a csibészkart. Szerencsére a karja csak kicsit sérült meg, de az inget jól kitépte rajta a malac. Voltak már korábban is ilyen jellegû megnyilvánulásai idegenek felé, de ennyire gorombán még nem támadott meg senkit. Szóval szerintetek ez általános viselkedés idegenekkel szemben a malacoknál, vagy csak Pancika ennyire "barátságtalan"?

+Quote Post
Joli_32561
hozzászólás Sep 21 2008, 07:26 PM
Létrehozva: #7

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 73,538

szia Gábor, én kevés tapasztalat alapján tudok írni, de az én malacom még sosem volt agresszív, általában tart az idegenektõl, de ha megszokja a jelenlétüket akkor barátságos lesz.És mikor voltam Kangánál az õ nagy malacai sem voltak ellenségesek, meglehetett simizni õket, meg etetni is, csak a kismalacok féltek. És az egyik ismerõsöm malaca is nagyon barátkozós volt mikor elõször látott. szerintem ez egyedi lehet , én még nem találkoztam ilyennek, sõt!! Általában a rendes sertés(nõstény) sem támad, maximum ha kölykei vannak.

+Quote Post
Era_57610
hozzászólás Sep 30 2008, 08:36 AM
Létrehozva: #8

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 62,868

Sziasztok! Nekem is vannak törpemalacaim, még a Kanga malackájának a gyerekei. Szóval, van még kettő eladó malacka (fehérek, egy fiú, egy lány), ha valakit komolyan érdekel jó helyre, olcsón odaadom. Az a lényeg, hogy tényleg jó helyre kerüljenek. Ha valakit érdekel keressen.... Sziasztok

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Sep 14 2008, 05:36 PM
Létrehozva: #9

Abszolút kezdő
*

Sziasztok! Vedlenek a malacok akkor is ha bent laknak, ezt addig én sem tudtam, amíg Pancika le nem vedlett. Elõször azt hittem, hogy valami baja van, mikor észrevettem, hogy a hát közepén kezd kikopni a szõre. Aztán iszonyat mennyiségben elkezdett hullani, mindenütt malacszõr volt a lakásban. De hamar észrevettem, hogy nõ az új szõre, sõt valamiféle aljszõrzetet is növeszt, gondolom a hidegre való tekintettel, amit persze benti malac lévén nem érzékel, csak a genetikája sugallja. Egészen apró göndör vörös színû és nagyon finom tapintású az aljszõrzete, és most már szépen látszik a "rendes" szõre is. Amolyan "borostás" hatású. És tényleg jóval rövidebb idõ alatt "elintézi" mint a kutyák. Kanga a te malacaid hogy viszonyulnak a kutyádhoz? Vagy inkább a kutya a malacokhoz? Mert nálunk nem a legjobb barátok, sõt...

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Nov 14 2008, 04:22 PM
Létrehozva: #10

Abszolút kezdő
*

Sziasztok. Kanga, nálunk még csak egy telet töltött eddig Pancika, és mindig csak nagyon rövid sétákat tettünk, mert úgy vettem észre, hogy eléggé fázik, amikor nagyon hideg volt, kisebb megszakításokkal végigvisította a sétákat. De úgy veszem észre, hogy amióta megnőtt kevésbé érzékeny a hidegre, sok időt kintölt a kertben amikor hideg van akkor is, pedig bejöhet ha fázik. Úgyhogy szerintem csk kiskorukban fázósak, majd az idei télen több tapasztalatom lesz ezzel kapcsolatban.

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Nov 14 2008, 04:29 PM
Létrehozva: #11

Abszolút kezdő
*

joli a múlt héten voltam a takarmányosnál, nem tudom pontosan milyen utcában van (talán Batthyány u.) és szerintem Te jártál ott előttem, mert az eladóhölgy elkezdte mesélni, hogy volt itt egy lány, akinek a kocsijában ült egy malac, és Kocsonyának hívták. Teljesen el volt ájulva tőletek, hogy milyen aranyos, okos malacod van. A név alapján gondolom, hogy ti lehettetek.

+Quote Post
Dr.Kadia Piroska
hozzászólás Jan 24 2009, 11:19 AM
Létrehozva: #12

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 83,021

JOZEFINE amerikai toy törpemalacunknak két tündéri 4 hónapos malackája, Szása ( kislány! ) és Béla eladó.Mindketten fehér alapon fekete pöttyökkel. Garantáltan kis méretűek.Önállóan tarthatók,szobatiszták.Érdeklődni a 06/203590007-es számon lehet.

+Quote Post
Gábor_7830
hozzászólás Nov 19 2008, 05:11 PM
Létrehozva: #13

Abszolút kezdő
*

szia joli. Pancika lány malac. Találkoztam Kangával, és mondta, hogy te is nehezen viseled, mikor Kocsonya tüzel. Hát Pancika elég elviselhetetlenné válik olyankor :-)

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Dec 16 2008, 05:51 PM
Létrehozva: #14

Abszolút kezdő
*

Én speciel tenyésztő vagyok,eljöhetsz bármikor.Bár nem Heves megyében vagyok.

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Dec 16 2008, 05:52 PM
Létrehozva: #15

Abszolút kezdő
*

Annina!A számom (30)467-8150

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Dec 16 2008, 05:54 PM
Létrehozva: #16

Abszolút kezdő
*

HOVA LETT MINDENKI?????JOLI,GÁBOR ÉBRESZTŐŐŐŐŐ!

+Quote Post
Dr.Kadia Piroska
hozzászólás Nov 24 2008, 11:33 AM
Létrehozva: #17

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 83,021

Szia Timi! Tudunk neked segíteni Pécs mellet most van 4 fős 8 hetes törpemalac társaság. Gyönyörűek mindegyiknek neve van, kézből eszik. Hívj fel a 06/20 359-007-es számon. Piroska

+Quote Post
Nini
hozzászólás Dec 16 2008, 06:04 PM
Létrehozva: #18

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 83,364

Köszönöm h szóltál, elmentettem a számod;) Mikorra vármatóak újabb bébik és mennyibe kerülnek? Én igazából egy 13 éves lány vagyok és anyum csak tavasszal engedi meg a kismalacot. Akkorra várható alom?

+Quote Post
kanga_89683
hozzászólás Nov 27 2008, 11:30 AM
Létrehozva: #19

Abszolút kezdő
*

Gábor!Szotyi gyönyörű,köszönöm a képeket!Annyira örülök,hogy tudtunk találkoztuni!Jolival is össze kéne futnod,ha már igy elkerültétek egymást.velünk Süti az agressziv és roppant beszari bébimalac egyik napról a másikra szakított a múltjával és behizelegte magát az ágyba.Most nagy a szerelem.Nem tudom mire vélni a változást,de örülök neki.

+Quote Post
Háziállat Magazi...
hozzászólás Jun 15 2005, 03:57 PM
Létrehozva: #20

Abszolút kezdő
*

Azonosító: 87,632

Megnyitjuk ezt itt, akármi is legyen. Üdvözöljük a megújult háziállat fórumon. Írjon, csevegjen, válaszoljon!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

11 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 11:01 AM

Állatos cikkek

Szaknévsor: állattartás, gondozás

Állatvilág fotók

háziállat.hu: állattartás fórum